182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#15665 egyebkent most igy osszegezve:en azt allitottam,hogy ugye alonso megcsuszott valamin,es ezert csuszott ki(persze lehet hogy nem megcsuszott,hanem amit mondott Bobbi hogy kerekvetore rament,es ugy),viszont a palyabirok erre sarga(nem is ez a lenyeg,hanem sokkal inkabb az a lenyeg hogy) ,sarga-piros zaszloval reagaltak a balesetre,ami ugye azt jelenti hogy Valalmi csuszos van a palyan. azt TV-n is meg lehetett figyelni hogy Schumacher,meg meg 1 pilotat mutatott a rendezo,abban a kanyarkijaratban megcsuszott,es ABBAN a szektorban az idok a pilotak nagy reszenel valamennyire visszaestek,mint az atlagkoridok. szoval nem ahhoz kepest estek vissza mint a baleset elotti utolso kor. ebbol 'jozan paraszt esszel' arra lehet kovetkeztetni hogy van valami csuszos a palyan. ez volt az en gondolatmenetem,sztem abszolut logikus,de ugye van a masik variacio,csak ez eszszerubbnek tunt szamomra. -
#15664 Amugy visszaterve a Baleex fele irashoz. #15597 Azert en nem hangsulyoznam ezeket a dolgokat, amit irt, hiszen nem tudhatja az adott szituacioban mi zajlott a palyan.
Raadasul ezt nem is neki kellett eldonteni.
Meg aztan igen csak sarkalatos pontjai vannak az irasanak.
"Én is elismertem (meg aki nem ismeri el az nem ért az f1-hez) hogy sumák jó pilóta, de a mostani teljesítményénél volt sokkal jobb is, most már elkényelmesedett nagyon"
Nem tom ilyet hogy lehet irni, amikor ebben az idenyben nyerte zsinorban a legtobb futamot raadasul meg nincs is vege az idenynek.
A masik:
"Hány pontot is kapott azon a futamon sumák amikor visszatolták? Nem emléxem pontosan de 3-at vagy 4-et szerintem. Ha nem tolják vissza akkor ki lesz a világbajnok?
Hangosabban, nem hallom..."
Azon is elkene gondolkoznod, amiota kiderult a gumicsalas, a tobbi auto, valahogy nem teljesit ugy ahogy elotte ?
Ilyen erovel, az is elofordulhatott volna, hogy azokat a pontokat buntetesbol levonjak. Nem tettek meg hogy szoros maradjon a bajnoksag. Pedig ha annyira akartak volna a Sumaknak kedvezni, akkor megtortent volna.
Igy meg rabiztak a dontest a versenyre.
Most mar azt is tudjuk milyen eredmennyel zarult ez a dolog.
-
#15663 joval tobb: ) -
#15662 Jah az aztan jo kis off lenne: ) de inkabb ne: ) szetcseszne a topicot -
#15661 aaahhh nagyon messze jarunk azert meg ahhoz. meg lassan mar keptelen vagyok meg flemelni is ;) -
#15660 ohh sry mar 13 ? ;) -
#15659 Annak en nagyon nem orulnek, ha elborult elmevel itt elkezdenetek lemenni a beka segge alatti szinvonalra.
Arra ott a gumiszoba, ha arra ereztek kesztetest. -
#15658 nah jo nem farasztalak higyj amit akarsz,nem is tudom miert akarlak meggyozni,viszont a szemelyeskedeses reszt kihagyhattad volna,mert a vita ott vesztette ertelmet.. no mind1 en lepek(egyebkent nem 12 vagyok: )) ) -
#15657 te meg a TVben latod dolgaiddal,meg a logikus kovetkezteteseiddel mellezel nekem? felolem lemehetunk erre a szintre is -
#15656 sztem is jobban tették hogy kitolták -
#15655 Csak a lecsuszas volt az adott szituacioban ugyanaz.
Ha visszaemlexel akkor arra emlekezned kell, hogy az elso esetnel egy teljesen belathato palyaszakasz volt raadasul akkor az auto ugy allt, hogy szinte a palyaresz 1/3-at elfoglalta. Nem azt mondom, hogy az volt akkor a helyes hogy visszatoltak nem.
