185
Játékfejlesztés \"3d gamestudio, darkbasic, the game factory, stb.\"
  • Lazarus
    Ja és a hajók más-más lövései tetszenek/nem tetszenek?
  • Lazarus
    "Hát egy game makerben való gammakészítés nem sok ad túlzottan nagy gyakorlati tudást"
    Újraírás póver, Magyarul: nem ad túl sok gyakorlati tudást
  • Lazarus
    Na re! Köszi hogy megtesztikngelted :)

Az űrhajót azért nézted fordítva mert nem én készítettem (alapból benne volt az engineben [Games Factory]).

"Ahha... valami gáz lehetett az első indításkor, mert akkor csak a saját madaramat, meg egy másik player madarát láttam. Mellettük volt egy nagy szétesett kör szerű valami. De most négy madár látszik."
    Ez is az engine hibája lehet :(

"Az űrhajók hajlamosak odaragadni a tereptárgyakhoz." Az ütközést csak így lehet itt megoldani, márpedig ütközni azt kell (Megintcsak engine)

"A robbanás effektek nagyon tetszenek."
    Ez viszont már én követtem el, thx :)

"A halálfej elég hülyén fest. Megmagyarázom: a kúúl robbanások (télleg tök jók) meg ahogyan az űrhajók bólogatnak ha eltalálom őket, nem illenek a halálfejes grafikához. Mintha trabantra mercedes emblémát tennél."
    Igazad lehet, nem nagyon filóztam hogy milyen ikon legyen

"a nagy bigyót (kék bruta) ha kilövöd többször egymás után, mindíg újra indul a hajóból és eltűnik onnan, ahol éppen volt. Szóval nincs "Repeated Nagy Bogyó Attack"."

Ezt azért változtattam ilyenre mert különben túl brutál lenne a sebzése... amikor a kék bogyó már közel van az ellenséges hajóhoz akkor lőjj bele egy kis bogyót és (szvsz) elég nagyot robban, ezt az 5letet az útéből kopiztam

"A fordulási szöget érdemes lenne finomítani. Időnként nem arra mutat a hajó orra - most már az igazi - amerre megy."
    Úgy tervezem hogyha csinálok egy következőt akkor 16 (vagy 32) irányba megrajzolom a hajókat (most csak 8)

"- Kilőttem minden arcot, de nem jött új pálya. Valamit kell még csinálni az ellenfelek lezúzásán kívül?
    "
    1enlőre ennyi van, és ezt sem lövöldözős gémnek kezdtem az gondolom látszik rajta. Ráadásul az aszteroidák ütközési pontját sem tudtam eltüntetni róla (szar engine)

"Nem tudom, hogy konkrétan ilyen jellegű gammákat szeretnél-e csinálni, vagy inkább gyakorlatnak szántad, de ha tolnál bele valami scrollt, valami nem statikus hátteret és főleg hangot, az nem lenne hülyeség."
    Hát egy game makerben való gammakészítés nem sok ad túlzottan nagy gyakorlati tudást, ezt csak funból összedobtam. Azért nem oldalnézetes lövöldözős gammát csináltam mert az ilyenből szvsz nincs olyan sok és nem igényel nagyképernyős helyet/pályát. "scroll" definiáld plz :). A háttér nem ehez a gémhez készült, a következőben természetesen lesznek kúl mapek (reményeim szerint). Az engine hangkezelése sajnos elég szánalmas, ha elindul egy wav és menet közben elindul utána egy másik akkor elnémul az első, de amúgy megpróbálok majd valamit alkotni.

"Egyenlőre nagyjából ennyit a cumóról. Gondolom felrakod/felraktad shareware letöltő oldalakra???"
    Ilyen állapotban még nem :) amúgyis freeware lenne.

"Simán röffenthetnéd tovább. Bezavaró aszteróidák, AI ellenfelek, fekete lyuk középen ami szippantja a hajókat maga felé ha nem adsz kakaót, etc."
    Thx a bíztatást, aszteroida megoldható, nem hülye 5let. AI ellenfél sajnos (már megint az engine) itt nem megoldható. a feketelyuk szintén nem.
  • TheZsenyka
    Ja, rejtett opció: bal oldali ALT gombra PAUSE van.
  • TheZsenyka
    Egyenlőre nagyjából ennyit a cumóról. Gondolom felrakod/felraktad shareware letöltő oldalakra???

Simán röffenthetnéd tovább. Bezavaró aszteróidák, AI ellenfelek, fekete lyuk középen ami szippantja a hajókat maga felé ha nem adsz kakaót, etc.
  • TheZsenyka
    A fordulási szöget érdemes lenne finomítani. Időnként nem arra mutat a hajó orra - most már az igazi - amerre megy.
  • TheZsenyka
    Még két meglátás:

- a nagy bigyót (kék bruta) ha kilövöd többször egymás után, mindíg újra indul a hajóból és eltűnik onnan, ahol éppen volt. Szóval nincs "Repeated Nagy Bogyó Attack".

