185
Játékfejlesztés \"3d gamestudio, darkbasic, the game factory, stb.\"
  • Ron Ragm
    hmm...talán a Games Factory-t ajánlom,de akkor sokmindent le kell mondani...pl:
    -Invertory helyett számolja az egészségcsomagot,1szerre 1 v. 2 fegyver lehet nálad...
    -Csapattagok helyett inkább úhgy lehetne megoldani hogy 2-en 3-an összejön egy csapat és úgy játszanak
    -A térképről ötletem sincs,bár szerintem ilyen nézetben fölösleges
  • Lazarus
    legalánn=legalább
    így egy kicsit jobban hangzik:)
  • Lazarus
    Na egy legalánn ilyen stílusu játékot mivel lehetne csinálni? Nem a grafikai megvalósításra gondolok:)
  • Lazarus
    Tud erről vlki vlmit?
    Esetleg letölthető valahonnan?
    http://www.trinityofdarkness.com

Online gamét lehet vele teremteni
  • pityuka
    Kérlek írd már le pontosan mit csináltál és hogy melyik verzió van meg neked. Mert addig nem tudok segíteni.
  • Mad Guy
    pityuka: elküldtem mailbe a második gémfaktori tutorialt
  • pityuka
    most teszem ide:
    http://pityuka01.freeweb.hu
  • Cobra11
    ok köszi. olyan helyre tedd légyszíves ahonnan 1-2 hétig biztosan nem törlik. Előre is köszi. Szerintem tölds a Freewebre, mert onnan tuti nem törlik. Van egy warez oldal ami ide töltött fel, és egy éve nem frissült, de a játékok még mindig fennt vannak.
  • pityuka
    ISDN.
    Már fentvan a supergames.hu ftp-jén.
    igazad van letörölték. Ma este felteszem máshova.
  • Cobra11
    Inkább tedd fel a freeweb-re ma vagy a tárra légyszíves. Előre is köszönöm. Milyen internet kapcsolatod van?
  • pityuka
    Sima Diva isdn.
    Lehet hogy rosszul van beállítva mert dual módba még 12-14 k/s is lehetséges (új rendszernél ezzel szoktam a legtöbbet bajlódni)
    Egyébként elnézegetve a fórumokat itt az ideje folytatni a tutorial-ok írását hogy feltehessem az oldalra (sok a tapogatózó szaktárs) :)
  • Mad Guy
    neked milyen modemed van? ősök gépén isdn és úgy 4.2K/s-el szokott menni
  • pityuka
    Coba11:
    Van egy olyan ötletem is mivel hogy csak a progi 223 mega és a többi +400 mega írd meg a címet és elküldöm póstán de egyébként még 5 óra mire felmegy az első 223 mega.
    Ja persze ez akkor ha nem sikerül letölteni egyébként szívesen felteszem máskor is legfeljebb szétszedem és malyd úgy teszem fel (akkor már lehet az egészet érdemes)
  • Mad Guy
    Egyszerű használni?
  • Cobra11
    ŐŐŐŐŐŐ izé elgépeltem letöltés helyett feltöltés
  • Cobra11
    Delphi 5
  • Mad Guy
    Hé Cobra11, a kígyós játékot meg a többit mivel csináltad?
  • Cobra11
    Lehet, hogy meg foglak kérni, hogy később is töltsd le, mert ha 0,5 órán belül nem tudom letölteni akkor az szívás, mert lehet, hogy letörlik. Feltöltöd akkor majd mégegyszer?
  • Cobra11
    Köszi. Hány mega?
  • Mad Guy
    Már csak modellezni kéne megtanulni :)
  • pityuka
    Most töltöm az ftp://supergames.hu/upload/darkbasic_hun címre
    Átlagosan 7 kb/s all megy még eltart egy ideig mire fentlessz de a magyar help fent van már lang.ace néven.
  • pityuka
    Nos az enyém egy ful CD és ráadásul magyar nyelvű (a help is). Felteszem eggyenlőre csak a progit, ha kell később felrakom a köretet is (media files/képek,objectek,stb/)van még 3d max plug-in, windows-os editor stb. Csak 200 mega körül van (csak a progi)
  • Cobra11
    Mad Guy küldtem mail-t.
  • Mad Guy
    vagy menj a www.darkbasic.com -ra , töltsd le a trialt én meg küldöm a cracket ha megvagy :)
  • Cobra11
    ok köszi pityuka. Mikorra ér fel? Hány KBájt/s-el töltöd. A Supergamez ftpre megy?
  • pityuka
    Szia Cobra11!
    Minden ilyen fórumon találkozunk. :)
    Felteszem az enyémet ok? (teljes crack nem kell)
  • Cobra11
    Sziasztok. DarkBasic + Crack kéne. Nem tudjátok honnan lehet letölteni?
  • Mad Guy
    Erről jut eszembe: nekem is le kéne töltenem! :)
  • pityuka
    Tibi:
    Ide is irtam egy kicsit bővebben a crack-ről: http://www.supergames.hu/listazas.php3?id=998311866
    Elküldtem mail-be az én crack-omat ez nekem működik.
  • pityuka
    Tibi:
    Melyik verzió van meg neked?
  • Mad Guy
    Ja, ahhoz astalavista-val lehet cracket keresni.
    (www.astalavista.com :)
  • TIBI
    nem a 3d game studiorol van szó
  • TIBI
    nem a 3d game studiorol van szó
  • Mad Guy
    Ha darkbasic-ről van szó, ahhoz van crackem :)
  • TIBI
    hogy lehet animet csinálni én még csak modell-t tudtam csinálni, hogyan lehet.Ja és hogyan lehet becrackelni mert nelkem nem sikerült előre is köszönöm
  • Mad Guy
    Úgy érted hogy kövesse a képernyő?
    hmm... ha beállítottad hogy scrollingoljon, akkor csak 1 lehet a baj: a pálya ugyanakkora mint az ablak, tehát a pályát nagyobra kell beállítani (szerencse hogy ezt meglehet utólag csinálni :)
  • pityuka
    Hallo!
    Nem tudom beállítani hogy az object középen maradjon. Nem lehet hogy még valamit be kell állítani?
  • Mad Guy
    Na ezt úgy gondoltam el hogy pl. van egy malac aki felé halad egy pasas. Egy bizonyos távólságból érzékeli a malac a pasast. De ha a pasasnál nincs kés akkor semmi de ha van akkor a malac megijed és elfut.
    > Ha animálva van akkor, katt a condition számára és:
    + pasas animation kés is playing
    (és akkor a malac húz elfele, de ha nem ez az anim fut akkor megy tovább és malaca volt :)
    de ha értéket akarsz:
    + pasas Value A = 1
    vagy
    + flag 1 is on

