464
Arcanum
  • Calver
    próbáld ki módosító billentyűkkel együtt rákattintgatást... shift, ctrl, valamelyiknek működnie kéne. vagy lehet h van a HUD-on egy attack gomb is. rég játszottam tbh, már elég homályos.
  • Gustafson
    Sziasztok. A játék elején hogyan kell elpusztítani a gőzgépet és a híd alkatrészeit? Hiába kattintgatok rá (támadó módban, kardot jelez), nem történik semmi. Köszi!
  • Calver
    nem igazán, Arcanum sokkal jobban kedvez mágiahasználóknak.
    jó, Elephant Gun pusztít, de azt kín összerakni ha nem tudod hol találod - ha tudod, akkor meg megszerezni kín
  • Fasiszta
    Egy kérdés a lőfegyverek jól sebeznek.
  • ricsa008
    akkor ez a GS sem a Teljes játék miatt lesz beszerezve
    köszi a tájékoztatást
  • Shiwo
    játékstílusra baldur's gate 1-2-re, planescape tournamentre vagy fallout 1-2 -re hasonlít (manapság ami hasonlítható hozzá, az talán a neverwinter nights, bár az már picit másabb..persze grafra meg teljesen, hiszen nem mai darab

hangulatra meg steampunk, tehát mágia és technológia uralja a világot..érdekessége a játéknak, hogy a kettő "üti" egymást, így ha már magas szintű mágussá válsz, nem engednek felülni a vonatra vagy nem használhatsz puskát, míg ha nagyon elmész technológia irányba, akkor meg varázstárgyakat nem használhatsz

amúgy a játék nagyon hangulatos, viszont rengeteg beszélgetés van benne, szóval nem egy pörgős akciójáték, s nem árt hozzá tudni angolul (volt róla szó, hogy készülget hozzá magyarítás, de szerintem sajna még sehol nem tartanak vele)
  • ricsa008
    ez milyen játék ? mihez hasonlítható?
  • Csokis
    A GameStar mostani számában ez a játék lesz.
  • Shiwo
    megvan..Halycoon-nak valahogy kimaradt az áldás, pedig az oltárát is megcsináltam -.-
  • Shiwo
    Hali !

Kellene 1 kis help..

az ancient god questet csinálom, ill csinálnám, végigjátszás alapján

elvileg megvan az első kör, Halyoon-nal bezárólag... jönne Torg..ő helyből megátkoz..az még tán nem is lenne gond, folytattam a sorozatot, eljutottam egészen Moorindal-ig, de ő nem fogadja el a black diamond-ot...azt is írja ki, hogy a tárgy jó, de az isten valamiért nem fogadja el az ajándékot...nahde miért ? ~.~
  • Toriel
    Kedvenc játékom. Nem tudom megunni. Legalább évente 1X előveszem
  • Randal
    Arcanum High Resolution Patch 1.1a
  • Calver
    íme az új Arcanum High Resolution Patch
    1680x1050-es felbontás ollé, lehet újra elő kéne venni
  • csgj
    Á, csak a menü meg a videó ratyi, összezsugorodott. A játékban elég jó :)
  • csgj
    Ezt a felbontás patchet vagy nagyon elszúrták, vagy csak nálam nem úgy megy, ahogy kéne... "-.- Összenyomott, bugos képe lesz, ha 1024x768-ban telepítem a patchet.
  • Toriel
    Hát Tullába kötelező elmenni ha a fő küldetést akarod követni. A kapuőrnek kell csinálni 1 küldetést, pontosan nem tudom hogy micsodát. Én is most kezdtem el játszani megint, de ha odaérek elmondom hogy mit kell csinálni.
    Ha új társakra akarsz találni a játékban, tudok ajánlani 1 párat PL:
    -Sogg Mead Mug Őt Shrouded Hills-ben tudod felvenni a fogadóban. Akkor áll melléd, ha a charisma megvan 9-es.(tök mindegy hogy mien karaktered van)
    -Magnus Őt Taranban tudod felvenni, a P. Schuyler & Sons háznál. Csak technológus karaktereknek ajánlom.
    -Perriman Smythe Őt csak akkor tudod felvenni ha már jártál Qintarra-ban. A Willoughsby’s rezidenciánál találod meg.
    -Raven Őt Qintarra-ban tudod felvenni.
    De van még rengeteg segítő a játék során:)
  • Swetlana
    én már elég régen játszottam az arcanummal,de most újra nekiálltam:)
    sajnos elakadtam egyik játékosommal, ugyanis az elején elég sok mágiát hazsnáltam és így nem engednek fela se a metróra se a vonatra. A többi földrészre átjutottam teleporttal,de pl szigeteken nem jelenik meg város, oda akkor nem tudok majd átmenni? Valamint volt még a város, Tulla, ahova mivel nem engetek be, hát egy ideig győzködtem, de végül meguntam és kinyírtam a kapuőrt, de így bent is megtámadtak,sza az lenne a kérdésem, hogy Tullába hogy lehet viszonylag békésen bejutni,és egyáltalán van e ott valami ami kellhet nekem onnan.Már anélkül,hogy megöljek vkit:)
    Az az igazság,hogy azért untam meg a játékot,mert már elég nagy szinten vagyok,de nem történik semmi új. Küövetőm is csak Virgil van, és olvastam,hogy még sokkal több kell:( Jah... meg van vagy 3 olyan harci madaram vagy mim,amit a mágiával tudtam hívni,szal végülis dolgom semmi,mert már senki nem tud legyőzni,és így uncsi,ha nem történik valami:(Tudnátok segíteni,hogy hogy tudnék tovább haladni?
    előre is kösszike:)
  • [Jakuza]
    Lecsereltek egy ujabb verziora azert nem talalod.
    http://www.rpgcodex.net/phpBB/viewtopic.php?t=25469
  • csgj
    Ez jó, én most kezdtem neki :) Kicsit késve, de sebaj xD (csak kár, hogy nem működik a link :S)
  • [Jakuza]
  • [Jakuza]
    Nos urak egy jo hir aki meg jatszik ezzel a remek jatekkal.
    Nehany Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura fanatikus vette maganak a faradtsagot, hogy nagyobb felbontasban (1024x768) jatszhatova tegye a jatekot.

