182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Tudom, hogy Modena Lamborghini volt a csapat neve, de a Lambo volt a 100% tulajdonos, maga az autó is Lamborghini volt, ez 100%, de rá is néztem tegnap, hogy nehogy hülyeséget mondjak. Amúgy télleg ritka ocsmány teljesítménye volt mind a gépnek, mind a motornak, pedig volt két klasszis versenyzőjük, de mégse mentek egész évben semmire. -
Aki nem ért angolul, annak röviden vázolnám, miért csukták be a kaput, a kis mohó Bernie bácsinak /mert ővé a FOA - Formula One Administrating/ nem tetszett, hogy az oldal kirakta a hang és videóanyagokat az oldálar, azt meg "galád módón" letöltötték az emberkék, persze ingyen, senkinek nem volt anyagi haszna ebből, főleg a FOA-nak, csak ez nekik nem jöb be, még ebből is pént akarnak, durván fogalmazva, ha nem látom a versenyt és megakarom nézni utólag, csak akkor teszem ezt törvényesen, ha a FOA-tól megveszem a verseny egyik kopiáját. Hát f**k off beléjük!!! -
Skacok megszűnt az f1onboard.com, az FOA rájuk tenyerelt, nézzétek meg a kezdőlapot: http://f1onboard.com -
mekkora durva cigi!
bázz kemény idők voltak :DDDD
-
Majdnem jó, de az a Modena Laborghini volt :). Egy gyönyörű dizájnos, gyönyörű szép kék, qurva lassú olasz csapat volt. De Modena volt a neve, csak a motorszállító volt a Lambo!!! :)

Ha már szóba került Hill és a Brabham, az is szép volt ...
-
Legalább nem unalmas a topic a versenynek köszönhetően... -
bocs mindenkitől, de még egy képet, csak még egy képet plíz... -
szívem csücske szintén ebből az évből:
-
nem vagyok formában :(
szal az alábbi post neked szólt, bocs -
...tudtam, hogy igazam volt! :) nézz csak jobban utána, 1991 - Nicola Larini és Eric Van de Poele mégiscsak egy Lamborghini csapatban nyomták, de tény, hogy csak abban az egy évben. Az autó neve Lamborghini 291, hetedik volt a legjobb helyük. -
na mégegyszer...
-
...apropó Brabham, érdekesség, hogy pont Magyarországon futották az utolsó versenyüket 92-ben, akkor Damon Hill próbálkozott, de már mindhiába, menthetetlenek voltak :(
394 futam, 4 egyéni vb cím, 2 csapat vb, 35 győzelem, 39 pole, 41 leggyorsabb kör, aztán ennyi...
-
Erőlködnek,erőlködnek..hol lehet még eladni ezt a ....nemistudommármicsodát.
Most csak azért nemaludtam el,mert néztem egy másik érdekesebb szériát.
Ahogy elnézem,mindenki nosztalgiázik.Hmmm..lehet megöregedtünk?
Milyen jó a tiniknek,ők nemtudják mihez hasonlítani a mai verseyneket.
Ez az egyetlen esélye az F1-nek,talán majd egy új generáció szeretni fogja.Ahol még új,meg csodaszámba megy. -
Nyilván rájöttek arra, hogy bizonyos országokban már tátonganak a lelátok az ürességtől. Most előkeresik azokat, ahol mindíg teltház volt? Akkor jöhet az argentín futam is... -
végre valami jó hír :) -
2006-ban újra Mexikói Nagydíj -
ahan, + zsófi megtanulhatna egy újabb világnyelvet :))
de télleg, mekkora királyság lenne! a palikék a dakaron meg egy méregzöld aroval nyomnák... :) az lenne ám csak a diadalmenet! ;) -
Grenzjager #16366 na a Baumgartner már a Dacia felé tekintget.
