185
Játékfejlesztés \"3d gamestudio, darkbasic, the game factory, stb.\"
-
Horrorjáték lefújva... a gfactory vmit elb****t a grafikában :( -
>Szerinted lehet figyelni azt hogy melyik anim fut?
-Gamestudioban? Mittomén :) Gémfaktoriban így:
New condition>(klikk objektre)Animation>Which animation "object" is playing
>Ja és hogy lefet egy eseményt több feltételhez kötni pl. ha a két object ütközik és nyomok egy key-t ha nem nyomok nem történik semmi.
-Szélső klikk a "condition" számára és ott New condition
>szerintem ugyan az a cég csinálta K&P-GameF-MMF mindegyik egy sorozat része egyre nagyobb tudással
-ez így igaz, clickteam-nek híjják őket (www.clickteam.com)
>Nem tudsz véletlenül angolul? (3dgs WDL fordít kéne nem kell szószerinti inkább csak értelmező)
-éppenségel tudok (má van alapfokúm :) de amít abba a WDL izébe írtak még nekem is kínai :)
>Hogyan tudom figyeltetni az A,B,C értéket meg a flag értéket ráadásul úgy hogy ha egy bizonyos távolságra van a player meg egy másik object.
-Mivaaaa'n? Minek kell neked az összes érték ehez? Mondmá' el hogy mit akarsz csinálni, úgy talán tudok tippet adni.
>Kellemes napot. (min dolgozol most?)
-Neked is. Egy kis horrorjátékon, meg egy ugrálóson, meg már egy jó ideje elkezdtem egy lövöldözőst (azóta egy pixelt nem dolgoztam rajta :) -
pityuka #36 Köszi! Lessz még kérdés dögivel. Mióta ezzel foglalkozom nem készűlt egy 3d gamestudio tutorial sem. Szerinted lehet figyelni azt hogy melyik anim fut?
Ja és hogy lefet egy eseményt több feltételhez kötni pl. ha a két object ütközik és nyomok egy key-t ha nem nyomok nem történik semmi.
Egyébként szerintem tévettem és nekem csak a macromedia director van meg de leszettem a multimedia fusion demot is már csak crack kell hozzá (szerintem ugyan az a cég csinálta K&P-GameF-MMF mindegyik egy sorozat része egyre nagyobb tudással) A gamefactori honlapján clickteam 49$ a full reg. pro változathoz és 29$ az upgrade.
Hogyan tudom figyeltetni az A,B,C értéket meg a flag értéket ráadásul úgy hogy ha egy bizonyos távolságra van a player meg egy másik object.
Észrevetted hogy csak mi vagyunk itt. :)
Nem tudsz véletlenül angolul? (3dgs WDL fordít kéne nem kell szószerinti inkább csak értelmező)
nem tudok vele dülőre jutni amit leír példa az úgy nem működik:( franc se tudja mit kéne elötte vagy utána beírni(lehet hogy definialni kell elötte)
Kellemes napot. (min dolgozol most?) -
Változók: minden active object-nek van egy A, B, C értéke (values) ami akármennyi lehet, sőt van végtelen (igazábol: 9999999) flag-ja ami csak 0 és 1 lehet (on, off, toggle :) kifejezetten inventory-hoz ;)
"Hogy lehet egy eseményt úgy ábrázólni hogy egy másik kis ablakban nyílik meg? Pl.: beszálok egy liftbe megjelenik egy kis ablak a lift belsejével és a player-el és itt tudom kiválasztani hogy melyik emeletre szeretnék menni?"
Vagy a kérdés objektumot használd, vagy rajzold meg :)
"Még az is érdekelne hogyan marad a player mindíg a level közepén egésszen a level végéig mert ott már ki tud menni a szélére."
Ez a scrolling. A filmes ikon az event editor-ban (vagyis StoryBoard controlls)
itt ki kell választani: Scrollings: center windows position playfield és katt az objectre amit követnie kell a képernyőnek (persze, csak ha úgy állítod be hogy MINDIG csinálja (always parancs ;)
-
pityuka #34 Még az is érdekelne hogyan marad a player mindíg a level közepén egésszen a level végéig mert ott már ki tud menni a szélére.
-
pityuka #33 Szióka!
