11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
maxibacsi #10242 Sziasztok
Ismét írok egy pár észrevételt.Az én szimulátorom szinte már minden formában dolgozott .Joyrider illetve frex stílusban is. rengeteg átépítés és finomítás után most készül az utolsó verzió(remélem). A motorokat hajtotta PC táp és ezidáig egy hatalmas 12V-os trafó szolgáltatta a tápfezsültséget.A mi-nap egy a kocsi megcsúszását szimuláló plusz tengelyen munkálkodtam amit egy elektromos robogó motorja fog mozgásra bírni.Ez a motor 24V os feszültséggel működik ezért külön tápot igényelt. Itthon nem találtam csak 35V-ot szolgáltató trafót gondoltam kipróbálom ezzel.A motor tökéletesen üzemelt és semmi melegedést nem mutatott.Gondoltam kipróbálom az ablaktörlőmotor mit szól a túlfeszültséghez. Bekötöttem a szimuba és bekapcsoltam.Már az elindításnál éreztem hogy ez nem lesz egyszerű menet.Az ülés úgy hátba vágott mint még soha.Játék közben bődületes különbség volt a 12-35V-os betáp között.Sokkal gyorsabb és erősebb lett az egész.Bár az elektronikai ismereteim szerint a motornak épp gyengébbnek kellett volna lennie.Ezek után jött 2X4 óra folyamatos teszt a melegedés megfigyelése miatt.Az eredmény nagyon pozitív a motor nem melegszik egyáltalán. Valószínű nekem marad ez a tápfeszültség.
Ezeket a sorokat azért írtam ,hogy ha van valaki aki rendelkezik ilyen trafóval vagy olyan aki már rég óta túlfesszel hajt ilyesmi szerkezetet írhatna pár szót a hosszútávú tapasztalatokról. Mindenesetre érdemes kipróbálni. -
#10241 Heló
Köszönöm az elismerő szavakat :)
A pedélhoz nincsenek terveim, csak képek amiket itt találtam a fórumban. A méretezés a saját lábamhoz alakítottam.A féknyereg egy aprilia robogóé, amit 3000 ft-ért vettem. A minkahener pedig 1 lada kuplung-minkahenger (ez volt a munkahelyemen ami 1 körös).
A féknyeregbe sokmindent kipróbáltam (gyári fékbetét,kemény gumi,puha gumi), de a legjobban 1 erős tolorugó vált be (ha jól emlékszem simson első teleszkóp-rugóból vágtam 1 darabot. Ha gondolod átküldöm emailben a képeket, csak dobj 1 mailcímet privátban.
-
maxibacsi #10240 Sziasztok
Ha valaki most kezdene építeni egy ablaktörlő motoros sim -et akkor érdemes megpróbálni autósboltban vásárolni egy ikarusz buszhoz való kormányösszekötő kardánkeresztet.Én ma vettem 6000 Ft-ba került.
A talpa mindkét oldalon 4-4 csavarral rögzíthető ezzel is elkerülve a elcsavarodott hegesztéseket.A motorok 7000 Ft újonnan(Bakony típusú Lada ablaktörlő motor).Nem forgatható vissza kézzel tehát megtartja a súlyt.
A vezérléshez a Thanos féle elektronikán kívül lehet venni a Conrad-nál Velleman K8055 nevű fejlesztői panelt ami két motor vezérlésére alkalmas.(10000 Ft).A H-hidat meg kell építeni mert ilyet nem találtam megfelelőt szép hazánkban.A Velleman panel azért lehet jobb választás mert USB-n keresztül kommunikál a játékkal ami a mai világban (a soros port eltűnése miatt) jobb választás lehet.Az X-sim természetesem felismeri. Remélem tudtam segíteni valakinek.
Némónak :Nagyon franyesz lett a műszer.Gratula hozzá.Küldtem privit de nem ment el.Jó lenne beszélni valamikor van egy két ötletem.
Pepe7807:Szia mi még nem ismerjük egymást.Tetszik a szimulátorod ,de ami még jobban tetszik az a pedál.
Nagyon megörülnénk itt sokan ha írnál róla egy pár sort esetleg terveket osztanál meg velünk.Sajnos a képek nem igazán adják vissza a felépítmény részleteit ami után mi is nekikezdhetnénk az építésének.
Persze ha titkos akkor tekintsd ezt a kérést tárgytalannak. Még egyszer gratula nagyon szép munka!!!! -
#10239 Hogyne lehetne megoldani! G25/27-re rengeteg mod van, amik akár rallys 35cm átmérőjű kormányt 2-3órás melóval rá lehet aplikálni(mint ahogy én is csináltam) simán ellenálnak hosszútávon is a megnövekedett kormányméretnek is a motor, sőtt végre az ffb-be amúgy is sok tartalék volt, így sincs a maxon.
Gagyibb kormány tuti szétesik és sokkal bonyolultabb is megcsinálni, meg felesleges.
