11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    Hát milyen színeid vannak ? Van egy +5V az általában piros, egy test az fekete. Meg egy plussz mínusz adatjel. Ha most van egy vacak egered levágod az usb csatiját és szín szerint összekötöd, nagy baj nem lehet.
  • cselt
    Nos, ma nekiálltunk a cockpit építésének, a vasak többségét sikerült méretre vágni, de azthiszem, hogy ez nem lesz kész most hétvégén. Kicsit időigényesebb, meg még ki kell találni pár részletet, hogy hogyan is lenne jó.
  • Rainbow15
    Sziasztok!
    Van a régi kormányom (FFGP), és szeretném a pedálját használni kuplungnak. Az usb csatlakozója le van vágva. USB csatlakozóm van, de nem tudom, melyiket hova kéne kötni, kísérletezni nem akarok, mert simán elrontaná a tápot, ha zárlatot csinálnék...
  • pointer4
    Ajjajajaj

4000$ pinz a mozgató rész + fa tervrajz.
  • Solt
    Az jó vétel lehetett! :D
  • Hoffi
    bontsd ki a falat :D

úgy egyszerűbb lenne
  • pointer4
    Hát nem is a súlyával van gond(~50-70kg), hanem hogy az ajtón való átkeléshez szét kellene szedni a talpat meg a forgó részt 3om fele. Ehhez viszont a jól beszoktatott kábeleket le kéne fejteni róla... :S Az újra összerakás kész macera :)
  • Hoffi
    kb. hány kg?:D
  • pointer4

Én azt a k*va nagy fémdarabot onnan sehova nem vagyok hajlandó vinni :)
    Már így is a levegőben forog, hogy egy másik szobába kéne átvinni.
  • petesilver
    Azon gondolkodom, hogy a mostani cockpitedre opciót kéne váltanom, hogy én vehessem meg, ha elkezded a következőt! :)
  • pointer4
    jee, az a jó ha minnél egyszerűbb, és állítgatható. Könnyebb összerakni, és továbbfejleszteni :D
  • cselt
    Lassan kezd alakulni nálam is egy cockpit féleség. Az alapanyagok már megvannak már csak méretre kéne vágni meg összeekecselni. Remélem a hétvégén már lesz belőle valami :) Igaz elsőre elég kezdetleges lesz, de nembaj valahol el kell kezdeni.
  • petesilver
    Kivételek erősítik a szabályt :) Mivel napokig monitorokat bújtam vásárlás előtt, hidd el a most kapható monitorok közül ez kb a standard. Mivel a képarányt nem írják ki sok helyen, csak a natív felbontást+hány colos, így natív felbontás alapján tanultam meg felismerni a monitorokat :) Olyan felbontással nem is találkoztam :)
  • pointer4
    Nálunk volt 22" os panel és 1368*768 as vót :P
  • Solt
    Viszont írta, hogy 22 colos, azoknak pedig 1680x1050 a natív felbontása, hacsak nem full HD! :))
  • pointer4
    Annak a 16:10-esnek amelyiknek pl 1920*1200 vagy 1360*850 felbontású a belerakott samsung panel, annak ponnt nem annyi :D De lehetne 640*400-as is. :P Attól hogy 16:10 a képaránya még semmiféle felbontási adat nem következik.
    Viszont ha a te moncsid panelének ez a valós felbontása, (készikönyv ellenőriz) akkor ebben hajtva, az asztalnak csak szélesebbnek kell lennie, nem nyújtottnak.
  • petesilver
    16:10-eseknek annyi a natív :) Asszem azon volt, de tényleg csak a pixelgaro miatt nézegettem, a filmek szebbek a CRT-n, bár ez szélesnek szélesebb :) Autószimhez jó lesz, de minden másnál maradok a régi kocka monitornál, esetleg ha van nagyobb monitor új ugyanilyen kockában, de nem hiszem hogy gyártanának.:(
  • Hecker007
    havernak is olyan van :D
  • pointer4
    Te honnan tudod hogy az ő monitorának mi a natív felbontása ? :D
  • Hecker007
    1680*1050-es felbontásban van a monitorod?
    ha nem natív felbontást használsz akkor lehet hogy furán fog megjelenni 1-2 program a monitoron
  • pointer4
    Persze persze, ilyet már hallottam :D

