Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Zykon Mancs
    Volna egy kérdésem, már egy ideje rágódom rajta.. Hátha valaki okosítani tudna:)

Evődtem picit a pedálok strapabírásán, és hát ugye, potik ideje meg van számlálva a berakás pillanatától. De nem a digitális potiké, ami köztudottan elnyűhetetlen, hiszen csak egy IC. Az ára (egy jó felbontásúé) viszonylag magas, de a dig. poti logikai áramkörét viszonylag egyszerűen meg lehet építeni. Nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy mi az ésszerű oka annak, hogy semmilyen színvonalas gyártó (Logitech, Microsoft, de a Frex és a BRD sem) nem épít a pedáljaiba ilyent, mind analógot tesznek. És meggyőződésem, hogy tudják, miért.

A felbontás nem lehet akadály, mert ha pl. 5 cm-t mozdul egy pedál, akkor 256 lépéses potinál kb. 0,2 mm lesz az érzékenysége, ami hát.. szerintem egy lábnak még túl pontos is:)) De a MS 1024-es felbontásút használ a kormányában, úgy tudom. Akkor mi lehet az oka, hogy mégis az analóg, hibáival együtt, mégis előnyben van?