Ezt az adaptert csináltam meg én is csak fából, ugyanilyen kormányhoz és tökéletes azóta is.
-
Robi546 #10238 Aham,értem. Azért köszi! :) -
#10237 Hali !
Szerintem megoldható lenne a kormány csere kisebb-nagyobb buherával, de nem látom értelmét. Az autó kormány sokkal nehezebb, ezért valószínüleg tönkre is tenné a kormányod.
Viszont 1 ilyet gel lehetne rakni erre is : -
Robi546 #10236 (Bocs a 2x posztért!)
Még annyi hogy Genius Speed Wheel 3 a kormány neve,egyenlőre csak azon próbálkozom mert Logitech G25/G27em nincs azzal nem is próbálnám ezért akarom csak olcsóval először megpróbálni mint például ez a kormány szóval várom a véleményeket,válaszokat. Köszi! -
Robi546 #10235 Üdv!
Ma gondoltam hogy jó lenne össze szerkeszteni valami "autó szimulátor" félét de először csak kisebb mértékben. :D
Szóval: azt meg lehetne oldani hogyha leveszem a kormányt és teszek helyette másikat ? Mondjuk egy autóról vagy valami. úgy gondoltam hogy a rendes kormány ami van azt leveszem és valahogy oldalról rácsavarozom a rendes igazi kormányt,megoldható lenne ? Előre is köszi. -
#10234 Jónak tűnik grat! Nekem is valami hasonló kéne, de fix típus. -
szimulatorok #10233 Sziasztok,
Megvételre keresek szimulátort. Elsősorban mozgó érdekel, másodsorban fix építésű. Kizárólag igényes, profi darab. Kész termék, vagy félkész termék és terv alapján közös legyártás.
Érdeklődés, ajánlat privát üzenetben.
-
#10232 Sziasztok.
Amíg Pointer válaszára várok (nagyon) befejeztem a vasmunkát és bekerült a végleges helyére :D
-
#10231 Sziasztok.
Pointer nem tudom, hogy küldtél-e privit, de én nem kaptam választ. Légyszives emailt küldj a [email protected] címre. -
#10230 Köszönöm a gyors válaszokat.
Pointer ez 1 kicsit hirtelen jött, de élnék a lehetőséggel. Privátban elküldenéd, hogy mennyiért gondolnád eladni és mindent megbeszélünk. -
#10229 1. + - 4cm pont jó
2. vidd el az enyémet, nem használom
Amúgy Club Sport pedál , meg Lightning SST H váltó is eladó. -
NÉMÓ510 #10228 Szia Pepe!
4cm a lukközép távolság.(tehát az erőkar hossza is)
Emelőkart szeretnél csinálni hozzá?
Ha Pointer4-nek van még nyáklap akkor megoldható.
Csak az itthon vett feteket ki kell tesztelni :)
-
#10227 Pointer -
#10226 Sziasztok!
Gőzerővel készűl az uj cockpit,de kellene 1-2 apróság.
Poiner, Némó elsősorban rátok hagyatkoznék:
1, Mekkora az ablaktórlő és a rudazat közzötti emelőkar hossza? Mivel nekem csak a motor (Lada Bakony) van meg. Én kb 5-6 cm-re saccoltam, de nem tudom, hogy a motornak nem-e sok lenne.
2, Nem tudnátok nekem összerakni 1 elktronikát, mivel én nem értek hozzá? Némó írta, hogy 30-35 lenne az anyagár, de ha én csinálom 100 se futná ki, ha elviszem 1 müszerészhez az lehet, hogy összerakja,de ki se tudná probálni. Légyszi segítsetek.
-
#10225 Sziasztok!
Force feedback vezérlést keresnék mert szeretnék gyártani egy saját kormányt. -
formula1996 #10224 Sziasztok! Valaki próbálkozott már F1-es kormányt csinálni? Ilyesmire gondolok:
Valakinek nincs valami ötlete hogyan és miből lehetne megcsinálni a "házat"? :) -
peetfire #10223 Sziasztok!
Ha valakit érdekel,eladóvá váltcockpitem,GA-Speedy versenyüléssel! -
#10222 Load-cell-en nem gondolkodsz? Úgy lenne szerintem nagyon frankó :) -
#10221 nekem is ilyesmi lenne jó -
#10220 Köszi!
A pedál valóban fék folyadék rendszerű. Egy lada kuplung-munkahenger és egy robogó féknyereg van összekötve, a vezérlése potméteres. A #9797 éa a #9208 hozzászolásoknál találsz még róla képeket. -
#10219 Hmm jól néz ki, jó lesz ez :)
A pedál hogyan működik? Látom vannak ott tartályok, talán a fék olajos rendszerű? -
#10218 Sziasztok !
Készül az új cockpitem :D
-
balunso #10217 Szia!