petersilver: te milyen felbontáson van a desktop ? mert a leírásod alapján marhaságon.
  • tomi555
    Tudom hogy lusta vagyok:S:S De egyszer csakmeglesz már:D ez az utcsó hét most még hajtás van ezerrel de után nekiesek a dolognak, van pár ötletem. Most éppen USB tesztpanelt tervezek, ha az meglesz(jövőhétre kész kell lennie mert suliban beadandó) akkor egyszerűbb lesz már a fejlesztés.:)
  • petesilver
    22", 16:10-es arányú. A 16:9 nem jön be. BTW maga a monitor mondhat bárki bármit, nekem nem jön be így sem. Förtelem netezni vele, meg pár alkalmazás szintén. Nem akar full ablakban megnyílni, aztán ha weboldalt fullra rakok, soxor marad a tartalom ugyanakkora, ugyanott, csak eltűmik a desktop, és a semmi van a széleken. Gondolkodtam, hogy lecserélem a 21"-os kocka IBM CRT monitorom, de ezt látva maradok a réginél, ez az új meg játékra jó lesz.
  • pointer4
    Én már mondtam neked, hogy ha lesz kész usb paneled, akkor én leszek rá az első vevőd :D Csak lusta vagy :D Minden marhaságot a panelem elé állítasz, evés, alvás, suli, család, magánélet :DDD

blory: örülök hogy írsz :D , Az az igazság hogy két fémdarabot összeheggeszteni nem egy olyan hihetetlen dolog ám, csak van akinek van rá lehetősége. Valószínű ha faternek nem lett volna ívheggesztője, és nem segít az elején nekem, akkor salgóból csinálok :D
    A többi dolog meg csak hozzácsapódott :D
  • blory
    Olvasgatom a forumot, de ti mar egy teljesen mas ligaba tervezgetitek a cockpiteket, az enyem amator munka volt amiket itt csinalgatok. Nagyon jo otleteket latok sot tervbe van egy uj cockpit a fejembe az itt latot rengeteg jo pl koszonhetoen csak legyen egy kis szabadidom csinalni egy ujat, de most sajnos meg jatszani sincs.
  • tomi555
    Annyit hozzáfűznék hogy ha érdekel USB-s panel megkereshetsz engem is, mindjárt vége sulinak és lesz időm ilyenekkel foglalkozni. Egy saját gyártású analóg kézifék már üzemel itthon, de az USB HID driver ELVILEG le tud kezelni mindenféle hülyeséget különféle kapcsolók sliderek minden ami kellhet. A szűk keresztmetszet valószínű az alap windows driver miver pl 4 trhottelt már nem lehet beállítani, a negyediket egyszerűen nem érzékeli. De ami biztos hogy megy egyszerre: 32Gomb+8tengely+1POV, a tengelyek 1024 felbontást tuti tudnak azt teszteltem, az IC akár 4*ét is tudná de azt még nem próbáltam ki.
  • pointer4
    Én igazán a repülőgép játékoknál lemaradtam az ACE1-2 nél illetve volt valami aranyos progi, hogy lakásban kellett rádiótávos gépekkel csatázni :D
    A technikai részéhez szólnék hozzá, amit a barátod csinált az alapból jó, nem tudom milyen más állású vagy szerepű gombokra gondolsz, de pl egy ilyen USB-panelre analóg potikat is beköthetsz, illetve 32 gombot. Persze így egy többállású kapcsolót is, max a 32ből többet elhasznál.
    Na most aki még ennyit se akar rákölteni, az vaterán, ph-n, a lényeg hogy használtan beszerez különféle usb csatis játékvezérlőket. Azokat szétkapja és beköti :D
    Azt hogy hogyan lehet bekötni(mint pl itt) több monitort azt nem tudom. Csak olyan elképzelésem van hogy több számítógép, mindegyiken fut a játék, és átküldi hálózaton az infót hogy mit mutasson.
  • pointer4
    Jeeeeeeee :D Már minnyár jobban is érzem magam!
  • mcsaba
    Sziasztok, már régóta tervezgetem én is hogy csinálok egy fülkét. Én repülőgép fülkét szeretnék nagy vágyam egy realisztikus Boeing 737-es fülke, de ez lehet hogy csak álom marad, addig is valami egyszerübb fülkét szeretnék pl egy 172es Cessnát, de nem igazán találok magyar leirásokat, van valakinek tapasztalata? Hogy lehet egy ilyet olcsón házilag megoldani? A neten láttam hogy lehet venni külön müszereket kapcsolókat paneleket de ezek sajnos nem az én zsebemhez vannak. Egy barátom nemrég kezdett egépíteni egy fülkét, képm sajnos nincs róla, két monitorból áll a felső a tájat az alsó a müszereket mutatja, van egy joystick és van egy kapcsolópanel amit úgy oldott meg hogy egy billentyüzetre rakott egy csatlakozót ami a billentyü áramkörére megy és ehez lehet a kapcsolótáblát hozzádugni. Az egész elég egyszerüen müködik, de emiatt korlátolt is, szóval úgy müködik hogy ha megnyom eg gombot vagy kapcsolót a táblán azt egy sima billentyülenyomásnak veszi, vannak gombok amiket soklábas kapcsolóval oldott meg a billentyükömbinációk miatt. Már több panelt is csinált van Cessna és egy Boeing panelje :) is ezeket könnyen a csatlakozót kihúzva tudja cserélni, mindig módosítja, fejleszti őket, de a korlátai miatt szokszor csak kell használja a billentyüt és az egeret. Nagyon egyszerü és olcsó mert nincs benne elektronika csak nyomógombok, kapcsolók drótok meg csatlakozók, hátránya hogy csak a szimpla nyomógombokat és a kétállású kapcsolókat tudja így megoldani, épp ezért nem is tetszik nekem annyira mert ha én belevágnék akkor már valami komolyabatt próbálnék csinálni, ehez kéne valami magyar nyelvü irás, vagy esetleg ha valaki csinált már leirná nagyjából mik kellenek hozzá mennyibe kerülne és hát a legfontosabbat hogy hogyan is lehet kivitelezni egy ilyet.
  • ratb
    Hali! Nem vagytok egyedül:)

