312
programozas
-
#192 gyakorlatilag igen, persze 2Dben, amint a linken is látható -
#191 Fizikai motort akarsz neki írni? -
#190 amit linkeltem abban (flash), de végülis az elv érdekel csak, onnan már meg tudom csinálni flashben -
#189 mibe kell, jávában? -
#188 bocsi itt a jó link -
#187 Ütközést kellene megoldanom programozásszinten..kocsisjáték: 2 téglalap ütközése, leírás is jó, de magamtól elég gáz az eredmény:
klikk -
#186 kevesek -
#185 olvassa ezt valaki? mert akkor lenne 1 kérdésem:) -
#184 Valaki tudna ebben segíteni? Elindulni, hogy egyáltalán hogy kéne megcsinálnom? C-be kéne megírni...
itt van a feladat -
#183 Nekem az a bajom ha teljes képernyőre rakom ki a Pascalt nem reagál a gombokra és az egérre szóval használhatatlan. Mi a gond mit csináljak??? -
#182 A 165-ös hozzászólásban leírták!
-
#181 help! lehet hogy csak hülye vagyok de amikor elindítanám a turbo pascalt ezt írja ki: C:\WINDOWS\System32\autoexec.nt. A rendszerfájl nem megfelelő a futó MS-DOS és a Microsoft Windows alkalmazásához.
micsinájjak? -
#180 Azért ha esetleg tudna valaki mondani nekem egy közvetlen címet, ahol hasznos dolgok vannak, azt megköszönném! -
#179 Itt nézz körül!!
-
#178 Sziasztok!
Tudom, hogy most nagyon "érdekes" dolgokkal foglak titeket zavarni, de kérlek titeket, hogy segítsetek rajtam! Most kezdünk C-ben programozni, most tanuljuk az egyetemen! Én ehhez szeretnék tőletek kérni segítséget, leírásokat, programokat hogy miket érdemes használni! Előre is köszönöm a segítséget! -
#177 C++! Help
Kati néni egy kosár almát visz a piacra és
darabonként árulja azokat. Amikor a készletnek már
legalább a kétharmadát eladta, felére csökkenti az
árat. Mennyi lesz a befolyt összeg, ha az utolsó
almát is eladta. (megoldás: elágazás nélkül,
maradékos osztást alkalmazva …)
Így oldottam meg, talán elfogadja a tanár? Mert nem
maradékos osztást nem tudtam. Hogyan kellett volna?
THX!!!
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<math.h>
void main (void)
{
clrscr();
int alma,ar,kethar,egyhar,ossz;
printf("\nKos rban mennyi alma van? ");
scanf("%d",&alma);
printf("\nMennyi ft db-ja? ");
scanf("%d",&ar);
kethar=(alma/3*2)*ar;
egyhar=(alma/3)*(ar/2);
ossz=kethar+egyhar;
printf("\nKati n‚ni nyeres‚ge: %dft",ossz);
getch();
}
-
slackface #176 . -
Ödönke05 #175 a Visual Basic 6.0-hoz találtam valami handbuch-ot, 10mb. -
#174 honnan töltöttél le és mit? -
busman1 #173 Hali
Letöltöttem ey progit, ami tda-udm nevü darabolt fileokban jött le, és nem tudok vele mit kezdeni. Egy progi sem ismeri. Tudna valaki seggiteni? Köszi -
#172 A Visual Basic 6.0-hoz kellene egy-két code ahozz, hogy egy image "kockában" váltogtni a képeket egy gombbal (kettővel). Nem tud valaki ehez codokat? -
#171 Pál Géza legyen veletek! -
#170 Nem tudtok az Visual Basichoz linkeket? mert nemrég kezdtem a programmal foglaklkozni és nem tudom a code-okat -
harcu #169 Sokáig én sem tudtam, aztán rájüttem, hogy bár dögöljön meg, aki kitalálta a magyar billenytűkiosztást, a rengeteg egyéb szöveg gépelését nagymértékben nehezíti az angol kiosztás, így év eleje óta a magyart használom. Megszokás kérdése a dolog. -
#168 Én is gondoltam erre, de sajna úgy sem jó. :( Mikor elindítom ezt a progit, akkor be szoktam írni a pontosvesszőt máshova, kikopizom, a dev-c++ban meg ctrl-v-zek amikor kell. :( -
#167 ezt nem értem teljesen... váltsd át a billentyűzetet angolra, másképp el se tudom képzelni a programírást.. még hogy magyaron összevissza...
