634
fantasy könyvek
  • Kandurex
    Valaki nem tudja, hogy mi lehet ennek a http://www.net-antikvarium.hu oldal shopos részének a telefonszáma, szeretnék tőlük rendelni, de a napok óta feladott rendelésemre még semmi nem történt, a posta ládájuk meg rendre visszadobja a levelet. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy miért nincs telefon elérhetősége feltüntetve egy olyan cégnek, akik áru forgalmazással foglalkoznak...
  • Cuchulainn
    Az eredeti Dragonlance krónikák: Az őszi alkony sárkányai, A téli éj sárkányai, A tavaszi hajnal sárkányai.
  • Cuchulainn
    Ez egy sorozat, asszem hat könyv van, (Hanyatlás Lázadás Elkárhozás Pusztulás Megsemmisülés Feltámadás)
    Arról szól, hogy a drow-kat az istenük Lloth valamilyen okból elhagyja, és emiatt a feje tetejére áll az egész társadalmuk, ráadásul kívülről is támadják őket. Az egész több szálon fut, és mivel "igazi" drowk vannak benne (nem Drizzt a kiscserkész) ezért megy az intrika meg az ármánykodás össze vissza és csak szép lassan derül ki, hogy mi is van a háttérben...
  • Kandurex
    Melyik az első sorozat a Dragonlance -ből? Mert rengeteg könyvet találtam most hirtelen, ahogy rákerestem :/
  • Kandurex
    Fekete lángokat szerintem olvastam, legalábbis rémlik a borítója! Meg káosz világ, abból szinte minden meg van. A pók királynő háborúja? Pontosan melyik könyvek?
  • Cuchulainn
    Ja egyébként közben visszaolvastam, és ha darkos fantasyra vágysz, akkor nagyon ajánlom az előbb említett Fekete lángokat, mert az tényleg darkos, bár emellett elég beteg is.
    Nem annyira darkos, de nagyon jó az első Dragonlance trilógia, és kissé sötétebb hangvétellel a Dragonlance legendák (Ikrek hatalma, ideje, próbája? Nem tudom sajna a sorrendet)
    A Forgotten Realms világán egész jó még a most épp kiadás alatt levő Erevis Cale története, amiből az első trilógia már kint van, illetve drow-os tekintetben a Pókkirálynő háborúja sorozat, ami magasan veri a Drizzt regényeket szvsz.
  • Cuchulainn
    Maximálisan egyetértek. Talán még a Káosz Sárkányai tetszett, ott jó volt a sok intrika, de sajnos sok helyen az is el volt bagatellizálva...
    Azért is kár, mert egyébként a nem Skandar Graunos könyvei szvsz egész jók Caldwellnek (különösen tetszett a nagyon beteg Fekete lángok)
  • Kandurex
    Okés, akkor annyira nem erőltetem! Köszi.
  • Cuchulainn
    Igen.
  • Cuchulainn
    Hát szvsz az a három még határeset, egész jók, meg izgalmasak. (Bár a harmadiknál már ott is néhol nagyon kilógott a lóláb) Igazából ha olvastad az Otthon trilógiát, és nagyon tetszett, akkor érdemes elolvasni, ha azok nem tetszettek annyira, akkor inkább hagyjad, ha meg még nem olvastad, akkor ajánlom azokat előbb, mert jobbak :)

A későbbi Salvatore regényekért pénzt kiadni viszont szerintem nem érdemes, nagyon-nagyon meglátszik rajtuk a tucattermék effektus, de főleg szegény főhősökön...
  • Kandurex
    Húú, még egy kérdés: a Kristályszilánk és a Kristályszilánk szolgálója az két különböző könyv?
  • Kandurex
    Szemezgetek Salvatore, A kristályszilánk trilógiával, mik a vélemények róla? Jó könyvek?

• öregharcsa
    A Mhyoris már annyira nem tetszett...

a káosz szava és a káosz szive volt az első kettő ha jól emlékszem...
    az utána lévőkben már van némi elhülyülés (óriásnak a fütykösével rohangáló törpe)de ezek még emészthetőek..a többi már nem az igazi..ezt azért mondom mert még reménykedem benne hogy egyszer feleveszi azt a stílust amit az elején elkezdet és a f*szozást meg elfelejti...
  • Z
    Az első kettő? Mármint az eredetire gondolsz? Vagy a Mhyoris részeket is beleérted?

