182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Nyiri #31242 2 kek mar a palyan :) -
Dodo55 #31241 Még 10 perc -
nagyszerű :D -
Dodo55 #31239 Itteni idő szerint így lesznek a dolgok:
-
na ezt benézttem..
mikor is van az első szabadedzés itteni idő zserint? -
persze, mert 9-től van
-
G_ArchAngel #31236 régen mindig az F1-Live.com-on néztem, de most úgy tűnik fizetős lett...
az f1zona.hu-n meg nem megy... -
formula1.com, vagy f1zona.hu livetimin -
G_ArchAngel #31234 Hol lehet LiveTiming-et nézni?
Mert a f1live-com-on nem találom...:( -
Ha technológiailag elég fejlett verdát tudnak dobni és a megbízhatóságban sem romlanak, akkor a maximálisan 2 elfüstölő motor/hétvége mellett 2 autójuk tuti dobogós, de sok esetben az első 4 is az övék lehet.
A rengeteg taktikai lehetőségről ne is ejtsünk szót! -
G_ArchAngel #31232 A McLaren B csapatot indíthat a Forma-1-ben
Faludi Zoltán, 2006. március 9. csütörtök [17:56]
A McLaren befejezte Wokingban fekvő régi főhadiszállásának felújítását, mely a tervek szerint a gárda B csapatának adhat majd otthon a közeljövőben. Bár egyelőre még semmi nem biztos, a csapat már elkezdett mozgolódni az ügyben.
hirdetés
Már az elmúlt év végén felreppentek olyan híresztelések, melyek szerint a McLaren istálló fiókcsapatot indítana a királykategóriában, melyet japán befektetőjük, a Direxiv is komolyan támogat.
Ron Dennis elmondta, a McLaren B csapata akár a jelenlegi autójuk régebbi elemeit is használhatná, ám az igazgató nincs meggyőződve arról, hogy ez engedélyezett.
A jelenleg is érvényben lévő Concorde Egyezmény ugyanis kimondja, tilos más – a sportban aktívan jelenlévő – csapat régebbi karosszériáit és fejlesztéseit alkalmazni, hiszen minden egyes komponenst magának a cégnek kell kifejlesztenie és legyártania.
Dennis mindezek ellenére bevallotta, nem tartja kizártnak a második csapat elindítását, ám csak abban az esetben, ha azt a kereskedelmi feltételek lehetővé teszik.
„Úgy gondolom, tisztáznunk kellene, hogy mit tehetünk meg és mit nem – azaz használhatunk-e elemeket a jelenlegi autónkból a következő évben” – magyarázta Dennis. „Nem akarom összekavarni a szálakat, de tisztáznunk kell ezt a helyzetet, hogy mindenki megtudja az igazságot.”
„Teljesen felújítottuk régi gyárunkat. Úgy gondolom, hogy több csapat is megirigyelné a komplexumot. Nem titok, azért fektettünk pénzt a régi gyár felújításába, hogy lehetőségünk legyen a jövőben egy második csapatot indítani.”
„Nem fogunk hezitálni, és készen állunk még több pénzt költeni a második csapatunkra, ha úgy érezzük, az üzletileg megéri.”
EZ A KIRÁLYKATEGÓRIA LÉNYEGE!
nem a költségcsökkentés, hanem a csúcstechológia fejlesztése - aki nem bírja az F1 költségeit, az menjen GP2-be...
...és az sem mellékes, hogy ilyen előkészületekkel illik elindítani egy második cspatot, nem pedig kapkodni az utolsó pillanatban... -
Bugatti Veyron....
V16, 8000 ccm , 1000 LE , 0-300 13 mp , 1250 NM . ....
