175
Játékfejlesztés \"3d gamestudio, darkbasic, the game factory, stb.\"
  • Pitbull90
    Kicsit javítottam rajta a maxnál láthatod a képet mert hiányoztak dolgok de ez a katona már jó lenne mert úgy gondoltam hogy vmi esős idő lenne de ha az nehéz hogy essen az eső akkor csak simán borús idő..:D
  • Pitbull90
    ha küldök neked egy házbelsőt megtudod nekem mutatni mien ha megprogramozod???, 3dsen egy belűlnézetes csávó futkoshatunk ide oda és ha neki megyünk a falnak nem megy át a falon:DD
  • Dodo55
    Jó lesz. És elméletileg jó 3ds-ben is.
  • Pitbull90
    és különben jó lesz a katona még javítgatom...?
  • Pitbull90
    deee én milyen fájlban tudom akkor az animáltat kimenteni a 3ds ott is jó?? az animáltnk..?
  • Dodo55
    Dark Basicben az animálást úgy kell csinálni, hogy külön modellekbe kell tenni a különböző animációkat.
    Tehát például van egy ellenség.
    Kell neki egy modell, amikor nem csinál semmit, csak vár, ez is lehet animált, pl picit forgatja a fejét, meg ilyesmi.
    Eztán kell egy másik animált modell, amikor megy, amikor lő, amikor meghal stb...
    Szóval külön fájlokba kell tenni a különböző animációkat, és amikor kell egy animáció, akkor be kell tölteni a másik modellt.

Szóval az úgy lesz jó, ha te csinálsz neki animációkat, aztán azokat meg csak be kell tölteni.

Lehet programon belül is kódokkal animációkat is csinálni a Dark Basickel, limbekkel, de az bonyolultatbb dolog, szóval a csontos előre animált megoldás jobb.
  • Pitbull90
    Kicsit próbálgattam megrajzolni a katonát háááát szerintem jó lett de nem biztos..:D ezt kéne valahogy megprogramozni meganimálni stb de ha működik akkor telerakhatom bonokkal mert én megtom animálni de ezt gondolom külön kódokkal kell:D:
  • Pitbull90
    dee ha én megcsinálok egy karaktert te azt megtudod programozni?
  • Dodo55
    Most mennem kell
  • Dodo55
    A #34-ben van egy link. Azon keresztül elméletileg le lehet tölteni a pro verziót. De az egy Edonkey vagy egy Emule nevű progihoz való link, amivel akkor lehet letölteni, ha az másnak is megvan, aki éppen fenn van.
  • Dodo55
    A próbaverzió nekem is megvan, mert letöltöttem tegnap, de sok időm még nem volt megnézni. Régebbi 5.xx és 4.xx verziókhoz van "megoldás a próbaverzióhoz", csak azoknak a próbaverzióját nem találtam.
  • Pitbull90
    a szokásos 30 napos
  • Pitbull90
    csak az a baj hogy próba verzió:(
  • Pitbull90
    azt szerintem eggyszerűbb kezelni
  • Pitbull90
    a game studio kell?
  • Dodo55
    Most még itt vagyok, de 2 perc múlva megyek el.
    Modellezéshez, animáláshoz nem nagyon értek.
    A modellezést már elkezdtem tanulgatni, de az animálást még nem.
  • Pitbull90
    Egy embert hogyan animálsz meg??? a 3ds formátumba kell bonokat rakni vagy azt már as progivban csinálod??
  • Pitbull90
    ittvagymég?? azaz most
  • Dodo55
    Ez a lába mellé lövés megoldható pl úgy, hogy egy láthatatlan objektumot kell tenni az ellenség alá, amit mozgás közben magával visz, így amikor a lövekék objektum ütközik a láthatatlannal, akkor felénk forudulna, majd lőne az ellenség.

