312
programozas
-
a txt file-ok ott vannak, megfelelő formátumúak?
meg próbáld meg soronként futtatni (a fordítóban van ilyen lehetőség), és ott megállapítani, hogy mire akad ki. - esetleg változófigyelés, stb... -
Itt a jó link:
JOISKOLA.pas -
De gyűlölöm ezt a programozást... Kijavítottam a Lenght-eket!
Compile lefutott, faxa! Most elakarom indítani ezt a xart és most ezt kapom;
Runtime error 2 at 0*0040130B
0*0040130B
0*004014C5
Ez most mi? :O
Amúgy ha ez segít;
Joiskola.pas
Joiskola.exe
Joiskola.ow -
a Delphi talán annyiban "barátságosabb", hogy a felület jobban alád dolgozik, és kicsit többet lehet point and click módon 'programozni'...(bár azért amit a Visual C#-ba belepakoltak az se semmi)
dehát a net tele van olyan mennyiségű és minőségű példaprogrammal és segítőkész fórumokkal (bár legnagyobbrészt angolul), hogy ha tudod mit akarsz csinálni, akkor már megtalálod a segítséget hozzá :)
ha ajánlásról lenne szó... hát, netes környezetre java vagy c#, adatbázisozni és offline mókákra delphi... és ahogy a világ kinéz, tényleg a netes alkalmazásoknak van inkább jövője. -
bizony hogy hasonló
a netes programozásban nagyon elterjedt php is meglepően sokban hasonlít a C/C++ ra.
ha az egyik megy, a másikat is könyebb megtanulni vele -
amit Dzsini írt az teljes mértékben igaz. sok ember azt hiszi, akkor tud programozni, ha megtanul egy nyelvet, de ez nem igaz. a programozásban megszerzett tudás bármelyik nyelvben kamatoztatható.
de ha azt kérdezed, hogy melyiknek van nagyobb jövője, én a c++-ra szavaznék. a delphi-ben könnyebb a kezdés, ezért látványosabb is, de szerintem a c-vel, vagy a ++-os verzióval foglalkozni jobban megéri. és a java is egyre inkább jön. (Jajj, jön a Java! :J) -
írd már át a Lenght-eket Length-re!
ez az egy hiba van ebben az egész forrásban, és már szólt miatta Dzsini. -
Valaki segítsen már please! Annyira fontos lenne, hogy az nem igaz!!
Eddig van kész, de sajnos nem tudom, hogy mit csináljak...
SEGÍTSETEK PLEASE!
Előre is köszönöm!! -
én valahogy mindig úgy voltam vele, hogy a programozás alapvetően nyelvfüggetlen. ha tudod, hogy valamit hogy kell megoldani, utána már csak a helpet kell 1 kicsit bújni, de minden strukturált nyelv gyakorlatilag ugyanazokat a lehetőségeket adja... csak másképp kell neki elmesélni a problémát :)
a Delphi aranyos, sokmindenre használható, a C# is - hogy melyiket turkálod otthon az nagyjából szerintem mindegy. úgyhogy szerintem dönts pénzfeldobással, vagy amelyik olcsóbb... nem tudom van-e ingyenes gyakorló fordító vagy nem-kereskedelmi célra melyiket lehet venni. -
Most info-angol tagozaton járok gimnáziumba, emeltszintű érettségit akarok infóból, és ahhoz programozni kell. Osztályfőnököm, 60 éves balfasz az infotanárom, így megmondta, hogy ő nem fog programozást tanítani... köszönjük szépen.
Régebben programoztam Basicben (elég messzire jutottam viszonylag)
Pascalban, és C++-ban de ebben a kettőben csak keveset alapszinten.
Az lenne a kérdésem, hgoy melyik nyelvnek lenne érdemes nekiállnom itthon, ami használható manapság a gyakorlatban. C? vagy Delphi?
mert mondjuk sok más program nyelve is a c-n alapszik (pl Flash)
Előre is köszi a válaszokat. -
Borland Pascal...