Nekem az első 5 rész eléggé tetszett, utána valóban elcsépeltté vált.
  • öregharcsa
    kifejezetten az erdeti káosz sorozatra gondoltam..ezt elfelejtettem megemlíteni..azt meg 1 ember írta.. :)
  • Cat 02 #579
    Nem írók ? :)
  • öregharcsa
    jah..ezek még aránylag jók voltak csak kezd(már ott van) az idiótaság/hülyeség felé tendálni a dolog...

a legjobb az első 2 káosz regény volt..az utána lévők közönségesek és primitívek voltak jobbára..ha kihagyta volna ezeket a "faszságokat"(szó szerint értendő) akkor iszonyat jó könyvek lettek volna...én az ilyen baromságai miatt nem szerettem az utána jövő könyveket...pedig nem rossz író..
  • Z
    Az ostrom, mikor Groomsh ellen mennek, és Timakrist karikába hajtja az ork isten, midőn elrabolják a káosz szívét. Elő kéne venni újra a összes kötetet. Már nagyon rég olvastam.
  • Cat 02 #576
    És ez az ostrom v a boszorkánymester ?
  • Z
    Káosz káosza a felújított kötet, és azon belül a Káosz Elszabadul a regény, ha jól emlékszem. Eredetileg egyenként is kiadták, de én már csak a 3in1-et tudtam megvenni.
  • Cat 02 #574
    Hi, picit fura kérdés. Újra elolvastam az Aranyváros Legendáját, illetve megint el fogom az Ostromát is. Ezek a könyvek a Káosz világában játszódnak (Kondor,Worluk, Káosz, ilyesmi címszavak ugranak be). Az lenne a kérdésem h aki olvasgat közülük, az meg tudná mondani h Groomar ostroma melyik könyvben van ? Illetve volt vmi kapitány akinek a hajója különvált, ez a hajón volt az Aranyváros legendájából megismert Boszorkánydoktor, annak a történeket melyik könyvben folytatódik ?
  • Kandurex
    köszi :)
  • Z
    Dark: Ravenloft világán játszódó könyvek.

HP Lovecraft összes.

Raoul Renier - Sötét Mersant sorozat. Nem fogsz csalódni. 5/5

A MAGUS nagyon jó világ, főleg, mert magyarok találták ki. Wayne Chapman és társai kifejezetten jókat írtak: Jó széllel toroni partra, Halál havában, Farkasének, Észak lángjai, Karnevál, Csepp és tenger, Acél és oroszlán, Sötét zarándok, Sötét térítő, ezek a legjobbak szvsz.

Nem dark, de David Gemmel regényei is iszonyatosan jók. 5/5

Dark Sun világán Simon Hawke trilógiája (Fürkész, Nomád, meg még valami, ami nem jut eszembe :D ).

Cherubion világában Skandar Graun féle sorozat.

A Kráni krónikákban van egy igendurva novella. Már azért megéri az egész könyv. A Renegát pedig asszem alapmű a fantasy-ban. Szóval jól választottál.
  • Landren
    Igen, a Lappngó árnyak a 2. és a Fehér rózsa a 3.

Egy zsoldos csapatról szól, de most keresgéltem leírást, és ahogy olvasom sokaknak nem jött be a 2. vagy a 3. rész. Nekem tetszett, de szerintem keress róla egy-két kritikát, mert nem szeretnék olyan könyvet ajánlani ami esetleg csalódás lenne.
  • Kandurex
    Feketesereg? Miről szól? A fehér rózsa és a Lappangó árnyakat láttam közvetlen elérhetőségben, ezek az 2. és 3. részek?
  • Landren
    dark fantasynak ajánlanám Glen Cook-tól a A fekete sereget 3 részes, szerintem jó trilógia.