Megpróbáltam lerajzolni:
  • Pitbull90
    Ajha komoly.. magyarúl a textúrát lapítsam ki és az ember hálóját valahogy rakjam rá de mint mondottad 3ds modellek esetén a színezés megmarad:) akkor azt könnyebb megcsinálni meg ha az a progi is úgy működik mint a game studio akkor ki lehet jelölni a fejét testét és én ilyen esőkabátosokra gondoltam egy udvarban játszódna ahol mondjuk egy főfőt kell megőlni és udvaron kezdünk ahhol esik az eső és ugye az eggyenlőség nincsenek életpakkok és egy lövés is ránk végzetes lehet.. mellesleg mesterséges inteligenciát tudsz csinálni??? mert az a legjobb dolog a játékokban mert ha egy muki mögött vagyunk és lövöldözünk a lába mellé vegye észre ne álljon ott...
  • Dodo55
    3ds modellek esetén a szinezés megmarad, x modellek esetén ezt külön képfájlba kell enni, majd a programon belül "ráhúzni" a képet a modellre. Ezzel csak az a bajom, hogy nem tudom, hogy a textúra(színezés)képfájlon belül mi hova fog kerülni a modellen. A textúra tulajdonképpen a modell bőre. Elméletileg úgy lehetne megoldani a textúrázást, hogy kéne csinálni a modellekhez egy texture mapot. Ez magyarul textúra térkép. Ezen rajta vannak a modell polygonjai vonalakkal elválasztva, hogy lássuk mi hova fog kerülni. Azt nem tudom, hogy mivel lehetne ilyen t.mapokat csinálni, de mindjárt utánanézek.
  • Pitbull90
    Ha beleeggyezel hogy hétvégéken mondjuk ha szombaton egy picit dolgozunk vele akkor még most neki állok az embernek..:D
  • Pitbull90
    És ha lesz dolog... háááááááááááát lenne;) mert nemtudom megprogramozni ezeket mert full hülye vok még ehhez de a grafikát megtudnám csinálni ha az embert elég nehezen de az is sikerülne ezért is inkább belűlnézet mert akkor csak az ellenfelet kell megcsinálni:D és lehet akkor a modelleket könnyeb lesz programozni de ehhez te értesz én nem..:(
  • Pitbull90
    én eddig csak egy pályát gondoltam a játékba de azt úgy hogy nagyon profi módon megcsinálva és nem az a cél hogy minnél több embert megőljünk úgy hogy nekünk 100 életünk van az ellenelet meg lábonlőjük és ottmarad hanem eggyenlő esélyekkel és csöndesen is lehet csinálni (remélem érted mire gondolok..)
  • Pitbull90
    A nézet jó kérdés:DDDD de inkább a belűlnézet a jobb meg az eggyszerűbb a katonálat megpróbálnám megrajzolni kiszinezni de asszem a kiszinezést nem lehet átkonvertálni legalább is game studioba nem lehetett ha eggyáltalán lehet vhogy mesterséges inteligenciát kéne használni meg olyanokat hogy egy nagyobb lővésre bizonyos téren belűl felfigyelnek meg a GTAs hibákat kéne ötletnek venni pl követ minket valaki rohan utánunk mi becsukjuk az ajtót elfordulunk és futunk tovább az ellenség nem a falnak nekimenve akar utánunkeredni és álló nap ott futni a sarokban hanem kimegy az ajtón és ha van egy fal én az eggyik oldalon vagyok ellenfél a másik oldalon ne lásson meg:D de gondolom ez éves munka..:D még a szünetemből van vissza 1 hét és utána ha hétköznap nem de hétvégéken ha eggyetértenél akkor tudnánk csinálni és mondom a basichoz eggyáltalán nem értek:(
  • Dodo55
    Nem mondom, hogy nem, de egy kicsit konkrétabb információkra lenne szükségem(milyen nézetes lenne, milyen típusú, milyen irányítású stb...)
    Ha lesz olyan dolog amiben tudok segíteni, akkor majd megpróbálok segíteni.

• Pitbull90
    Na mi a válaszod....??? (kitalálom NEM)
  • Dodo55
    Nem tüntem el
  • Pitbull90
    Eltűntél?? nemá
  • Pitbull90
    Ja és mesterséges inteligenciát is tudsz??:D mert ha igen akkor te nagyon profi vagy és csináltál e vmilyen játékot...
  • Pitbull90
    Csak azért kérdem mert van a dark basic és ez a 3d game studio mind1ik tudja a 3ds formátumokat kezelni és sajna nem igazán mennek a basic eggyáltalán nem:D a 3d game studio úgy ahogy de ott se igazán és szerettem volna egy 2. vh-s játékot csinálni de egyedűl nem megy arra gondoltam (nemtom hány éves vagy és mennyi időd van) hogy segíthetnél benne persze csak ha akarsz mert ezek a kódozásokhoz már nincs türelmem megint előrről megtanulni egy nyelvet én a grafikát elkészíteném meg szereznék hangokat (hangok megvannak) ja és ha ezt MSNen könnyebben megtudnánk dumálni szólj azt vegyél fel...
  • Dodo55
    Eléggé értek a Dark Basichez, a sima db dx6-os, a pro pedig dx 8-as. A proval már elég szépeket lehet csinálni. És elméletileg tudják kezelni a 3ds modelleket, ha erre gondoltál az utolsó kérdésben, de az x modelleket jobben szeretik (van egy 3ds-->x converter a simához).
    Most jött le a 3dgs trial verziója, neked milyen van meg belőle?
  • Pitbull90
    Figy ha akarod átküldöm a progit..... de amit mondtá a basic vannak kérdéseim:
    Mennyire értesz hozzá?
    Milyen a grafikája azaz mennyire lehet jó grafikát csinálni?
    És maxal lehet e hozzá csinálni vagy az ennyire nem olyan.......
  • Dodo55
    Itt
  • Pitbull90
    Na ittvagy még??:D
  • Dodo55
    Miben?
    Egyébként a 3d Game Studiot még nem próbáltam.
    De lehet megnézem.
  • Pitbull90
    Dodo!!! ha ittvagy válaszolj segítened kéne nagy dologban:D lehet te is örülnél neki....
  • Pitbull90
    Azaz érti nagyon tud embereket animálni benne stb.
  • Pitbull90
    Van itt valaki még.... aki vágja a 3D Game Studiot?????
  • Dodo55
    Tudom, hogy nem lehet, csak összehasonlítottam a Pascal és a Basic nyelvet.
    Meg a Turbo Pascal már 20 éves, a Dark Basic csak 5.