Ezt leírhattad volna... :D Nah, mind1! -
jaja -
BP... Az egy programnak a rövidítése?! B(?) Pascal?! :O -
delphiben lehet globalként hivatkozni változóra, és akkor név alapján simán a külsőt is átállítja. létezik a dolog, és szükség is lehet rá. és jobb elkerülni a problémát, még ha az adott helyzetben nem is probléma.
Kekkszike: nem fogom megirogatni, állj neki és pucold ki a kódot :) utána kapod a hibaüzeneteket, és az alapján a továbbiakat is ami nem tűnt fel. -
az utolsó mondatod egy orbitális nagy baromság volt. -
Tudom, hogy izé kérdés, de nem tudnád nekem ezt a pár dolgot kijavítani, ha nem olyan nagy dolog... Ha nagy munka, akkor nem kell... Előre is köszi! -
...első ránézésre asszem a length függvényt nem 'lenght'-nek írják (ezt a compilernek is ki kellene dobnia)
lehet, hogy pár uses is kellene, mert alapból nincs benne minden matekfüggvény
kis-nagybetűket nem tudom, hogy illik-e keverni, szintén compiler-függő
és function-on kívül meg belül se szerencsés ugyanazt a változónevet használni, mert ha véletlenül global-ként hivatkozik rá akkor olyan mértékben összezavarja a ciklusokat, hogy sose talál ki :) -
Sziasztok!!
Megnézné nekem valaki, hogy mi a gond vele? :O Köszi! -
blackgamer #54 régen én is vacakoltam a dologgal
egy kis segítség:
Műveletek string-ként tárolt nagy egészeken pascalban
Hexadecimális számok összeadása
sok sikert és kitartást! -
megvannak a sztringek, azokat kell "általános iskolás" módra jobbról balra kiolvasgatni, és mindegyiknek az ugyanolyan helyiértéknél levő értékeit összeadni... pont ugyanaz a módszer ahogy tíz éve megtanultál többjegyű számokat összeadni.
itt is addig csinálod amíg a leghosszabb szám elejére nem érsz, és itt is "föléírod" az átvitt értéket. és hogy ez 16os számrendszerben van, az nem számít, csak 0-F-ig lehet egy érték, és nem 0-9ig...
Példa input:
3bF
1A
21111111111111111FF
FfF00000
ciklus elkezdődik
F+A+F+0 +0(az átmeneti tároló értéke)= 28 - leírod az új sztring jobb szélére a 8-at, a 2-t meg elrakod egy átmeneti változóba
ciklus fordul
b+1+F+0 +2(az átmenetiből) = 1D - jobb második helyre bekerül a D, 1 meg megy az átmenetibe
ciklus fordul
...
és így tovább, amíg a leghosszabb stringed legelejére nem érsz
utána még beírod az átmeneti változó utolsó értéket a legelejére (ha nem 0)
és kiírod -
Hát tanulok, csak azt se tudom, hogy hogyan fogjak hozzá... Vettem tegnap egy könyvet, most olvasom, de sajnos nekem elég nehéz, nem megy... 70. oldalnál járok, ma tovább olvasom, de nem hiszem, hogy meg fogom tudni ezt csinálni! De nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél!! ;) -
te tanulsz programozni nem? csak leírtam az algoritmust... -
Úúúúristen! :D Ez nekem totál kínai... :(( -
könnyű.
van n db stringed (a bevitel nem lehet gond, tömbbe bedobálod), van egy eredmény-string, meg egy átvitelre.
az n alap stringet jobbról balra elkezded kiolvasni, először a jobb első karaktert, és a legegyszerűbb (bár nem legelegánsabb), hogy decimálisra visszaszámolod az értékeket, összeadod, utána visszaalakítod hex-é, ebből lesz egy normál hex szám. a hátsó számjegyét beírod az eredmény-változó utolsó karakterhelyére, ami előtte van azt pedig az átvitelbe.
utána nekikezdesz a tömb jobbról második karaktereinek (persze figyelni kell, hogy ha üres, akkor mondjuk 0-nak veszed), és összeadáskor hozzáadod az átvitel értékét is, az eredménybe pedig jobbról a második helyre beírod az itteni eredmény utolsó számjegyét
és így tovább, amíg a leghosszabb stringen is végigérsz (ezt előre érdemes kideríteni, és ciklusváltozóként használni) -
Sziasztok!
