312
programozas
-
#272 Kérlek illeszd be a kódot (vagy a [code] makró használatával, vagy a pastebin.com oldallal), hogy megnézhessük, hol van benne a gond. -
NorBear #271 Üdv mindenkinek!
C programozással kapcsolatban szeretnék kérni egy kis segítséget. Írtam egy egyszerű függvényt amely egy tömböt tölt fel egy megadott kezdőértéktől a végértékig. A program működik viszont a végérték 2X kerül kiírásra ami elég zavaró (gondolom a függvény visszatérési értékét is beleírja) hogy lehet kiküszöbölni ezt az apró problémát? Sajnos a return elhagyása sem oldotta meg a problémát. -
dopli #270 Hello!
Fortran 77-el szeretnék programozni, de nem találok megfelelő fordítót, ami windows 7-es op rendszeren fut. Valaki segítsen pls. Kipróbáltam már rengeteg féle megoldást, de egyik sem vált be. -
Atkatáska #269 Üdv mindenki!
Van itt egy hasznos kis progi, Screen Lighter.
http://data.hu/get/5822314/Desktopligher.ExE
(laptopom túl világos még a legkisebb fényerővel is, ez megoldja a problémát) Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra megoldás hogy ezt az egy exe-ből álló programot módosítani lehessen? Fő cél az lenne, hogy a program kék ablakszinét átállítsam olyanra mint a hátterem színe(vörös), mivel mindíg használom és nem illik oda:)
Megnéztem PEiD-el, Borland Delphi 6.0 - 7.0 -vel lett írva. Utána találtam egy programot(XN Resource Editor) amivel lehet módosítani az exe tartalmát, pl bitmapokat,stringeket cserélgetni. De sajnos a hátteret nem sikerült. Van erre valami mód, hogy esetleg a színkódokat át lehessen írni vagy valami?
Ha valaki tudna segíteni ebben a hatalmas problémámban, rohadt hálás lennék neki! -
W726 #268 sziasztok! használok 1 olyan programot, hogy PPJOY. Ezzel egérből tudok joystickot emulálni. Jó benne, hogy az érzékenységet állíthatom. Olyan analóg kontrollert tudtam így összehozni, hogy nincs az a joystick ami ezt űberelné szerintem, olyan pontos. Viszont 1 probléma van vele. a joystick pozíciójáról gőzöm nincs használat közben. pl. a középpontot igen nehéz megtalálni, főleg ha a középpont "területét" (nem tudom hogy is hívják azt, talán holt zóna) minimálisra állítom. Ezért ha valaki segítségemre tudna lenni azzal, hogy egy egyszerű pogramocskával vesztegetné a drága idejét a kedvemért.
Örülnék ha ezeknek felelne meg:
-teljes képernyős programok közben is egy átlátszó ablakban számok formájában, vagy koordináta rendszerben látnám a joystick pozícióját. Utóbbi lenne a legjobb.
-egérgörgő lenyomásával a joystick pozíciója minden tengelynél 0-ra áll. (3 tengelyt használok: egér X és Y tengelyét, a görgőt 3. tengelynek, 2 gombot)
Köszönöm előre is ha esetleg venné valaki a fáratságot, hogy segítene ebben a problémámban. Hali -
yeeenky #267 Eclipse is jól használható. -
Kakaduduka #266 a Dev C++-t próbáltam, annyira az sem jött be, de ez a C-Free ez király, köszönöm. -
#265 pl.: C-Free vagy Dev C++
C-Freeből a 4.0 ingyenes Dev C++ meg teljesen, de ebben a pontosvessző íráshoz valamelyik gyorsbillt törölni kell a beállításoknál. -
Kakaduduka #264 Hali!
Pascal és Turbo Delphi után elkezdenék ismerkedni a C++-szal, úgyhogy nekiálltam a megfelelő fordító után kutakodni. A legjobbnak a Code::Blocks tűnik, viszont van egy gondom vele, a fordítás után az adott program nem indul el. Vagyis nem futtat, csak fordít. (valamit listáz magának gyorsan és ennyi, a futtatásra nem is reagál) Persze ha megnézem a .cpp fájl mellett ott vannak a fájlok és az exe is, de így elég gázos...Esetleg van más tippetek milyen progit kéne használni? -
#263 Nem lehet hogy a ciklus feltételét el írtad véletlen?
Meg én megpróbálnám másik fordítóval is, én is jártam úgy hogy az egyikkel nem ment egy ciklus másik fordítóval meg jó volt :) -
#262 Sziasztok!