Ha a player odamegy a bombához begyújtya és a bomba az élesítés után 20 másodpercel robban fel.
    player collidies with bomba ->
    set bomba value A = 1

new condi:
    bomba value A = 1
    every (1 másodperc)
    -> add 1 to value B

new condi:
    bomba value B >= 20
    + Only one action when event loops
    -> akkor a bomba robbanjon fel

Vagy sétállok a player-rel ha megállok elindúl a stoped anim. innen szálolva 10 másodperc után elinul egy másik majd visszatér a stoped anim
    >ilyet még nem csináltam, neked kell kitalálni :P

Minden tárgynak saját száma van? Ami után a tárgyat azonosítani lehet vagy magát a tárgyat veszi invertory-ba a progi?
    >Ezt neked kő bepötyögni. Inventory-t még soha nem csináltam. A számok arra jók, hogy minden objectnek van saját, tehát: ha mongyunk van egy csávó aki mittomén nekiütközik a falnak akkor adjon a Value A hoz eggyet és ha az több pl 10 nél semmisítse meg, viszont van úgy hogy több ilyen csávót rakunk le és ilyenkor csak az kap egyet a value a -ba amelyik neki b***a a fejét a falnak (na, ez értelemes példa volt :)

Ha új ablakot nyitok egy páján azt mondtad rajzóljam meg OK megrajzolom de hogy nyitok még egy ablakot a páján belül és utánna eltüntetve visszatérek a pályára.
    > felejtsd el a rajzolást (hülye vagok, to'm :), az kicsit túlbonyolult :-/ inkább használd a kérdés objektumot (q/a ikon)

(ha nem voltam túl viágos, reply :)
  • pityuka
    Ja mégegy fontos kérdés hogy lehet időzített mozgást csinálni, de nem úgy hogy a játék kezdetétől szálólva mert azt már tudom.
    itt van 2 példa:
    Ha a player odamegy a bombához begyújtya és a bomba az élesítés után 20 másodpercel robban fel.
    Vagy sétállok a player-rel ha megállok elindúl a stoped anim. innen szálolva 10 másodperc után elinul egy másik majd visszatér a stoped anim
    (ezt akkor ha nem csinálsz semmit 10 másodpercig)
    Mindíg csak a gondok :-)
  • pityuka
    Nos Én éppen semit sem csinálok csak a GF-t próblágatom. Gyüjtöm az infókat, hogy mit lehet és hogyan. Ez azért fontos hogy a jétékot hogy tervezzem meg.
    Amit itt segítesz az nagyon jó már alakul a projektem (Egész agyament ötletekkel)
    >Hogyan tudom figyeltetni az A,B,C értéket meg a flag értéket ráadásul úgy hogy ha egy bizonyos távolságra van a player meg egy másik object.
    Na ezt úgy gondoltam el hogy pl. van egy malac aki felé halad egy pasas. Egy bizonyos távólságból érzékeli a malac a pasast. De ha a pasasnál nincs kés akkor semmi de ha van akkor a malac megijed és elfut.
    Minden tárgynak saját száma van? Ami után a tárgyat azonosítani lehet vagy magát a tárgyat veszi invertory-ba a progi?
    Ha az úlj ablakot nyitok egy páján azt mondtad kérdés vagy rajzóljam meg OK megrajzolom de hogy nyitok még egy ablakot a páján belül és utánna eltüntetve visszatérek a pályára.
    Na megint egy kissebb regény lett. :-)