182273
  • Istencsászár
    Räikkönen: Nem gondolok a jövőre
  • Istencsászár
    a leggyorsabb
  • dvidka
    szted ki fog nyerni?
  • Istencsászár
    Mosley: aggasztott a sebesség butíts méééég!!!!!
  • Roolcsy
    Barchello-nál láthattuk a tapasztaloatot, mert van neki de Massától meg nem tartok szerintem Schummynak sem kell lehet hogy nem fog úgy reagálni dolgokra ahogy a csapat azt szeretné de nem is hiszem hogy szükség lenne rá mivel közelébe sem tud férkőzni MS-nek! Legalább is a felkészülések és az eddigi szabadedzések alapján.
  • G_ArchAngel #31399
    "Apropó McLaren. Az ezüstnyilak ezen az edzésen meglehetősen hátul végeztek. Pedig Kimi Raikkönen az utolsó pillanatokban megpróbálta menteni a menthetőt, de tökéletes kormánykezelése ellenére sem tudott többet kihozni autójából, s végül a nyolcadik helyen végzett. Csapattársa pedig mindössze csak a 15. helyig jutott azzal a motorral, amit szíve szerint már rég kicseréltetett volna."

tehát Kimi hibátlan vezetése mellett ennyit tud a technika?
    akkor R.I.P. McLaren-Mercedes...
  • edeleny
    Ebböl se nagyon lehet kiindulni,nem hiszem,hogy ennyire szet lenne szorva a mezöny.Az edzes elött hatalmas homokvihar volt,az egyik Midland ugy ment a palyan,mintha vizen jarna.
  • Bandee1987
    egy biztos: a honda eddig nagyon jónak tűnik button ideje alapján. Időmérő nagyon érdekes lesz.
  • Istencsászár
    x,y VS STR : Round 3

Theissen: a Toro Rosso dobogós lehet

A BMW Motorsport igazgatója, Dr. Mario Theissen is osztja Jean Todt, Norbert Haug és Colin Kolles véleményét abban, hogy a Scuderia Toro Rosso előnyhöz juthat a V10-es erőforrások révén.

"Egyértelmű, hogy a V10-es motorok teljesítménye sokkal nagyobb, mint a V8-as erőforrásoké. A motorgyártók alaposan megvizsgálták a helyzetet, és azonos megállapításra jutottak." – jelentette ki Theissen.

"Körülbelül 50-100 lóerővel nagyobb a teljesítményük. Ez kiegyensúlyozatlan küzdelemhez vezet." – folytatta a motorsport-igazgató, aki Hauggal egyetemben azt sem tartja kizártnak, hogy a Toro Rosso a dobogón zárja az évadnyitót.
  • 0ppika
    Sato most csak egy 5öst kapott
  • Istencsászár
    Bahreini Nagydíj – harmadik szabadedzés:

01. - Button - Honda (M) 1:31.857 - 16 kör
    02. - M.Schumacher - Ferrari (B) 1:31.868 + 0.011 - 8 kör
    03. - Alonso - Renault (M) 1:31.975 + 0.118 - 11 kör
    04. - Fisichella - Renault (M) 1:32.050 + 0.193 - 12 kör
    05. - Massa - Ferrari (B) 1:32.826 + 0.969 - 6 kör
    06. - Villeneuve - BMW-Sauber (M) 1:32.913 + 1.056 - 14 kör
    07. - R.Schumacher - Toyota (B) 1:33.038 + 1.181 - 16 kör
    08. - Raikkonen - McLaren-Mercedes (M) 1:33.262 + 1.405 - 12 kör
    09. - Trulli - Toyota (B) 1:33.523 + 1.666 - 14 kör
    10. - Webber - Williams-Cosworth (B) 1:33.876 + 2.019 - 11 kör
    11. - Klien - Red Bull-Ferrari (M) 1:33.944 + 2.087 - 14 kör
    12. - Barrichello - Honda (M) 1:34.009 + 2.152 - 15 kör
    13. - Heidfeld - BMW-Sauber (M) 1:34.094 + 2.237 - 11 kör
    14. - Coulthard - Red Bull-Ferrari (M) 1:34.142 + 2.285 - 16 kör
    15. - Montoya - McLaren-Mercedes (M) 1:34.406 + 2.549 - 11 kör
    16. - Rosberg - Williams-Cosworth (B) 1:34.434 + 2.577 - 11 kör
    17. - Albers - MF1-Toyota (B) 1:34.541 + 2.684 - 14 kör
    18. - Monteiro - MF1-Toyota (B) 1:35.026 + 3.169 - 14 kör
    19. - Liuzzi - Toro Rosso-Cosworth (M) 1:35.351 + 3.494 - 13 kör
    20. - Speed - Toro Rosso-Cosworth (M) 1:35.532 + 3.675 - 13 kör
    21. - Sato - Super Aguri-Honda (B) 1:36.994 + 5.137 - 15 kör
    22. - Ide - Super Aguri-Honda (B) 1:41.889 + 10.032 - 10 kör
  • Istencsászár
    Liuzzit kicsit visszafogták, de ennyire?:D
  • Istencsászár
    Bari 2 mpvel lasabb mint Button? ennyit a szabadedzésről:)
  • G_ArchAngel #31391
    elnézve az szabadedzést kételkedem a McLaren pontszerzésében...
  • Snecie Smicie
    nekem is ez jutott eszembe :)
    Lehet még a végén a visszájára fog elsülni a dolog :>
  • G_ArchAngel #31389
    Lehet a Ferrari ráfizetett erre a Massa gyerekre, nem tűnik olyan megalázkodónak, mint Rubinho...:)
  • G_ArchAngel #31388
    Go Kimi! Go Michael!

