312
programozas
-
#152 Csövi
Letöltöttem a TurboPasca7.0át és nem működik mert az autoexec.nt fájl valami hibát ír ki vagy mi. WinXPm van. A haveromnak működik neki is XPje van. Mit csináljak?
Szükség lenne rá nagyon!!!! -
#151 Rosszul tudod, kb forditva van :^) -
#150 Köszönöm szépen, nézem! -
#149 Hello!
Nagyon köszi a segítséget!
Egyébként ezt cpp-ben írtad? mert ugy tudtam, hogy annak pont a jellegzetessége, hogy nincs string változó, hanem string használatához char[] tömböket kell létrehozni. Vagy rosszul tudom? -
#148 Hello!
Itt van egy kis alapszintu osszefoglalas a c nyelvről:
http://www.gtbbp.hu/~szabol/tetelek/programming/B/c.html -
Anotino #147 Maradhat az int is, csak valtozo deklaracional tenyleg nullazni kell. A c nem ad kezdoerteket a valtozonak (ami legtobb esetben jo is), barmilyen szemet lehet benne. -
#146 Senki nem tud ilyen lapot? -
#145 Sziasztok!
Hétfőn írok (kis)ZHt C-ből, ezek a témakörök;
1: C szintaktika: kis/nagy betu, pontosvesszo, char es sztring jele.
2: C tipusok (int, float, char), tipusdefiniciok, lokalis/globalis
3: C kifejezesek, utasitasok, printf, scanf
4: C if-else
5: C while/do-while
6: PASCAL tomb, PASCAL rekord
7: PASCAL fgv es eljaras tipus, PASCAL pointer, dinamikus valtozo
8-10: Ismetles
Nem tudna nekem valaki mondani egy lapot, ahol C-t egy kicsit megtanulhatnám, átnézhetném, mert könyvem az nincs! Előre is köszi! :) -
#144 nekem az a -12ezer kicsit átpörgésgyanúsnak is tűnik, úgyhogy unsigned int és nullázás. -
Zsoldos #143 Nullaztad a valtozokat, mielott megkezdted az osszegzest? Ha nem adsz konkret kezdeti erteket, az a szemet van bennuk csak, ami a memoriaban volt azon a cimen..
Itt septiben takolt megoldas. Amugy ne hasznalj ilyen sok kis tombot szerintem, mert elegge belebonyolit a dolgokba. 5 jatekosod van, tehat 5 adatot kell tarolni, 1 tomb eleg. Aztan eldontod egy jatekosnal mit akarsz tarolni, es igy szepen lepesenkent egyre komplexebb szerkezetet hozhatsz letre. Igy csokkented a bonyolultsagot, bovitheto lesz a programod stb.
#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;
//1 resztvevo adatainak tarolasa es bekerese
struct jatekos
{ string nev;
int dobasok[10];
int dobasosszeg;
void adatbekeres();
};
void jatekos::adatbekeres()
{ int temp;
cout << "Kerem a versenyzo nevet: ";
cin >> nev;
dobasosszeg=0;
for(int i=0; i<10; i++)
{ cout << "Kerem az " << i+1 << ". dobasanak eredmenyet: ";
cin >> temp;
dobasok[i]=temp;
dobasosszeg+=temp;
}
}
//a jatek osszes resztvevojenek adatbekerese, sorfizetesi kotelezettseg megallapitasa, eredmenyhirdetes
void feltolt(jatekos *j, int versenyzoszam)
{ for(int i=0; i<versenyzoszam; i++) j[i].adatbekeres();
}
int enhanysortfizessek(jatekos *j, int versenyzoszam, int aktversenyzo)
{ int count=0;
for(int i=0; i<versenyzoszam; i++)
{ if(j[i].dobasosszeg>j[aktversenyzo].dobasosszeg) count++;
}
return count;
}
void eredmenyhirdetes(jatekos *j, int versenyzoszam)
{ for(int i=0; i<versenyzoszam; i++)
cout << j[i].nev << " nevu jatekos dobasa: " << j[i].dobasosszeg << ". Fizetett sorok szama: " << enhanysortfizessek(j, versenyzoszam, i) << endl;
}
int main()
{
//jatek elinditasa 5 fo reszere, es az eredmeny
jatekos jatekosok[5];
feltolt(jatekosok, 5);
eredmenyhirdetes(jatekosok, 5);
//gombnyomas kilepeshez
char pause; cin >> pause;
return 0;
};
-
#142 Hellosztok!
Nem tudja valaki, hogy honnan tolthetnem le a Visual C++-t, vagy a Delphit? valami warez helyrol vagy ilyesmi.
Márk -
#141 Pontosan ezt csináltam. A neveket tökéletesen eltárolja és kiírja, de a dobások eredményének ilyen -12320 meg hasonló értékek jönnek ki. -
#140 AZ, de még mekkora:D -
harcu #139 Mi ebben a nehéz?
1 db 5 elemű tömb a neveknek, egy 10*5-ös tömb a dobásoknak, minden dobássorozat 5 elemű, ezt eltárolod ebben a tömmben, majd 1-10-ig (azaz 0-9-ig) végigmész a tömbön, megnézed, ki hányadik, és azt a számot, és helyezés - 1 sört kell az adott körben fizetnie.
