11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• bardocz
    És ha fából vágod ki? Valami keményebb fajtából, és viszonylag vastag darabból. Fúróval fúrsz pár nagyobb lyukat, aztán lombfűrésszel(?) nekiugrassz. Esetleg rétegelt fa is jó lehet, nem tudom mi a neve.
  • Norby646
    A mikrokapcsolós, lemezes megoldás jónak tűnik csak kérdés hogy honnan szerezzek hozzá alkatrészeket.

Igen, erre én is gondoltam csak nem tudom hol meg mennyiért vállalnak ilyet budapesten.

Hát igen, elég bonyolult, gondolom ez egyedileg készült alkatrészekből lett összetákolva. De nagyon komoly, csak sajnos én ennyire nem értek hozzá. Igazából nekem egy ilyen szerelési útmutató kéne... :DD Akkor össze tudnám rakni.

Na mind1 köszönöm a segítséget!
  • repvez
    itt van egy ötlet
  • pointer4
    1. Ilyen profilal, kép2 egyszeerűen megoldható lenne, csak készíteni kell erős, rugalmas anyagból.

2. valami lézer vagy víz vágásra szakosodott helyen csinálnak ilyet. Esetleg CNC vel, de ajánlani nem tudok helyet. Én lehet inkább kireszelném :D

3.Itt lehet látni, hogy a milyen érdekes a rugók elhelyezkedése. Lehet elég kereszt irányba rugó, mert előre hátra úgy se tud menni a profil miatt, bár pici oda is jól jöhet, akár egy gumi is :D
  • pointer4
    Ohh, touchbuddy megoldást csak nézegettem, olvasgattam a fórumukat stb. Sosem valósítottam meg belőle működő példányt.
    Nem tudok rá okosat mondani, max hogy az ő fórumukban tedd fel a kérdést.
  • Norby646
    Sziasztok! Elkezdtem megépíteni első h váltómat, igazából kicsit összecsaptam az egészet mert nem volt rá sok időm se pénzem se hozzá való anyagom... Az egész nagyon egyszerűen van összerakva, egy gömbcsuklóban van egy m8-as menetesszár, és az elektronkát egy joystick bele képzi, illetve kis sima mikrokapcsolók. Van 3 gondom is...

1: Nem tudom hogy oldja meg hogy amikor berakom sebességbe a váltót akkor az oda "bekattanjon" és ott maradjon amíg át nem rakom egy másik sebességbe vagy üresbe (mivel jelenleg nyomni kell a gombot hogy sebességbe legyen).

2: Szeretnék egy normális "h sémát" fémből vagy akármiből ami szépen van kimarva 6+1 "ággal" , de nem tudom honnan szerezzek ilyet...

3: Kéne valamivel "ellenállást" csinálni a váltónak, hogy kiugorjon a sebbeségből amikor kiveszem, talán vmi rugós megoldás vagy gumis... Egyelőre 4 gumi a doboz 4 sarkából van rárakvaígy minden irányból húzzák a gumik a váltókart.

Tudnátk segíteni? Az egész egy elég olcsó megoldás, ebből adódóan nem olyan kaliberű mint amit itt egyesek összeraktak. Jelenleg amúgy egy logitech momo kormányt használok, volt már g25-öm is csak én hülye eladtam... De most a váltóért nem akarok 40000 kiadni.
  • Pepe7807
    Heló mindekinek.
    Először is köszi mindenkinek.
    A projektor áttalakítás lényege, hogy a gép ne érzékelje hibásnak az izzót.
    Ehhez én letöltöttem a szervízkönyvet és végig olvastam a projektor lámpa helyettesítése forumot. Nálam a "lamp sensor" és a "gnd" közé kellet forrasztani egy 1kohmos ellenálást.
    Erre be is kapcsolt szépen mindenféle lámpa hiba nélkül. Ezután jött a xenon izzó amit be kellet febrikálni az eredeti foncsorba, úgy hogy a fokuszpontja is jó legyen. A xenon izzó trafóját egy 350 w-os számítógép táp látja el energia forrásal. Kb ennyi.

Az árak : Projektor a vaterárol (marha nagy szerencsémre) 10000 Ft
    Xenon izzó szet 14000 Ft (de ebben 2db izzó és 2 db trafó van. Egyik motoros haver átt is vette ami nem kellet. Így tehát 7000 Ft)
    Tápegység amit ithon találtam.

Tapasztalataim szerint nincs akkora fényereje mint a gyári izzónak, de teljes sötétbe élvezhető ( a gyári izzó foncsorral 150 e körül van, foncsor nélkül 60 körül láttuk).
    Életartama kb 6000 óra (a gyári izzójé 2000)

Pointer igen , én vagyok és kérdeznék is.
    A Touchbuddy progit probáltam használni 7'-os gps-el .Sikerült is beüzemelni, de minden egyes gombnyomásnál átvált aktív ablaká így az rfactor lemegy a tálcára.akérdésem, hogy lehetne ezt kikerülni?