Download

• Buren
    Hello!
    A bloodlines-t pár napja kezdtem el és azt kell mondanom, hogy eszméletlen jó! A játékmenete nagyjából a Deus Ex-re emlékeztet (az is egy kihagyhatatlan klasszikus) ami már egy nagy plusz pont. A dumák eszméletlenül jól megvannak írva, a küldetések nagyon jók, azt hittem, hogy a beach house-nál összetojom magam.(amikor a klubbos csajnak el kell hozni a kísértő szellem személyes tárgyát) A művégtag csináló csávónál meg néztem, hogy no de wé té ef. Eszméletlenül kivan találálva minden. Jelenleg Tremere emberkémmel Downtownban kutatom a járványt terjesztő vámpírt a csatornákban.

Good evening.
  • Riddick21
    Hmm.. oké, akkor ezek szerint én meg itt félreinformálom a népet, sry.
    Na, dobtam össze még egy questleírást blogba, de nem végigjátszásnak, hanem kedvcsinálónak, bemásolom ide is, gondolom senkit nem zavar.

Here we go:

Bocs, srácok, de egyszerűen nem lehet betelni vele.
    Álljon itt kedvcsinálóként három küldetés és azok megoldásai, amik szerintem kellőképpen prezentálják a játék komplexitását és ötletességét!
    A leírás értelemszerűen spoileres, de nem hiszem, hogy sokat elvenne a játékélményből, mivel tucatjával találhatunk hasonlóan összetett questeket! Lássuk!

1.
    Az első szituációba elég korán belefutunk és bizony ki sem térhetünk előle. A sztori szerint ugyanis lezuhan a léghajónk és egyedüli túlélőként kell helyt állnunk a továbbiakban, persze csatlakoznak társak is, de kissé elveszve érezhetjük magunkat a nagyvilágban. Ennek ellenpontozására az első és megkerülhetetlen település, ami az utunkba esik, a barátságos(?) kis Shrouded Hills, ahol több küldetést abszolválhatunk, egyikük konkrétan a városból történő kijutás. Történt ugyanis, hogy a települést a nagyvilággal összekötő hídnál banditák vertek tábort és jócskán lehúzzák a jónépet, akik át akarnak kelni. A rablócsapat vezetője a végtelenül beképzelt Lukan, nem kevesebb, mint 1000 érmét követel, ami bizony elég súlyos összeg így a játék elején. Természetesen ez nem oldaná meg a városka problémáját, így lássuk, mit tehetünk még:

