Játékfejlesztés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

3ds modellek esetén a szinezés megmarad, x modellek esetén ezt külön képfájlba kell enni, majd a programon belül "ráhúzni" a képet a modellre. Ezzel csak az a bajom, hogy nem tudom, hogy a textúra(színezés)képfájlon belül mi hova fog kerülni a modellen. A textúra tulajdonképpen a modell bõre. Elméletileg úgy lehetne megoldani a textúrázást, hogy kéne csinálni a modellekhez egy texture mapot. Ez magyarul textúra térkép. Ezen rajta vannak a modell polygonjai vonalakkal elválasztva, hogy lássuk mi hova fog kerülni. Azt nem tudom, hogy mivel lehetne ilyen t.mapokat csinálni, de mindjárt utánanézek.
Pitbull90
Ha beleeggyezel hogy hétvégéken mondjuk ha szombaton egy picit dolgozunk vele akkor még most neki állok az embernek..😄

Σοφια

Pitbull90
És ha lesz dolog... háááááááááááát lenne😉 mert nemtudom megprogramozni ezeket mert full hülye vok még ehhez de a grafikát megtudnám csinálni ha az embert elég nehezen de az is sikerülne ezért is inkább belûlnézet mert akkor csak az ellenfelet kell megcsinálni😄 és lehet akkor a modelleket könnyeb lesz programozni de ehhez te értesz én nem..😞

Σοφια

Pitbull90
én eddig csak egy pályát gondoltam a játékba de azt úgy hogy nagyon profi módon megcsinálva és nem az a cél hogy minnél több embert megõljünk úgy hogy nekünk 100 életünk van az ellenelet meg lábonlõjük és ottmarad hanem eggyenlõ esélyekkel és csöndesen is lehet csinálni (remélem érted mire gondolok..)

Σοφια

Pitbull90
A nézet jó kérdés😄DDD de inkább a belûlnézet a jobb meg az eggyszerûbb a katonálat megpróbálnám megrajzolni kiszinezni de asszem a kiszinezést nem lehet átkonvertálni legalább is game studioba nem lehetett ha eggyáltalán lehet vhogy mesterséges inteligenciát kéne használni meg olyanokat hogy egy nagyobb lõvésre bizonyos téren belûl felfigyelnek meg a GTAs hibákat kéne ötletnek venni pl követ minket valaki rohan utánunk mi becsukjuk az ajtót elfordulunk és futunk tovább az ellenség nem a falnak nekimenve akar utánunkeredni és álló nap ott futni a sarokban hanem kimegy az ajtón és ha van egy fal én az eggyik oldalon vagyok ellenfél a másik oldalon ne lásson meg😄 de gondolom ez éves munka..😄 még a szünetembõl van vissza 1 hét és utána ha hétköznap nem de hétvégéken ha eggyetértenél akkor tudnánk csinálni és mondom a basichoz eggyáltalán nem értek😞

Σοφια

Nem mondom, hogy nem, de egy kicsit konkrétabb információkra lenne szükségem(milyen nézetes lenne, milyen típusú, milyen irányítású stb...)
Ha lesz olyan dolog amiben tudok segíteni, akkor majd megpróbálok segíteni.

Pitbull90
Na mi a válaszod....??? (kitalálom NEM)

Σοφια

Nem tüntem el
Pitbull90
Eltûntél?? nemá

Σοφια

Pitbull90
Ja és mesterséges inteligenciát is tudsz??😄 mert ha igen akkor te nagyon profi vagy és csináltál e vmilyen játékot...

Σοφια

Pitbull90
Csak azért kérdem mert van a dark basic és ez a 3d game studio mind1ik tudja a 3ds formátumokat kezelni és sajna nem igazán mennek a basic eggyáltalán nem😄 a 3d game studio úgy ahogy de ott se igazán és szerettem volna egy 2. vh-s játékot csinálni de egyedûl nem megy arra gondoltam (nemtom hány éves vagy és mennyi idõd van) hogy segíthetnél benne persze csak ha akarsz mert ezek a kódozásokhoz már nincs türelmem megint elõrrõl megtanulni egy nyelvet én a grafikát elkészíteném meg szereznék hangokat (hangok megvannak) ja és ha ezt MSNen könnyebben megtudnánk dumálni szólj azt vegyél fel...

