11588
  • RelakS
    Volt egy tanu tényleg, de az egy félkezű klingon volt, Worf viszont a néger klingon. Láttam eredeti hanggal a 6., és a 8. részt, és a hangja a két Worfnak teljesen ugyan az, csak a taréj mintázata tér el 1 kissé. Az eredeti fejforma ennek ellenére felismerhető (mellesleg a pali klingonnak szimpatikusabb, mint embernek :)
  • 2XP
    Bocsi, nem emlékeztem. Az ügyvédet alakító színész volt az aki worfot alakította (legalább is szerintem), de nem így hívták. És akit behívtak tanúnak az volt worf. De lehet, h rosszul emléxem :)
  • [Walaki]D`Lair
    De komoly!! Na megyek megnézem! Fölvettem videóra :DD
  • [Walaki]D`Lair
    Jaja! Meg a vén nigger papper, aki valami admirálist játszott, az a DS9-ban Sisko apja....:DDDDD
  • 2XP
    1-2 érdekesség:
    - a legutóbbi mozifimben a Kire-éket a bírósági tárgyaláson védő klingon mintha a worfot alakító színész lett volna
    - az egyik tanút pedig worf-nak hívták
    - annak a közlegénynek, akinél a csizmát megtalálták dax volt a neve.

Úgy látszik nem tudnak új neveket kitalálni :)
  • 2XP
    StarTrek-es háttérképek!
  • RelakSfromhome
    Vazze! Pont láttam azt a részt (a leírás alapján), de rájkerre nem emlékeztem...
  • 2XP
    :)) Azt csak úgy megkérdeztem ... Nem igazán volt kedven előkutatni, meg hát nem mindig ugranak be a címek :)
  • 2XP
    Nem a link volt rossz, hanem rosszul zártam le és az egész "kék" lett :) (Csak a XOLARIST akartam)
  • 2XP
    Ismerjük...
  • RelakS
    1: tudom, néztem, elég rövid "ünnepség" volt :)
    2: és már müxik a link?
  • 2XP
    Ehhh, elszúrtam a html kódot
  • 2XP
    Sajnos nem tudok vmi jól angolul :((( 8 évig csak németet tanultam, így azt jól tudom :) de azért köszi!

Worf nem lehet túl öreg, mert a tegnapi részben volt a felavatásának a 10. évfordulója, és 1 ilyen felavatás szerintem 15-20 éves kor körül történhet.

Találtam 1 nagyon jó kis st-es oldalt: Rajta vannak a fajok és a hajók teljes magyar leírásai + egyéb éredekes dolgok (pl. ferengi vagyongyűjtési szabályok)! Nagyon jó!
  • RelakS
    2XP: angolul jó lesz? Csak mert a www.startrek.com-on megtaláltam a részt (Guest: THX)

Más:

Worf hadnagy mennyi idős a TNG-ben? Csak mert az Undiscovered Country-ban ő védte Kirk-et, és az 100egynéhány évvel elébb volt. A név, a szereplő, a hangja úgynéztem stimmel (a hang eredeti, és nem szinkon volt).
    Mellesleg szerepelt a Tuvok-ot alakító színész a StarTrek 7. részében, mint ember :)
  • 2XP
    Így vágod a dolgokat? És az a rész miről szólt?
  • 2XP
    Ez véletlenül nem rájker + dzsénvéj? Hogy kerülnek ezek össze?
  • RelakS
    Ez benne van-e az egyik sorozatban?
  • RelakS
    Azért az érdekes, hogy a legutolsó sorozat időben a legelső előtt játszódik :)
  • [HUN]PAStheLoD
    hogylehet az meg ? ha családi ügy akkor hirdess DZSIHADot :)) ha nem akkor vigyél magaddal mindíg egy TV-t! :)
  • Pupcika
    pedig imádom a Star Trek sorozatokat
  • Pupcika
    meghülyülök hogy immár két és fél hónapja nincs rá időm :((((((((((
  • [HUN]PAStheLoD
    én ma lemaradtam róla :(( de maj' felveszem az ismétlést! DE ha valaki gyorsan idefirkantaj (max. 10 sor bőven elég) megköszönném!
  • 2XP
    **** v3, nem jó kép, nem tudom nézni a tng-t :((
  • 2XP
    Újabb 2 logikai hiba, a pénteki mozifilmből:

- a klingonok nem ejtenek túszokat, mivel azt a gyengék fegyverének tartják
    - a voyagerben a vulkániák pom fair-ja nem 2, hanem 7 évente jelentkezik
  • Hunnenkoenig
    Ja egyebkent Brannon Braga a kiraly!!!
    Az ö altala irt törtenetek a legkiralyabbak!
    Ezt a First Contact cimü mozifilmben lehetett a legjobban erzekelni.