-említettem már a kifizetést, 1000 érme, de ezt szerintem hanyagolhatjuk is, azon túl, hogy nem kifizetődő, még csak nem is egy hangulatos megoldás

-természetesen kézenfekvő, hogy pofán is verhetjük a triót, ez már egy jócskán jövedelmezőbb ötlet, ugyanis a hídhoz tartozó kulcson túl eltehetjük páncélokat is, amiket jó pénzért elpasszolhatunk majd a továbbiakban

-a gonoszkodni vágyóknak is van megoldás: a városiak új híd építésén fáradoznak, ami természetesen szúrja Lukan szemét, így megbíz a folyópartra pakolt alapanyagok elpusztításával, s mindennek fejében természetesen szabad átjárást ígér... ez is egy jó út, de sajnos a városi őrök könnyedén kiszúrják, hogy miben mesterkedünk és ez nem feltétlenül jó pont a sherrifnél

-és végezetül a kedvencem: megfelelő karizma és rádumálókészség esetén beadhatjuk Lukannak, hogy mi is tolvajok vagyunk és egy -egész Arcanumot behálózó- tolvajellenőrző szervezet kihelyezett arcaként jöttünk kivizsgálni az esetet... ugyanis határ- és területsértés történt, ami nem tünteti fel jó fényben Lukant, de hajlandóak vagyunk szemet hunyni, mondjuk 200 érme és az azonnali eltakarodás fejében :D
    bónuszpoén, hogy ha elég gyorsak vagyunk, az éppen elkotródó tolvajokba még beleereszthetünk egyet, így a második pontba összefoglalt előnyökről sem kell lemondanunk!

2.
    Az így használhatóvá váló híd szabad átjárást biztosít Arcanum nagy részére, így a fővárosba, Tarantba is, ahol a következő, rendkívül egyszerű és ötletes szituba (is) belefuthatunk! Történik ugyanis, hogy fériember lévén (természetesen nem kötelező választás) nehezen hunyhatnánk szemet a már az előző írásomban is megemlített bordélyház felett. Üzemeltetője és tulajdonosa Madam Lil, aki jópár küldetéssel segíti a fejlődésünket, ráadásul ezekért cserébe ingyen és bérmentve igénybe vehetjük lányai szolgálatait, de csak szép sorjában!
    Egyik küldetésében a Mooreland család rezidenciájába küld minket nyomozni, ugyanis az egyik kurvája ottfelejtette a nyakláncát, ami bizony további bonyodalmakat okozhat a család életében, így jó lenne mielőbb visszaszerezni! Odaérve fellélegezhetünk: a lakók nyaralni mentek, egyedül a cselédet (Laura) találjuk ott, aki hál' Istennek már meg is találta a nyakláncot, ám némi üröm az örömben, hogy nem áll szándékában odaadni, ugyanis a "töke" tele van már. Rühelli a munkáját, nem érzi elégségesnek az ellenszolgáltatást és egyébként is: szép az a nyaklánc... Két dolgot tehetünk:

-evidencia: lévén eddigre már túl vagyunk pár harcon és gyilkosságon, az ilyen gyere ide-menj oda jellegű küldetésekkel nem szeretjük húzni az időt, halálos fenyegetés a csajnak, aki átkozódva átnyújtja nekünk az ékszert és már meg is vagyunk

-ahogy az előző questben is, így itt is számít a karizmánk és a rábeszélőkészségünk: kezdjünk el neki hízelegni, amitől máris feloldódik kicsit, csinos lány ő, néhány bóktól máris kedvesebb lesz... mivel mi pont a Madamhoz igyekszünk a nyaklánccal -ami ekkor még Lauránál van-, így tegyünk egy ígéretet, miszerint beszélünk Madam Lillel, hogy ez a csinos hölgy munkát keres! És láss csodás: nálunk a nyaklánc, arcunkon csók csattan és Laura elsiet, hogy rendbeszedje magát xD
    pluszpoén, hogy hálája jeléül egy ingyenmenetet is lenyomhatunk vele a későbbiekben

