312
programozas
  • Adam II
    Csövi
    Letöltöttem a TurboPasca7.0át és nem működik mert az autoexec.nt fájl valami hibát ír ki vagy mi. WinXPm van. A haveromnak működik neki is XPje van. Mit csináljak?
    Szükség lenne rá nagyon!!!!
  • AtomHeart
    Rosszul tudod, kb forditva van :^)
  • KeKKSZike
    Köszönöm szépen, nézem!
  • Aquli
    Hello!
    Nagyon köszi a segítséget!
    Egyébként ezt cpp-ben írtad? mert ugy tudtam, hogy annak pont a jellegzetessége, hogy nincs string változó, hanem string használatához char[] tömböket kell létrehozni. Vagy rosszul tudom?
  • Aquli
    Hello!
    Itt van egy kis alapszintu osszefoglalas a c nyelvről:
    http://www.gtbbp.hu/~szabol/tetelek/programming/B/c.html
  • Anotino
    Maradhat az int is, csak valtozo deklaracional tenyleg nullazni kell. A c nem ad kezdoerteket a valtozonak (ami legtobb esetben jo is), barmilyen szemet lehet benne.
  • KeKKSZike
    Senki nem tud ilyen lapot?
  • KeKKSZike
    Sziasztok!
    Hétfőn írok (kis)ZHt C-ből, ezek a témakörök;
    1: C szintaktika: kis/nagy betu, pontosvesszo, char es sztring jele.
    2: C tipusok (int, float, char), tipusdefiniciok, lokalis/globalis
    3: C kifejezesek, utasitasok, printf, scanf
    4: C if-else
    5: C while/do-while
    6: PASCAL tomb, PASCAL rekord
    7: PASCAL fgv es eljaras tipus, PASCAL pointer, dinamikus valtozo
    8-10: Ismetles

Nem tudna nekem valaki mondani egy lapot, ahol C-t egy kicsit megtanulhatnám, átnézhetném, mert könyvem az nincs! Előre is köszi! :)
  • Dzsini
    nekem az a -12ezer kicsit átpörgésgyanúsnak is tűnik, úgyhogy unsigned int és nullázás.
  • Zsoldos
    Nullaztad a valtozokat, mielott megkezdted az osszegzest? Ha nem adsz konkret kezdeti erteket, az a szemet van bennuk csak, ami a memoriaban volt azon a cimen..

Itt septiben takolt megoldas. Amugy ne hasznalj ilyen sok kis tombot szerintem, mert elegge belebonyolit a dolgokba. 5 jatekosod van, tehat 5 adatot kell tarolni, 1 tomb eleg. Aztan eldontod egy jatekosnal mit akarsz tarolni, es igy szepen lepesenkent egyre komplexebb szerkezetet hozhatsz letre. Igy csokkented a bonyolultsagot, bovitheto lesz a programod stb.

#include <iostream>
    #include <string>
    using namespace std;

//1 resztvevo adatainak tarolasa es bekerese
    struct jatekos
    { string nev;
    int dobasok[10];
    int dobasosszeg;

void adatbekeres();
    };

void jatekos::adatbekeres()
    { int temp;
    cout << "Kerem a versenyzo nevet: ";
    cin >> nev;
    dobasosszeg=0;
    for(int i=0; i<10; i++)
    { cout << "Kerem az " << i+1 << ". dobasanak eredmenyet: ";
    cin >> temp;
    dobasok[i]=temp;
    dobasosszeg+=temp;
    }
    }

//a jatek osszes resztvevojenek adatbekerese, sorfizetesi kotelezettseg megallapitasa, eredmenyhirdetes
    void feltolt(jatekos *j, int versenyzoszam)
    { for(int i=0; i<versenyzoszam; i++) j[i].adatbekeres();
    }

int enhanysortfizessek(jatekos *j, int versenyzoszam, int aktversenyzo)
    { int count=0;
    for(int i=0; i<versenyzoszam; i++)
    { if(j[i].dobasosszeg>j[aktversenyzo].dobasosszeg) count++;
    }
    return count;
    }

void eredmenyhirdetes(jatekos *j, int versenyzoszam)
    { for(int i=0; i<versenyzoszam; i++)
    cout << j[i].nev << " nevu jatekos dobasa: " << j[i].dobasosszeg << ". Fizetett sorok szama: " << enhanysortfizessek(j, versenyzoszam, i) << endl;
    }

int main()
    {
    //jatek elinditasa 5 fo reszere, es az eredmeny
    jatekos jatekosok[5];
    feltolt(jatekosok, 5);
    eredmenyhirdetes(jatekosok, 5);

//gombnyomas kilepeshez
    char pause; cin >> pause;
    return 0;
    };
  • Aquli
    Hellosztok!
    Nem tudja valaki, hogy honnan tolthetnem le a Visual C++-t, vagy a Delphit? valami warez helyrol vagy ilyesmi.
    Márk
  • Aquli
    Pontosan ezt csináltam. A neveket tökéletesen eltárolja és kiírja, de a dobások eredményének ilyen -12320 meg hasonló értékek jönnek ki.
  • LSL
    AZ, de még mekkora:D
  • harcu
    Mi ebben a nehéz?
    1 db 5 elemű tömb a neveknek, egy 10*5-ös tömb a dobásoknak, minden dobássorozat 5 elemű, ezt eltárolod ebben a tömmben, majd 1-10-ig (azaz 0-9-ig) végigmész a tömbön, megnézed, ki hányadik, és azt a számot, és helyezés - 1 sört kell az adott körben fizetnie.
    Csinálsz még 2 db ötelemű tömböt, egyikbe rakod afizetendő sörök számát, a másikba az ütött fák számát.
    A végén listázod a 3 darab egydimenziós tömböt. Kész.
  • KeKKSZike
    Hát erre csak azt tudom mondani, hogy mááák! :P
  • LSL
    Ja az itthon maradt, de nagyjából emlékeztem rá és firkáltam 1 újat. Nem is volt tökéletes mégis megkaptam. Havernak nem is volt mégis megkapta rá a 15 pontot.
  • KeKKSZike
    Az anyááád! :D Gratulálok4 Szerkezeti ábra, meg minden volt hozzáá? :O
  • TDK
    csá
    hogy tanulhatom meg az alap programozást?
  • LSL
    Ezazzz!! Most mondta ki a tanár a végitéletet! Max pontos a progim!
  • Aquli
    Hellosztok!
    Találtam egy programozási feladatot neten:
    Tervezze meg és kódolja a megadott programot!