Tudnál esetleg képet mutatni róla? -
Pitbull1111 #10216 Szia Nekem van egy sli kijelzőm,az m elötti müszerfalba épitve gamepad kivezetékelve plusz gomboknak,12 vagy több gombbal,plusz egy analog kivezetés kézinek vagy bárminek.G25-27 hez passzol egyböl.Esetleg ha érdekel irj privit. -
balunso #10215 Sziasztok!
Engem érdekelne ez a Leo Bodnar féle cucc az sli-m,mert házilag csinálok kormányt,ha valaki tudna ebben segíteni azt előre is meg köszönöm! -
Passy #10214 Sziasztok!
Hardveraprón hirdetek egy cockpitet, ha valakit esetleg érdekel. Alku képes az ár.
cockpit -
#10213 vízvezeték szerelőknél nem nagyon láttam még ilyet,pedig építőiparban vagyok én is...
esetleg próbáld meg uszoda technikával foglalkozó oldalakon szétnézni,vagy esetleg nem tudom, öntöző rendszerekhez milyet csöveket használnak...
de ezek csak tippek -
KaraDani #10212 Sziasztok!
Én is szeretnék nemsokára egy cockpitet építeni, mivel fém megmunkálásához nem értek, fában gondolkodtam eddig, de nagyon megtetszett közben a pvc cockpit közben, kinézete és a súlya miatt is. Viszont ilyen "schedule #40" pvc-t magyar oldalon említve sem találtam. Tudja esetleg valaki, hogy lehet-e ilyet valahol kapni, és ha igen hol?
Köszi előre is,
Dani -
NÉMÓ510 #10211 THX!
Az árakat nem biztos hogy tudom realizálni,mert sokminden volt itthon bontva,sok speciális méretű és menetű csavart használtam amit boltban nem is igazán lehet kapni.
Igyekeztem szinte mindent autóalkatrésszel és onnan származó csavarokkal megoldani.
Magam is elmosolyodtam amikor összeszámoltam mennyi típusból lett a jelenlegi megoldás(trabant,BMW,merci,iveco,setra,opel,zsiguli,és szuzuki kormány készülőben),ami ráadásul még mindig nem is a végleges :)
A pedálok már majdnem jók,de nem vagyok velük kibékülve.Van 1 pözsó pedálsorom lehet arra cserélem a G25öt.
Az árak ahogy nagyjából alakultak :
Zártszelvény : 15e kb
4db GL szem : 13e
2 motor : 4e (zsiguli,szamara Bakony típus)
Csavarok : 1500? kb
Ülés : 14e - a csillagos ég :) nekem ingyen volt
Érkezőfélben van egy H biztonsági öv,azt is ajándékba kapom.
Kábeleket kifelejtettem : 2500ft volta a 2,5mm-es tekercs (duplavezetékes).De csak 500ft értékben használtam belőle,és még azt is ki lehetett volna váltani mással (bontott hosszabító,porszívókábel stb)
Elektronikából a THANOS féle megoldást használom,Pointertől vettem az alkatrészek 99%át.
Nagyon rendicsek volt,felhívta a figyelmem ezer veszélyre ami mind be is következett :D
Nagy tanulás volt,de hála a papnak minden kiforrta magát.
Olyan 30e forintra taksálnám ha a kábelezést is beleszámolom.
Plusz 3e forint USB-soros átalakító amit még nem integráltam bele.
A tévét kis tanakodás után ami itt zajlott a fórum sorain,30e forintba került ( 80cm LCD 1360x760).
Átalakítás után már 1,5méterre van a szememtől de 2x30perc futam után a szemem kihullik.Nem tudom melyik része (felbontás,hz,gamma?) nem stimmel,de azt hiszem mással kell majd pótolnom.
Ja,és a motorokat is kicsit átalakítottam,így szinte 0 a holtjátéka (forgórész is kihézagolva egy feszességállító csavarral).A finomabb vibrációkat azóta jobban átadja,mint pl rázókő.
Ha későn válaszolok nehari,de októberig nem sűrűn jutok gép elé :)
Üdv! -
#10210 Gratula hozzá!
Engem is érdekelne, hogy mennyibe ált meg, mert most építem a második cookpitemet.
Milyen motorokat használtál?
Melyik vezérlőt használtad? -
#10209 bodi-sylvi-magassarkut-adna-mark-webberre -
#10208 Mennyibe kerül ez G25-nélkül?
-
NÉMÓ510 #10207 Valamiért nem megy el a privi Maxibacsi,úgyhogy küldenék egy letöltés linket..
Óracsoport E30 -
NÉMÓ510 #10206 Ez is tud trakesz szimut :)
Második verzsön videó :
Maxibacsitól ellopkodtam az ötletet hogy együtt mozogjon a pedál+kormány.
Maxibacsi ment privát az óracsoportról ! -
-
#10204 A lábam között ne legyen semmilyen zártszelvény, meg egyebek! Ezek mennyibe kerülnek egyébként? -
#10203 MABO-t