• pointer4
    Az igen, szíp munka! :D
    Téged látunk a képen ? :D
  • istvan2010
    Elismerésem a tiéd!! :D Engem is érdeklene a dolog... menniyből lehet egy ilyet kihozni? Kormány az hasonló mint az enyém :DD
  • NIBI
    Jöhet még kép, videó, működés közbeni is. :)
  • Norbixx75
    Hi!

... ezt az izzócserés, xeonos átalakitásról tudnál írni részletesebben vagy oldal ahol "szájbarágósan" is megtalálható; privát is jöhet ... thx
  • Pepe7807
    Sziasztok !
    Kicsit régen írtam, mivel más projekten ügyködtem. Ez nem más mint 1 canon ful HD projektor, amit izzóhibássan vettem és xenonosra alakítottam átt. Ennek köszönhetöen mint a képeken is látszik, jelenleg 83 cm * 170 cm-en nyomom, amit ívesen meghajlítottam.
    Iszonyat brutális 19' után.
  • Pepe7807
  • Pepe7807
  • Pitbull1111
    dx tweak el jó lett,köszi a segitséget
  • Pitbull1111
    megnézem még akkor azzal ,hátha.
  • Bivaly76
    A DIView-t még nem próbáltam, de szerintem a DxTweak progival megoldható lenne ez a probléma.
  • Pitbull1111
    Meg,mindenhogy megpróbáltam,de nem műkszik.Sajna így 2 választásom van:Vagy átalakítom úgy hogy rbr el menjen,de akkor meg máshoz nem lesz jó,vagy pedig megcsinálom mikrokapcsolóval vagy gombbal normális csőel meg mindennel.
  • rbal
    Úgy próbáltad ahogy írtam?
  • Pitbull1111
    Most délután megpróbáltam rfactorban is a kézit,és ott úgy műkszik ahogy kell,de rbr be (ahová kellene) ott nem megy,mert úgy érzékeli az alapállapotot még mindig ,mintha félig be lenne húzva.A franc megeszi.
    most megint csinálhatok egy újat,ha nincs ötlete senkinek.
  • TeeBeee
    Nem tudjátok az SLI-M lyukméreteit? Találtam embert aki kivágja lézerrel a kormányt és még nincs meg az SLI-m. És meg sem tudom rendelni, mert azt írja a honlapon hogy csak január 2.-tól lehet újra rendelni.
  • rbal
    A kézihez, én úgy kalibráltam, hogy kézzel megfogtam kalibrálás előtt kb középen, és a min-maxnál sem engedtem ütközésig, hagytam neki "helyet" nehogy picit behúzva érzékeljen, illetve nehogy maxnál meg még hagyjon picit ne legyen behúzva. Most a PTR-es pedálhoz rendelt automatikán, meg tudom állítani a min-maximum értékeket, itt nem áll fel ez a probléma.
  • cselt
    DIView-al esetleg meg lehetne trükközni, hogy csak a felétől érzékeljen, de ezt nem mondom tutira, egy próbát megér szerintem.
  • Pitbull1111
    Megtudnám oldani elvileg hogy onnan induljon,de abból indultam ki hogy az alapállapota az analóg karnak a közép.Ehhez lett felhegesztve a rúd tartója illetve,ami feszíti a gumit az is ehhez lett belőve,Tehát ha úgy működne az analóg kar ahogy kellene neki,akkor nagyon frankó kis kézifék lenne,no nem kinézetre hanem működésre.Gyakorlatilag új tartó kellene hozzá ha nem lehet beállítani máshogy,ugyan nem nagy meló de le kell hurcolnom megint a műhelybe.Ezért gondoltam hátha pl az iniben vagy vhol kell átírni valamit,hogy rendesen menjen,mert kalibrálásnál jó.Mert a loadcellhez is át kellett írni az init,mert fordítva működött a fék.
  • bardocz
    Nem tudtad volna egy rugóval megoldani, hogy teljesen előrehúzott állapotban legyen?
  • Pitbull1111
    Elméletileg az utolsó cockpit képem jobb oldalán látszik a kézi amit "csináltam",de a következő volt vele a gond.
    Elméletileg ha bementem a gamepad beállításaihoz,ott ugye az analóg kar középen állt,(alaphelyzet). Ha előretoltam mozdult megfelelőt,hátra szintén,majd ugye visszaállt alapállásba.Viszont mikor rbr ben be akartam állítani kézinek,ott úgy érezte a közép(elvileg alapállapotot),mintha félig be lenne húzva a kézi,és sehogy nem tudtam rávenni hogy máshogy legyen.Ott ha teljesen előretoltam úgy volt 0-án,ha pedig teljesen hátra húztam úgy volt a maxon.Lehet ez vmi beállítás probléma?Esetleg rbr iniben kell átírni vmit?
    Más gameban ki se próbáltam emiatt(lehet kellett volna),annyira lelombozott.Pedig jól működne a dolog,ha működne.
  • Bivaly76
    +1 szavazat a mikrokapcsolóra, én is azzal oldottam meg a kéziféket. :):)