Hogy lehet változót használni?(Na ezt most kifejtem) Ha tegyük fel a player le akar ütni valakit egy kalapáccsal de nincs nála a kalapács akkor nem tudja de ha nálavan(nem kimondott látható módon csak pl.invertori ként)akkor már le tudja csapni. Vagy, tipikus zöld-ajtó-zöld-kulcs ésígytovább.
Ha netántán azt szeretném csinálni hogy, ha fut egy animáció akkor valaminek az értéke 1 legyen ha ennek a valaminek az értéke 1 akkor kiüti a pasast ha pedig az érték 0 (nem megy az anim.)akkor nem tudja.
Hogy lehet egy eseményt úgy ábrázólni hogy egy másik kis ablakban nyílik meg? Pl.: beszálok egy liftbe megjelenik egy kis ablak a lift belsejével és a player-el és itt tudom kiválasztani hogy melyik emeletre szeretnék menni?
Van gondom mi ?:) -
Nem volt időm tutit írni, úgyhogy inkább elmagyarázom:
"adott távolságon belűl lőjjön és mindíg az object felé"
(csávó aki lő azt nevezzük enemy-nek, a játékost + player-nak)
player x < enemy x + 200
+player x > enemy x - 200
player y < enemy y + 200
+player y > enemy y - 200
+every 00:00:20
akkor: enemy shoot (vmi) at the direction of player
így az enemy egy kb 400x400 négyzetben érzékeli a player-t, és minden 2-dik tizedmásodpercbe lő egy (vmit) a player felé, ha az a négyzeten belül van
"Úgy értem hogy ha elindítod a tesztet akkor minden ütközést jelez(detectál) és akkor beállíthatsz egy csomó mindent de ha valamit később akarsz rajta módosítani akkor már nem jelzi ki az ütközést mert már egyszer detectálva volt (hol tudom utolag módosítani)"
Ha átfedi a másikat akkor:
object1 overlap object2
+every 00:00:20
akkor történjen vmi
azt jelenti: ha object1 átfedi object-2őt akkor minden 2 tizedmásodpercbe történjen vmi
(nemtom ezt akartad e tudni)
na, ennyi -
-
pityuka #30 Ja bocs már nincs (tudod)elszált a winyóm
Majd megkeresem valahol biztos fent van. -
Megvan a teljes? nemá :) -
pityuka #28 Na persze de mivel hogy egy kukkot sem értek az egészből nekem csak egy rakás ablak és parancs az egész. Lehet hogy he jobban belefolyok akkor talán.
Holnap fel is rakom aztán majd elválik.:) -
Háát.. nehezebb használni, de sokkal jobb a tömöritési arány (pl ami tgf-be 6 mega az mmf-be 2 mega) -
pityuka #26 Pedig állítólag nagyon jó kis progi én is csak belenéztem egy picit (szerintem bonyolultabb mint a GF)
-
Hallottam róla, de havernak megvan (csak az a baj hogy ő kanadában lakik :) -
pityuka #24 Ok.
Használtad már a multimedia fusion-t? -
Na, ezekről holnap majd írok tutorialt, ok?
-
pityuka #22 Na:
32500 ért úgytudom magyar van magyar kézikönyvel magyar helpel (az utóbbi nem valószínű)
Azt tudom hogy mi az a koordináta csk hogy hol találom és hogy kell Pl. azt belőni hogy ha azt akarom hogy adott távolságon belűl lőjjön és mindíg az object felé.
Winace::::: www.terminal.hu (azthiszem download/utils vagy felhasz./tömörítő)
Úgy értem hogy ha elindítod a tesztet akkor minden ütközést jelez(detectál) és akkor beállíthatsz egy csomó mindent de ha valamit később akarsz rajta módosítani akkor már nem jelzi ki az ütközést mert már egyszer detectálva volt (hol tudom utolag módosítani) -
Nekem angol, és vmi kis boltban vettük.
A kordinátás dolog, azt jelenti hogy: minden active objectnek van egy X és egy Y pozíciója. Az X az, hogy mennyire van jobbra az Y pedig hogy mennyire van lent.
A winace-t hol lehet letölteni?
Az ütközéssel kapcsolatba: nem értem hogy akarod módosítani, mond el részletesen miről van szó.
-
pityuka #20 Mondjuk winace-val de úgy tudom hogy a Wincommander is tudja alapból.
A te veziód magyar? És ha igen hol vetted 20 ért?
Hol van az a kordinátás dolog?
