182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Mi a bajotok vele? mármint hogy örül és nem csak kiszáll azt, felmászik a dobogóra néz fapofával, iszik, kicsit lóbálja a pezsgőt a nagy semmibe, és ennyi. Ja hogy ez F1 és itt nem lehet bohóckodni ( örülni, ünnapelni ) már... -
Apja f....!!! -
pauly #37988 ezt nem is baj hogy nem láttam :P -
Na ez egy kira mozdulat ( persze ezt sem láthattuk gg rtl )
-
így van
-
pauly #37985 Én mondjuk úgy vagyok,hogy inkább mondjon néha hülyeségeket,meg tévedjen,de legalább tényleg nem unalmas,mint gyuszi,meg wéber... -
zlac89 #37984 Ismételjék meg a futamot a Forma-1 magazinban elejétől a végéig ünnepléssel,pezsgőzéssel,nyilatkozatokkal együtt.
A Palik meg jó lenne ha már végre meg tudná különböztetni Fisit és Alonso-t
,a Midlandeket és a McLareneket stb., meg amit kirnak azt higgye el,és a csapatrádióknál meg odaírják azt is hogy kinek szól.
A hibáitól függetlenül még mindig ő közvetíti a legérdekesbben a futamokat az eddig f1-et közvetítő magyar kommentátorok közül,ezzel egyetértek.És tényleg egy kicsit erős volt tőlem hogy rajta röhögünk.Ezért bocs!
De azért kéne találni vki mást is, mert a Czollner-Wéber páros elég unalmasan közvetít futamot. -
Jaja..Palik nem jó, és egyáltalán nem jó közvetítő, érvek:
- nincs képben
- valamit bevesz a fejébe, és azt hinti a millió nézőnek.
- számára F1=önjelőlt Palik show
- Nem kezeli a technikát..ott a net, de még így sincs képben.
Lehet hogy ez sokaknak tetszik, és néha vannak tényelg jó poénjai, de...
alapvetően vakok között ő a félszemű.
Nekem sokáig nem volt az Eurosporton magyar kommentár, 94-től így néztem a Motogp-t, aztán egyszer csak lett,..és csak néztem ki a fejemből hogy ez mi a tököm.
Elaludtam a futamokon, dühöngtem, lett netem kőkemény leveleket írtam...olyat is amiért utána bocsánatot kértem, a tévinfókat amiket nyomtak kijavítottam (mert volt bőven), átkozódtam.
...és ez a mai napig tart,..annyira jó volt az angol kommentárokat hallgatni.
sajnos most meg már inkább utólag összevadászom angol kommentárral a futamokat, de magyarral nézem. :(((
Én elhiszem hogy az F1 kicsit más, mertállítólag a németek sincsenek a toppon, de a Motogp...ahol olyan izgalmas futások is tudnak lenne hogy pattogok az ágyon, ott hihetetlen dühítő, mocsok módon bosszantó hogy micsoda alulközvetítés megy.
..annyi változott hogy már elhiszem hogy mások sem jobbak...valahogy nincs meg a sportöröm hozzá.
..és hálás vagyok ha valaki tájékozott, bár közvetítőnek nem túl alkalmas.
Mert nekem tök mindegy, hogy akadozva beszél, vagy ne adja ég még kiszalad a száján indulatszó...vagy bármi, csak legalább adja át 100%-ban a történést, ne pedig elvegyen belöle mint Várhegyi úrnak kedvenc hobby-ja.
Az ő közvetítette futások hangulatának kb. 20-30% jön át, míg az angol közvetítőknek min.100%, de általában 120% és volt már szvsz 200% is.
szal nálunk nincs nagy tülekedés jó közvetítőkben,...mert valszeg nem lennének megfelelően iskolázottak...
nálam spec. nem az számít hogy szóismétlés nélkül valaki tud beszélni fél óra semmit.
A Palik nálam nincs nagyon jó helyen, de az F1 szvsz kicsit unalmas lett...illetve ritkák a jó futamok, inkább csak jó pillanatok vannak néha.
