Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helló!
Engem az érdekelne elsõsorban, hogy egy ilyet hogyan lehet készíteni házilag, és milyen eszközök szükségesek.
repvez
Hát leszedtem a gameswitser programot amit alább linkeltetek,de amikor elinditom akkor kiirta, hogy nincs regisztrálva és csak 2 gomb mukodik.Mikor megnyitom akkor van 8 fül mindegyiken 32 gomb mezõvel, de egyikben sem reagál ha a joyon megnyomok egy gombot, illetve az analóg tengelyekhez sem látni menüt
Ha ez a modul is megjelenik (külön driver nélkül) a játékvezérlõk között akkor biztosan kompatibilis a szoftver. Egyébként legegyszerûbb kipróbálni. Töltsd le a programot azt javaslom és nézd meg.
repvez
Csak mert nekem van egy ilyen panelem csak egy kicsit bonyolult a programozása.Nem tudom, mennyire lenne kompatibilis a 2 megoldás softverileg.
Meg olyan lenne jó hogy ha ledeket tudna vezérelni, ha a gomboknak háttérvilágitást kapcsolni vagy ha egy kapcsolót bekapcsolok akkor kigyulladjon egy led. Az LCD-nél meg olyanra, gondolok mint a G15ös billentyünél , hogy a játékban megjelenõ pár infót egy 5-6 soros kijelzõn meg tudja jeleniteni.
Repülöszimulátozhoz kéne.
Válaszolva a kérdésekre.
Az analóg bemenetek 10 bitesek. Ha funkciót akarunk hozzárendelni egy gombhoz az csak programozás kérdése. 😊 Lehet módváltó funkciót létrehozni szoftveresen, annyi hátránya van hogy ekkor ugye nem használhatjuk az 1-es módban és a 2-es módban lévõ billentyûket egyszerre. Persze ha ez nem gond akkor ezzel a módszerrel lehet bõvíteni a bemenetek mennyiségét. Van ilyen programra igény? Írjak egy ilyen programot is? Ha LCD panelt akarunk vezérelni akkor módosítani kell a hardvert!
Elnézést a dupla postért. A software joyokhoz is jó! Szal ha joyból építkezik valaki ahhoz is jó.
A kollega viszont gyárt hardvereket is (elektronika játék vezérlõ). Vegyétek fel vele a kapcsolatot.

Üdv
Pontosan!
lac coo
Ez a szoftver akkor a Maxwellhun féle cucchoz is jó, vagy gondolom egy kütyürõl beszéltek eleve ...? 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Na de jo! Most látom, hogy a kollega már járt itt! Elnézést 😊.

Üdv Carlos
Sziasztok! Építkezéshez: Gamepad switch controller
repvez
Ehhez a panelhez a gomboknak, hogyan lehet funkciókat adni? Lehet macrokat késziteni hozzá, ha több gombkombinációjára lenne szügség egy gombhoz társitani?
Esetleg shift vagy modváltó funkciót amivel meg lehet 2xezni a gombok funkcióját?
Vagy lehetséges lenne 32 gomb támogatása esetleg ledek felkapcsolása gombnyomásra?Mekkora az analog bemenetek mintavételezése 10 vagy 12bit?
Lehetséges lenne a késõbbiekben bõviteni a hardvert 5x20 as LCD panel kezelésére is ? Egy bõvebb leirást szivesen olvasnék róla
lac coo
Jó cucc, kellene egy .!

Sziasztok!
Én gyártok a button box-hoz hasonló modult! Gamepad modul-nak hívom a vaterán is árulom.
Gamepad modul
Fõbb tulajdonságok

- Panel méret: 38x68mm

- Csatlakozás: USB (😎

- Kompatibilitás: Win XP/Vista/7 and Linux

- Telepítés: külön drivert nem igényel

- Gombok: 24db

- Analóg bemenetek: 8db
Sziasztok!
A button box-nak van valami magyar megfelelõje, illetve ahhoz hasonló?
http://www.ebay.com/itm/New-3-36V-Dual-H-Bridge-DC-Motor-Driver-Peak-60A-Controller-for-Robot-Smart-Car-/221187919149?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item337fd3cd2d

arduino-s videoban is mintha ez lenne és nem is drága

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

Hm...akkor fejben már kezd is összeállni a dolog 😊 még egy kérdés:Magyarországon honnan lehet beszerezni H-bridge modult?vagy itthon máshogy hívják? Keresgéltem interneten, de nem igazán találtam olyan helyet ahonnan lehetne rendelni.
lac coo
HI !

