Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• wptm
    Most nálam pihi van (újra)építés ügyben, de megpróbálok egy összefoglalóval segíteni.
    Ha a monitor is mozog, akkor a pedál is illetve minden. Magyarul lenne egy padló(lemez) amelyre mindent felépítenél és ez kapcsolódna egy kardánnal a talpvázhoz.
    Kettő motorral tudnád az egészet mozgatni. Piszok jól ki kell egyensúlyozni, hogy a motorok keveset erőlködjenek. A motorokra (erő)karokat kell szerelni és emelgetni a padlólemezt.
    Ablaktörlő motorokkal kezdi mindenki (én is úgy csináltam egyet), de azok épp hogy csak megfelelőek. Cserébe olcsók. Menjünk úgy tovább, hogy vagy azokkal vagy erősebb de szintén 12v-os motorokkal oldanád meg. Ezek mozgatásához H-Hídakra lesz szükséged. A H-Hídakat pedig egy kontrollerrel bírod majd működésre a számítógép által vezérelve. A számítógépből jövő vezérlést pedig a www.x-sim.de oldalon található szoftver adja, úgy hogy a szimulátor programból azokat "kiveszi".
    Mi kell: türelem :-), hegesztés, forrasztás, 12v-os táp és/vagy akku, H-Híd kínából vagy forrasztani egyet, arduino v. Thanos féle vezérlő, ülés, motorok.
    Alkatrészárban 60 ezerből már lehetne egy tesztváltozatot csinálni, egy olyan tuti jót meg mondjuk a duplájából. Attól függ mit mennyiért sikerül beszerezned.
    Nekem pl. 6 ezer körül volt az ablaktörlő motor darabja bontóból, viszont az ülés jött valamiért cserébe a szomszédtól. :-)
    Szóval ez egy ilyen móka.