Itt találsz elég sok jó képet , gögesd lejjebb míg látod a nevét . -
G_ArchAngel #31230 asszem az alagútfúró és bányagépekben van több tízhengeres is, de gondolom ilyenek nem érdekelnek:) -
G_ArchAngel #31229 igan, van ilyen megduplázott V12-es (W24) egy luxusszekérben, asszem a legnagyobb Bentley-ben... -
-
Gabor_(HSF) #31227 V12+1 inditó henger némelyikben,soros-ból pedig 6 a max..
ennek egyszerű oka a főtengely,nem ildomos,talán nem is lehetséges 6 nál tövább leosztani a hajtókar csapokat......
egyszer hallottam egy v24 es megoldásról,nemtudom alkalmazzák-e azt valahól,de az is gyakorlatilag v12-ö,csak megduplázták a hengereket -
;} -
Kockafej 2 -
lol..Liuzzinak nem egyszerü feje van
-
edeleny #31223 Ha szimplan a hengerek szamat nezzük,akkor a hajo motorok teren kell szetnezni,nem tudom,sok. -
MrTressy #31222 ez mekkora hülye marketing duma 

-
Dodo55 #31221 De azok hány hengeresek? Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi a legtöbb henger egy motorban rekord. -
Sprint Car-okban -
talán ami a Sprint Carokvab van? nem tudom.. -
Dodo55 #31218 "Szerintem nagyonsokszor azert nem latunk most elözest,mert 1 pontert nem kockaztatnak."
Szerintem ebbe van valami igazság -
Dodo55 #31217 Csak úgy kíváncsiságból: hány hengeres a világon létező legtöbbhengeres V motor, és hány hengeres a világon létező legtöbbhengeres soros motor? -
edeleny #31216 Nalatod erre nem is gondoltam,jo ötlet,de en nem vonnek le a pilota pontjaibol,eleg bünti,hogy bena volt es kiesett.Egyebkent ez a pontozas nekem is szurja a szemem.Vagy jo lenne a regi 10-6-4-3-2-1,vagy ha mar mindenaron több celbaeröt akarunk pontozni akkor 15-10-7-5-4-3-2-1.Igy böven nem lenne mindegy,hogy fel tud e allni a dobogora,vagy nem,vagy ha igen hova,a 7. meg a 8. hely annyit erne mint amennyit megerdemel,semmit.Szerintem nagyonsokszor azert nem latunk most elözest,mert 1 pontert nem kockaztatnak. -
hát igen, nekem is -
ettől függetlenül tudat alatt hiányozni fog -
valamelyiknak megnéztem az ITV idei season preview-jút..hát én azt mondom hogy hangra sok különbséget nem fogsz sokat észre venni tv-n keresztül. -
2005 március 6. óta nem voltam ennyire felkokozott állapotban 

-
azok max nyűszítenek :( -
na, aludjon mindenki egy jót, mert holnap kezdődik az őrület, felbőgnek a V8-asok :) -
Räikkönen: minden az autókon múlik -
hali.
az orf1 mikor adja a szabadedzést?? -
De emlékszem régen nem úgy kezdték az évet hogy bemutatták az új szabályokat! A versenynaptár se nagyon változott, inkább azt várta az ember hogy mikor mutatják már be az új autókat! Most pedig először hallhattál az új szabályokról hogy melyik országban nem lesz F1 és utána kezdték el bemutatni az autókat. Ez a Formula1 már nem ugyanaz ami régen volt. Megváltozott az egész szó jelntése. -
a barmok azért csinálták ezt a 10, 8... pontrendszert, mert azt hitték ezzel izgalmasabb lesz a bajnokság, de ettől függetlenül ugye nyert a Ferari. Tehát ez a szabály sportszerűtlen a győztesnek, és ráadásul egy igazán domináns csapat ellen (mint a ferrari 2-3 éve) szart se ér. Hogy miért nem hozzák vissza a régi rendszert... -
Ahha, kb. annyi értelme lenne, mint a többi új szabálynak, hogy 2pont választja el a győztest a 2.tól meg stb... -
Persze régen is lehetett, de akkor mindenki a minimum mennyiséggel körözött (2002 és előtte), igy aki pole-t szerzett, az megérdemelte. -
amióta lehet játszadozni a benzinmennyiségekkel, azóta a pole nem sokat ér