Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• maxibacsi
    Sziasztok

Ismét írok egy pár észrevételt.Az én szimulátorom szinte már minden formában dolgozott .Joyrider illetve frex stílusban is. rengeteg átépítés és finomítás után most készül az utolsó verzió(remélem). A motorokat hajtotta PC táp és ezidáig egy hatalmas 12V-os trafó szolgáltatta a tápfezsültséget.A mi-nap egy a kocsi megcsúszását szimuláló plusz tengelyen munkálkodtam amit egy elektromos robogó motorja fog mozgásra bírni.Ez a motor 24V os feszültséggel működik ezért külön tápot igényelt. Itthon nem találtam csak 35V-ot szolgáltató trafót gondoltam kipróbálom ezzel.A motor tökéletesen üzemelt és semmi melegedést nem mutatott.Gondoltam kipróbálom az ablaktörlőmotor mit szól a túlfeszültséghez. Bekötöttem a szimuba és bekapcsoltam.Már az elindításnál éreztem hogy ez nem lesz egyszerű menet.Az ülés úgy hátba vágott mint még soha.Játék közben bődületes különbség volt a 12-35V-os betáp között.Sokkal gyorsabb és erősebb lett az egész.Bár az elektronikai ismereteim szerint a motornak épp gyengébbnek kellett volna lennie.Ezek után jött 2X4 óra folyamatos teszt a melegedés megfigyelése miatt.Az eredmény nagyon pozitív a motor nem melegszik egyáltalán. Valószínű nekem marad ez a tápfeszültség.

Ezeket a sorokat azért írtam ,hogy ha van valaki aki rendelkezik ilyen trafóval vagy olyan aki már rég óta túlfesszel hajt ilyesmi szerkezetet írhatna pár szót a hosszútávú tapasztalatokról. Mindenesetre érdemes kipróbálni.