Σοφια

Eléggé értek a Dark Basichez, a sima db dx6-os, a pro pedig dx 8-as. A proval már elég szépeket lehet csinálni. És elméletileg tudják kezelni a 3ds modelleket, ha erre gondoltál az utolsó kérdésben, de az x modelleket jobben szeretik (van egy 3ds-->x converter a simához).
Most jött le a 3dgs trial verziója, neked milyen van meg belõle?
Pitbull90
Figy ha akarod átküldöm a progit..... de amit mondtá a basic vannak kérdéseim:
Mennyire értesz hozzá?
Milyen a grafikája azaz mennyire lehet jó grafikát csinálni?
És maxal lehet e hozzá csinálni vagy az ennyire nem olyan.......

Σοφια

Itt
Pitbull90
Na ittvagy még??😄

Σοφια

Miben?
Egyébként a 3d Game Studiot még nem próbáltam.
De lehet megnézem.
Pitbull90
Dodo!!! ha ittvagy válaszolj segítened kéne nagy dologban😄 lehet te is örülnél neki....

Σοφια

Pitbull90
Azaz érti nagyon tud embereket animálni benne stb.

Σοφια

Pitbull90
Van itt valaki még.... aki vágja a 3D Game Studiot?????

Σοφια

Tudom, hogy nem lehet, csak összehasonlítottam a Pascal és a Basic nyelvet.
Meg a Turbo Pascal már 20 éves, a Dark Basic csak 5.
Pitbull90
deeee Turboban nem is lehet 3dset csinálni csak eggyszerû "vonalas" grafikát meg azok mennek ide oda az nem játékra van szerintem hanem számolás meg ilyesmi

Σοφια

ismerem, de ennek a nyelve annál 1000X egyszerûbb.
A Turbo Pascalban mindent a megadott sorrend szerint kell megcsinálni, az utasítások végére ;-t tenni stb...
De 3d szempontjából az a legjobb, hogy elég egyszerû 3d kezelõ parancsok vannak, nem kell annyit szenvedni, mint mondjuk egy komolyabb programnyelvben pl. c-ben, ahol elõször inicializálni kell a 3d-t, aztán 3d felületet létrehozni, stb...
Itt azonnal megtörténik ez, amikor valami 3d utasítás hajtódik végre
Pitbull90
Ez asszem olyasmi lesz mint a turbo Pascal ismered???

Σοφια

Pitbull90
az egész progi kódokból áll????

Σοφια

De szerintem megéri, mert nem csak játékot lehet vele csinálni, és fájltitkosító progit is csináltam vele.
Nem. Azok a progik érnek 77$-t, amiket a Pro változathoz adnak. A Pro 89 $, a sima 49$. Én a simát 9990 Ft-ért vettem magyarországon, a prot csak külföldrõl lehet megevenni.
Pitbull90
77$ <#rinya><#rinya>

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

A Dark Basic egy játékkészítéshez kifejlesztett programozási nyelv. Az egész játékot basic nyelven kell benne megírni. Nagyon egyszerû megtanulni annak, aki tud angolul, mert a parancsok angol kifejezések. Az egész azért jó, mert nagyon sok féle játékot el lehet vele készíteni.

Szerintem ez az egyik legegyszerûbb 3d játékkészítõ eszköz, persze vannak olyanok, amiben csak ki kell választani pár dolgot, aztán lesz egy játék belõle, de azokban általában csak 1 féle játékokat lehet készíteni, azokat is szûk korlátok között.