A Bicskanyitogató kisvendégloben kugli-sörmérkozés folyik. Öt részvevo van, és
    mindegyiknek tíz dobásra van lehetosége. Minfegyik dobással 0 és 9 közé eso számú
    fát lehet ütni. A program kérje be a versenyzok nevét ( max. 30 karakter ), majd
    dobásonként az egyes kuglizók által ütött fák számát, és adja össze a dobások
    eredményeit. A sörmérkozés végén mindegyik versenyzo köteles 1-1 korsó sört fizetni
    azoknak, akik több fát ütöttek mint o. A program írja ki , hogy ki hány fát ütött,
    és hány korsó sört köteles rendelni ( a gyoztes egyet sem, a második helyezett
    egyet stb.). Az azonos fát ütött versenyzok nem fizetnek egymásnak.

Ezt megpróbáltam megprogramozni c++-ban, de akárhogy próbálkozom, mindig hulyesegeket ad össze, sose rendes értékeket.
    Ha valakinek van ideje, esetleg kedve, meg tudná nézni, hogy mi a gond a programmal? :
    Előre is köszi
  • LSL
    Nekem volt okos kolesz szobatársam, aki segített. De majd lessz ennek böjtje a vizsgán...
  • KeKKSZike
    LSL: Hát igen... Nekem vasárnap éjfél volt a határidőm, elküldtem de hát szerkezeti ábra nincs. Meg hát amint olvashattad itt segítettem nekem a srácok, mert én vhogy 2 hónap alatt nem tudok ilyet alkotni, ez van! :O :P
  • nemcsakfeel
    "a szerda a határidő és még nem állok sehogy"
    dolog :) egy féléves beadandó progit is meg lehet írni durva másfél nap alatt, csak utána két napig alszol :DDD tapasztalat :)
  • CybearBoy
    Thx, ez jól hangzik! :)
  • harcu
    Wow, a 32 bites Örs még mindig nyomul??? De rég jártam már hozzá... Amúgy nála nem kell érteni a dolgokat, nagy tudálékos pofával magabiztosan mondod a dolgokat, és akkor minden rendben. Egyik évfolyamtársam a vizsgán közölt vele egy számára addig ismeretlen assembly utasítást. :) Amúgy nagyon pofára osztályoz, ha megvan a négyes, akkor azonnal el kell fogadni :)
  • harcu
    Figyi, C-ben úgy kezdtem el tanulni, hogy helyből diplomamunkát írtam. C++ hasonlóan. Most volt 1 hetem a Javara. Pascalra a fél év bőven elég, a C logikája hasonló, ott már csak a különbségeket kell megtanulni.
  • FtranX
    ezt utálom én is.
    hiába gondoloja előtte az ember, hogy "dejó! csak két zh +1 vizsga egy félévben!", ha nem tanulsz többé kevésbé folyamatosan, megfulladsz az anyagban.
  • Neme.
    #include <iostream.h>
    void main() {
    int i = 'a';
    char c = i;
    cout << c << ", " << i << endl;
    }

A karakter csak a képernyőn létezik, a (sz)ámítógépben az is csak egy szám.
  • LSL
    Na már csak a toppic hiányzik:D
  • LSL
    a sör, a bor...
  • KeKKSZike
    Nem is tudtam, hogy... :) Ennyi TTKs van itt! :D Kinek van MSNje? Küldje már el nekem privibe a címet! :)
  • LSL
    Mi LOL? kezdőnek a könnyű is nehéz
  • Aquli
    c++-ban hogyan lehet egy int változóba berakatni egy karakter ascii értékét, és hogyan lehet egy char változóba berakatni egy szám által jelzett ascii kódú karaktert?
    tehát oda-vissza konvertálni karaktert és az ascii kódját.
    Előre is köszi
  • nemcsakfeel

Amúgy komplex számokkal műveletek a fela

lol
  • LSL
    Nekem tiszta káosz az egész, az utolsó dogám valószinű 0 pontos:(
  • CybearBoy
    Thx, ezt meglesem. Eddig néztem a Máté Eörs könyvét, meg a prog.hu-n egy cikket, de nem annyira jöttek be.
  • LSL
    Akkor már hárman vagyunk, mert én is azon vagyok.

assambly: http://www.inf.u-szeged.hu/~gera/
    oktatás/SZAR. gyak/jegyzet(Rodek)

• CybearBoy
    Jah, ttk, műsz info.

Assambly programozáshoz nem tudtok vmi jó könyvet, vagy netes leírást? Azt nem vágom annyira...
  • LSL
    Szintén szeged?
  • CybearBoy
    Nekem a magyar betűstatisztika volt. :P