Valakinek nincs eladó Leo Bodnar BBI-32 button box-a ?

Szia Drotszamar!

Igen, ennyibõl össze is állna az elektronika. Egy motorvezérlõre (h-bridge) már rákérdeztem odaát a fórumon, és az nem volt kompatibilis az Arduinos megoldással. Szóval csak óvatosan, hogy melyiket is rendeled majd.
Sietned nem kell. Kínában most ünnepek vannak, nem is nagyon fogadják a rendeléseket. <#pias>

http://www.wptm.hu/index.php/18-articles/simulator-szimulator

Szia !

Nekem van egy készen kompletten mûszerfalnak megcsinálva,leobodnár kijelzõvel,lebõrözve,csak áll a szekrényben.Ruházz be rá,és nem kell vele szenvedned.<#vigyor4>
Köszönöm a választ, átnézegettem a dolgokat és az arduinos megoldás a legszimpibb nekem. Ha jól értelmezem a dolgokat akkor szükségem van egy arduinora, 2 db motorvezérlõre, 2 db potméterre és természetesen a 2 darab mozgatómotorra. Ezekbõl nagyvonalakban össze is állna az elektronika?
Szia Rjanos!

Gamepad-et szétcsavarozni, majd a nyákon a kapcsolóknál megfelelõ forrasztási pontot kell keresni.
Pár hozzászólással lentebb láthasz egy képet, ahol kivezettem a pótméterek és pár kapcsoló érintkezését.
A helyedben beruháznék inkább egy Leo Bodnár féle vezérlõbe. A gamepad nyákra nehéz forrasztani és könnyû tönkretenni.

Sziasztok!
http://altoguitar.com/buttonbox/
Itt egy srác csinál 1 ilyen dobozt.
Az lenne a kérdésem, hogy ha potmétereket és kapcsolókat szeretnék betenni egy ugyanilyen gamepad áramkörének a felhasználásával, az hogyan oldható meg?
Gondolok itt arra, hogy a gamepadra 2 kábelt lehet forrasztani "1 helyre". Kezdõ vagyok benne, elnézést kérek az értelmetlen kérdésért. A segítséget elõre is köszönöm.
Szia Drotszamar!

Itt vannak leírások, ki hogyan oldotta meg:
http://www.x-sim.de/software.php?page=project_gallery&sid=13c5d61eaa6fda3efdd14b583f788668
Itt vannak a motormozgató elektronikák leírásai:
http://www.x-sim.de/forum/viewforum.php?f=39

A motor mozgatásom még nincs kész, de a fix cockpit-em igazi autóalkatrészekbõl már igen:
-kormány: VW kormánykerék + fiat kormánytengely és ház + kispolski kormánymû
-pedálok: na ez komplett DIY, fûrészeltem fúrtam faragtam acélból
-váltó: Skoda váltó, a fokozatok egy-egy kapcsolónak felelnek meg
-kézifék: Ladából
-ülés: BMW
-ülésmozgatónak Wartburg ablaktörlõm van, de ez a rész még nincs kész

Mozgató elektronikának eddig a Pololut néztem ki. Viszont pár hete útjára indították az Arduinos vezérlést, amely sokkalta olcsóbb lenne. Úgyhogy most ezírányba fogok majd menni.
Az autó alkatrészeket a Leo Bodnár féle elektronikával mintavételezem.

Sziasztok!

