175
Játékfejlesztés \"3d gamestudio, darkbasic, the game factory, stb.\"
  • Pitbull90
    deeee Turboban nem is lehet 3dset csinálni csak eggyszerű "vonalas" grafikát meg azok mennek ide oda az nem játékra van szerintem hanem számolás meg ilyesmi
  • Dodo55
    ismerem, de ennek a nyelve annál 1000X egyszerűbb.
    A Turbo Pascalban mindent a megadott sorrend szerint kell megcsinálni, az utasítások végére ;-t tenni stb...
    De 3d szempontjából az a legjobb, hogy elég egyszerű 3d kezelő parancsok vannak, nem kell annyit szenvedni, mint mondjuk egy komolyabb programnyelvben pl. c-ben, ahol először inicializálni kell a 3d-t, aztán 3d felületet létrehozni, stb...
    Itt azonnal megtörténik ez, amikor valami 3d utasítás hajtódik végre
  • Pitbull90
    Ez asszem olyasmi lesz mint a turbo Pascal ismered???
  • Pitbull90
    az egész progi kódokból áll????
  • Dodo55
    De szerintem megéri, mert nem csak játékot lehet vele csinálni, és fájltitkosító progit is csináltam vele.
  • Dodo55
    Nem. Azok a progik érnek 77$-t, amiket a Pro változathoz adnak. A Pro 89 $, a sima 49$. Én a simát 9990 Ft-ért vettem magyarországon, a prot csak külföldről lehet megevenni.
  • Pitbull90
    77$
  • Dodo55
    A Dark Basic egy játékkészítéshez kifejlesztett programozási nyelv. Az egész játékot basic nyelven kell benne megírni. Nagyon egyszerű megtanulni annak, aki tud angolul, mert a parancsok angol kifejezések. Az egész azért jó, mert nagyon sok féle játékot el lehet vele készíteni.

Szerintem ez az egyik legegyszerűbb 3d játékkészítő eszköz, persze vannak olyanok, amiben csak ki kell választani pár dolgot, aztán lesz egy játék belőle, de azokban általában csak 1 féle játékokat lehet készíteni, azokat is szűk korlátok között.

Persze 2d játékkészítőkből sok van, és van köztük sok jó is(The Games Factory, Multimedia Fusion, Game Maker), de 3d-k közül a Dark Basic az egyik legjobb.
  • Pitbull90
    Köszi de itt milyen progit is kell keresnem??? elvileg játékírót amit könnyeb kezelni mint a flasht
  • Dodo55
    egyébként lassan fél éve
  • Dodo55
    darkbasic.com
  • Pitbull90
    Lehet hogy jó honlap amit mondtál csak már 2 napja frissítik:D
  • skristof
    darkbasic.hu
  • Pitbull90
    Segítsetek:
    Tudtok e egy olyan progit mondani amit ÉN is megtudok szerezni és azért könnyeb vele játékot készíteni mert eddig Macromedia Flashel készítettem játékokat de azok mind 2dimenziósak voltak és megpróbálkoznék egy 3dsel is
  • gaalgergely
    hello, sracok..
    pl tudtatok-e, hogy a blender nevu 3d-s progival
    jatekot is lehet csinalni, mint pl. collin mcrae,
    half-life klonok... ugyanis van beleepitve egy
    engine. :)
  • Slipknot14
    Hellosztok. Lene egy óriási kérésem. Egy játékhoz(Call of Duty) új mod-ot készítünk. Vagyis átalakítjuk az egész játékot. És ehhez a mod-hoz kellene egy-két ember nekünk modellezni. Ez egy óriási kérés de azért megkérdezem. Valakinek lenne kedve beszállni a csapatba? Nagyon nagy szükségünk lenne modellezőre. Előre 1000 thx. Slipknot.

Elérhetőségek:

-MSN: [email protected]
    -Oldal: http://huntc.aw.hu
    -Másik MSN: [email protected]
    -Forum:
    http://www.callofduty.hu/forum/index.php?board=10;action=display;threadid=1728
  • takraj
    Amúgy, ha valaki kezdQ még nagyon, és nem ért igazán a programozáshoz, annak én a 3D game studio-t ajánlom... látványos 3d játékokat lehet vele készíteni...
  • takraj
    Ja, már nincs :D
  • takraj
    Miért van ez a piros vonal?
  • blackgamer
    ez kb olyan kérdés, mint a "van papírom és grafit ceruzám, tudok-e rajzolni?" (a válasz: igen)
  • Barnagekko
    Nekem van Maya és Delphi. Ezekkel lehet játékot fejleszteni?
  • blackgamer
    egy link:

ed2k://|file|3D.Gamestudio.a6.Pro.v6.31.4.Update.zip|5113861|AE4B1E8F9FC434D9198FBFD2E108BF46|/
  • takraj
    Úgy látom nincs, vagy senkit sem érdekel...
  • takraj
    Khhhmm.....