- Kilőttem minden arcot, de nem jött új pálya. Valamit kell még csinálni az ellenfelek lezúzásán kívül?

Nem tudom, hogy konkrétan ilyen jellegű gammákat szeretnél-e csinálni, vagy inkább gyakorlatnak szántad, de ha tolnál bele valami scrollt, valami nem statikus hátteret és főleg hangot, az nem lenne hülyeség.
  • TheZsenyka
    Ha nagyobb lenne a hajtómű lángja - de szignifikánsan - akkor királyabb lenne az egész, meg jobban dominálna a hajó eleje.
  • TheZsenyka
    Vazzzzzz...

Storno a nyílfelcserélés... Lazarus, összekevertem a hajó elejét meg hátulját. Esküszöm úgy nézett ki, mintha a másik vége lenen az eleje. Most fedeztem fel, hogy az hajtómű, nem pedig a hajó orra.
  • TheZsenyka
    A halálfej elég hülyén fest. Megmagyarázom: a kúúl robbanások (télleg tök jók) meg ahogyan az űrhajók bólogatnak ha eltalálom őket, nem illenek a halálfejes grafikához. Mintha trabantra mercedes emblémát tennél.
  • TheZsenyka
    - Te Lazarus, valami nem kóser. A felfele nyílra megy hátra a madár míg a lefele nyílra megy előre.

- Ehhh. Alt-Tab-oztam hogy ide írhassak, de mire visszamentem, eltűnt a madaram. A másik playeré megvan.

- NEW (GAME)

- Ahha... valami gáz lehetett az első indításkor, mert akkor csak a saját madaramat, meg egy másik player madarát láttam. Mellettük volt egy nagy szétesett kör szerű valami. De most négy madár látszik.

-ALT TAB-ot megint beszippantottam.

-Hátrafelé lőnek a madarak. (Izé, űrhajók.)

-Az űrhajók hajlamosak odaragadni a tereptárgyakhoz.

-A robbanás effektek nagyon tetszenek.
  • TheZsenyka
    Ne fáradj, levadásztam a netről, na akkor indulhat az agresszió.
  • TheZsenyka
    cncs32.dll hiányzik neki... Lazarus, dobj meg a dll-el...
  • Lazarus
    Előre is danke :)
  • dikki*yysw
    Én meg fogom nézni, holnap ilyenkor remélem már kommentezem :) Kitartás. :)
  • Lazarus
    Légyszi valamit kommentezzetek mán róla, mert ha jó a játékmenet készítenék belőle egy jóval igényesebb változatot
  • Lazarus
    Elcsesztem
    ZupaAutoSpiler
  • Lazarus
    Na kérem tisztelettel elkészült az első játékom! :D
    4 player nyomhatja egy gépen!
    Ez egy ilyen felülnézetes űrhajós hentelős game.
    ZupaAutoSpiler
    Remélem tetszeni fog néhány embernek, have fun!
  • Ron Ragm
    én mostanába rpgmakerezek
  • hun-ter
    jóvanna hülye vagyok mert több ilyen topic is van
  • hun-ter
    ehh:) most vette,m észre hogy ennyi hozzászólás volt már de jó:) akkor esetleg visszaolvasom
  • Lazarus
    Megszállt az ithlet!

Online RPG
    Hol is kezdjem? :)
    A jatek jellege legingabb a Fallout-hoz hasonlitana (Nyird ki, Vedd el, Add el)
    A Diablo Nezet az tokeletesen megfelelne a jatekhoz. A jatek vagy a jelenben vagy a kozel jovoben jaccodna, tehat semmi Org meg Goblin stb ;)
    Ket Oriasi csoportra oszlana a jatekosok serege. Tok mind1 hogy Hogy Europa/Sovietunio vagy Naci/Amcsi(bar most ez a divat)
    Indulaskor az emberke a csoprtja fohadiszallasan jelenik meg.. itt lehet venni/eladni fegyvert meg minden cuccost, el lehet menni dokihoz ha esetleg megserult volna, itt lehet Quest-et kapni(erre majd meg vissza terek) es itt lephet be 1 csapatba(ami berakja automatikusan 1 csapatba szintje szerint, vagy az emberke kivalasztja manualisan hova szeretne beállni..) Szoval ez lenne a vilag kozepe.
    Eleinte mindenki 1enlo eselyekkel indul(str dex stb), es a jatek folyaman formalgatna mindenki kedve szerint karakteret. 3szintlepes utan kap egy kepesseg pontot(Skill). Azt meg nemtom mikre lehet majd rakni, de ezen meg tok folosleges gondolkozni :)

