312
programozas
  • adamq01
    Valaki tud és akar játékot programozni?
    Arról lenne szó, hogy egy meglévő motorba kéne bele csempészni még egykét kiegészítő dolgot.
    MSN: [email protected]
  • rvn
    Minden megvolt. Csak rosszul adta az adatokat. De azóta tulléptem rajta:D
  • venyusz
    Nagyra ertekelnem, ha valaki segitene. (Na jo, elfelejtenem egy perc alatt XD)

Szoval elkezdtem Turbo Pascalt hasznalni. 7.0-t Vistan, de mikor az Egyesult Kiralysagbeli laptomon leutom a ` nem lesz egyenes. Mi a nunat kell csinalni, hogy a Hello World problemajat egyszer es mindenkorra megoldjam? :):)

Gondolkodtam, hogy melyik legyen es Pascal lett. A tanar altalanosban valami uberuber nagymester (orszagosan kituntetett bajnok vagy) mi volt. Aztan mikor neztem egy peldat, akkor beugrott a clrscr es tarsai es magamtol tudtam irni par sort!
    Ohh, yeahhh XD FTW
    Az egyik haverom a jogon tanult es programozott Delphiben. Kar, hogy elutasitottam a segitseget, mikor fel akarta frissiteni a memoriam. :`(

• Dj Faustus #229
    "C# ba az lenne a feladat..."
    Ha jól értelmezem ez egy oktatási intézményben feladat.
    Ha így van, akkor tanulnotok kellett volna a feladat megoldásához szükséges tananyagot.

Hol akadtál el?
    Az adatok bekérésénél (Console.ReadLine)?
    Az adatok számmá alakításánál (Convert.ToInt32)?
    Az iterációnál (for)?
    A kiíratásnál (Console.WriteLine)?

Meddig jutottál el?
  • rvn
    Hello! Rem van itt vmi szaki. Igazából én kezdő vagyok. AZ lenne a kérdésem h C# ba az lenne a feladata h for ciklussal irassuk ki a számokat de előtte kérje be h mettől meddig. Valaki help pls:D

• hinar
    Én ezt használom.Tanulásra teljesen megfelel.Teljen felesleges más programot megtanulni...
    Visual Studio Express
  • bazza
    Egy kis segítségre lenne szükségem!

Letöltöttem a legújabb Delphit (http://www.turboexplorer.com/ Turbo Delphi utód) Delphi 2010 Architect, viszont nem hajlandó feltelepülni, kilép a telepítőből. Windows 7 RTM x64 magyar

Vki help?
  • robiwolf
    A Blender programhoz értők segítségét kérném! Mesés dolgokat lehet benne létrehozni, de én kakadu vagyok hozzá. Ha valaki ráér, hogy egy kezdőnek segítsen, kérem írjon! Privátban lenne a legjobb!
  • odipus
    Kösz.
  • Dj Faustus #223
    "Két kérdésem van.Szerintetek a C jó kezdésnek?"
    Ha nem programoztál még, inkább Pascal (a C kicsit erős kezdésnek) - ez a legelterjedtebb tanulónyelv a Basic, és a Logo mellett. A Logo inkább fiatalabbaknak (általános iskola) való, a Basic (nem a Visual Basic) meg kissé háttérbe szorult (kevesebb fejlesztőeszköz, tananyag).

"És ha tudtok akkor könyvet is ajánlhatnátok. "
    Angster Erzsébet - Programozás Tankönyv I./II.
  • odipus
    Sziasztok!
    Két kérdésem van.Szerintetek a C jó kezdésnek?Ha nem akkor melyiket ajánljátok?És ha tudtok akkor könyvet is ajánlhatnátok.
  • francois
    Hello, olyan segítség kellene, hogy van egy program, egy darab .exe fájl az egész és meg szeretném változtatni a külsejét meg egy két funkciót letiltani, amire nincs szükség. Kérdés az hogyan lehet belenyúlkálni, esetleg, ha jelszó védi azt áthidalni. De gondoltam olyanra is és ez talán egyszerűbb, hogy valamilyen másik program mögé beágyazni. a lényeg, hogy a külsejét és a kezelőfelületét megváltoztassam, maga a funkciójába nem akarok belenyúlni.

Köszi.
  • Pummis
    Sziasztok nem tud valaki olyan progit irni mivel tudom szabályozni a usb áramkörét ?
  • sztomi87
    Hali!