Annyira törekednek a biztonságra hogy már nincs miért izgulni. -
Ja izgalmas, összekever mindekit, hiába megy Alonso az élen ő hirtelen Sumi mögött terem, de nem veszi észre hogy az még mindig Fisco. Hiába teljesen eltérő a Midland és Meki ő nézi-nézi a boxban álló orosz csapatot és hirtelen McLaren-re kerszteli át őket. Hiába eset ki Villnöv ( remélhetőleg ők is felfogták ) de érdekes módon pár körrel később átült Nick kocsijába és ujra a pályán körözött :DDDD ez csak a 3 leg-leg nevetségesebb baki, de ezt már nem lehet bakinak mondani mer az 1-2 eset, itt pedig állandó elnézésekről, és hozzá nem értésről van szó. -
zlac89 #37981 egyébként az Raikönnen első kerékcseréjénél lecserélték a jobb hátsót, de nem tudták időben felcsavarni, és ezért éllt ott 12 mp-ig -
pauly #37980 Hát ja,rohadt szemet rtlklub...
De palikkal nem értek egyet,szerintem nagyon jó kommentátor,sokszor ha ő nincs,nincs is annyira már kedvem nézni,csak néha hülyeséget beszélnek,de annyi baj legyen,kibirom :)De ő sokkal izgalmasabban vezetni mint barki szvsz... -
zlac89 #37979 Az RTL a legszemetebb csatorna!!Közvetíteni akarnak mindent, ez még rendeben is lenne,de nem tudják megoldani.Mi az hogy lazán kihagynak három kört?Coulthard előzése pedig teljesen kimaradt.
A hülye hiradó miatt, amiben semmi érdekeset nem mondtak,beszéltek a semmiről.Mikor visszakapcsoltak Palik meg nem is tudott közvetíteni, már egy köre második volt Schumi, erre ott mondja hogy 3., mikor kiírták h második és még nem akarja elhinni Czollnernek hogy megelőzte Raikönnent.Azért jó lenne ha már végre normális kommentátorok közvetítenének és nem olyanok akik még azt se tudják elolvasni ami ki van írva(schumacher 2.).Vicces ember ez a Palik csak nem azon lehet röhögni amit mond, hanem azon h milyen értelmetlenségeket beszél.A futamot mikor ismételték meg?Mert jött egy hülye film de utána meg már sztem nem is próbálták közvatíteni.
-
pauly #37978 a monacoi verseny ota megjobban utalom alonso-t,hogy kétszer is átvágott a kanyarban,pedig simán betudott volna fordulni...és meg se büntették...egyszer még oké,de hogy kétszer... -
G_ArchAngel #37977 párszor a kanyart is levágta, de éppúgy, minta Alo'-t Monacoban, itt MS-nem nem büntették meg...
a táblát láttátok (szabad fordításban): "Schumi, szabad parkolás egy korsó sörért, itt":))) -
Valószinűleg úgy hogy akkor már nem nyomta neki..az SC előtt MS-nek esélye sem volt hogy megfogja Raikkonen-t, SC után pedig idő kellett míg átmegy a közéjük szorult három pilótán..majd megint kettőn, Heidfeld és Trulli..és végül kb. arra a körre volt tiszta köre..szvsz azért a gyorsabb kör. -
hát az biztos hogy rájukféren, de nem hiszem hogy meghatódnának...
-
Akey #37974 Ha gondolhátok, írhattok egy fenyegető levelet mindenki kedvenc csatornájának. Az internetes szerkesztõség email címe: [email protected] Az RTL Klub Közönségszolgálatának telefonszáma: 06 1 382 8282 -
edeleny #37973 En is valami olyasmire gondoltam. -
edeleny #37972 neztetek a leggyorsabb köröket?Az elsö 3 pilota között alig van külömbseg.Ami ismet erdekes,hogy Suminak egy 1.16 alatti köre volt,az utolso elötti,amikor elment Kimi melett.Ha tud ilyen köröket,akkor hogy ment 6 körrel hamarabb,senkitöl sem zavartatva 1.18-1.20 köröket?
Ebben a tekintetben szerintem Alonsot ismet nem hajtottak meg.Erdekes lett volna,ha Kiminek nem rontjak el a kerekcseret,de kb azonos körülmenyek között kicsit lassabb volt mint a renaultos.Illetve amig Alonso stabilan ment 1.17 köröket,addig Kimi rapszodikus volt,egyik körben egytizeddel jobb volt,a masikban egy masodpercel rosszabb.
Erdekes lett volna,ha Rosberg,es Monty nem esik ki,mindketten nagy elannal mentek,es jo volt alattuk az auto is,igen talan Monty tulsagosan nagy elannal ment.