• Hoffi
    picsába! lebuktam
  • pointer4
    Szóval te voltál, te kis gonosz :P
    Most komolyan, hol olvastál még csak apró kis utalást erre? :D Szóval rosz a lelkiismereted! Valld be, te voltál! :P
  • Szabi1991
    Blory mostanában tényleg nem túl aktív :D
  • Hoffi
    most ezzel arra célzol hogy én kergettem előket?
  • pointer4
    Vazz, elkezdtem olvasgatni vissza a forumot, csomó ember eltűnt. Ez pl magyar srácé, illetve ez is.
    Kicsit Babylon 5 vagy csillagkapu érzésem van, hogy itthagytak az ősök és minden újból fel kell fedeznünk, és ki kell találnunk. :)
  • tejfogu
    Csaó! Hány colos az a monitor? Nekem 20-as van.
  • Danecay
    Köszi a kimerítő választ. Nekem is eszembe jutott már a mozgó cockpit készítésének lehetősége, de csak ötletszinten, mert nem vagyok egy műszerész alkat, bár segítséget tudnék éppen kitől kérni. Én is valami pneumatikus, vagy/és elektronikus megoldásban gondolkodtam. Mivel erről az X-SIM progiról nem tudtam, arra gondoltam, hogy a kormány vezérlését lehetne használni, pl. további villanymotorok vezérlésére. Egy példa. Rázókövön való haladáskor rázkódik ugye a kormány, mert ilyen vezérlest kap/kapnak a villanymotor/villanymotorok. ezt a vezérlést tovább lehetne adni adni pl. egy bütyköstengellyel szerelt villanymotornak, ami az ülés alatt van elhelyezve, így lehetne érezni a rázókő vibráló hatását. Nincs ez még végiggondolva egyáltalán, ezért lehet hülyeségeket is írok, de mint írtam erről az X-SIM progiról nem is tudtam.
  • pointer4
    Pneumatika, mert a levegő nem sprickol ki a szőnyegre :D, arról nem is beszélve hogy olcsóbb.
    És dönti mind a 4 irányba, ezzel szimulálva az autó mozgását redukált formában.
    És penumatika szelepek vezérlik a tartályból a levegőt a munkahengerkhez, amiket egy usb interface vezérel, ami egy x-sim nevezetű program vezérel, ami játékonként külön plugin segítségével szerez tudomást autód, repülőd, helikoptered, érő g erőkről. Persze mindezt millió állítási lehetőséggel.
  • Danecay
    Gratula, de a hidraulika mit is csinál a cockpitel, és mi vezérli? Bár lehet én értem félre az egészet.
  • cselt
    jaaaaa én azt hittem, hogy az tv is egyben. De az nem volt sok érte :)