Hiszen emlekezunk arra, hogy elotte mar akkor is kizartak a versenyzot, ha pl a boxutcaban lefulladt az auto es a szerelok betoltak.
Igen am , csakhogy "allitolag" az uj szabalyok szerint akkor arra hivatkoztak, hogy a balesetveszely elkerulesekor kulso segitseget is igenybe lehet venni.
Viszont Alonso kb 40-50 centire volt a palyara belogva egy a bukoterben eltakart reszen. Nekem az a velemenyem teljesen partatlanul, hogy jol tettek , hogy nem toltak vissza a palyara, mert barmi elofordulhatott volna.
Szvsz a visszatolasa legalabb 20 mp-be tartott volna es addig nem egy auto beesett volna abba a palyareszbe. -
#15654 hat ez a gond hogy elkuldesz.. mert en lt alapjan alitottam valamit..nem a keveske TV-ben leadott cucc alapjan. te meg nem nezted lt-ot. es megis el kezdtel kotekedni. nem azzal van a gond amit mondasz,mert ez siman lehetne egy nezetelteres,azzal van gond ahogy mondod -
#15653 es most te a live timing adataiddal mellezel nekem? es nem gondolod hogy elkuldelek a halal faszara? -
#15652 vagyis honnan veszed hogy baromsag amit mondtam? -
#15651 oo te most azt se tudod mirol beszelsz. azt allitod baromsagot mondtam.kozben te megse figyelted azt a live timing dolgot. vagyis akkor hogy jossz ahogy hogy megcafold amit mondok? -
#15650 a tokmagnak igaza van a nagy férfi urasaggal ellentetben. milyen erdekes,nemdebar? -
#15649 csak a tokom kivan mar a baromsagaiddal, gondoltam irok valamit hatha eszreveszed magad -
#15648 hat nezd. a helyzet sokak szerint ugyanaz mint a sumival tortent.
jo most nem vagyok geci, mindent bevesz a gyomrom, es elfogadom hogy a sumis eset utan beillestettek egy szabalymodositast. ok.
a szitu hasonlo volt, mondhatni ugyanaz.
ugyanis sumi felig a palyan logott, es ha nemis volt az iven.(mint ahogy alonso sem) de miutan mar teljes terjedelmevel visszatoltak a palyara mar az iven volt. raadasul ha valaki kicsit elveszti az uralmat a kocsi felett akkor akar iv akar nem iv, ott zuzza le sumakot ahol van. visszatoltak. ok.
de akkor alonsot is visszatolhattak volna. szvsz kevesebb ido alatt mint ahogy kiemeltek. ha a tokmag allitasat veszem alapul hogy ott mindenki "csuszkalt" akkor semmi biztositek nem volt arra hogy meg 1 pilota becsusszon oda.
m1 ezt nem en, nem te, nem kis pista donti el, mi csak probaljuk megerteni a helyzetet. addig ugyis csak talalgatas lesz amig nem tortenik ovas az ugyben, vagy nem emliti valaki az esetet negativ dologkent.
amugy mi itt targyaljuk a temat. ha gondolod regelj es osztd meg a gondolataidat -
#15647 Amugy ebben a radios dologban , nem feltetlenul van igazad.
Emlekezzel csak vissza az elozo evi Angol Nagydijra.
A pali aki beszaladt a palyara, mar regen bent loholt a palyan es meg a 30 mp-vel kesobb erkezo autok soforjei sem voltak a tudataban, hogy mi tortent.