Fisico meg ismet csak tanubizonysagot tett rola,hogy miert nem ö,miert Alonso all az élen a bajnoksagban. -
G_ArchAngel #37971 MotoGP pontozás lehet jó lenne, bár ott ugye kiegyenlítettebbek az erőviszonyok... -
G_ArchAngel #37970 Räikkönen: csak a győzelem és más semmi nem számít
Kimi Räikkönen harmadikként ért célba a Kanadai Nagydíjon, aki az első boxkiállásig lépést tudott tartani a címvédő Fernando Alonsoval. A finn pilóta mindkét boxutcai látogatása időveszteséggel járt a kuplunggal felmerült probléma miatt.
"Nem volt egyszerű verseny. Alonsot nem tudtam megelőzni, ugyanis nagyobb ívben vette azt a kanyart, ahol a verseny végén hibát követtem el. A belső íven voltam, de két autó nem fér el ott. Ha később fékeztem volna, egyenesen mentem volna. Tehát nem sikerült. Közel voltunk, de nem elég közel." – mesélte Räikkönen a futamot követően.
A boxutcában elvesztett idő meghiúsította az Alonso csatákat is. "Az első kiállásnál probléma volt a kuplunggal, a kerekek túlpörögtek. Emiatt időbe telt, amíg a hátsó kerekek fel kerültek. A második kiállásnál az autó lefulladt amikor egyes sebességfokozatba tettem, mert kuplung nem működött."
A verseny végén a második helyezést is elveszette. "Az utolsó előtti körben Michael Schumacher került a második helyre. A homokra – vagy ami ott volt arra – hajtottam, a pálya sok helyen piszkos volt, így semmit nem lehetett tenni. Nem volt ideális, de legalább eredmény. Nem számít, hogy második vagy harmadik vagyok, ha nem nyerhetek. A világbajnoki címért sem harcolunk már, tehát mindegy. Csak a győzelem számít. Egy hiba, ami egy pozícióba került. Ilyen megtörténhet."
"Habár a boxkiállásoknál problémák voltak a kuplunggal, nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy a Renault ellen harcoljunk. Nem voltunk elég közel ahhoz, hogy nyerjünk. Tehát még mindig le vagyunk maradva." -
edeleny #37969 En meg mindig azt mondom,hogy a pontozasi rendszer sem jo.feltavnal vagyunk,es,ha Sumi nyeri az összes versenyt,es a Spanyol a masodik,akkor is Alonso a bajnok.Igaz,ilyen stabil teljesitmenny ellen lehet barmilyen pontozas,nehez megfogni. -
Ezt maximálisan így gondolom én is.
Nem a győztes hibáztatható azért mert simán nyer...kivéve ha csalna, de itt erről szó sincs.
Van egy kiváló autó és egy hozzá passzoló pilóta, a többieknek kell kapaszkodni.
Ha nagyok a különbségek technikában...csapatteljesítésben (Kimi kerékcseréje pl.) akkor van egy elrajt kis zsongás, és beállnak a helyükre vonatozni..és jön a kiállás amikor poziciócsere történhet.
De azért volt előzés, hál égnek most valahogy mégis tudtak szélárnyékban huzatni, és a sikánra már előzési pozicióban volt egyik-másik...lehet hogy nem fért be, de ha már beijesztett és a másik olyan ívet fogott ahol védekezik, akkor a sikánt már nem ideálsan vette..és van lehetőség a célegyenesben próbálkozni.
Kivéve Alonso-nál, aki mikor Kimi beijesztett kivülről, szorosabbra vette a sikánt és elvileg a falnál óvatoskodnia kellett volna, ehelyett úgy elgyorsult hogy káprázat...aztán meg elnyúlt szépen.
Nagyot lódulnak a Renault-k elgyorsításon. -
G_ArchAngel #37967 az SC szerintem úgy lenne korrekt, ha a lekörözöttek mellett ellehetne menni - a sok impotenst megint ügyesen kihasználta a Renault - Biatore már előre vigyorgott az SC-nál, tudta, hogy nem lesz gáz (sőt remélte, hogy a McLaren megsül, mint Monacoban...) -
G_ArchAngel #37966 Nem ók teszik tönre, hanem a másik 10 csapat...
Jó persze a "kicsiket" nem vádolom, hiszen örülnek, hogy élnek - de a Ferrarinál, McLarennél, Hondánál, Toyotánál, BMW-nél, Willimas-nél és talán a Red Bullnál kicsit jobban kellene dolgozni... -
Jó volt a futam eleje és a vége. Az első és az utolsó 10 kör.