És hogyan lehet egy már létező (detektált) ütközést módosítani? -
Kiütő animáció van?
32500??? nekem 20000-é van meg!
Egyébkén kúszást még SOHA nem csináltam :)
A legfontosabb: mivel lehet az ace fájlokat kicsomizni? -
pityuka #18 Van még kérdés.
Hogyan lehet azt megcsinálni hogy ?
Mondjuk fut az object ijenkór az ellenséget kiüti viszont ha sétál akkor pedig az ellenség üti ki.
Ravasz fogós kérdés.
Az emiled odaírtad a tutorial végére tehát a kérdés ledőlt.
Ha csinálok egy animációt egy activ objecthez,hogyan tudom azt úgy aktiválni hogy az esteleges gomg megyomásáig tartson aztán már nem?
Pl.: lenyomok egy gombot és a pasas legugol ha elengedem a gombot a pasas fel áll de ezt én kúszáshoz szeretném.
Egyépként most még csak probálgatom és csak utánna tudok küldeni valamit miután értem hogyan működik.
Neked regisztrált verzió van meg?
Tudtadd hogy a cdmultimedia forgalmaz gamefactory-t MAGYARUL potom 32500 pezeta. (www.cdmultimedia.hu/kreativitás/) -
pityuka #14 OK! Fent van az oldalo (a neveddel eggyütt) Csak így tovább (Kinőttem a 20 megát az extrán)De megoldom. Nézd meg és ha valamit hozzá akarsz fűzni (megjegyzés,fejezet cím , stb. csak rajta)
Feltegyem a mail címed (ez abszolút a te döntésed)
Jól sikerült. De azt még nem mondtad hogy a linkeken amit küldtél mejik a te progid (szívesen megnézném) -
pityuka #13 Köszike! Eztis-aztis.:-)
Már egy kicsit belemélyedtem a dologba és már van egy csomó kérdésem is. Itt is van egy pár:
Ha csinálok egy nimációt egy activ objecthez,hogyan tudom azt úgy aktiválni hogy az esteleges gomg megyomásáig tartson aztán már nem?
Hogyan lehet egy létrára felmászni úgy hogy ha nem nyomod a fel gombot akkor ne ütközzön neki?
Hogy csináltad azt hogy az emberek rákőnek az ufo-ra ha az felettük van?
Na eggyenlőre ennyi. Feltétlen szakítok a tutorialaidnak helyet. Leszetted ami kellett? -
pityuka #11 Kívánság teljesítve!!!!!
Juteszembe A "haggyámá:p"-nem a legelső olvasásra találtad ki? Javaslat: válassz másik nevet (please) köszike :-))
-
pityuka #10 Én pedig most teszem fel az áhított file-t
emlékeztetőül www.extra.hu/gamestudio és itt download -
pityuka #8 ok de azt tudnod kell hogy ezt a "gfprop32"-t úgy szedtem le valahonnan. De ha így is kell ezt is felrakom az oldalra 1.4 mega az egész (a DB help már ott van) :-) -
pityuka #6 bocsi gfprop32
-
pityuka #5 A 32 bitest meg van hozzá egy upgade-m is gfprop23 néven -
pityuka #1 Sziasztok!
Azért indítottam ezt a témát, hogy itt összejöhessenek azok akik othon barkácsolganak játékot. Mindegy milyen színvonalon és, hogy milyen fajta játékot (3d lövöldözős, kaland, 2d platform, szöveges, ésatöbbi). Sokan úgygondolják az othoni fejlesztés idejének vége, de szerintem mindenki aki eme szórakozásnak hódol az nem feltétlenűl őrült vagy visszamaradt SŐT!!!
Szerénységemet régóta foglalkoztatja ezen elfoglaltság, kissebb-nagyobb sikerekkel. Kipróbáltam már a Klick & Play-t , Darkbasic-ot , a 3D RAD-csodáit (ehez help kéne) , jelenleg pedíg a 3D Gamestudio A5 rejtelmeit kutatom. Sajnos a The Game Factory-n még nem volt időm elmélázni. Kérek minden amatőrt és esetleges profit itt írják meg véleményük tanácsaik.
Egyébként most indítottam egy oldalt 3d gamestudio-ról folyamatos fejlesztés alatt a cím www.extra.hu/gamestudio. Félreértések elkerülése végett abszolúte kezdő vagyok és nekem is segítség kéne. Köszi!!