Persze 2d játékkészítõkbõl sok van, és van köztük sok jó is(The Games Factory, Multimedia Fusion, Game Maker), de 3d-k közül a Dark Basic az egyik legjobb.
Pitbull90
Köszi de itt milyen progit is kell keresnem??? elvileg játékírót amit könnyeb kezelni mint a flasht

egyébként lassan fél éve
darkbasic.com
Pitbull90
Lehet hogy jó honlap amit mondtál csak már 2 napja frissítik😄

darkbasic.hu

football without ultras is nothing

Pitbull90
Segítsetek:
Tudtok e egy olyan progit mondani amit ÉN is megtudok szerezni és azért könnyeb vele játékot készíteni mert eddig Macromedia Flashel készítettem játékokat de azok mind 2dimenziósak voltak és megpróbálkoznék egy 3dsel is

gaalgergely
hello, sracok..
pl tudtatok-e, hogy a blender nevu 3d-s progival
jatekot is lehet csinalni, mint pl. collin mcrae,
half-life klonok... ugyanis van beleepitve egy
engine. 😊

Slipknot14
Hellosztok. Lene egy óriási kérésem. Egy játékhoz(Call of Duty) új mod-ot készítünk. Vagyis átalakítjuk az egész játékot. És ehhez a mod-hoz kellene egy-két ember nekünk modellezni. Ez egy óriási kérés de azért megkérdezem. Valakinek lenne kedve beszállni a csapatba? Nagyon nagy szükségünk lenne modellezõre. Elõre 1000 thx. Slipknot.

Elérhetõségek:

-MSN: [email protected]
-Oldal: http://huntc.aw.hu
-Másik MSN: [email protected]
-Forum:
http://www.callofduty.hu/forum/index.php?board=10;action=display;threadid=1728

takraj
Amúgy, ha valaki kezdQ még nagyon, és nem ért igazán a programozáshoz, annak én a 3D game studio-t ajánlom... látványos 3d játékokat lehet vele készíteni...

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

takraj
Ja, már nincs 😄

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

takraj
Miért van ez a piros vonal?

ez kb olyan kérdés, mint a "van papírom és grafit ceruzám, tudok-e rajzolni?" (a válasz: igen)

Barnagekko
Nekem van Maya és Delphi. Ezekkel lehet játékot fejleszteni?

egy link:

ed2k://|file|3D.Gamestudio.a6.Pro.v6.31.4.Update.zip|5113861|AE4B1E8F9FC434D9198FBFD2E108BF46|/

takraj
Úgy látom nincs, vagy senkit sem érdekel...

takraj
Khhhmm.....

Bocs, hogy felélesztem ezt a topicot, de lenne egy kérdésem: Nincs véletlen valakinek itt 6.31.4-es GameStudio-ja? Nekem csak 6.22-esem van, de ez csak DirectX 8.1-es, nekem 9-es kéne... Ha meg nincs, akkor tudtok szerezni? Jó az update is! Próbáltam eDonkey-n is, de csak egy ilyen fájl van és az meg nem akar lejönni... 😞

Akkor ha bemásoltad és elindítottad ugyanabből a mapából sikeresen crack-elted a progit. Mint mondtam semmit sem fogsz észlelni csak nem tilt le 1 hónap mulva tölsd le az updatét.
TIBI
igen innen töltöttem le www.conitec.com.

^^

Az trial vagy nem? És a www.conitec.com-ról töltötted-e le vagy máshonnan?
Mert onnan kéne letölteni mert trialból is 2 fajta van (11 megás és egy kb 6-8 megás változat)
A 11 megás az eredeti conitec-es egyépként feltettem a fult ide: ftp://supergames.hu/pityuka/pityuka1.ace (pityuka1.ace a 3dgs)
Köldtem neked egy mailt benne egy crack-el megkaptad?
TIBI
TG vagyok e legújabb az 5-ös verziójú gamestudio van meg

^^

Javítás:
használj 64*64 vagy 128*128 pixel felbontású képeket. Ezeket nem torzítja a progi. A 128 felettieket kicsinyítés miatt igen.
Ja és mégvalami fontos a 3d gamestudio általában a 64*64 pixel felbontású képet tudja a legjobban sekezelni.
Egyébként a trial verzioval nekem is voltak méretezési problémáim (többek közt ezért is trial)
A crack-olás után semmi sem változik csak a 30 napot engedi tovább, de a progi utánna is trial marad.ftp://supergames.hu/upload/3d_gamestudio+update ide tettem a véglegest (ha esetleg letörölték írd ide és felteszem újra)
Addigis sok sikert!
Ja és nézz be ide www.extra.hu/gamestudio igyekszek a következõ tutorial-lal (texturázás)