Játékfejlesztés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az mp5öt nem tartod kicsit új fegyvernek??😄 ennyi erõbõl már egy mordájt is lehetne neki adni kicsit csontosabbá teszem az embert és adok neki hegy hatalmas puskát😄
Σοφια
A házassal annyi a gond, hogy nem tudom megoldani, hogy ne lehessen kimenni, mert az ütközés érzékelés úgy van, hogy ha egy objektum belselyében vagyunk, akkor azt is ütközésnek veszi sajnos.
Egyébként itt, csak közben a házas progit csinálom
Az ûrhajósat nem én, de a másikat én
ha sokáig van a total bekapcsolva kikapcsol a netrõl és nem kell az uwnál beírni a www-t az nem kell
Σοφια
ez hiányzott:media.rar az ebben lévõ media mappát tedd a sphere mapping progival egy mappába
Az elõbb nekem nem engedett feltölteni az uw-ra, ezért raktam az atw-re, neked most simán felment az uw-ra? Nekem valami átviteli hibát jelzett feltöltésnél.
Egyébként az is 3d-s, csak felülnézetbõl
egyépként az a 2d-s jó nagyon csak az emberkékhiányoznak belõle..😄
Σοφια
a Sophere mappingot nemtudom megnyitni😞((( vmi hiányzik belõle error 1003
Σοφια
3ds jó lesz
Mindjárt felrakok két Dark Basickel készült progit, hogy megmutassam mit tud a Dark Basic.
Az egyik egy példaprogram a db-hez, a másikat meg én csináltam, az egy rts engine féleség akar lenni.
Ehhez egy kis leírás:
Kamera mozgatás: nyilak, képernyõ szélére az egér, forgatás: középsõ, vagy mindkét egérgomb lenyomvatartása mellett az egér jobbra és balra húzása.
Kijelölés: balfentrõl-jöbblentre irányban az egér bal gombjának nyomvatartása közben kijelelõnégyzettel.
Mozgatható egységek: az egyik sarokban lévõ kocka
Mozgatás: kijelölés után jobb egérgombbal
RTS Engine
Példaprogi
És ezeket Dark Basic Proval csináltam, ami már direct x 8-as, és sokkal szebb dolgokat lehet vele csinálni, mint a sima Dark Basickel
Az egyik egy példaprogram a db-hez, a másikat meg én csináltam, az egy rts engine féleség akar lenni.
Ehhez egy kis leírás:
Kamera mozgatás: nyilak, képernyõ szélére az egér, forgatás: középsõ, vagy mindkét egérgomb lenyomvatartása mellett az egér jobbra és balra húzása.
Kijelölés: balfentrõl-jöbblentre irányban az egér bal gombjának nyomvatartása közben kijelelõnégyzettel.
Mozgatható egységek: az egyik sarokban lévõ kocka
Mozgatás: kijelölés után jobb egérgombbal
RTS Engine
Példaprogi
És ezeket Dark Basic Proval csináltam, ami már direct x 8-as, és sokkal szebb dolgokat lehet vele csinálni, mint a sima Dark Basickel
figy ittvannak formátumok ha essetleg valameik másik jobb lenne ordíts..😄:
*.3DS
*.AI
*.ASE
*.ATR
*.BRK
*.DF
*.DVG
*.DXF
*.FBX
*.IGS
*.LAY
*.LP
*.M3G
*.MTL
*.OBJ
*.STL
*.VW
*.W3D
*.WRL
*.3DS
*.AI
*.ASE
*.ATR
*.BRK
*.DF
*.DVG
*.DXF
*.FBX
*.IGS
*.LAY
*.LP
*.M3G
*.MTL
*.OBJ
*.STL
*.VW
*.W3D
*.WRL
Σοφια
meg próbsa képp hogy a házat lehet e csinálni így mert vmi zavar benne
Σοφια
küldök egy egyszerû termet semmi se lessz benne csak progizd meg hogy belûlnézetes emberkével lehessen futkosni benne és a falnak neki lehet menni nem átmenni..😄
Σοφια
Ha azt akarod, hogy szétessen a szék, akkor külön csinálj egy animációt a széknek, amint az szétesik. Egyébként egybe az egész ház könnyebb lenne, mert nem kéne minden tárgyat bepozicionálni, de szerintem úgy csináld, hogy az olyan tárgyakat, amik széteshetnek külön modellként, a többit viszont a házzal együtt.
Ha megpróbálljuk szólj mert elkezdem az épületet mert az a legnehezebb megrajzolni ugye székek stb és mond hogy ezt hogy könnyeb megcsinálni egybe minden és késsz vagy székek külön külön és azokat úgy összerakni mert te tudod hogy van ez de gondolom jobb külkön külön mert rálövünk a székre azt szétesik..
Σοφια
Kicsit javítottam rajta a maxnál láthatod a képet mert hiányoztak dolgok de ez a katona már jó lenne mert úgy gondoltam hogy vmi esõs idõ lenne de ha az nehéz hogy essen az esõ akkor csak simán borús idõ..😄
Σοφια
ha küldök neked egy házbelsõt megtudod nekem mutatni mien ha megprogramozod???, 3dsen egy belûlnézetes csávó futkoshatunk ide oda és ha neki megyünk a falnak nem megy át a falon😄D
Σοφια
Jó lesz. És elméletileg jó 3ds-ben is.
deee én milyen fájlban tudom akkor az animáltat kimenteni a 3ds ott is jó?? az animáltnk..?
Σοφια
Dark Basicben az animálást úgy kell csinálni, hogy külön modellekbe kell tenni a különbözõ animációkat.
Tehát például van egy ellenség.
Kell neki egy modell, amikor nem csinál semmit, csak vár, ez is lehet animált, pl picit forgatja a fejét, meg ilyesmi.
Eztán kell egy másik animált modell, amikor megy, amikor lõ, amikor meghal stb...
Szóval külön fájlokba kell tenni a különbözõ animációkat, és amikor kell egy animáció, akkor be kell tölteni a másik modellt.
Szóval az úgy lesz jó, ha te csinálsz neki animációkat, aztán azokat meg csak be kell tölteni.
Lehet programon belül is kódokkal animációkat is csinálni a Dark Basickel, limbekkel, de az bonyolultatbb dolog, szóval a csontos elõre animált megoldás jobb.
Tehát például van egy ellenség.
Kell neki egy modell, amikor nem csinál semmit, csak vár, ez is lehet animált, pl picit forgatja a fejét, meg ilyesmi.
Eztán kell egy másik animált modell, amikor megy, amikor lõ, amikor meghal stb...
Szóval külön fájlokba kell tenni a különbözõ animációkat, és amikor kell egy animáció, akkor be kell tölteni a másik modellt.
Szóval az úgy lesz jó, ha te csinálsz neki animációkat, aztán azokat meg csak be kell tölteni.
Lehet programon belül is kódokkal animációkat is csinálni a Dark Basickel, limbekkel, de az bonyolultatbb dolog, szóval a csontos elõre animált megoldás jobb.
Kicsit próbálgattam megrajzolni a katonát háááát szerintem jó lett de nem biztos..😄 ezt kéne valahogy megprogramozni meganimálni stb de ha mûködik akkor telerakhatom bonokkal mert én megtom animálni de ezt gondolom külön kódokkal kell😄:

Σοφια
Most mennem kell
A #34-ben van egy link. Azon keresztül elméletileg le lehet tölteni a pro verziót. De az egy Edonkey vagy egy Emule nevû progihoz való link, amivel akkor lehet letölteni, ha az másnak is megvan, aki éppen fenn van.
A próbaverzió nekem is megvan, mert letöltöttem tegnap, de sok idõm még nem volt megnézni. Régebbi 5.xx és 4.xx verziókhoz van "megoldás a próbaverzióhoz", csak azoknak a próbaverzióját nem találtam.
Most még itt vagyok, de 2 perc múlva megyek el.
Modellezéshez, animáláshoz nem nagyon értek.
A modellezést már elkezdtem tanulgatni, de az animálást még nem.
Modellezéshez, animáláshoz nem nagyon értek.
A modellezést már elkezdtem tanulgatni, de az animálást még nem.
Egy embert hogyan animálsz meg??? a 3ds formátumba kell bonokat rakni vagy azt már as progivban csinálod??
Σοφια
Ez a lába mellé lövés megoldható pl úgy, hogy egy láthatatlan objektumot kell tenni az ellenség alá, amit mozgás közben magával visz, így amikor a lövekék objektum ütközik a láthatatlannal, akkor felénk forudulna, majd lõne az ellenség.
Megpróbáltam lerajzolni:

Megpróbáltam lerajzolni:

Ajha komoly.. magyarúl a textúrát lapítsam ki és az ember hálóját valahogy rakjam rá de mint mondottad 3ds modellek esetén a színezés megmarad😊 akkor azt könnyebb megcsinálni meg ha az a progi is úgy mûködik mint a game studio akkor ki lehet jelölni a fejét testét és én ilyen esõkabátosokra gondoltam egy udvarban játszódna ahol mondjuk egy fõfõt kell megõlni és udvaron kezdünk ahhol esik az esõ és ugye az eggyenlõség nincsenek életpakkok és egy lövés is ránk végzetes lehet.. mellesleg mesterséges inteligenciát tudsz csinálni??? mert az a legjobb dolog a játékokban mert ha egy muki mögött vagyunk és lövöldözünk a lába mellé vegye észre ne álljon ott...
Σοφια