A jatek magátol letoltené az Update-eket(akár csak a RuneScape)

Questek
    Az emberke mindig kapna 3 Questet ami nagyreszt a masik csapatban levo 1ik hozza hasonlo szintu karakter legyilkolasat követeli(ajándék cucc vagy pénz a jutalom).. a feladat persze 1edul nem nagyon fog menni, hiszen ottvan a rettegő celszemély körul a többi ellenseges karakter akik csak arra varnak hogy lemészárolhassák emberkénket :) Es igy lesznek a kua nagy háboruk a csapatok közott vacak fegyverekkel, vagy csendes lopakodások a full extras m4a1 esekkel amik a Quest megfejtese utan rohatt nagy menekulésbe torkollik :) A Questekről 1enlore ennyit

Fegyverek
    Ugy kepzeltem el hogy lesz minden ismertebb fegyvertipusbol 3-4 fajta ami kulonbozo kepessegek mellett kolonbozo modon mukodik.. Összerakhato fegyverek kiszuperalt MP5ök, Földről darabonként össze szedegetett/mindenkitol elkoldult/lopott AK47 Darabkak amik összerakva 1 táska nehezéket képeznek..
    Konnygaz/HE/Repesz/Flash/Fust/Mergezo Granatok.. es hozza a gazmaszk..
    Taposo aknak, pisztojok, konnyu es nehez gepfegyverek..
    Mas és mas töltények ugyan azon fegyverek tárába..

Aki/akik már elkezdett játékot fejleszteni és teccenek az ötleteim akkor írjon a mailemre: [email protected]

Ha lenne 1 ilyen Online Gamma én biztos hogy minden nap ezzel jaccanék :)
  • Lazarus
    Honnan szeded? Majd letöltöm én is..
  • pityuka
    Sziasztok!
    Örömmel látom hogy azért megy a topic.
    Találtam egy új game enginert a blitzbasic3d-t.
    most szedem le a teljes verziót. Kicsit bővebben: olyasmi mint a DarkBasic azzal a különbséggel hogy a DB vel szemben tényleges gépikódot fordít így 10-100 szor gyorsabb mint a DB (gondolom a DB lassúságárol mindenki meggyőződött már) Ja és szerintem egyszerübb is.
  • mentos-boy
    EMBEREK!
    Ki tud valamit, a NFS6: High Stakes2-ről??????????
  • Lazarus
    De egy fogyi vagy bazmeg..
    Szerintem csináljuk öregek otthona Tycoon-t.. 160féle választható Romantika csatornával a vén szipirtyóknak..
  • Nyiri
    klick and play-el nem kell foglalkozni...
    Az nem jatekfejlesztes...
  • ByP
    király az ötlet, 1-2 szereplőt elkeresztelnél alkoholista ismerőseim nevére?
  • ubi
    oksijo otlet, szolj ha kijott a game...
  • Newmannboy
    Szasztok!

Nem tud véletlenül valaki olyan progit, amelyik stratégiai game készítésére jó?
    Azért kérdezem mert látom itt minden féle olyan progiról írtok ami valamien game típusra szakosodott. Ha valaki tud ilyet please jelezze itt a fórumban! Ja azt is honnan lehetne letölteni!

kösz!

Csá mindenkinek!
  • G.I.Gig
    Hát nemsoká má visszük a végleges verzióját a Szimulátornak a kiadónkhoz többire még várni kell
  • Lazarus
    Tudhatnád hogyha valaki nagy játékba vágja a fejszéjét akkor az rend szerint sose lesz kész:D
  • Mad Guy
    Na, és van má játék készen?
  • G.I.Gig
    van egy fejlesztőcsapatom, és most elindult beta verziós honlapunk a www.tar.hu/softwaremagic cím alatt remélem tetszik majd de ha lehet ne csak a lap kinézetét figyeljétek:))
  • DOGMAN
    A lenteb megadott reg kod-dal regeltem a DBasicet de továbbra sem működik több funkció pl.Make light
    ugy általában a fények.
    DOGMAN
  • Lazarus
    Az úgy nem:) Az MMORPG-t nem tuggya vlki hogy lelehet e tölteni/honnan? Trial is jó
  • Lazarus
    Az úgy nem:)
  • DOGMAN
    Darkbasic-el foglalkozik valaki?
    Mert lenne néhány kérdésem
    DOGMAN
  • Ron Ragm
    Nem olyan igaz multi,hanem "egygépes"...Úgy lehetne hogy 2 ember a billentyűnél 1 pedig Joy-nál
  • Lazarus
    Összejön egy csapat? Multiplayer lehetőség is van a GameFactory-ban????