Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
wptm #10450 Szia Janume!
Áramforrásnak akkumulátort javaslok. Az biztos hogy jól bírja a nagy amper csúcsokat. Illetve felfogja a visszajövő áramot is. Ezzel végülis tölti is kicsit. Sokan bekötnek még tápot is az aksi mellé. Ehhez nem értek, de egy aksi töltő is megteszi kezdésnek mindenképp.
Mint írtam én az arduino vonalon indultam el, így most csak abban tudok tanácsot adni.
A pololu jrk-t nagyon dicsérik, perpill úgy látom ezzel a legegyszerűbb a költségeket is figyelembe véve + hogy nem akarsz forrasztani. Ha van még ezen felül is kereted akkor még az scn5/6 aktuátorokat is tudom ajánlani. Ennek az előnye, hogy még a motorokkal sem kell foglalkoznod. Viszont nagyon drága, és az 5-ösről azt olvastam hogy 90kg-os sofőrig jó kb. frex féle (olyan mint az enyém) elrendezéssel.
És egy nagyon fontos tanács. Mivel nagy amperek száguldoznak, ezért mindent megfelelően szigetelni kell.
Volt akinek már átszaladt a g27-jén ez az áram és tönkre is ment. Sok ablaktörlőmotor háza sem szigetelt, szóval azok felfogatását is szigetelni kell. Vagy pvc-ből kell csinálni a vázat. :-)