Csinálsz még 2 db ötelemű tömböt, egyikbe rakod afizetendő sörök számát, a másikba az ütött fák számát.
A végén listázod a 3 darab egydimenziós tömböt. Kész. -
#138 Hát erre csak azt tudom mondani, hogy mááák! :P -
#137 Ja az itthon maradt, de nagyjából emlékeztem rá és firkáltam 1 újat. Nem is volt tökéletes mégis megkaptam. Havernak nem is volt mégis megkapta rá a 15 pontot. -
#136 Az anyááád! :D Gratulálok4 Szerkezeti ábra, meg minden volt hozzáá? :O -
#135 csá
hogy tanulhatom meg az alap programozást? -
#134 Ezazzz!! Most mondta ki a tanár a végitéletet! Max pontos a progim! -
#133 Hellosztok!
Találtam egy programozási feladatot neten:
Tervezze meg és kódolja a megadott programot!
A Bicskanyitogató kisvendégloben kugli-sörmérkozés folyik. Öt részvevo van, és
mindegyiknek tíz dobásra van lehetosége. Minfegyik dobással 0 és 9 közé eso számú
fát lehet ütni. A program kérje be a versenyzok nevét ( max. 30 karakter ), majd
dobásonként az egyes kuglizók által ütött fák számát, és adja össze a dobások
eredményeit. A sörmérkozés végén mindegyik versenyzo köteles 1-1 korsó sört fizetni
azoknak, akik több fát ütöttek mint o. A program írja ki , hogy ki hány fát ütött,
és hány korsó sört köteles rendelni ( a gyoztes egyet sem, a második helyezett
egyet stb.). Az azonos fát ütött versenyzok nem fizetnek egymásnak.
Ezt megpróbáltam megprogramozni c++-ban, de akárhogy próbálkozom, mindig hulyesegeket ad össze, sose rendes értékeket.
Ha valakinek van ideje, esetleg kedve, meg tudná nézni, hogy mi a gond a programmal? :
Előre is köszi -
#132 Nekem volt okos kolesz szobatársam, aki segített. De majd lessz ennek böjtje a vizsgán... -
#131 LSL: Hát igen... Nekem vasárnap éjfél volt a határidőm, elküldtem de hát szerkezeti ábra nincs. Meg hát amint olvashattad itt segítettem nekem a srácok, mert én vhogy 2 hónap alatt nem tudok ilyet alkotni, ez van! :O :P -
#130 "a szerda a határidő és még nem állok sehogy"
dolog :) egy féléves beadandó progit is meg lehet írni durva másfél nap alatt, csak utána két napig alszol :DDD tapasztalat :) -
#129 Thx, ez jól hangzik! :) -
harcu #128 Wow, a 32 bites Örs még mindig nyomul??? De rég jártam már hozzá... Amúgy nála nem kell érteni a dolgokat, nagy tudálékos pofával magabiztosan mondod a dolgokat, és akkor minden rendben. Egyik évfolyamtársam a vizsgán közölt vele egy számára addig ismeretlen assembly utasítást. :) Amúgy nagyon pofára osztályoz, ha megvan a négyes, akkor azonnal el kell fogadni :) -
harcu #127 Figyi, C-ben úgy kezdtem el tanulni, hogy helyből diplomamunkát írtam. C++ hasonlóan. Most volt 1 hetem a Javara. Pascalra a fél év bőven elég, a C logikája hasonló, ott már csak a különbségeket kell megtanulni.
-
#126 ezt utálom én is.
hiába gondoloja előtte az ember, hogy "dejó! csak két zh +1 vizsga egy félévben!", ha nem tanulsz többé kevésbé folyamatosan, megfulladsz az anyagban. -
#125 #include <iostream.h>
void main() {
int i = 'a';
char c = i;
cout << c << ", " << i << endl;
}
A karakter csak a képernyőn létezik, a (sz)ámítógépben az is csak egy szám.
-
#124 Na már csak a toppic hiányzik:D -
#123 a sör, a bor... -
#122 Nem is tudtam, hogy... :) Ennyi TTKs van itt! :D Kinek van MSNje? Küldje már el nekem privibe a címet! :) -
#121 Mi LOL? kezdőnek a könnyű is nehéz -
#120 c++-ban hogyan lehet egy int változóba berakatni egy karakter ascii értékét, és hogyan lehet egy char változóba berakatni egy szám által jelzett ascii kódú karaktert?
tehát oda-vissza konvertálni karaktert és az ascii kódját.
Előre is köszi -
Amúgy komplex számokkal műveletek a fela
lol -
#118 Nekem tiszta káosz az egész, az utolsó dogám valószinű 0 pontos:( -
#117 Thx, ezt meglesem. Eddig néztem a Máté Eörs könyvét, meg a prog.hu-n egy cikket, de nem annyira jöttek be. -
#116 Akkor már hárman vagyunk, mert én is azon vagyok.
assambly: http://www.inf.u-szeged.hu/~gera/
oktatás/SZAR. gyak/jegyzet(Rodek)
-
#115 Jah, ttk, műsz info.
Assambly programozáshoz nem tudtok vmi jó könyvet, vagy netes leírást? Azt nem vágom annyira... -
#114 Szintén szeged? -
#113 Nekem a magyar betűstatisztika volt. :P