Meg szerencse, hogy nem tortent tragedia. -
#15646 egyebkent meg hogy elmondjam en is a velemenyem rolad egy bekepzelt szar vagy
en irtam valamit,te meg mint egy faszparasz,igy valaszoltal:"ott az csuszott meg aki tulsagosan felment a kerekvetore. ennyi. nem kell semmifele matematikai szamitasokat vegezni ennek kideritesere"
. -
#15645 Mostmar vitatkozni se tucc velem,mert elmondtam 1000szer hogy lengettek sargapiros zaszloval,ami egy dolgot jelent,remelem azt tudod hogy mi,szoval mar tok mind1 miket probalsz osszehabogni -
#15644 igen igen...:))) -
#15643 mondom ez megintcsak az -
#15642 :)))))))))))
tipikus...:)))
meg az oviban tanult "kikovetkeztetek minden baromsagot" szindroma jott elo nalad :))
no nembaj :)
egyebkent ha en nem birok ertelmeset irni akkor te ? :)))) ne nevettes mar te kis porbafingo :))) komolyan mondom mar csak rohogok rajtad -
#15641 12 ev: )
most ez megint az hogy nem tudsz mar mit mondani azt beszolsz.. hat tiszta szanalom vagy -
#15640 Most nem is errol van szo, hanem arrol, hogy tobben azt allitjak, hogy kivetelezesrol van szo.
Pedig a ket szituacio kozel nem azonos volt, az egyik auto felig logott a palyara a masik nem es raadasul az egyik belathato szakaszon, mig a masik nem. -
#15639 De most tenyleg,sztem a TVt se figyelted nagyon aktivan... mert ugye lengettek ott rendesen sargapiros zaszloval,meg a kommentatorok is mondtak. az meg mit jelent? nah?nah? na ennyit errol -
#15638 nem mondtam sehol hogy a TV -ben latottak alapjan probalok vitaba bonyolodni. csupan gondolkodom, es probalom ertekelni a helyzetet, a leglogikusabb megoldast megvalaszolni. ezzel szemben te, aki lofaszt nem hallott meg az autosport felol sem, osztod itt nekem a 12 eveddel az eszt. fater buszke ? -
#15637 ez megint csak beszolas,de ertelem nincsen benne,csak mar nem tudsz mit valaszolni,mert tudod hogy igazam van,es akkor jonnek altalaban a beszolasok,amikor mar ertelmes dolgot nem bir az ember mondani... : ) -
#15636 nem. viszont a suletlensegeidre buszke vagy -
#15635 nemtom olvastal e eddig, feltetelezem igen, viszont akkor elkerulhette a figyelmed hogy a szitut mar leirtam...
-
#15634 Realisan gondolkodni?: )))
hat ez elegge lol... szoval te lattal valamit a TVben,es akkor az alapjan felkeszult vagy egy vitara,es neked ugye igazad van,kozben a szamokat meg kozel sem vagod de azert lokod a sok idiotasagot. lol? -
#15633 jah,hat ezek mar azok a reg lejart beszolasok,amikre altalaban az ember mar nem nagyon ad..
viszont csak hogy emlekeztesselek te kezdtel el kotekedni meg barromsagokat mondani,szal... egyebet nem tudok elmondani -
#15632 te ilyen szellemi szinttel tényleg elégnek érzed magad ahhoz hogy minden földöntúli baromságot kitalálsz, minthogy megpróbálj picit reálisan gondolkodni ? -
#15631 Itt mondtad el az igazsagot."RAADASUL BELATHATATLAN PONTON"
A palya olyan reszen volt a kicsuszas, ahol belathatatlan volt, A palyamunkasok szamara az erkezo autok takarasban voltak a sikant szegelyezo vedozonaban. Majd ott elkezdik visszatologatni az autot , amikor barmikor beeshet egy nagysebesseggel erkezo versenygep.
Raadasul ugye a hatso hajtott kerekei Alonsonak felig elvoltak szepen asva a kavicsagyban igy nem sikerult volna gyorsan visszatolni a gepet.
Hat nem tom kockaztatna ilyen esetben egy palyabiro, mind a pilota, mind a sajat testi epseget kockaztatva. -
#15630 mondjuk rád időt pazarolni még a pszichológusnak is kár lenne -
#15629 Te tényleg elégnek érzed magadat ahhoz,hogy csak a TVben latott dolgok alapjan vitatkozz?raadasul az a szar rendezo mindig mast mutatott amit kellett volna... -
#15628 -
#15627 szánalom: ) -
#15626 az a tized pontossag pont eleg... huh ez mar kicsit kezd gaz lenni,nem?
kulonben is rajta vannak reszidok,raadasul kiirjak a zaszlokat is,meg mindent,hogyha folt van a palyan stbstb...
szoval innentol nem is szukseges tovabb kotekedned