Jó ez a Live Timing!
  • ÁjjLe BoBBi
    na itt az új szezon...im back -.-
    és lassan de biztosan berühellek erre a kib@szott mercire. :@
  • sumi
    ha én lennék Kimi,akkor otthagynám a mekit....+int le...patják mint tavaj!!szerintem!!sumis vaok,de sajnálom a csávót mer jóóó pilóta...

go sumi go
  • Kit--Kat
  • akyyy
    edelény
  • edeleny
    Valyon miert volt idaig az az erzesem,hogy a ferrari benne lesz az elsök között aki tiltakozni fog a V10 ellen?
  • Istencsászár
    Nem cserélik ki Montoya motorját

Juan-Pablo Montoya hiába panaszkodott, hogy nem húzott a motorja, ezért a Bahreini Nagydíj első edzésnapján 7 km/órával alacsonyabb sebességet ért el, mint Kimi Räikkönen, a McLaren nem hajlandó kicserélni a V8-asát - Ron Dennis szerint ugyanis mindössze arról volt szó, hogy a csapat két autójában eltérő volt a váltó áttételezése. "A motorokkal minden tökéletesen rendben volt" - mondta Dennis a pénteki hivatalos sajtótájékoztatón. - "A motorok között nem volt különbség, az áttételek között viszont igen. Ha alacsonyabb fordulatot használunk, hogy kíméljük az erőforrást, a nyomatékgörbe nem lesz ideális, amitől a motor sem szabályozható kellemesen. A versenyre és az időmérőre történő felkészülés során ügyelnünk kell az erőforrásokra, de amúgy tökéletesen egyformák." Az ugyanakkor finoman szólva is érdekes, hogy Montoya nem tudott az eltérő áttételezésről...
  • DJ Bee18
    Na ezt nem lett volna szabad engedni, hogy idáig fajuljon a helyzet, a hülye szabálymódosítgatásokkal és ezek kiskapuival...
  • Istencsászár
    Midland vs STR : Round 2

Az MF1 Racing csapatvezetője, Colin Kolles nem tudja elfogadni a Vitantonio Liuzzi által futott időt. Kolles diszkvalifikálná az olasz csapatot.

"Igen különös, hogy egy viszonylag öreg, V10-es motorral szerelt autó, csak két tizedmásodperccel lassabb, mint a világbajnok, akinél mind az autó, mind az abroncsok rendben voltak, és jelentős összeg állt a csapat rendelkezésére a fejlesztésekhez."

"Egyeseknek végre realizálniuk kellene, hogy mi történik itt. De én ezt már hónapokkal ezelőtt megjósoltam." – folytatta Kolles, aki milliókat veszíthet, ha a Toro Rosso több pontot szerez mint a Midland versenyzői.

Elképzelhető, hogy az FIA intézkedni fog az ügyben. A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt is ebben bízik.