Az mért van c++-ban, hogy do while-lal próbálom ellenőrizni a bekért adatot (egészen pontosan azt, hogy a bekért adat szám legyen) és ha cin.fail()-t használok, akkor végtelen ciklust kapok? -
#261 #include <iostream>
using namespace std;
int main() {
int a, b, c = 0, i;
cout << "Kérek egy számot: ";
cin >> a;
cout << "Kérek egy másik számot: ";
cin >> b;
for (i = 1; i <= b; ++i ) {
c = c + a; //Vagy c += a;
}
cout << c << endl;
return 0;
}
Pár javaslat:
- Használj kódkiemelést (ha már egyszer elfogadták a javaslatomat) - könnyebben olvasható a kód
- A c változó értékének adj alapérelmezett zérus értéket - g++-ban fordítva fals eredményeket kaphat az ember
- Mint bazza fórumozókolléga is írta:
c = c + a;
vagy rövidebben
c += a;
- Ja és egy kis formai javaslat: kiíratás után soremelést. Parancssoros progiknál kellemes tud lenni a prompt visszakapásakor. -
#260 c = c + a ? -
#259 "Mi lehet a gond?"
Most komolyan, van 2 sor, ami elvégzi a műveletet, nem nehéz behatárolni. Általad írt kódban c-nek mindig 2a lesz az értéke (kivéve, ha b 0, mert ugye akkor le sem fut a ciklus). -
Suffering #258 Hello. full kezdő vagyok még programozásban. Azt a feladatot kaptuk c++ ban, hogy:
Határozzuk meg két természetes szám szorzatát úgy, hogy nem használjuk a
szorzás müveletét!
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{int a, b, c, i;
cout << "Kérek egy számot!";
cin >> a;
cout << "Kérek egy másik számot!";
cin >> b;
for (i=1; i<=b; ++i)
{
c = a + a
;}
cout << c;
return 0;
}
nem értem ez miért nem müködik, hát benne van a ciklusban, hogy b-szer fusson le a ciklus vagyis ennyiszer adjon hozzá a változo értékét. de erre csak annyit csinált 1-szer hozzáadja a-t. tök mindegy mennyit irok be. Mi lehet a gond? -
tucsok63 #257 hm köszi már kész is van :D -
#256 Ha tudod mi az abszolút érték fogalma akkor egy szimpla kétágú ha->akkor/különben szelekcióval fel tudod írni egy szám abszolút értékét.
Segítségképp:
Abszolútérték-függvény - itt nézd meg az Ekvivalens definíciók résznél az első definíciót, ahol megtalálod a kétágú szelekcióhoz szükséges feltételt.
Algoritmus - itt nézz utána a kétágú szelekciónak. -
#255 ja hogy algoritmusban :O azt majd holnap >/ -
#254 Math.Abs(ertek) // ertek lehet 20.20 meg ilyenek
Pl:
double ertek = 20.20;
double abs_ertek= Math.Abs(ertek) -
tucsok63 #253 hello valaki segitene abba hogyan kell algoritmusban felirni egy szám abszolut értékét??? -
stain #252 be kell kapcsolni a form-on a keypreview-t, van egy olyan property, és akkor kapsz a form-on egy eseményt, még mielőtt a gombok között váltana. -
#251 egyszerűbb szerintem ha a legfelső oszlopot(A,B,C,) kijelöli -
gregtom6 #250 Hy mindenki!
Winform kérdés: Van egy pictureboxom, és van 2 button. A pictureboxra az van beállítva egy jó kis algoritmussal, h ha a nyíl billentyűket nyomkodom, akkor lépkedhetek képeken. Viszont ott a 2 button, és ha aktívak, akkor állandóan a kijelölésükön lépkedek.
Próbáltam már fókusszal variálni, még nem sikerült megoldanom a dolgot. Jónak tűnő megoldás, hogy ha megnyomok egy gombot, az abból következő eventben egyből a pictureboxra rakom a fókuszt, de mégse működőképes.
Állítólag vannak rá megoldások, de elég bonyolultak.