3.
    Minden szerepjáték kötelező küldetése az elveszett gyűrű/ékszer/fegyver/akármi visszaszerzése, így itt is belebotolhatunk egy hasonló helyzetbe, mégpedig Dernholm városában: Gladys a gyűrűjét akarja, és az üggyel kapcsolatban megemlíti Archibald nevét, aki a kikötőben lakik. Gyorsan ki is futunk a fazonhoz, jó minél hamarabb letudni az ilyen jellegű ügyeket, s nem is kell csalódnunk: a tag azonnal beismeri, hogy nála van a gyűrű, ráadásul még bunkó is, de nagyon. Adja magát az egyik megoldás, a másik már kevésbé:

-nyilvánvaló: szépen pofánverjük, hiába fenyegetőzik, hogy hívja a fiát, ideje már nem lesz rá: néhány ütéstől hamarosan megfekszik, nem vénnek való vidék ez. Gyűrűt lehúzzuk a holttestről és vissza Gladyshoz, de ha nem akarjuk megsérteni, ne áruljuk el, hogy lezúztuk Archibaldot, mert érdekes módon ennek egyáltalán nem örül...

-az előző megoldásban elsőre semmi nem tűnt fel, de másodjára sem, csak így évek múltán szúrtam ki: miért fenyeget az öreg a fiával, akinek még a nevét is említi és miért fájlalja annyira Gladys a tolvaj Archibald halálát...
    Így aztán a fenyegetőzés után, még a balhé kirobbanása előtt szépen magára hagytam a fickót és megkerestem a fiát, aki néhány háznyira onnan álldogált a parton. Ő pedig azonnal kitálalt: Gladys kb. kéthetente küld valakit az apjához gyűrűügyben, pedig a dolog bonyolultabb. Gladys fia és Archibald lánya egykoron házasok voltak, a gyűrű pedig a szülők ajándéka volt, ám a járvány idején a fiatalok meghaltak, az ajándék pedig az öreg csókánál maradt... Mindez még nem magyarázza Gladys viselkedését, de a srác azt gyanítja, hogy a dolgok mögött végtelenül egyszerű indok húzódik: vonzalom.
    Így nincs más dolgunk, mint ezt beadni Archibaldnak, aki erre előveszi a legjobb modorát, visszaadja a gyűrűt és megkér minket, hogy amikor átadjuk, dumáljunk le egy randit Gladysnak, aki persze kitörő örömmel fogadja a hírt! Hát normálisak ezek? xD

Na, ennyi volt, szerintem egyelőre befejeztem az Arcanum hypeolást, kicsit megkéstem vele, konkrétan 7 évet, de hátha akadnak még elvetemült rpgfenegyerekek, akik ráharapnak ennyi idő múltán is.
  • Ron Ragm
    Csak annyit, hogy az "oblivion with guns"-ot nem a beth fejlesztői találták ki, hanem egy kritika a még el nem készült játékra.
    Amúgy az arcanum nálam is top játék, ajánlom még utána a Vampire: Bloodlinest is, ugyanazoktól.
  • Riddick21
    Összedobtam blogomba egy írást a játékkal kapcsolatban, gondoltam benyomom ide is, hátha tolja még valaki, vagy sikerül kedvet csinálni hozzá:

Kicsit összevissza lesz, de lássuk:

War. War changes
    Bizony, így "never" nélkül. Idén ősszel (tehát jövő nyáron) jön a Fallout 3, ahogy azt a fórumbeli logóm is mutatja, legalábbis a blogbejegyzés írásának idején. Jön az új Fallout és úgy kellene várnunk, mint a messiást, de a többség nem így van vele, mert az utolsó rész óta már eltelt 10 év és bizony nem nyomtalanul. Az új epizód már az azóta teret nyert és meccset fordított konzolokkal is kompatibilis lesz, sőt a fejlesztők saját bevallása szerint az XBoX360-at tartják/tartották szem előtt a fejlesztés során, mint fő platformot. Ikszbokszháromszázhatvan. Részemről ez a kisebbik probléma: jobbról beelőzi az, hogy a játék kikerült az azóta megszűnt Interplay kezei közül és nem került át az azóta szintén megszűnt Troika kezei közé, hanem egyenesen odavándorolt súlyos millákért a Bethesda tulajdonába, akik olyan szerep/akciójátékokért felelősek, mint a Morrowind és az Oblivion.

