312
programozas
  • grizzly21
    gyakorlatilag igen, persze 2Dben, amint a linken is látható
  • vaaa
    Fizikai motort akarsz neki írni?
  • grizzly21
    amit linkeltem abban (flash), de végülis az elv érdekel csak, onnan már meg tudom csinálni flashben
  • LSL
    mibe kell, jávában?
  • grizzly21
    bocsi itt a jó link
  • grizzly21
    Ütközést kellene megoldanom programozásszinten..kocsisjáték: 2 téglalap ütközése, leírás is jó, de magamtól elég gáz az eredmény:
    klikk
  • LSL
    kevesek
  • grizzly21
    olvassa ezt valaki? mert akkor lenne 1 kérdésem:)
  • KeKKSZike
    Valaki tudna ebben segíteni? Elindulni, hogy egyáltalán hogy kéne megcsinálnom? C-be kéne megírni...

itt van a feladat
  • Adam II
    Nekem az a bajom ha teljes képernyőre rakom ki a Pascalt nem reagál a gombokra és az egérre szóval használhatatlan. Mi a gond mit csináljak???
  • Adam II
    A 165-ös hozzászólásban leírták!
  • sweech
    help! lehet hogy csak hülye vagyok de amikor elindítanám a turbo pascalt ezt írja ki: C:\WINDOWS\System32\autoexec.nt. A rendszerfájl nem megfelelő a futó MS-DOS és a Microsoft Windows alkalmazásához.

micsinájjak?
  • KeKKSZike
    Azért ha esetleg tudna valaki mondani nekem egy közvetlen címet, ahol hasznos dolgok vannak, azt megköszönném!
  • ffxi
    Itt nézz körül!!

• KeKKSZike
    Sziasztok!

Tudom, hogy most nagyon "érdekes" dolgokkal foglak titeket zavarni, de kérlek titeket, hogy segítsetek rajtam! Most kezdünk C-ben programozni, most tanuljuk az egyetemen! Én ehhez szeretnék tőletek kérni segítséget, leírásokat, programokat hogy miket érdemes használni! Előre is köszönöm a segítséget!
  • ffxi
    C++! Help

Kati néni egy kosár almát visz a piacra és

darabonként árulja azokat. Amikor a készletnek már

legalább a kétharmadát eladta, felére csökkenti az

árat. Mennyi lesz a befolyt összeg, ha az utolsó

almát is eladta. (megoldás: elágazás nélkül,

maradékos osztást alkalmazva …)

Így oldottam meg, talán elfogadja a tanár? Mert nem

maradékos osztást nem tudtam. Hogyan kellett volna?

THX!!!

#include<stdio.h>
    #include<conio.h>
    #include<math.h>
    void main (void)
    {
    clrscr();
    int alma,ar,kethar,egyhar,ossz;
    printf("\nKos rban mennyi alma van? ");
    scanf("%d",&alma);
    printf("\nMennyi ft db-ja? ");
    scanf("%d",&ar);
    kethar=(alma/3*2)*ar;
    egyhar=(alma/3)*(ar/2);
    ossz=kethar+egyhar;
    printf("\nKati n‚ni nyeres‚ge: %dft",ossz);
    getch();
    }

• slackface
    .
  • Ödönke05
    a Visual Basic 6.0-hoz találtam valami handbuch-ot, 10mb.
  • Palinko
    honnan töltöttél le és mit?
  • busman1
    Hali
    Letöltöttem ey progit, ami tda-udm nevü darabolt fileokban jött le, és nem tudok vele mit kezdeni. Egy progi sem ismeri. Tudna valaki seggiteni? Köszi
  • Palinko
    A Visual Basic 6.0-hoz kellene egy-két code ahozz, hogy egy image "kockában" váltogtni a képeket egy gombbal (kettővel). Nem tud valaki ehez codokat?
  • menyus77
    Pál Géza legyen veletek!
  • Palinko
    Nem tudtok az Visual Basichoz linkeket? mert nemrég kezdtem a programmal foglaklkozni és nem tudom a code-okat
  • harcu
    Sokáig én sem tudtam, aztán rájüttem, hogy bár dögöljön meg, aki kitalálta a magyar billenytűkiosztást, a rengeteg egyéb szöveg gépelését nagymértékben nehezíti az angol kiosztás, így év eleje óta a magyart használom. Megszokás kérdése a dolog.
  • CybearBoy
    Én is gondoltam erre, de sajna úgy sem jó. :( Mikor elindítom ezt a progit, akkor be szoktam írni a pontosvesszőt máshova, kikopizom, a dev-c++ban meg ctrl-v-zek amikor kell. :(
  • nemcsakfeel
    ezt nem értem teljesen... váltsd át a billentyűzetet angolra, másképp el se tudom képzelni a programírást.. még hogy magyaron összevissza...
  • Adam II
    Köszke!!
  • AtomHeart
    Nekem is volt ilyen problemam, egy fereg szetcseszte az autoexec.nt-t.
    Visszamasoltam a bootolhato xp cd-rol az eredetit a restore console ( lehet, hogy ezt maskepp nevezik...) alol. ntvdm.exe-t meg ntvdmd.dll-t is visszaraktam. Azert kellett restore konzol alol, mert win alatt ha kitoroltem ezeket, automatikusan visszaarakta a regit, a rosszat.

