175
Játékfejlesztés \"3d gamestudio, darkbasic, the game factory, stb.\"
-
#135 egy piramis a logoja de semmi -
#134 a pro amit küldtél az nem fut -
#133 nem tölti be hiába kattintok rá semmi vmi olyasmit írt ki telepítésnél hogy a sístemen nem fut de különben a terem sikerült??? -
Dodo55 #132 melyik? -
#131 még mindig nem megy a progi:((( -
Dodo55 #130 Megcsináltam az rts enginemet úgy, hogy a jobb felső sarokban látszik, amit a kocka lát.
Ezt úgy oldottam meg, hogy beraktam még egy kamerát, ami mindig felveszi a kocka pozícióját és irányát. -
Dodo55 #129 Amelyik nagyonszép grafikát tud, az a pro verzió, ami tulajdonképpen egy teljesen más program, a dark basic újabbik véltozata, csak nem Dark Basic 2 lett, hanem Dark Basic Professional.
3ds fájlokat úgy lehet betenni, hogy:
load object "fájlnév",szám <-- ide egy számot kell írni, hogy majd a többi parancsal ezzel a számmal hivatkozhatsz a modellre
Ekkor lesz egy model, valahol a képernyőn, ezt lehet méretezni, mozgatni, forgatni stb...
pozicionálás: position object szám,x kordináta,y kordináta,z kordináta
méretezés: scale object szám,x méret,y méret,z méret
forgatás: rotate object szám, x szög,y szög, z szög
De ezek le vannak írva a helpben, példaprogikkal. -
#128 Dodo két kérdésem van elkezdtem jobban nézegetni a dark basicot és nem tudom még mindig fewlrakni azt a crecket pedig már mindent próbáltam a másik hogyan tudom belerakni a 3ds fáljaimat mert szerintem úgy könnyeb lenne benne dolgozni ha progi kell hozzá oda tudnád adni meg még vmi:D.... mondtad hogy valameik nagyon szép grafikát tud az meik verzió??? -
#127 Dodo sikerült valami? -
#126 boccs nemide -
#125 Az mp5öt nem tartod kicsit új fegyvernek??:D ennyi erőből már egy mordájt is lehetne neki adni kicsit csontosabbá teszem az embert és adok neki hegy hatalmas puskát:D -
#124 ugye tudod méretezni -
#123 http://pitbull90.uw.hu/fal.rar -
#122 különben erre gondoltam én is -
#121 küldök falat:D -
Dodo55 #120 A házassal annyi a gond, hogy nem tudom megoldani, hogy ne lehessen kimenni, mert az ütközés érzékelés úgy van, hogy ha egy objektum belselyében vagyunk, akkor azt is ütközésnek veszi sajnos. -
#119 k boccs
-
Dodo55 #118 Egyébként itt, csak közben a házas progit csinálom -
Dodo55 #117 Az űrhajósat nem én, de a másikat én -
#116 ittvagymég? -
#115 ez az űrhajós nagyon ááálat -
#114 EZT TE CSINÁLTAD?? -
#113 ha sokáig van a total bekapcsolva kikapcsol a netről és nem kell az uwnál beírni a www-t az nem kell -
#112 azért írta ki mert.... -
Dodo55 #111 ez hiányzott:media.rar az ebben lévő media mappát tedd a sphere mapping progival egy mappába -
Dodo55 #110 Az előbb nekem nem engedett feltölteni az uw-ra, ezért raktam az atw-re, neked most simán felment az uw-ra? Nekem valami átviteli hibát jelzett feltöltésnél. -
Dodo55 #109 Egyébként az is 3d-s, csak felülnézetből -
#108 egyépként az a 2d-s jó nagyon csak az emberkékhiányoznak belőle..:D -
#107 a Sophere mappingot nemtudom megnyitni:(((( vmi hiányzik belőle error 1003 -
#106 itt a ház próbáld meg hogy működik e minden textóra stb
-
#105 http://pitbull90.uw.hu/haz.rar -
Dodo55 #104 3ds jó lesz -
Dodo55 #103 Mindjárt felrakok két Dark Basickel készült progit, hogy megmutassam mit tud a Dark Basic.
Az egyik egy példaprogram a db-hez, a másikat meg én csináltam, az egy rts engine féleség akar lenni.
Ehhez egy kis leírás:
Kamera mozgatás: nyilak, képernyő szélére az egér, forgatás: középső, vagy mindkét egérgomb lenyomvatartása mellett az egér jobbra és balra húzása.
Kijelölés: balfentről-jöbblentre irányban az egér bal gombjának nyomvatartása közben kijelelőnégyzettel.
Mozgatható egységek: az egyik sarokban lévő kocka
Mozgatás: kijelölés után jobb egérgombbal
RTS Engine
Példaprogi
És ezeket Dark Basic Proval csináltam, ami már direct x 8-as, és sokkal szebb dolgokat lehet vele csinálni, mint a sima Dark Basickel -
#102 figy ittvannak formátumok ha essetleg valameik másik jobb lenne ordíts..:D:
*.3DS
*.AI
*.ASE
*.ATR
*.BRK
*.DF
*.DVG
*.DXF
*.FBX
*.IGS
*.LAY
*.LP
*.M3G
*.MTL
*.OBJ
*.STL
*.VW
*.W3D
*.WRL
-
#101 meg próbsa képp hogy a házat lehet e csinálni így mert vmi zavar benne -
#100 küldök egy egyszerű termet semmi se lessz benne csak progizd meg hogy belűlnézetes emberkével lehessen futkosni benne és a falnak neki lehet menni nem átmenni..:D -
#99 pls had lássam:D
-
#98 megmutatod mit tud a dark basic??? -
Dodo55 #97 Ha azt akarod, hogy szétessen a szék, akkor külön csinálj egy animációt a széknek, amint az szétesik. Egyébként egybe az egész ház könnyebb lenne, mert nem kéne minden tárgyat bepozicionálni, de szerintem úgy csináld, hogy az olyan tárgyakat, amik széteshetnek külön modellként, a többit viszont a házzal együtt. -
#96 Ha megpróbálljuk szólj mert elkezdem az épületet mert az a legnehezebb megrajzolni ugye székek stb és mond hogy ezt hogy könnyeb megcsinálni egybe minden és késsz vagy székek külön külön és azokat úgy összerakni mert te tudod hogy van ez de gondolom jobb külkön külön mert rálövünk a székre azt szétesik..