"Oblivon with guns."
    Mondta az egyik Bethesdás arc a Fallout 3-ról. Ugorjunk itt vissza egy kicsit az időben, mondjuk úgy 7 és fél évet: akkor jelent meg ugyanis a [link:http://www.pcdome.hu/cikk/893/arcanum_of_steamworks_and_magick_obscura_pc]PCDome hasábjain egy cikk[/link], amely egy Arcanum c. játék előnyeit és hátrányait taglalta, s végül 8,5 pontot dobott rá a 10-ből. Pontosan ez idő tájt kaptam meg az első számítógépemet, így akkoriban friss motorosként, némi Falloutozás után már őrült lendülettel vetettem bele magam ennek a kissé kopottas, ám annál érdekesebb és összetettebb játéknak a világába. Az Arcanum egy alternatív múltban játszódik, ahol a varázslat ugyanúgy szerves része a hétköznapoknak, mint a már unalomig ismételt törpök, elfek és ogrék, ám a szokványos sablonvilág rendjét felborítja a váratlanul kirobbanó ipari forradalom. A technika vívmányait bizony rossz szemmel nézik a varázsgyakorlók, hiszen az őrült tempóban terjedő és fejlődő találmányok sok helyen nem csak hogy helyettesítik, de felül is múlják az ő képességeiket, így szerepük egyre inkább háttérbe szorul. És ebben az alternatív múltban (1800-as évek dereka) felbukkan az égen egy léghajó, amelynek vegyes utazóközönségét gyarapítjuk, egészen addig, amíg kamikáze orkok le nem vadásszák a maguk kissé együgyű módján. Itt kezdődnek kalandjaink, nem is akármilyenek: szinte megszámlálhatatlan módját leljük majd a boldogulásnak, így csak rajtunk áll, hogy milyen karaktert alakítunk ki. Jómagam egy bandita múlttal rendelkező (igen, jól olvastad, megszabhatjuk a kari múltját is, ami konkrétan befolyásolja a képességeit), embert kreáltam, akinek a kezdetekkor egy pisztolyon, némi lőszeren és az öltönyén kívül a világon nincs semmije!

[Quest leírás, akit untat lépje át, de jól prezentálja a játék természetét!]
    Mivel szerény karakterünk a katasztrófa egyetlen túlélője, így semmi nem áll az útjába, hogy kirámolja a holttesteket, így bukkanunk rá egy közeli barlangra is: ennek mélyén pedig ott pihen Charles Brego holtteste, mellette pedig a szelleme(!). Állítása szerint addig ezen a világon kell kísértenie, amíg valaki fel nem oldja az átkot, amit egy Arbalah nevű forma akasztott rá, így hát megígérjük neki, hogy mi leszünk azok, mire ő szépen bejelöli a térképen a tag házát. Odaérkezvén azonban kiderül, hogy Arbalah a jó srác, míg Brego és egy haverja megtámadták és elraboltak tőle egy értékes tárgyat, majd a másik fazon kinyírta kedvenc szellemünket (ill. a testét) a zsákmány lenyúlása érdekében. Változik a helyzet, vissza a szellemhez, aki tovább erősködik, így annyit tehetünk, hogy rákérdezünk a gyilkos társ hollétére, amit készségesen bejelöl nekünk. A sztori innentől egyszerű: gyilkost kinyírjuk, zsákmányt visszaadjuk Arbalahnak, szellemet hagyjuk megrohadni.
    Vagy (mert ez nem Oblivon with guns): rablót pofánverjük, Arbalahot pofánverjük, tárgyat elpasszoljuk jópénzért.
    Poén: van a játékban egy úgynevezett Conjure Spirit varázslat, amivel a holtak szellemét idézhetjük meg! Ez arra szolgál, hogy adott esetben ha elkapkodunk egy lépést, de szeretnénk utólag kikérdezni a tagot, akkor kapjunk még egy lehetőséget! Persze ilyen egyszerűbb feladatoknál ennek nincs jelentősége, de arra kiváló, hogy rommászívassuk a parasztokat, mondván "Te barátom, itt fogsz szopni még egy darabig, ugyanis HULLA VAGY!" xD
    Őszintén, kell ennél több?
    [Eddig a questleírás]