Bocs, hogy felélesztem ezt a topicot, de lenne egy kérdésem: Nincs véletlen valakinek itt 6.31.4-es GameStudio-ja? Nekem csak 6.22-esem van, de ez csak DirectX 8.1-es, nekem 9-es kéne... Ha meg nincs, akkor tudtok szerezni? Jó az update is! Próbáltam eDonkey-n is, de csak egy ilyen fájl van és az meg nem akar lejönni... :(
  • pityuka
    Akkor ha bemásoltad és elindítottad ugyanabből a mapából sikeresen crack-elted a progit. Mint mondtam semmit sem fogsz észlelni csak nem tilt le 1 hónap mulva tölsd le az updatét.
  • TIBI
    igen innen töltöttem le www.conitec.com.
  • pityuka
    Az trial vagy nem? És a www.conitec.com-ról töltötted-e le vagy máshonnan?
    Mert onnan kéne letölteni mert trialból is 2 fajta van (11 megás és egy kb 6-8 megás változat)
    A 11 megás az eredeti conitec-es egyépként feltettem a fult ide: ftp://supergames.hu/pityuka/pityuka1.ace (pityuka1.ace a 3dgs)
    Köldtem neked egy mailt benne egy crack-el megkaptad?
  • TIBI
    TG vagyok e legújabb az 5-ös verziójú gamestudio van meg
  • pityuka
    Javítás:
    használj 64*64 vagy 128*128 pixel felbontású képeket. Ezeket nem torzítja a progi. A 128 felettieket kicsinyítés miatt igen.
  • pityuka
    Ja és mégvalami fontos a 3d gamestudio általában a 64*64 pixel felbontású képet tudja a legjobban sekezelni.
    Egyébként a trial verzioval nekem is voltak méretezési problémáim (többek közt ezért is trial)
    A crack-olás után semmi sem változik csak a 30 napot engedi tovább, de a progi utánna is trial marad.ftp://supergames.hu/upload/3d_gamestudio+update ide tettem a véglegest (ha esetleg letörölték írd ide és felteszem újra)
    Addigis sok sikert!
    Ja és nézz be ide www.extra.hu/gamestudio igyekszek a következő tutorial-lal (texturázás)
  • pityuka
    Melyik verzió van meg?????

TExtura próbáld így:
    -megnyitod a textura managert (texture-texture manager..)
    -nyomd meg az edit wad-ot
    -itt csinálhatsz saját wad-ot (textura adatbázis)
    -nyomd meg az add texture parancsot és add hozzá az általad készített képet.
    -Ezt elmentve kapsz egy új wadot.
    -Ha még így is egyszínű az objekt akkor rossz az object-textura méretezés. Ez azt jelenti hogy kicsi az objectum a textura méreteihez képest.
    Feltétlen írd meg melyik verzió van meg.
  • Cobra11
    ok
  • pityuka
    Igen.
    Sok sikert. Ha rájössz valamire a WDL programozásáról ozd meg velem is . köszi.
  • Cobra11
    Köszi pityuka. Már le is töltöttem. Au Update (az a 2 fájl) mit csinál? Mert a 70 megás az az extra. Pro-t csinál belőle?
  • pityuka
    Ja és még valamit!
    Amit pedig ide tettem ftp://supergames/upload stb.
    az teljes vrzio nem kell crack.
    És még valami jobban jársz a teljessel mert nincs annyi gond vele (nem fagy ki "olyan sürün",tud exet generálni,pro verzio, stb.)
  • pityuka
    -Mejik van meg neked?
    -Mert ha az van meg amit innen lehet letölteni: www.conitec.com download (trial)
    Azt egyszerüen azonos könyvtár és kész (semmi sem történik csak nem tilt le 30 nap után)
    -A crack semmi más verzióhoz nem jó!
    -Ja és ha nem az van meg neked (trial) akkor A5 vagy A4.
    -Ha egyszer már futtatad a crack-et másodszorra hibaüzenetet kapsz.
  • pityuka
    Szia Cobra11!
    Sikerült letölteni?
    A delphi nagyon jó fejlesztő csináltam vele agy kalandjátékot csak nem sikerült befejezni. Egyszerű adatbázisból lekérdezte a szöveget és hogy mi van nállad. Egyépként átköltöztünk a játékosok fórumába (itt nem igazán nagy ennek a témának a közönsége OTT SE!)
    mindíg ez a költözködés. Olvastad az oldalam a 3dgs-rol?
  • Cobra11
    Hát én is fejlesztettem otthon játékot igaz delphiben, de azért fejlesztettem. Egy sakkot egy amőbát és a mobiltelefonokról elterjedt kígyóprogramot. Akit érdekel megnézheti a http://www.officetech.hu/adam címen.
  • pityuka
    OK Köszike nagy segítség lenne A Klick & Play-ről van magyar könyvem de a TGF-ben egy csomó minden máshogy van ez biztos azárt van így metr sokkal nagyobb a nívó.
    Szerinted nem kéne ezt a fórumot átrakni a játékosok témakörébe????
  • pityuka
    Fent van a magyar help (darkbasic)
    És az ftp://supergames.hu/upload/3d_gamestudio+update helyen pedig felraktam azt amit a címe is takar (amíg le nem tőrlik)