Sajnos a voyagernel mar csak producerkent dolgozik es nem irokent!

Figyeljetek a bevezetöben a nevet! Ha latjatok irokent, tuti, hogy "brutalis" (legtöbbnyire idöutazasos) storyt kaptok!
  • Hunnenkoenig
    Meg nem olvastam el mindent.

Csak ugy eszembe jutott egy kis kedves reszlet:

Mivel a Star Trekben mindent jelölni kell valami koddal, a diszletesek neha jelöltek vezetek-alagutakat, vagy jeffries-csöveket (igy hivjak?) a GNDN jelzövel. Ez annyit jelent, hogy Goes Nowhere, Does Nothing. :-))
  • Tovi
    Írjatok, mert eltünik a topik!!!

a Nemesis mikor jelenik meg?
  • Tovi
    Jól néz az ki, különösen a gépház igényes, csak hiányzik a függőleges rektormag, ami eddig mindig volt
  • 2XP

Nem egy Voyager :))
  • 2XP
    Itt pedig képek a gépházról.
  • 2XP
    Itt vannak a szereplők!
  • Tovi
    Na végre egy logikai hiba .
    Tényleg, ha valaki tud még ilyet, ne fogja vissza magát! Leplezzük le a bakikat!!!!
  • Cvd
    Neten már simán lehet találni Enterprise epizódokat. Az USA-ban már a második epizódnál tartanak. Tényleg az eddigi sorozatok előtt játszódik, olyan 2150 körül ha jól emlékszem. Nincs még pl. energiapajzs, a transzporttechnika létezik, de még csak rakomány transzportálására használják, és csak ritkán emberek esetében, mert tartanak tőle stb. És természetesen van benne "jól kinéző csajszi" is, egy Vulcan tudományos tiszt. Sőt a jól kinéző még enyhe kifejezés.:)
  • 2XP
    A történetre kicsit jobban figyelhetnének. Pl a tegnapi tng részben a ferengik értékes dolognak tartják az aranyat, de a ds9ben csak a latínum fedéseként használják és ott úgy gondolják, hogy csak a primitív kultúrák tekintik értékes fémnek.
  • gumininja
    Korrekt kis oldal, mostmar csak at kellene nyalazni reszletesen ;]
  • Tovi
    Jó a link, sok mindent lehet kiolvasni belőle.
    A Star Trek Insurrection egyébként úgy kezdődik, hogy Picard emliti, hogy a föderáció minden diplomatája a Dominiummal kötendő szövetségen dolgozik, majd üdvözli Worfot a viszontlátás örömére (merthogy Worf a DS9-en szolgál).
    Ha ezt nézzük, akkor a TNG párhuzamos a DS9-el és a Voyagerrel is.
  • Dzsini
    http://www.geocities.com/Area51/Nebula/3370/frames/STTIME2.htm
    valami ilyesmi idővonalat találtam... nemtudom mennyire pontos, de valami összehasonlítást ad, hogy mi mihez képest mikor történt...
  • Tovi
    Hát ezek szerintem nehezen megválaszolható kérdések, csak egy Star Trek őrült tudhatja a választ (csillagidők alapján, stb). Q egyébként pl. nem mérvadó, mert ő többszázmillió évig él......
    Nekem az az érzésem, hogy kicsit ugrálnak az időben követekezetesség nélkül. De nem is ez a lényeg, hanem maga a filing, ami verhetetlen számomra. Talán a Csillagkaput szerettem még így nézni, egy rész sem maradhatott ki.
    Ergó ne gondolkozzunk, élvezzük
  • gumininja
    A Star Trek - Nemesisben Janeway mar admiralis, amikor talalkozik Picarddal es az Enterprise-al.. Ugyhogy mostmar fingom sincs ;] Mert ezek szerint a Voyager ugy ert haza, hogy az Enterprise es a legenysege meg javaban aktiv volt.. Tehat akkor VOYAGER, TNG es DS9 a sorrend, ehehe. Voyager es TNG lehet at is fedi egymast.. Mert ezt a Dianna Troi es Q arra utalhat. Valoszinu hogy a Voyager sok eves utja a TNG-vel egyidoben zajlott, de amig a Voyager 6-7 evet olelt fel, addig a TNG sokkal nagyobb idot, ennek tobbszoroset is akar..
  • gumininja
    A Borgos dolgok hulyesegek, amiket irtam.. a DS9 is "talalkozott" borgokkal, illetve bizonyitottan leteznek meg akkor is. Itt egy kis link, erdekes kis kronologia, es eleg reszletes. Nemtom mennyire pontos.

http://kevin.atkinson.dhs.org/timeline/