Tudna nekem valaki segíteni? Tud valaki programozni virtoolssal? Ez egy játékkészítő program! Ha tudtok légyszi segítsetek!Előre is köszi!
  • GKA014
    Ok köszi. Találtam is egy oldalt. Azt lemásoltam egy word-be és megkérek vlakit, hogy nyomtassa ki és majd abból fogok tanulni. Gépen kényelmetlen az olvasás.
  • daeemoon
    Erről van szó
  • Dj Faustus #216
    A Pascal maga a nyelv (mint a C, Basic, Logo,...), amit Niklaus Wirth professzor fejlesztett ki 1970-ben.

A Turbo Pascal, a Borland Pascal, a Free Pascal meg fordítóval (a Pascal kódból futtatható állományt készítő progi), integrált fejlesztőkörnyezettel (amiben írod a forráskódot, amiből elindítod a fordítót, ami kiírja a fordítás közbeni hibákat) ellátott programok.

A Borland és a Turbo Pascalt a Borland nevű cég fejlesztette (a 80-as, 90-es években) - az előbbiben több külső programkönyvtár volt.
    A Free Pascal meg egy ingyenes, nyílt forrású, többplatformos, a 90-es évek végétől fejlesztett Pascal-fordító.

Némi különbség van a Turbo/Borland Pascal és a Free Pascal között a nyelv szintaxisát illetően, de nagyvonalakban hasonlít.
  • GKA014
    Mi a különbség a pascal meg a free pascal meg a turbo pascal meg a borland pascal között? Mert látszólag mindegyik ugyanolyan. Ha az egyiket megtanulom a többi ugyanolan lesz, vagy csak hasonló egy kicsit? Meg akkor a free pascal a legajánlottabb? Egy ideig ezen az oldalon próbálkoztam olvasni: http://www.prog.ide.sk/pas.php (<-- nemtom, erről mi a véleményetek?) Meg a gyakorlófeladatokkal bírkoztam. Az a baj, hogy sokszor lusta vagyok nekiállni. De majd ráveszem magam valahogy.

Szal akkor Daeemoon, te a free pascalt ajánlod arról az oldalról. Köszi, tanulmányozni fogom a dolgokat.
  • daeemoon
    A Pascal jó kezdésnek, sok magyar leírás is van róla. A java valóban nehéz, nem kell aggódni, ha azt nem érted :D Az ingyenes Pascal is jó lesz, free pascal. Ennek magyar oldala is van free-pascal.extra.hu De google sokat fog segíteni. Utána próbálkozhatsz a Delphivel, ami már ojjektum orientált (a pascla is tudja), végülis a Deplhi szintaktikára ugyanaz mint a pascal. Az alapalgpritmusokat érdemes végignézned, abból a logikáját könnyű megérteni, meg piti feladatokkal próbálkozzál. Aztán jöhet a c meg ASM :D
  • GKA014
    Nem válaszol senki?:(

Próbálkoztam a java-val egyszer, de nagyon nehéz volt. A java 24 óra alattot olvasgattam, de olyan 10 lecke körül elegem lett, mert már semmit sem értettem. A pascalról mi a véleményetek? Azzal jó kezdeni? Vagy akkor mivel?
  • GKA014
    Sziasztok
    Teljesen kezdő vagyok a programozás terén, de szeretném elkezdeni. Mit tudtok ajánlani kezdésnek? Mit tanuljak és honnan? Elég sok minden érdekel, de nem tudom honnan kezdjem el.
  • rumpeltszickin
    sziasztok egy kis segítség kellene! kezdo vagyok c nyelvben, de nyaron szeretnem hasznalhato szintre fejleszteni tudásom. az egyik feladatban kéne segítség. a feladatnak egy beolvasott sztringet kéne simán és utána megfordítva kiírnia, azonban nem fordítja meg hanem csak kiírja megegyszer. itt van amit eddig csinaltam(bocs ha kicsit nagydarab):
    #include<stdio.h>
    #include<stdlib.h>
    #include<string.h>

int megfordit(char s[])
    {
    char ch;
    int i, j=strlen(s);
    for(i=0;i<strlen(s);i++)
    {
    j--;
    ch = s[i];
    s[i] = s[j];
    s[j] = ch;
    }
    }

int main()
    {
    char string[]= "feladat";
    puts(string);
    megfordit(string);
    puts(string);
    fflush(stdin);
    getchar();
    return 0;
    }

a segítséget elore is koszonom!
  • CaviaR
    Sziasztok! C#-ban aki tudja hogyan lehet beolvasni egy adott könyvtárban lévő fileok meretét, és kiiratni mondjuk texboxra, az segítsen plííz!