Szeretnék építeni egy komplett cockpitet. Sokat keresgéltem neten, de nem találtam sehol komplett tutorialt. Mivel van autóbontós ismerõs, ezért mindent autóalkatrészekbõl szeretnék megépíteni. Számomra a sarkalatos pont az elektronika, vagyis a motorok vezérlése. Létezik valahol egy komplett nyákterv, beültetési rajzzal, alkatrészlistával? Vagy honnan tudnék anyagot szerezni hozzá? A mozgást két darab ablaktörlõ motorról szeretném megvalósítani.

Köszönöm szépen a segítséget!
snake200
Üdv Urak!

Valaki nem tudna esetleg a DashMeterPRO-hoz hasonló programot ingyenesben? Race/07-hez szeretném használni.

Gigabyte MA785GT-UD3H I AMD Phenom II X4 955 BE C3 I GIGABYTE HD6850 I 2x2Gb DDR3 1333 mhz kingston I Gigabyte Supreb 550P I ACER AL2216W Cira Las Vegas I love his voice

Sziasztok! Írtam egy programot ami képes arra, hogy egy gamepadra simán (két vezetékkel) rákötött kapcsoló jelét feldolgozza és a felhasználó által beállított billentyût üti le a felkapcsolás pillanatában illetve egy másikat a lekapcsolás pillanatában. Remélem hasznos lesz majd! 😊
https://sourceforge.net/projects/gamepadswitch/
Helló JUVEfun!

Kösz a link-et! Hmm, x-sim.de. alternatíva . Bár itt azt olvasom, jelenleg csak SCN5-tel mûködik:
"At the moment it only works with SCN5. I hope for the future version can have more actuators/motors supported 😉 ."

JUVEfun
INGYENES új progi hozzá....

az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...

Kedves wptm!
Köszönöm a segítséget,igazán kedves vagy.Ez már egy jó kiindulási alap😊
Köszönöm szépen!

Szia Gábor!

Mielõtt a Leo Bodnar féle vezérlõt elkezdtem volna használni én egy ilyen pár ezer forintos PS2-es (illetve átalakítóval PC-s is) játékvezérlõt használtam a szimulátoromhoz.

Szétszedtem és a pótméterek (joystick) illetve, pár könnyen elérhetõ gomb csatlakozásaira rákötöttem drótokat és kivezettem a házból. Utána 5kOhmos pótméterekkel adtam bele kivülrõl a jeleket. Én ezt PC-vel használtam, de feltételezem mivel a vezérlõ PS2-es így menne PS2/3-mal is.
Tehát ez DIY kormány, pedálok, sebváltó vezérlésére lenne jó.
A mozgás szimulátorhoz a szoftver PC/Windows alapú. Viszont van itt egy post, hogy valaki mégis összerakta vele: http://www.x-sim.de/forum/viewtopic.php?f=3&t=692 .

Sziasztok!
Csodálkozva nézem mennyi remekmû készül házilag,csak gratulálni tudok érte.
Lehet hogy most nagy hülyeséget fogok kérdezni tõletek de kérlek nézzétek el nekem.Kérdésem az az lenne hogy ps3-ra is lehet szimulátort készíteni vagy sem?Olvasva itt a kommenteket már leszûrtem hogy itt igazából elektronikai szakik írnak,és lehet hogy most kicikiztek hogy ilyet mertem kérdezni tõletek.Asztalos a szakmám és van egy jó lakatos ismerõsöm akivel szoktam dolgozni néha.Szeretnék egy szimulátort én is készíteni de az elektronikához sajnos halvány dunctom sincs.nem tehetek róla,ez van...
Épp ezért érdekelne a véleményetek!
Elõre is köszönöm!!

pointer4
Ha még érdekel a dolog, ezek a kijelzõk eladóak.

lac coo
Mivel asztalos vagyok jónak mondod. 😊 Én filccel megrajzolom azt jóccaka ..😊
De most nem fúráshoz kellene.Ilyenek találtam én is de nekem csak 10 mm-es kéne több darab .

lac coo
Igen , én is csak ilyen fúráshoz valót találtam készen. Talán van is itthon valahol 1-1 db ...Majd megnézem valami jobb szerszámboltban ...

