634
fantasy könyvek
-
#471 Magyar nincs! Négy Dougles Adams van meg. Asszem az első 4 könyve. -
tomcs #470 neked mik vannak? tudsz rola kuldeni 1 mailt??
foleg magyarok erdekelnenek -
tomcs #469 en ugy tervezem hogy szerzek vhonnan 1 lcd-s pdat es azon olvasom ezeket, ugy mar nem lenne rossz. -
#468 Aha
Hát, van egy pár, de nem sok! Szerintem eléggé megerőlteti a szemet, úgyhogy nem én se nagyon erőltetem! :( -
tomcs #467 rendes konyvek vmilyen szamitogepes formatumban, pl txt-ben vagy pdfben vagy chm-ben -
#466 Mik azok az e-könyvek??? -
tomcs #465 gyujt valaki e-konyveket? -
#464 könyvtárban vagy antikváriumban szerintem megfogható. Galaktikás kiadás 88ból. -
#463 Érdekes! Valyon megtaláűlom én ezt könyvtárban is? -
#462 egyelőre 200 oldalt olvastam el belőle (anno 4-5 éve olvastam már, de nem emléxem nagyon), leírom a hátuljából a mesét, egész jó:
A klasszikus, több évtizedes űrutazás-történetek alaptípusát eleveníti fel ez a nagyszabású sci-fi eposz, mely visszanyúl a fantasztikus irodalom "ősi", mindmáig különösen kedvelt formáihoz.
Sz. Sznyegov űrtrilógiája a 2500-as években kezdődik, amikor a Földön már egyesültek az emberiség békés erői, s létrehozták a Galaktika egyik mesterséges bolygóján, az Ohrán, az Értelmes Lények Csillagközi Szövetségének Konferenciáját. Itt határozzák el, hogy űrflottát indítanak az emberek részvételével a Galaktika középpontja felé, hogy felkutassák a rejtélyes és optikailag láthatatlan Pusztítókat, akik a Tüzes-B csillag egyik bolygóján eltiporták a galaktok által létrehozott fejlett civilizációt, s ily módon potenciális veszélyt jelentenek az emberiségre nézve is. Az első expedíció, melyet a Téremésztő nevű űrhajó vezetésével indítanak, kudarccal végződik, s bár a harcok során megfogyatkoznak, újabb tapasztalataik birtokában másodszor is elindulnak, hogy ezúttal az ellenség saját fegyvereit vessék latba egy nagyszabású csillagháború során a Pusztítók ellen.
A regény, cselekményének fordulatosságában, filmszerű felépítésében, gondolatai ötleteiben túllép a szovjet sci-fik régebbi, jól ismert sablonjain, s izgalmasságában méltó párja az amerikai Csillagok Háborúja kalandsorozatainak. Nem véletlen, hogy néhány évvel ezelőtt a könyv angol fordítása az USA-ban is megjelent.
kellemes sztori, soksok idegenek, a mai fizika jó eltorzítása. :D -
#461 Ez így eléggé érdekesnek hangzik! Beszélnél róla picit bővebben? -
#460 Szergej Sznyegov: Istenemberek 1-2
kb 1000 oldalnyi regény, isz.2500 körülről, idegen fajok, Nagy Gonosz Ellenség, hatalmas technika... kellemes :) -
#459 Gibsonról már volt szó, szerintem azzal se lenne gond... :) -
#458 Jó! Már ami a regényt illeti! A kivitelezss viszont siralmas. Láttad már a könyv design-ját? Pixel hegyek vannak a FR logó és cím körül, a belső borítón meg a régi logót használják, holott a külsőn az új van. Szóval elég ronda, de gondolom nem csak nekem tűnt fel. Lehetne kicsit igényesebbnek is lennie a Camelotnak... :/ -
#457 én most scifit olvasok ezerrel... jókis régi 1982ből. de ez nem tartozik ide -
#455 De bedöglött ez a téma... -
#453 Jóvan megnyugodtam, hogy nem én vagyok a gyengeelmélyű :D -
#452 húú az Idorut párszor el kellett olvasnom mire tisztába kezdtem lenni, hogy mikor mi hol merre történt :) -
#450 >>>Muerte
1. Kabbe, de ne vedd komolyan
2. Azt esszem én is olvastam , de nem mondom, hogy tetszett-e, mert már nem emlékszem.
>>>Efreet
Olvastam őket. Picit olyan kusza szövevényes, nagyon oda kell figyelni, hogy mit olvas az ember. Legalábbis nekem ez volt a benyomásom! Egyébként megvan a sorozat (asszem hiánytalanul).