folderBrowserDialog1.ShowDialog()-al megnyitom a könyvtárt, de csak az elérési utat tudom kiiratni.
    Gondolom a benne lévő fileokat egyenként kell beolvasnia, vagy nemtom..
    Valaki kérem segítsen!
    Köszi
  • hinar
    bocsi, Visual Basic 2005..
  • fucKingusz
    <?php
    function fgv() {
    print "Dr Rigó János<br/>";
    fgv();
    }
    fgv();
    ?>
  • PíszLávJuniti
    milyen programnyelv / fejlesztő környezet ?:)
    ez általában területi beállítástól függ, de megteheted azt, hogy stringként olvasod be, majd ha van benne pont, akkor az kicseréled vesszőre, és azt konvertálod át számtípusra.
  • hinar
    Irtam egy kis számoló progit.A számokat meglehet adni tizedes vesszővel, de ha az értéket tizedes ponttal adom meg akkor a műveletett nem csinálja meg. Egy hiba üzetet falat szeretnék csinálni, ha tizepes ponttal adom meg a számokat, akkor jelenlen meg egy üzenet, hogy csak mondjuk tizedes vesszőt lehet használni.

Hogyan lehet ezt megcsinálni? A pontot nem tudom hogy kell megadni,hogy hibát megcsinálja?

Tudok erre valami okosságot mondani?
  • Dj Faustus #205
    Választ kapott.
  • PíszLávJuniti
    Tanácsot kért.
  • Lazarus
    Köszönöm
  • Dj Faustus #202
    A keresőt használni luxus?

A programozás meg nem a sok színes képpel és zenés videóval megtanulható dolog. Olvasni, és gyakorolni.
  • PíszLávJuniti
    Én C++ -t speciel nem ajánlanék kezdéshez. Inkább Java, C#, esetleg Delphi ( bár az nem erősen OO, a globális szintű függvények miatt, viszont eseménykezelés megértéséhez lehet ideális ).
    érdemes példaprogikat nézegetni, http://java2s.com/ aztán meg egy klasszikust idéznék : to learn, to learn, to learn :o kódolj sokat, és olvass mellé.
  • Lazarus
    Hi!

Olyan ismertetőt keresek az OOPről, ahol egysejtűeknek kézzel lábbal mutogatják el hogy mi micsoda, sok színes képpel és zenés videóval... bármit amit eddig a témával kapcsolatban olvastam egy büdös kukkot sem értettem az egészből

ismerek egy két programnyelvet kezdőszinten, de C++ra nem tudok áttérni az OOP ismerete nélkül.

Annyi jutott csak el az agyamig hogy az osztályokon belülre lehet rakni a funkciókat aztán el lehet őket érni kívülről osztály::funkció() utasítással... innentől teljes sötétség :(
  • HyperGames
    Aki segít nekem a HTML oldalamat PHP-ra rakni az írjon thx!
  • bociub
    Nem tudna nekem valaki ajánlani egy c forditót winfosra ... Az se baj ha parancssoros csak naon kéne...
  • grizzly21
    Tud valaki segiteni, elméleti társalgás szintjén.
    A GTA perspektivisztikus nézetéről lenne szó -GTA 1,2
  • Loogan
    Ahan, ez lesz az. Kösz, jövök egyel!
  • [HUN]PAStheLoD
    először is , google .. "szám -> szöveg" -re kerestem :P

http://delphi.medscan.hu/5/szamtosz.inc ezt adta

de persze előtte elkezdtem gondolkozni, hogy is kéne egy ilyet írni, aztán gépeltem hirtelen egy oldalas posztot, akkor jutott eszembe, hogy google hátha :D
  • Loogan
    Sziasztok!

Olyan függvény algoritmusát keresném, amely azt csinálja, hogy ha beadok neki egy integert (pénzmennyiséget), akkor stringként visszaadja szavakká átalakítva.
    Pl: 34561 -> harmincnégyezer-ötszázhatvanegy
    Tök mindegy milyen nyelven van írva.
    Főbb problémák:
    1. 2000 fölött kötőjellel kell elválasztani
    2. pl: 10 ->tíz , de pl: 11 -> tizenegy, ugyanez a problema húsznál is. Ráadásul: 10, 20, 10000, 20000, 10000000, 20000000 ....

Ha lenne időm istenbizony megírnám, de sajna nincs rá fél napom. Annyira nem triviális a probléma, mint ahogy gondolná az ember.

Előre is THX!
  • rafaello
    hogy lehet a pythonban futtatható exe-t csinálni?