mekkora poén lenne egy dacia cspat az F1ben -
ja, kb mint halottnak a csók... Független kaszniépítők és motorszállítók kellenének, mint korábban a Lola, a March vagy a Dallara, újra mechanikus váltó, minden elektronikus rásegítő berendezést kitíltani, újra mintázatlan futófelületű gumik, illetve megállítani a mezőny totális elfiatalodását, mert a tapasztalt, sokat próbált sportembereket egyre-másra váltják fel az eladható címlappasik - avagy mindegy, csak 30 alatt legyen, mert akkor jön a szponzor... vicces -
Mosley: Csökkenteni kell a költségeket a jövő évben
brávó -
Ahan, Zanardi még nyomja egy BMW-vel a túrakocsi EB-n (jövőre már VB), de sajnos csak egy középcsapat jutott neki, így nem igazán versenyképes a gyári menőkkel. Amúgy jövőre a túrakocsi vb mind látványban, mind izgalomban szerintem agyonveri majd a forma-1et. Már idén is sokkal több izgalom volt, pedig most még csak három gyári márka indult, de jövőre több lesz. -
Valahol még versenyez. Túrakocsi talán?
Jó már a link. -
Montoyát lehet szeretni, nem szeretni, tény, hogy nem egy skandináv, halvérű pasi, hanem ha olyanja van akkor neki is megy a másiknak és lobbanékony mind a pályán mind a pályán kívül, de legalább van benne tűz, amit még nem sikerült teljesen kiölnie a f-1 pénzembereinek. Ha megnézzük az elmúlt éveket, a legtöbb eksön az ő nevéhez fűződik, a legvállalkozóbb szellemű versenyző a mezőnyben, még ha néha negatív eredménye is lett a vállalkozásoknak. Na mindegy, a lényeg, hogy a versenyzése bennem a régi nagyok bevállalásait idézi fel. Ez az a plusz, amit utoljára Zanardi CART-os éveiben láttam versenypályán, és azóta sem soha senkitől. -
Dennis: Montoya jobb versenyző lesz a McLarennél
Meglássuk. -
Montoya győzelmét Sir Frank Williamsnek ajánlotta
Ez szép gesztus! -
Michelin: Beteljesült álom -
Raikkönent és Heidfeldet is megbüntették
Sry,de ez baromság, és igazságtalanság is. -
Bridgestone: Egy elvesztett finálé -
Ferrari: Elképesztő szezon -
Volt egy két zavar, de ezentúl teljesen érthető volt a dolog... -
Kár a képekért, szívesen nosztalgiáztam volna. Elioért nagy kár, sokan azt mondják volt akkora tehetség mint Senna, nagyjából egyszerre is tűntek fel. Apropó 86... A Benetton első győzelme Mexikóban, de nem is Berger jutott eszembe. Mi lett a jó öreg Teo Fabival? Tudsz róla valamit? Egy ideig még nyomta a CART-ban, jól is ment, de aztán nagyon kikerült a látókör(öm)ből... -
Na faxa! A kép link jó, csak pont most állt le náluk valami. :( Az előbb még elérhető volt ... -
Ja, az egy teljesen más dolog, hogy nemrégiben még új start előtt átpucolt valaki a tartalék autóba, ami esetleg a csapattársért volt, és megint más volt amit korábban írtam az ötvenes évekről, hogy a verseny folyamatosan ketyegett, miközben a csapat lehívta ezt vagy azt a versenyzőt, csak mert a másik kocsija bekrepált. Persze akkoriban nem volt nehéz, 52-53-ban például összesen csak Ferrari, Maserati és Gordini volt a választék, az egész mezőny 3 féle kocsival ment. Előtte és utána persze volt Alfa, Mercedes, Talbot, Lancia, stb, de nem 2-2 autóval indultak a gyárak mint most. -
Szép volt az a Brabham, nem Tóni hibája volt a baleset, hanem Elioé, valamint - mint a legtöbb Brabham - megelőzte a korát. Sajnos 1986-ra a Brabham egy nagy szar lett,
Gyönyörű autó volt:

Williams mellett ott van azért még az a bizonyos Ron Dennis is.
Elio de Angelis viszont tényleg sokra vihete volna.