Egyébként meg Robert Jordan-tól Az idő kereke sorozatot nagyon tudom ajánlani.
    Sajnos a közelmúltban meghalt az író, és nem fejezte be a sorozatot, de más be fogja. Jelenleg asszem 18 könyvnél tart, az egyik legjobb sorozat amit olvastam, pedig olvastam már rangeteget.
  • Kandurex
    hi

szeretnék venni pár fantasy könyvet, csak ugye hatalmas választék van és nagyon kevés minőségi történetek (pl. Drizz' könyvek, pár antológia, halálszínháza ilyesmi) szóval valami jó fajta dark fantasy tudnátok ajánlani? Akár sorozatot is.

Nézegettem lentebb a MAGUS könyveket sokan ajánlják, de nem ismerem a világot :( hol játszódik, mik az alapok, stb.

Aztán ezek még amiket innen kiemeltem:

Legendák és Enigmék - Kráni krónikák? őőő?
    A Renegát : DALE AVERY ?
    POKOL : RAOUL RENIER ?
  • gabeebaros
    helló mindenkinek!
    Valaki tudna nekem segíteni?
    Dale Avery: A renegát című könyvét szeretném megszerezni!Fontos lenne!
    Ha vki tud vmi infót, akkor írjatok a [email protected]!Köszi!
  • Hangianix
    A legjobb Ravenloft konyvek meg meg se jelentek magyarul :D
  • Esrohnoil
    Hááj!
    Vki fel tudna világosítani arról h. az elmúlt 2 évben milyen DragonLance könyvek jelentek meg magyar nyelven? Előre is köszönöm szépen!
  • Toroco
    Hi!

Olvasta valaki az Earthdawn könyveket? Tudtok hasonlót mondani? Melyik könyvek azok amik ilyen világban játszódnak? (mágusok, kardmesterek, rémek, lélekfogók, kaerek, asztráls golgok, tündék, obszidián emberek, stb világában játszódik) ilyen érdekelne. a Shadowrun az nem ilyen azt tudom.
  • MikX
    Helló mindenkinek!
    Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hol lehetne megszerezni Harrison Fawcett: A Katedrális Legendája c. könyvet?
    nem találom sehol, de reménykedem, mert nagyon kellene...
    Előre is köszi!
  • dunga
    Helo! Szeretném figyelmetekbe ajánlani egy kedves ismerősöm új, irodalmi -különösképpen fantasy és scifi- oldalát és a hozzá kapcsolódó fórumot. A cím: .http://adriandarco.atw.hu Jó szórakozást, az admin egyébiránt vállalja az egyének novelláinak és egyéb írásainak publikálását a site-on
  • Eye-scream
    A Kisistenek nagyon jó, mindenképp szerezd be!
    Én ha jól tudom akkor az összes magyarul megjelent Pratchett könyvet olvastam-kivéve a Földvájókat és a Szárnyalókat.
    Amúgy itt megtalálható a sün-nóta akit érdekel. :)
  • b-type
    váháháá :DDD
    egyébként most jelent meg a - Kisistenek - még nem volt időm beleolvasni...
    miket olvastál még tőle?
    remélem a Mágia Szine, és a Mágia Fénye is megvolt, mert azok sztem a legjobbak...Kétvirág-Rincewind, Cohen-Betán..és persze a kedvencem a HALÁL :DD (főleg mikor kártyázni tanul..:D)
  • Eye-scream
    "Sej haj, a sün hátulját meghágni nem lehet de nem lehet..." :D
  • b-type
    jaj, Ogg Ángyi..:DDDDD
    behaltam azon a könyven..főleg a harmadától.
    ami még tetszett az mikor a HALÁL a kombájnnal konkurált..
    tartotta a tempót, de ő minden szálat külön suhintott le :DDD
    beidegződés. :)
  • Eye-scream
    Mármint Pratchett könyvet...
  • Eye-scream
    Én a következőt várom nagyon mert boszorkányos lesz ha jól tudom :)
    Ogg Ángyi rulz :D
  • b-type
    wow, Terry Pratchett...
    a Mágia Szine, Mágia Fénye fantasztikusak.
    begyűjtöttem ami eddig itthon megjelent...még a soförök vonalat is :)
    te hogy állsz? vélemény?