A játékban kismillió tárgyba botlunk majd bele az egyszerű rongydarabtól a karórabelsőn át a gőzmotorig, de ne higgyük, hogy csak úgy odatették ezeket. Találhatunk, ill. tanulhatunk ugyanis recepteket, leírásokat, amik alapján szerelhetünk ilyen-olyan dolgokat. Pl. puskákat, páncélokat, de kovácsolhatunk extra fegyvereket is, a sor kb. végtelen és most nem viccelek. Szerény véleményem szerint a megtanulható több tucatnyi sémán kívül van vagy 50 megvásárolható is, nem kicsi élményfaktort pakolva amúgy a már ezek nélkül is überélvezetes játékhoz. Órákat szoktam eltölteni a megfelelő alapanyagok, új receptek, különlegességek keresgélésével, ami után persze határtalan öröm egy 40-es szintű karaktert látni, amit TESLA páncélban virít, kezében TESLA ágyúval és a másodlagos fegyverként nála virító lángszóróval, ill. a mindezek működtetéséhez szükséges elemekkel és benzinnel:D
    A kezdetek kezdetén én mindig revolverhős vagyok. Egyszerűen utánozhatatlan, ahogy a játék ezt elhiheti velem, minden egyes szituációhoz felkínál rengeteg választási lehetőséget, nem úgy megy, mint a mai rpg-kben, ahol ha lehetsz jó vagy rossz, akkor már összetett, itt bizony egészen széles skálán árnyalhatod a vonásaidat! Tehát revolverhős: bandita múltja ellenére jó útra tért karakterem segít a seriffnek megakadályozni a bankrablást, visszaszerezni az elveszett családi ékszereket, egy fiatal hölgynek a családjától lenyúlt örökségét (egy egész bányát), satöbbi.
    A végtelenségig lehetne sorolni, csak néhány példa:

-ha rádjön a csajozhatnék, a bordélyházban lenyomhatsz egy kört egy nővel, két nővel, szélsőséges esetben (szűkös anyagi keret/súlyos aberráltság) egy ilyen célokra fenntartott birkával is xD

-ogre karakter indítva komoly problémáink lehetnek a kommunikációval, konkrétan annyit bírunk majd kinyögni, hogy "Whu'?", amit elég szűk kör tolerál majd, az is minek xD (jelzem a játék így is végigvihető)

-a játék az első negyede egy gyűrű körül forog, vissza kell juttatnunk eredeti gazdájához, ez tehát az elsődleges dolgunk. Azonban ha nincs elég pénzünk a szerencsejátékra, ne adj' Isten kurvázni, hát eladhatjuk szépen és kész. Ugyanis a játékot így is és bármilyen módon végigvihetjük, tulajdonképpen bárkit meg is ölhetünk, nincsenek kulcsfontosságú karakterek... Míg anno a Morrowindben minden második formánál kiírta, hogy "ezzel itt a vég", addig az Arcanum NPC-i pótolhatók, ezzel is maximálisan szabadkezet biztosítva a játékosnak, akit tényleg elfog a határtalanság érzése

-adódott úgy, hogy folyton morgó törpe csapattársamtól meg kellett válnom egy időre, így otthagytam a fővárostól nem messze egy kis faluban, igaz, csak pár napra. Viszont visszaérkeztemkor már hűlt helyét találtam csak, így szomorkodva indultam vissza Tarant városába (főváros), hogy feltöltsem készleteimet, mire kit látnak szemeim! Törpe kolléga a sarki kocsmából kirontva küldd el az anyámba, amiért valami tetves vidéki putriban kellett várnia és bár most rohadtul mérges, hajlandó visszalépni, de legközelebb már nem! :O
    Na mi ez, ha nem IGAZI játékélmény?

Szóval "Oblivion with guns."
    Az Arcanumot az eredeti Fallout fejlesztői(ből összeállt Troika) csinálta, így joggal várható el, hogy a brand kötelez, de vajon mire. A Bethesda állítja, hogy a rajongók hőbörgései és félelmei alaptalanok, hiszen az, hogy valami konzolra jelenik meg, nem jelenti azt, hogy felszínes lesz, s példaként rögtön fel is hozta a szerinte bonyolult Obliviont.
    Nem szeretek csalódni, de az a helyzet, hogy ikszbokszháromszázhatvan.