Én nagyon lama vagyok (sajnos), de suliba (egyetem) feladták az első leckét, de én azt se tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá!
Ezt kell(ene) megírnom!
1: Műveletek nagy hexadecimális számokkal.
Több tetszőlegesen nagy (string-ként tárolt) hexadecimális szám összeadása.
Az input formája: soronként egy szám megadása jön, az inputot a '=' zárja.
A szám megadásában a hexadecimális karakterek szerepelhetnek, a kis és
nagybetűk nem különböznek. Az output az számok összege hexadecimális
formában.
Példa input:
3bF
1A
21111111111111111FF
FfF00000
=
Példa output:
21111111112110115d8
Kinek mi a véleménye? Nehéz? Segítsetek már egy kicsit, mert magamtól nem tudom megírni, az biztos! :(
-
azért nincs törzsük ,mert azt még nem írtam meg :) de tényleg. itt elakadtam,mert nem tudom hogyan kell az osztályokat használni.
szóval a lényeg:
500 jegyű számot tárolni jegyenként egy tömbben. ezekkel számolni (+,-,*,/) mivel sulihoz kell,osztályokat kell alkalmaznom. kell konstruktor,meg destruktor is, meg operátor felüldef. vagy mi!?
a számolást meg tudom írni,csak az osztályt nem :( -
Frenzy #46 nem OOPs C, nekem inkabb C++ -nak tunik.
mivel van egy szam osztaly, ezert ennek egy peldanyara valoban ugy lehet hivatkozni fuggveny parameterben, mint pl. ( szam y ). Nincs azzal semmi gond.
ami erdekesebb, hogy a metodusoknak nincs torzse. Az rendben van, hogy az osztaly deklaracioban sincs, de amikor kiirod oket kulon ott mar lennie kene. A char*c[500] már átgondolandóbb, mert ilyet biztos nem akartál írni (500 elemű char* tömb). -
:D segáz..azér thx! van itt egy haversrác kötprogija,lehet azt adom be,csak előbb meg kéne érteni -
Wábázz, ez már nekem is sok(k)
OOP-s cében egyébként sem voltam lángész :( -
sajnos fogalmam sincs,de úgy gondolom egy member a szam osztályból,amire meghívom az eljárást..totál összezavarodtam
lehet,hogy úszik a félévem.. -
Azt látom, de mi az, hogy (szam y)?!? -
a szam egy osztaly..osztály eljárásának kifejtésénél nem kell babrálni a paraméterekkel? majd megnézem.. -
1: egyik helyen char c[500], a másikon *c[500] (mintha a kifejtésnél nem is kéne ezzel vacakolni a zárójelben, nem?)
2: a szam tipust hol deklaráltad? -
nm -
1000thx.. -
keresd ki bal oldalon a visual tools & languages->Visual studio 6.0->visual C and C++->Product documentations részt, elég sok információt találsz -
már feltettem a prog.hu-ra is,de nincs help..ráadásul holnapra kellene. amit belinkeltél msdn honlap,most azon vagyok. mire is jó ez pontosan? -
az más, lődd be a prog.hu fórumára a kérdésed, ott hamarabb találsz rá választ (vagy látogass el az MSDN honlapra) -
tudom,de kötelező progiként kell beadni,ráadásul osztálydeklarációval..pascalban simán menne.. -
ilyen "egyszerű" feladatok megoldására miért használsz C-t?
pascal, delphi, VisualBasic-ben egyszerűbb lenne...