-
#166 Köszke!! -
#165 Nekem is volt ilyen problemam, egy fereg szetcseszte az autoexec.nt-t.
Visszamasoltam a bootolhato xp cd-rol az eredetit a restore console ( lehet, hogy ezt maskepp nevezik...) alol. ntvdm.exe-t meg ntvdmd.dll-t is visszaraktam. Azert kellett restore konzol alol, mert win alatt ha kitoroltem ezeket, automatikusan visszaarakta a regit, a rosszat.
A cd-n az i386 folderben talalhatok meg, a kiterjesztesuk utolso karaktere _, ezt at kell nevezni. -
#164 Hja, PASCAL programról van szó! ;) -
#163 Sziasztok!
Nekem kelenne egy olyan ember, aki szívesen segítene nekem... Nem kell programozni, csak egy-két dologban segíteni! Jó lenne, MSN-en tudnánk beszélni vagy ICQ-n! Aki segítene, az please jelezze! FONTOS! Előre is köszi! -
#162 Leszedtem egy újabb válozatát, mint ami nekem volt, így az altgr+f-el már tudok szögletes zárójelet írni, nem vmi hülye ablak ugrik fel. De altgr-?-re még mindig nem csinál semmit, a pontosvesszőt még kopiznom kell. :( -
#161 Pont ezt a Dec-c++-t használom, csak van vele egy olyan gondom, hogy hiába nyomom a megfelelő billentyűket, nem írja kis a pontosvessző, és a szögletes zárójel karaktert, ezeket másohova kell beírnom, és onnan bekopizni, és nem jöttem rá mi lehet a baja... :( -
#160 bloodshed c++ és pascal fordító + editor -
#159 C programozáshoz tud vki ajánlani vmi jó windows-os programot? -
#158 SEGÍTSÉG -
Zsoldos #157 Ja ha cin-t cout -t akarsz hasznalni include-old az <iostream> -et. Es ha nem ismered a nevtereket using namespace std; -t mindenkepp ird az include -ok utan. (kulonben std::cin es std::cout kell) -
Zsoldos #156 a c++ -ban a << es a >> kiiro , es bekero operatorok. A cout a standard outputot(alapesetben a kepernyo) jelenti, es erre hasznalhatod a kiiro operatort pl cout << x;
Nagyon kenyelmes a hasznalata, barmin hasznalhatod, amin ertelmezett ez az operator. A printf eleg korulmenyes.. Ezzel meg pl egy sajat altalad keszitett tipusra is definialhatsz ilyet, es joval egyszerubb lesz a kiiratas/filebairas/stb szintaxisa. pl cout << sajattipusod , f << sajattipusod. Csak meg kell irnod ra a << operatort.
Ja es persze nem csak a standard output letezik, ostream lehet egy file is, es ekkor f << x bepakolja x-et a file-ba.
cin a standard inputot (alapesetben a bill) jeloli, cin >> x; bekeri x valtozoba a billentyuzetrol az erteket. x lehet barmi. istream is lehet sokminden, pl filebol olvashatsz valtozoba igy: f >> x;
Kicsit almos vagyok sory ha kaosz lett amit irtam :) -
Zsoldos #155 include-olni kell a string headert. (#include <string>) abban a fileban van megvalositva a string tipus. Erdemes hasznalni, okos dolgokat tud.
A neten ha korulnezel megtalalod a fuggvenyeit, kenyelmesen hasznalhato cucc. -
#154 cout és cin nem parancsok, hanem a konzol ki-, illetve bemenet.
a jobbra és a balra tolás operátorokkal "működnek" (c++). azéer jobbak, mert mindenféle típust csak úgy "beléjük lehet pakolni".
string változó nem létezik, csak karakterre mutató pointer. a tömb definiálásakor is pointer lesz a helyén, miután az előfeldolgozó átdolgozza pointerré compile előtt. -
#153 amikor én string x; -el akartam stringet létrehozni, kiírta, hogy nincs string változó.
csak a char x[255]; működött (persze 255 helyett más is lehetne.).
Ez a cout, és cin parancs a printf-hez és a get-hez hasonlít?
Miben más, és miben jobb az előbbi két parancs?