Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
wptm #10433 Teszteltem az ablaktörlő motoromat az open source-os Arduinos megoldással és egy kínai H-Híddal (h-bridge).
Összedugok mindent, nyomok Start HW Rescan-t a motor meg is mozdult. Na, gondoltam akkor már nagy baj nem lehet.
Aztán úgy döntöttem kihúzom majd vissza az Arduionot az USB-ből. Erre a h-hídból amper szag mellett szikra pattogás stb. Gyorsan lehúztam az aksiról. Na, szép gondoltam magamban ennek annyi.
Nem adtam fel, átnéztem a h-hídat. Észrevettem, hol égett szét a nyákon a vezető csík. Megforrasztottam. Utána összerakom újból. Megint amperszag, égés most egy másik csíknál. Azt is megpatkoltam. Újból összeraktam, és hát olyan volt mint korábban Start HW Rescan-ra megmozdult. Meg még próbáltam pár tesztet, azokra is így vagy úgy de reagált, megpörgette a motort.
Aztán szerintem megint lehúztam figyelmetlenül az Arduionot, és megint elégett egy csík. Azt már valószínűleg rosszul forrasztottam meg mert akármit csináltam már amperszag meg égés volt az eredménye. Nekem úgy tűnik most már tényleg vége van.
Nem nagyon van kedvem egy újabbat rendelni és azt megint tönkre tenni. Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Mit ronthattam el? Lehet, hogy a pótméteren keresztül folyt a 12V és zárlatra vitte a hídat?
Okozhat ilyet, ha fordítva kötöm be a DIR-t és a PWM-t? Meg tudom valahogy védeni a hídat? pl. autó biztosítékkal, hogy az olvadjon szét és ne a nyák?
Átnéztem a Tronicgr féle H-Hídat. Az alkatrészek 4-5000Ft-ba kerülnek. Azon gondolkodom, hogy lehet inkább össze kellene ezt raknom. Aztán ha valami kimegy benne egyszerűbben tudnám javítani.