>>>Mester_ur
Ezt az Elminster könyvet egyre inkább csak ajánlani tudom. Ne kérdezt miért, mert még csak 60 oldalt olvastam el belőle: Vagy, mert eddig jó vagy csak afféle megérzés -
#449 A reprintek már szerencsére eredeti címmel jelentek meg :) -
#448 a Count = Számláló = Gróf-ról meg 1 szót se... :) -
#447 Az sem sokkal szívderítőbb :))) Akkor már inkább egy Asimov féle jövőt szeretnék :).
(Amugy a neuromancert neurománcnak fordítani rettentő baki. A fordító nem olvasta a könyvet?? A neuromanta a jó szó.) -
#446 olvastad William Gibson cybertér-ciklusát?
(Neuromancer, Count Zero, Mona Lisa Overdrive, stb...) Az a jövő. -
Mester #445 Muerte:)
Elminster könyvet a héten megveszem -
#444 Én most egy Shadowrun regényt olvastam(Rince töröld le a csulát a monitorról),Tom Down- Vakító fény. Tetszenek ezek az elfajzott fantáziával kiagyalt történetek, amiknek mégis van valami durva realitása. A mágiát leszámítva semmi nem tartja vissza az emberiséget, hogy pár éven belül olyan világban éljünk. -
#443 Ed Greenwood - Elminster - Egy mágus születése -
Remetix #442 Melyik Elminster-es konyvrol van szo? -
#441 Hát eddig elég érdekes az Elminster-könyv... De majd kiderül a végén, hogy milyen! :) -
#439 Najóvan ezen ne vesszünk össze! Attól, hogy nekem picit közönséges, még lehet, hogy nagyon jó! De hát különbözőek vagyunk... -
#437 Tiszta szerencse :DDDD -
#436 Vupsz, ez kurvára nem ide lett szánva! Bocsessz!!!!!!! :DDDDDDDDDDDDDDD -
#435 >>>Lacc & Skorpio7
Megvettem DVD-n az Episode 1.-et! Bazzeg nem tudom mi ütött belém, mert kiba. utálom :DDDDD -
#434 Mert a kettőnek semmi köze egymáshoz! Képzeld kényes irodalmi ízlésem ellenére nem tudok atomrakétát építeni! Gondolnád...? -
#433 Kényes irodalmi ízlésed ellenére nem nagyon érzed a csipkelődés határait ;)) -
#432 fair :) -
#431 Mindössze visszacsíptem a te csípésed után! Azt hiszem ez így fer :/ -
#430 Nana! Csipkelődni lehet, de degradálni nagyon nem rulez!! Csak ne nagyon tekintsd kizárólagos élménynek ezen írók műveinek olvasását! Az hogy te olvastad nem jelenti azt hogy más nem. A ponyva szórakoztat és kikapcsol(legalábbis engem) amire mostanában szükségem is van a sok redvás számvitel, pénzügy, közgazdaság és marketing óra után. Azt hiszem pont erre is lett kitalálva. -
#429 Neked tetszk, de azért nekem nem kell ugyen? :)
Egyébként én nem csak ponyvát olvasok! Egyik nagy kedvencem E. A. Poe! Imádom Lovecraft-ot, Tolkient (az összes művét nem csak a Gy.U.-t). Aztán mostanság próbálkoztam Pratchettel angolul! Mivel nálad a ponyva a rulez, gobdolom ezen írók mind ismeretlenek :DDDD -
#428 Kényes irodalmi ízlés lol :)) Ponyva rulez :DDDD -
#427 Picit csúszik a véleményem, mert most megint DL-t olvasok, A bábkirály-t (a DL a gyengém :D), de nemsokára az Elmister ciklust is elolvasom (bár addigra gondolom te is) és akkor lehet vitatkozni, hogy kinek mennyire tetszett... :DD