programozas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kekkszike: nem fogom megirogatni, állj neki és pucold ki a kódot 😊 utána kapod a hibaüzeneteket, és az alapján a továbbiakat is ami nem tûnt fel.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12
lehet, hogy pár uses is kellene, mert alapból nincs benne minden matekfüggvény
kis-nagybetûket nem tudom, hogy illik-e keverni, szintén compiler-függõ
és function-on kívül meg belül se szerencsés ugyanazt a változónevet használni, mert ha véletlenül global-ként hivatkozik rá akkor olyan mértékben összezavarja a ciklusokat, hogy sose talál ki 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
egy kis segítség:
Mûveletek string-ként tárolt nagy egészeken pascalban
Hexadecimális számok összeadása
sok sikert és kitartást!
itt is addig csinálod amíg a leghosszabb szám elejére nem érsz, és itt is "föléírod" az átvitt értéket. és hogy ez 16os számrendszerben van, az nem számít, csak 0-F-ig lehet egy érték, és nem 0-9ig...
Példa input:
3bF
1A
21111111111111111FF
FfF00000
ciklus elkezdõdik
F+A+F+0 +0(az átmeneti tároló értéke)= 28 - leírod az új sztring jobb szélére a 8-at, a 2-t meg elrakod egy átmeneti változóba
ciklus fordul
b+1+F+0 +2(az átmenetibõl) = 1D - jobb második helyre bekerül a D, 1 meg megy az átmenetibe
ciklus fordul
...
és így tovább, amíg a leghosszabb stringed legelejére nem érsz
utána még beírod az átmeneti változó utolsó értéket a legelejére (ha nem 0)
és kiírod
van n db stringed (a bevitel nem lehet gond, tömbbe bedobálod), van egy eredmény-string, meg egy átvitelre.
az n alap stringet jobbról balra elkezded kiolvasni, elõször a jobb elsõ karaktert, és a legegyszerûbb (bár nem legelegánsabb), hogy decimálisra visszaszámolod az értékeket, összeadod, utána visszaalakítod hex-é, ebbõl lesz egy normál hex szám. a hátsó számjegyét beírod az eredmény-változó utolsó karakterhelyére, ami elõtte van azt pedig az átvitelbe.
utána nekikezdesz a tömb jobbról második karaktereinek (persze figyelni kell, hogy ha üres, akkor mondjuk 0-nak veszed), és összeadáskor hozzáadod az átvitel értékét is, az eredménybe pedig jobbról a második helyre beírod az itteni eredmény utolsó számjegyét
és így tovább, amíg a leghosszabb stringen is végigérsz (ezt elõre érdemes kideríteni, és ciklusváltozóként használni)
Én nagyon lama vagyok (sajnos), de suliba (egyetem) feladták az elsõ leckét, de én azt se tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá!
Ezt kell(ene) megírnom!
1: Mûveletek nagy hexadecimális számokkal.
Több tetszõlegesen nagy (string-ként tárolt) hexadecimális szám összeadása.
Az input formája: soronként egy szám megadása jön, az inputot a '=' zárja.
A szám megadásában a hexadecimális karakterek szerepelhetnek, a kis és
nagybetûk nem különböznek. Az output az számok összege hexadecimális
formában.
Példa input:
3bF
1A
21111111111111111FF
FfF00000
=
Példa output:
21111111112110115d8
Kinek mi a véleménye? Nehéz? Segítsetek már egy kicsit, mert magamtól nem tudom megírni, az biztos! 😞
szóval a lényeg:
500 jegyû számot tárolni jegyenként egy tömbben. ezekkel számolni (+,-,*,/) mivel sulihoz kell,osztályokat kell alkalmaznom. kell konstruktor,meg destruktor is, meg operátor felüldef. vagy mi!?
a számolást meg tudom írni,csak az osztályt nem 😞
mivel van egy szam osztaly, ezert ennek egy peldanyara valoban ugy lehet hivatkozni fuggveny parameterben, mint pl. ( szam y ). Nincs azzal semmi gond.
ami erdekesebb, hogy a metodusoknak nincs torzse. Az rendben van, hogy az osztaly deklaracioban sincs, de amikor kiirod oket kulon ott mar lennie kene. A char*c<500>500> már átgondolandóbb, mert ilyet biztos nem akartál írni (500 elemû char* tömb).
\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/
OOP-s cében egyébként sem voltam lángész 😞
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
lehet,hogy úszik a félévem..
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
2: a szam tipust hol deklaráltad?
pascal, delphi, VisualBasic-ben egyszerûbb lenne...
private:
int x<500>500>;
public:
void be(char c<500>500>);
void ki();
void ossze(szam y);
void kivon(szam y);
void egal(szam y);
};
void be(char *c<500>500>);
//ez alakítaná át sztringbõl egész számos tömmbé
void szam::ki();
void szam::ossze(szam y);
void szam::kivon(szam y);
void szam::egal(szam y);
main()
{ }
mi a baj ezzel? nem fut le hibaüzivel (unexpected void thiscall stb..)
a feladat 5000jegyû számok jegyenkénti tárolása lenne tömb segítségével,illetve ezekkel számolás. az eljárások a beolvas,kiír,átalakít összead stb lennáének majd,de már itt elakadtam..plz hlp me,ha tudsz..THX!
Anno dos-hoz én a Programozzunk C Nyelven c. könyvet használtam (Computerbooks)
vki segítsen..thx
pl 5000 jegyû hatalmas számot akarok tárolni és mûveleteket végezni velük.. ehhez elég a string?
más alapkérdés: hogy lehet képet törölni c-ben? menüt kéne írnom..pascalban simán menne,de ez új nekem..
PHP, vízjel, jelenleg a következõ a helyzet:
A vízjel maga egy alfacsatornás png lenne, és a bal oldali átlátszó négyzet az (nem ie felhasználók a bal oldalon a jobb oldali kéet látják halványan)
Valami ötlet, hogy az átlátszóságot ne másolja, hanem felhasználja a másoláskor?
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
hogy lehet azt megvalósítani,hogy egy tömb elemeit töltse fel a felhasználó a köv.képpen:
a tömb elemei 1 jegyû számok,sorban kérje be õket,úgy hogy ne kelljen entert ütni,csak sorban a számokat végjelig.
vagy bekérjem egyesével és utána bontsam szét jegyekké?
óriási számok tárolása számjegyenként,mûveletek a feladat..
thx a segítségért elõre is.
Ez egyébként engem is érdekelne, de úgy néz ki hogy linux marad..
Szar xp, szar a frí pászkál is. Fúj.%!
Hajrá Dózsa György!