Meg a WRC váltót is, bár működés közben még nem bizonyított:

Paddle shifter

• rbal
    Én ilyent építettem, pici, stabil, és még ki is néz valahogy. Különbség már hogy kicseréltem a karját 28-as rézcsőre, amire rámelegítettem villanyszerelős zsugorcsövet.
    Képek megtalálhatóak a: #9801 és a #9802 es kommentemben.
    Részemről +1 a potis kéziféknek.
    Igaz hogy tövig rántod, de jó az a nem hirtelen full fog, meg hirtelen full nem. Nem rossz az az átmenet, de tényleg nem sok a különbség összeségében a kettő között. Ha nem akar valaki sokat kínlódni a potisal akkor jó az a mikrokapcsoló.
  • JUVEfun
    Én meg ezt....
  • TeeBeee
    Ha egyszer készen lesz a kormányom, akkor a következő project nekem is egy seq váltó lesz. Arra is van már ötletem, majd lerajzolom. Az is rugós, 2 mikrokapcsolós megoldás,de a lelke egy autó axiálcsuklója lesz.
  • pajti
    Szerintem is elég lenne a mikrokapcsolós megoldás.
    Szavazzunk!:
    +1 a mikrokapcsolónak :D

(Én meg szeretnék egy jó seq-shiftert építeni,
    körül nézek a neten hogy mik a lehetőségek.:))
  • TeeBeee
    Szerintem értelmetlen potméteres megoldáson gondolkozni, hiszen ha drift, ha ralli úgyis vagy behúzod tövig vagy nem. Nincs szükség köztes állapotokra. Én egy sima mikrokapcsolós verziót készítenék.
    Csináltam egy gyors mórickaábrát hogy mire is gondolok, szerintem ez alapnak jó, de tökélyre is fejleszthető.
    handbrake

A menetes száron tudnád finomhangolni a cuccot. Plusz ha a rugó alatt is menetes lenne, akkor még a rugóerőt is.
    Nem azt mondom hogy istenkirály ötlet, de egyszerű, kivitelezhető és egy jó házzal még széppé is varázsolható. Remélem segített vagy inspirált.
  • pajti
    Ilyet találtam :) (gyorsan)
  • Pitbull1111
    Nincs valakinek vmi jó ötlete,vagy esetleg kész terve analog kézifék készitéséhez?
    A gamepad egyik analog karját is kivezetékeltettem,de igazán komoly ötletem nincs rá hogy csináljam meg.
  • pointer4
    Na, Pitbull1111 fotói :D

• Bucser
    15.000 font még nem is olyan vészes ám.
  • Pitbull1111
    Elég Komoly cucc,és ELADÓ !

15.000.Font ,ha jól láttam.De ennyiért jó is lehet.
    De irigylem a fickót,hogy ennyit tud költeni ilyenekre.
  • Pitbull1111
    Figyu !

megkérdezem holnap neked ,hogy megoldható-e és mennyiért.Nekem autocadbe csinálta,majd megkaptam a tervet kinyomtatva meg cad be is,de sajna egyik sincs már meg,de szerintem a cad terveket elküldöd és az elég.Anyagvastagságot nem tudok,de amiból vágták az elég erős volt.
    A markolatot én is ugy csináltam hogy kétoldalról ragasztottam a rétegeket,és utána csiszoltam.
    Szerintem jobb parafából,nemlesz olyan kemény ,mintha fából lenne.csak szélesre kell vágni,mert amikor elkezdtem csiszolni,majdnem vékony lett.Lehet a képek megvannak róla,mert csinálgattam,miközben készült.
  • pajti

• TeeBeee
    Köszönöm az eddigi hozzászólásokat a kormánnyal kapcsolatban.
    Pitbull1111: Kár hogy eltűntek a hozzávalóid. Amit én szeretnék kormányt az már meg van tervezve, már csak ki kéne vágni.
    minta
    Ezidáig nincs rá emberem, és az árakat sem tudom itt debrecenben. Mondjuk ha segítesz nekem ebben azt nagyon megköszönném. Bár a részletek nem tisztázottak nekem. Pl hogy a lézervágósnak mi kell: auto cad fájl, vagy jpeg is lehet vagy kinyomtatom a mintát és kész?
    Időkőzben megnéztem és 2es acéllemezem van( korábban 1est írtam), ami nagyon erős, azáltal lehet nehéz lesz a végeredmény. Valamint van 0,8asom, az lenne a ház oldala. A tied hány miliméteres lemezből volt? A markolatot egy asztalos barátom készítené, úgy hogy kifaragja és kettévágja hogy a lemez két oldalára (elől+hátul) fel tudja rakni. A te ötleted is jónak tünik, viszont én nem látom a képet. :(