Amúgy ez az egész firkálmány amolyan játékajánló akart lenni, nem hiszem, hogy túl nagy sikerrel, de mindegy, én megpróbáltam. Nyilván maga az Arcanum volt a tárgya, ami szegény már a megjelenés pillanatában is csúf volt, így a látványonly arcoknak (padavan & co) alapból felejtős, nem is tudom konkrétan, hogy mit akartam ezzel. Akinek módjában áll, azért próbálja ki, tulajdonképpen minden próbálkozásom ellenére is egy a -felvázolhatatlan- lényeg: elmondhatatlan szakadék van mélyülőben a 8-10 évvel ezelőtti játékok és a mai, ideodaportolt vackok között, ahol az az egy-egy üdítő darab is maximum csak szabályt erősítő kivétel lehet.

Köszöntem a figyelmet.
  • Gyron
    CSumi. GYron vok egy Arcanum "rajongó".És a segítségeteket szeretném kérni:S no az első kérdésem hogy Muliplayer/lan ban csak 3 küldetés van és kész?? a másik azlenne hogy Multi/net-en hogyan lehet gamelni?kérlek segítsetek [email protected] az MSN címem kérlek segítsetek további jó szórakozást
  • adam1224
    Valaki nem tudja, hogy hogyan találom meg a Stillwater-i kovács Cyrus haverját?(a mágust).És hogyan lehet javítani az én és a követőim közti kapcsolaton?
  • adam1224
    végtelen töltény/nyílvessző:Kell hozzá pick pocket, lockpick képesség és egy kis szerencse.ha mondjuk a kovácstól elveszed a szobája kulcsát, és benn kinyitod a ládáját.Ott eladogatod neki a saját cuccait=elég sok pénz.De itt a csavar! Ha úgy adsz el neki töltényt, hogy az egész pakkra nincs pénze(15-t adsz neki, de csak 10re van pénze)akkor nálad marad a töltény, de ott lesz a ládájában is! kiveszed éa eladod... én 20-tól 19ezerig csináltam, csak már nem bírtam el a töltényeket.
  • Randal
    Hmm, jó régen voltam itt.
    Azért egy próba-cseresznye:

Nincs meg valakinek a hivatalos Strategy Guide? A neten nem találtam ahol meg igen ott fizetős.
  • Ahk7i3
    tomgrey: http://arcanum.ultraweb.hu/Manual/Manual.pdf
    továbbá Arcanum magyar mindenes az előbbi címen.
  • Methylisocloro
    Arcanum Tesco-ba 700 Ft! Az ujpalotaiban láttam ennyiért.
  • tomgrey
    Hi!

Nem tudna vlaki egy oldalt ahonnan a game eredeti manualját le lehet tölteni??
  • Ivan Pjodr
    Nemrég kezdtem bele ebbe a játékba, és az amúgy tűrhető(kb 10) es szépségű félelf karimnak, valamilyen számomra ismeretlen okból folyton levon vmi belőle. Mostmár ott tart hogy 4es a szépségem, és hiába veszek le minden cuccomat, semmi...
    Ez egy szimpla bug? Vagy azért van mert aljas módon tört verzióval jáccok? Vagy csak vmi átok??

• Amiga
    Nincs hozzá magyarosítás.
  • Randal
    Tom, hogy hülye kérdés...esetleg magyarítás létezik?
  • Viking
    Arrrgghh, nem olvastad végig! 10 hozzászolással később ott volt a válasz!
  • Viking
    Asszem alt billenyűt nyomni kell közben, akkor támadja meg! (én is csak véletlen jöttem rá!)
  • ember
    van négy bezárt ház a medencétől jobbra. azokat kinyitod (unlocking cantrip vagy lockpick, vagy pedig a főépületben falon lévő festmény alapján nyomogatod a városban elszórt gombokat a földön). mindegyikben van egy-egy könyv. ha jól emlékszem azokban leírja hogy milyen sorrenben kell lenyomni a medence körüli öt vagy hat gombot, hogy tudj vele beszélni.
  • ember
    a barlangban csak egy sima nyúl van, az igazi giantre véletlen lehet ráakadni special encouter keretében, ha stillwater közelében mászkálsz.
    az is ugyanolyan, csak ha megtámadod, átváltozik, de úgy sem egy nagy ellenfél.
  • ember
    szerintem próbáld ki a falloutot, ha az arcanum bejött akkor valszeg az is, nagyon hasonló a stílus (ott aztán tényleg lehet kötekedni a gülüszemű szörnyekkel..)

egyébként szerintem is jó az arcanum, nem tudom mi baja lehet vele egy fallout rajongónak (hacsak nem ragaszkodik nagyon a sci-fi világhoz)