Volt egy ilyen kezdeményezés:

Meg készült róla egy brutális fotó:

-
Ki van csukva, max. ha baleset volt a start után, és akinek volt tartalékautója, az rohant vissza a kormányával és átült a másik kocsiba. Ebből ritkán sült ki pozitív dolog ... -
50-es években sokfajta szabály volt. 1 pont a leggyorsabb körért meg ilyenek. Valaki a 70-es éveket írta, azért néztem miről van szó.
-
Az vesse rá az első követ, aki tudta normálisan követni az eseményeket abban a káoszban ... -
Hát én emlékszek átülésre szóval tuti, hogy későbbi években is volt.
Konkrétan személyre és futamra nem, de arra igen, hogy boxba kigurult az egyik és előkapták a tartalékot kormányt vitte magával a pilóta. -
Ami a Lamborghinit illeti, teljesen jogos, tényleg nem volt külön csapat, csak önrészt vettek annak idején, ez kavart meg, de abszolút igazad van, mint ahogy a Monteverdivel is! Kihagy a szürkeállomány, gyalázat! Egyébként meg a mostani évek felállását már rohadtul nem vágom ennyire, pont ennyivel érdekel kevésbé ez az egész.
Annak idején pont a nagy öregek, a nagy mágusok, garázsmesterek tették széppé ezt a sportot, olyanok mint Ken Tyrrell, Enzo Osella, Guy Ligier, vagy akár Chapman, Brabham, Mclaren vagy ugye a még emberi Ferrarit maga után hagyó Enzo Ferrari, aki szegény biztos nem ilyen elüzletiesedett sikerekre vágyott volna...
Az igazi nagyok tehát már mind történelem, kivéve persze Williams urat, aki még utolsó mohikánként küzd, de ez az egész már rég nem ugyanaz mint régen :(
Ami Ecclestone "csapatát" illeti, egyedüli eredményként annyit tud felmutatni, hogy 86-ban csinált egy szuperlapos-szuperszar Brabhamet, amivel meghalt csóringer De Angelis, és az egész csak egy hatalmas pénzkidobás volt, amivel tönkre is vágta az előző években Piquet-vel két vb-t is nyert sikercsapatot... Jó nagy eresztés volt az is. Most kicsit nagyobb volt a tét, a F-1 volt a kezében, azt baszta tönkre... Ennyit a mások által istenként tisztelt szuperzseniről... -
Ami a Lamborghinit illeti, teljesen jogos, tényleg nem volt külön csapat, csak önrészt vettek annak idején, ez kavart meg, de abszolút igazad van, mint ahogy a Monteverdivel is! Kihagy a szürkeállomány, gyalázat! Egyébként meg a mostani évek felállását már rohadtul nem vágom ennyire, pont ennyivel érdekel kevésbé ez az egész.
Annak idején pont a nagy öregek, a nagy mágusok, garázsmesterek tették széppé ezt a sportot, olyanok mint Ken Tyrrell, Enzo Osella, Guy Ligier, vagy akár Chapman, Brabham, Mclaren vagy ugye a még emberi Ferrarit maga után hagyó Enzo Ferrari, aki szegény biztos nem ilyen elüzletiesedett sikerekre vágyott volna...
Az igazi nagyok tehát már mind történelem, kivéve persze Williams urat, aki még utolsó mohikánként küzd, de ez az egész már rég nem ugyanaz mint régen :(
Ami Ecclestone "csapatát" illeti, egyedüli eredményként annyit tud felmutatni, hogy 86-ban csinált egy szuperlapos-szuperszar Brabhamet, amivel meghalt csóringer De Angelis, és az egész csak egy hatalmas pénzkidobás volt, amivel tönkre is vágta az előző években Piquet-vel két vb-t is nyert sikercsapatot... Jó nagy eresztés volt az is. Most kicsit nagyobb volt a tét, a F-1 volt a kezében, azt baszta tönkre... Ennyit a mások által istenként tisztelt szuperzseniről...