Kösz a helpet. -
#249 ha mázlid van, akkor formátumkódban vannak odaírva. Azt ugy tudod eltuntetni, hogy kijelolod a szamokat jobb klikk --> cellaformazas --> kategorianal kijelolod az egyenit --> es normal vagy 0 -
#248 heló
van egy excel táblázatom, benne rohadt sok adattal, csak az a baj, hogy a számok után ott van a mértékegység is, és így nem tud az excel táblázatot készíteni. Egyenként ki tudom törölni a mértékegységet, de mivel kb. 750 sor van és 4-5 oszlop, és ezt naponta meg kell csinálnom, így szerintem valamilyen programmal egyszerűbb lenne. nincs ilyen a neten, vagy ti nem tudnátok írni egyet gyakorlás képpen? hozzáértőknek kb. 5 perc lehet szentem:D -
#247 Már csak egy lépés van hátra:
Végigfuttatok egy keresést egy fájlon, és ha megvan akkor az utána lévő értéket szeretném átírni. Így nézne ki:
asd=21
DSA=77
KRiKSA=88
DSA-t keresem, és ha megvan akkor hogyan tudom megcsinálni, hogy a 77 átírjam egy másik értékre? nem biztos, hogy két számjegyű van a DSA után, lehet három is.Gondolom az számít, hogy minden sor végén van sortörés (CR LF) -
#246 jupii :D
köszi szépen
Így most már tök egyszerű :D
Köszi még egyszer ! -
stain #245 Hát jha.
Add reference, .net, System.Windows.Forms
Add reference, .net, System.Drawing
(ez utóbbi is kell, mert a windows.forms használja)
aztán:
Console.WriteLine(System.Windows.Forms.Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width); -
#244 tealan megsem :/ -
#243 semmi, asszem megvan :) -
#242 haza értem, elolvastam, de még nagyon kezdő vagyok és nem igazán értem :/
windows.forms könyvtárakat hogyan tudom betenni a referenciákba? rámentem, hogy add reference, de nem találom.
Bocsi a hülye kérdéseimért, de bele kell még rázódnom. Mindenesetre nem adom fel :) -
stain #241 Ha nem olvasod el, akkor nehezen fog menni.
Nem, ami a syntax résznél van, az a sima c header. Ahhoz, hogy c#-ból hívd, ahhoz kell egy ilyen deklaráció:
[DllImport("User32.dll")]
static extern int GetSystemMetrics(int nIndex);
Utána simán lehet hívni, az nIndex paraméterei meg azok a konstansok, amik meg vannak adva a doksiban. -
#240 most nem olvastam el, csak gyorsan belenéztem. Akkor elég, ha bemásolom azt ami bent volt a syntax résznél?
Amúgy meg köszi szépen, azt hittem már sosem tudom meg :D
THX -
stain #239 Hát lehet úgy is, hogy berakod a windows.forms könyvtárakat a referenciákba, megy gond nélkül console alkalmazásnál is anélkül, hogy elindítanát a winforms message pump-ot. Vagy le lehet kérdezni WINAPI-val:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms724385
(gondolom tudod, hogy hogyan kell WINAPI-t hívni, ha nem, akkor arra keress, hogy PInvoke) -
#238 Hali ! Kéne egy kis segiitség, egyenlora meg guglival sem talaltam meg...
C#: Hogyan tudom Console Applicationben megtudni a kepernyo felbontasat? nem bekerni akarok, hanem azt akarom, hogy a program tudja meg. Eddig csak Form app ra talaltam megoldast, de remelem van Console App ra is. -
#237 Ha már webalkalmazást készítesz PHP-ben használj mondjuk SimpleXML-t, azzal XPath segítségével gyorsan megoldható a dolog. -
#236 phpban
<?=$yahooWeather->wind?>
de ugye nincs ilyen változó ezért létre kellene hozni a yahoweather.class.php ban és itt akadok el
csak a directionra és a speedre vagyok kiváncsi.
gondolom valami ilyesmi kellene:
$this->_result['image_code'] = $array['rss']['#']['direction']['0']['#']['speed']['0']['#']['yweather:wind']['0']['@']['code']; -
#235 "a yahoo weather script et szeretném rávenni a szélirány kijelzésére. van rá mód?"
Lehetni lehet - bár nem mondtad milyen nyelven írod - de ha lekéred a Yahoo Weather RSS adatfolyamát, abból kiszedhető a szélirány is.
Az <yweather:wind> tag direction attribútumára lesz szükséged. -
#234 Hali.
Hali. Nem tudom él-e még ez a topik.
Ismét nekiáltam buherálni ezt a saját készítésű kis programot amit majd nokiámon használok.
a yahoo weather script et szeretném rávenni a szélirány kijelzésére. van rá mód?
ha lessz reaglásás pastelem a forráskódot. -
#233 mar nem programozik senki sem? :)