Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Norby646
    Sziasztok! Elkezdtem megépíteni első h váltómat, igazából kicsit összecsaptam az egészet mert nem volt rá sok időm se pénzem se hozzá való anyagom... Az egész nagyon egyszerűen van összerakva, egy gömbcsuklóban van egy m8-as menetesszár, és az elektronkát egy joystick bele képzi, illetve kis sima mikrokapcsolók. Van 3 gondom is...

1: Nem tudom hogy oldja meg hogy amikor berakom sebességbe a váltót akkor az oda "bekattanjon" és ott maradjon amíg át nem rakom egy másik sebességbe vagy üresbe (mivel jelenleg nyomni kell a gombot hogy sebességbe legyen).

2: Szeretnék egy normális "h sémát" fémből vagy akármiből ami szépen van kimarva 6+1 "ággal" , de nem tudom honnan szerezzek ilyet...

3: Kéne valamivel "ellenállást" csinálni a váltónak, hogy kiugorjon a sebbeségből amikor kiveszem, talán vmi rugós megoldás vagy gumis... Egyelőre 4 gumi a doboz 4 sarkából van rárakvaígy minden irányból húzzák a gumik a váltókart.

Tudnátk segíteni? Az egész egy elég olcsó megoldás, ebből adódóan nem olyan kaliberű mint amit itt egyesek összeraktak. Jelenleg amúgy egy logitech momo kormányt használok, volt már g25-öm is csak én hülye eladtam... De most a váltóért nem akarok 40000 kiadni.