"Amikor úgy döntöttek, hogy a privát csapatok továbbra használhatják a V10-es erőforrásokat, felhívtuk az FIA figyelmét arra, hogy az eredményektől függően fenntartjuk a jogot a fellebbezésre. Bizakodó vagyok, hogy ez meg is fog történni. Ezt nem lehet elkerülni és biztos vagyok benne, hogy az FIA helyesen dönt majd." – jelentette ki Todt.
  • DJ Bee18
    én is neki szurkolok, de a Renault sztem nagyon erős. Ne legyen igazam :DD
  • sumi
    erre nem vennék mérget !!ott van més Sumi!!majd Ő....
  • Istencsászár
    Ahogy várható volt Midland vs STR : Round 1

A Scuderia Toro Rosso versenyzője, Vitantonio Liuzzi a hatodik legjobb időt szerezte meg a Bahreini Nagydíj második szabadedzésén. Az olasz pilóta hátránya 1,350 másodperc volt Davidsonnal szemben.

A Midland versenyzői átlagosan másfél másodperccel voltak lassabbak nála, ezért a csapatvezető, Colin Kolles fontolóra vette, hogy panaszt emel a csapat ellen.

A Mercedes motorsportigazgatója, Norbert Haug nem lepődött meg Liuzzi eredményén. "V10-es motorral mennek és már teszteltek ezen a helyszínen. Engem nem lepett meg az eredmény. Erről beszéltünk. Ezek az autók pontosan ott vannak, ahol lenniük kell. Tavaly a Red Bull is jól ment, tehát nem kell csodálkozni."
  • akyyy
    szegény kimi:(
  • DJ Bee18
    csak a gond az, míg Kimi megáll, Alonso repül, és előnyre tehet szert megint.
  • Dodo55
    Most nem a motorral volt gond szerncsére, hanem csak valami elektronikával.
  • Bandee1987
    Az első szabadedzést követtem figyelemmel délelőtt, amikor alig ment ki vki a pályára...
    A másodikat nem láttam, de ha a meki tényleg ilyen szerencsétlen a mercedes motorokkal, akkor idén is érdekes lesz az eredményük.
    Persze még csak 2 szabadedzésen vagyunk túl...
  • Snecie Smicie
    mintha 2004 elejét látnám
  • BuzzFuzz
    eddig legalább verenyképes volt a McLaren , ha megbízható nem is, most már egyik sem?
  • oneal1
    Annyira várom már a holnapot!!!Tiszta beteg vagyok már:DDD
  • Kit--Kat
    De jó lenne, ha mind a 28an rajtolnának
    Mint a régi szép időkben....
  • G_ArchAngel #31368
    a Mercedes egy kalap ürülék...
    a legnagyobb sebesség Kimi-é, de kitörölheti vele...
  • Snecie Smicie
    úgy látszik hogy a Mclarennél csak Páratlan években jön ki a lépés,,,,,
  • Istencsászár
    A McLaren pilótája a délutáni tréninget a 13. helyen zárta, és ideje több mint két teljes másodperccel maradt el az élen végző Davidsonétól. Montoya az edzés végén elmondta, erőforrása nem elég erős, és bár a csapat egyelőre még semmilyen problémát nem talált, szerinte gondok vannak a V8-assal.

„Egyszerűen rossz” – mondta Montoya a tréning végén. „Nem megy rendesen, alig van ereje. Egyelőre még nem tudjuk, mi a gond, de azonos fordulatszámon, azonos aerodinamikai csomaggal, 7 kilométer/órával vagyok lassabb, mint Kimi.”

„Ha nem a 10-12. helyre hajtunk, akkor el kellene gondolkoznunk azon, hogy kicseréljük a motort, és ezt teljesen komolyan mondom” – folytatta Montoya, aki szerint a McLaren nem fog jól teljesíteni az időmérő edzésen. „Szerintem a versenyen jól fogunk szerepelni, de egy kör alatt nem hozzuk majd a várt eredményeket.

A wokingiaknak azonban jól meg kell gondolniuk, hogy valóban kicserélik-e Montoya autójában a motort, ugyanis az azt jelentené, hogy a kolumbiait tíz hellyel hátrébb rangsorolnák a rajtrácson.

A brit gárda, mely a téli tesztek első felében a Mercedes-Benz motor megbízhatósági problémái miatt küszködött, a szezonnyitó futamot sem kezdte valami fényesen, hiszen Kimi Raikkönen autója a Bahreini Nagydíj pénteki második szabadedzésén megállt a pályán – mint később kiderült, egy elektronikai probléma miatt.

A finn pilóta végül Montoya előtt, a 12. helyen végzett.

„Az első tréningen csak egy kört teljesítettünk, majd a délutáni edzésen az abroncsok kiértékelésével foglalkoztunk, ám sajnálatos módon megállt az autóm, így be kellett fejeznem a munkát. Ez van” – vélekedett Raikkönen az első nap után.
  • Istencsászár
    Részidők és csúcssebességek, P/2. - Bahreini GP