• Istencsászár
    Midland vs STR : Round 2

Az MF1 Racing csapatvezetője, Colin Kolles nem tudja elfogadni a Vitantonio Liuzzi által futott időt. Kolles diszkvalifikálná az olasz csapatot.

"Igen különös, hogy egy viszonylag öreg, V10-es motorral szerelt autó, csak két tizedmásodperccel lassabb, mint a világbajnok, akinél mind az autó, mind az abroncsok rendben voltak, és jelentős összeg állt a csapat rendelkezésére a fejlesztésekhez."

"Egyeseknek végre realizálniuk kellene, hogy mi történik itt. De én ezt már hónapokkal ezelőtt megjósoltam." – folytatta Kolles, aki milliókat veszíthet, ha a Toro Rosso több pontot szerez mint a Midland versenyzői.

Elképzelhető, hogy az FIA intézkedni fog az ügyben. A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt is ebben bízik.

"Amikor úgy döntöttek, hogy a privát csapatok továbbra használhatják a V10-es erőforrásokat, felhívtuk az FIA figyelmét arra, hogy az eredményektől függően fenntartjuk a jogot a fellebbezésre. Bizakodó vagyok, hogy ez meg is fog történni. Ezt nem lehet elkerülni és biztos vagyok benne, hogy az FIA helyesen dönt majd." – jelentette ki Todt.