A cd-n az i386 folderben talalhatok meg, a kiterjesztesuk utolso karaktere _, ezt at kell nevezni.
  • KeKKSZike
    Hja, PASCAL programról van szó! ;)
  • KeKKSZike
    Sziasztok!

Nekem kelenne egy olyan ember, aki szívesen segítene nekem... Nem kell programozni, csak egy-két dologban segíteni! Jó lenne, MSN-en tudnánk beszélni vagy ICQ-n! Aki segítene, az please jelezze! FONTOS! Előre is köszi!
  • CybearBoy
    Leszedtem egy újabb válozatát, mint ami nekem volt, így az altgr+f-el már tudok szögletes zárójelet írni, nem vmi hülye ablak ugrik fel. De altgr-?-re még mindig nem csinál semmit, a pontosvesszőt még kopiznom kell. :(
  • CybearBoy
    Pont ezt a Dec-c++-t használom, csak van vele egy olyan gondom, hogy hiába nyomom a megfelelő billentyűket, nem írja kis a pontosvessző, és a szögletes zárójel karaktert, ezeket másohova kell beírnom, és onnan bekopizni, és nem jöttem rá mi lehet a baja... :(
  • nemcsakfeel
    bloodshed c++ és pascal fordító + editor
  • CybearBoy
    C programozáshoz tud vki ajánlani vmi jó windows-os programot?
  • Adam II
    SEGÍTSÉG
  • Zsoldos
    Ja ha cin-t cout -t akarsz hasznalni include-old az <iostream> -et. Es ha nem ismered a nevtereket using namespace std; -t mindenkepp ird az include -ok utan. (kulonben std::cin es std::cout kell)
  • Zsoldos
    a c++ -ban a << es a >> kiiro , es bekero operatorok. A cout a standard outputot(alapesetben a kepernyo) jelenti, es erre hasznalhatod a kiiro operatort pl cout << x;

Nagyon kenyelmes a hasznalata, barmin hasznalhatod, amin ertelmezett ez az operator. A printf eleg korulmenyes.. Ezzel meg pl egy sajat altalad keszitett tipusra is definialhatsz ilyet, es joval egyszerubb lesz a kiiratas/filebairas/stb szintaxisa. pl cout << sajattipusod , f << sajattipusod. Csak meg kell irnod ra a << operatort.

Ja es persze nem csak a standard output letezik, ostream lehet egy file is, es ekkor f << x bepakolja x-et a file-ba.

cin a standard inputot (alapesetben a bill) jeloli, cin >> x; bekeri x valtozoba a billentyuzetrol az erteket. x lehet barmi. istream is lehet sokminden, pl filebol olvashatsz valtozoba igy: f >> x;

Kicsit almos vagyok sory ha kaosz lett amit irtam :)
  • Zsoldos
    include-olni kell a string headert. (#include <string>) abban a fileban van megvalositva a string tipus. Erdemes hasznalni, okos dolgokat tud.
    A neten ha korulnezel megtalalod a fuggvenyeit, kenyelmesen hasznalhato cucc.
  • QuippeR
    cout és cin nem parancsok, hanem a konzol ki-, illetve bemenet.

a jobbra és a balra tolás operátorokkal "működnek" (c++). azéer jobbak, mert mindenféle típust csak úgy "beléjük lehet pakolni".

string változó nem létezik, csak karakterre mutató pointer. a tömb definiálásakor is pointer lesz a helyén, miután az előfeldolgozó átdolgozza pointerré compile előtt.
  • Aquli
    amikor én string x; -el akartam stringet létrehozni, kiírta, hogy nincs string változó.
    csak a char x[255]; működött (persze 255 helyett más is lehetne.).
    Ez a cout, és cin parancs a printf-hez és a get-hez hasonlít?
    Miben más, és miben jobb az előbbi két parancs?