Alexease
Nekem elsore kidobott egy csomot😉
En szigetetol szalaggal szoktam vagy a furrogepemen a melysegbeallito palcaval es/vagy gyorskotozo a furoszarra😊
TG Gida
Itt külön a gyûrûk,de sztem egy esztergályos 5 perc alatt ennyiért meg is csinálja.

Isten áldja a pogányokat!

TG Gida
lac coo
Olyasmikkel próbáltam, de nem találtam. OK, köszi !

Alexease
Melysegbeallito vagy utkozo.
lac coo
Ilyesmi gyûrûre lennem szükségem, de lövésem sincs hogy hívják, hogy keressek rá, egy órája próbálkozok....valaki nem tudja esetleg? Vagy bolt is jöhet ....

Köszi !

lac coo
😊

Akkor inkább nekiállok csinálni .... 😄

bardocz
Mondom én, rugó 😛
lac coo
UP ! 😊

Senki nem tud semmit ajánlani merre induljak el ? Bannerban van néhány cucc de iszonyatosan drága ....Néhány link meg halott ráadásul ...

Szia wptm!

Köszi az infót! Nézegettem a linkelt oldalt és találtam hangkártya vezérelt szervó motorokat és,ha jól láttam,akkor kell hozzá egy servocommander nevû progi plusz az x-sim ugye. Már csak azt nem találom,hogyan kell összekötni,de ránézésre összességében elég bonyolultnak tûnik az egész egy olyan laikusnak,mint én. 😄
lac coo
Üdv.

Melyik ma a legolcsóbb pc-hez való szekvenciális váltó ? Nem nagyon vagyok járatos a témában .

Illetve végül is vennék használtat is, akár homemade is érdekel .
THX !

Szia kisg325!

Pár hozzászólással lejjebb (2012. nov. 27. 13:37 | galéria | válasz | #10306) Dogman a kérésemre vázolta az Õ rendszerét.
A http://www.x-sim.de/manual/dashboards.html oldalt ajánlom kiindulásnak.
Majd oszd meg velünk légyszíves, hogy mire jutottál.

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni abban,hogy hogyan valósítható meg,ha fordulatszámot és sebességet szeretnék kijeleztetni egy játékból,mondjuk a Race-bõl? Mit és hogyan kell?
Magyarországi rendelésbõl megoldható vagy csak külföldrõl?
Vissza olvasgattam,de errõl konkrétat nem igazán találtam,csak a külfödi rev burner motyót.

Elõre is köszi!
Sziasztok!
1 hét alatt ideért Leo Bodnar féle elektronika (BU0836LC).
Rákötöttem a G25 pedáljait, ami külön fel vannak csavarozva a cockpitre.
A potikra rákötöttem az elektronikát. Szerintem jól, mert DIView jól mutatja.
Viszont G25/27 pedálnál az egyik ér a pedál vázához is be van kötve (fekete).

Ez alapján a rajz alapján multiméterrel az 5V van a testre rögzítve:

A képhez viszonyítva úgy kötöttem be, hogy az alsó az 5V a középsõ az analóg jel, a felsõ ér pedig a test. Testet rákössem a pedál vázához, vagy tök felesleges? (fémesen érintkezik a cockpittel a pedál)
Jól sakkoztam a fordított polaritás végett, vagy valamit benéztem? (G25 5V-os jele van a pedál testére kötve?)

sanzik
lenne egy eladó leo bodnar kábel G25/27-es pedálhoz, ha valakit esetleg érdekel...
9000 HUF
érdeklõdni priviben lehet
Pepe7807
Sziasztok

Maxibácsi, mi ujság tulhajtás ügyben? Azért is kérdezem, mert én 24 voltos teherautó ablaktörlõ motorokat építettem be, és 40 volton próbáltam hajtattni. Semmi gond nem volt addíg amíg a tápot közvetlen kapta,pörgött szépen mind a kettõ. A H-hidra kötve 1-2 perc teszt után a fetek nem bírták, és kijött belõlük a müködtettõ füst <#falbav><#nevetes1>. Kérdésem az lenne, szerintetek milyen fetet vegyek bele, hogy jó legyen, vagy vegyem vissza a feszültséget 30 volt alá, és használjam az eredeti fettekkel