Ezt a saefty car-os mutatványt el tudnám képzelni (bár lehetetlennek tűnik) 90-100 kilométerenként és akkor tuti, hogy izgalmasabb lenne minden befutó.
Bejönne 1-2 körre, amit mindenki kihasznállna kerékcserére és tankolásra, majd repülőrajt és máris nincs lekőrözés, nincs 1 perces előny az első helyen autózónak és nem dőlne el 10 kör után az első hely sorsa...stb. Kicsit nézettebb lenne minden futam és jobban kijönne a pilóták közötti külömbség.
Tudom...naív gondolatok, de pár évig Schumi és a Ferrari, most meg Alonso és a Renault teszi tönkre a "versenyt" ami egyre jobban (ész nélkül) száguldó cirkusz. -
Ez komoly! Tudnak alkotni a Skacok!! -
Dexantreal #37963 sry:P -
Dexantreal #37962 aztaaa, hűűűhaaaa, vááóóóóó
..ez aztán ütős kis múvi volt
. nem semmi vazzz, thanks, h ráakadtál

. Jó pár ismerős balesetre ráleltem a klippben. Mégeccer thanks

-
Hol van a futam ismétlése? egy gagyi film megy ahelyett hogy végignézhessem rendesen a Kanadai Nagydíjat...... -.- -
Érdekes hm... -
dav1d #37959 Akkor nyilván ezért szerepel Montoya nevetségessen Kimivel szemben... -
Vége van a futamnak? igen... hajnalban volt? nem -
Dexantreal #37957 na yolvan én szpojlerezek itt jóindulatúan, emmeg durr bele,nincs senkire tekintettel,berakja a cikket...ehh -
gabor1968 #37956 Mit is mondjak erről a futamról? A Ferrari telyesítménye az kritikán aluli volt! egyedül Kimit sajnálom! Többet érdemelne az a gyerek! nem tudom hogy ilyenkor Alonso mire is gondol? Hová megyek én jövőre? -
KANADAI NAGYDÍJ. Kimi Räikkönen mindkét boxkiállása során sok időt veszített, így esélye sem volt befogni a spanyolt
Alonso ismét tönkreverte a mezőnyt
2006-06-25 20:45 Utolsó módosítás: 2006-06-25 21:16
Fernando Alonso rajt-cél győzelmet aratott a Formula-1-es gyorsasági autós világbajnokság kilencedik versenyén, a 38. Kanadai Nagydíjon, ismét kényelmesen maga mögé utasítva a teljes mezőnyt. A Renault spanyol versenyzője zsinórban negyedik, idei hatodik, összesen tizennegyedik futamgyőzelmét aratta. A második helyen Michael Schumacher, a harmadikon Kimi Räikkönen végzett.
A rajtnál Fernando Alonso simán eljött, míg Giancarlo Fisichella kicsit hamar engedte el az autót, de gyorsan visszakozott, így azonban Kimi Räikkönnen meg tudta előzni. Michael Schumachert viszont Nico Rosberg és Montoya is lerajtolta. A finn és a kolumbiai rendkívül élvezetesen csatázott is egymással az ötödik helyért, ám csak addig, míg a williamses a kelleténél agresszívebben le nem zárt egy ívet a McLaren előtt. Montoya így kicsit kénytelen volt megtaszítani őt, amitől Rosberg a falnak is csapódott, és ezzel számára véget is ért a verseny. A safety car is bejött, így a kolumbiai viszonylag kevés időveszteséggel kicserélhette az ütközésben megsérült első szárnyát.
A hatodik körben Fisichellát kihívták letölteni a korai rajt miatt kapott áthajtásos büntetést, így Alonso, Räikkönen, Trulli, Schumacher volt az első négy sorrendje de az éllovasok előnyéről sokat elmond, hogy Fisico a boxutcát megjárva is nem sokkal a német világbajnok mögé tudott visszajönni.
Alonso és Räikkönen között tíz kör után is alig volt különbség, míg Trulliék bő tíz másodperccel lemaradva követték őket, a hatodik Buttonnek pedig már több mint húsz másodperc volt a hátránya. A tizenkettedik körben aztán a finn megelégelte a vonatozást, és elkezdte támadni a spanyolt, aki azonban visszaverte a kísérleteket. Közben két körön belül előbb Barrichello autója ment tönkre, majd Montoya kényszerült feladni a versenyt, miután egy picit elmérte a célegyenesbe vezető kanyart.
Izgalmak nélkül köröztek tovább a legények, mindössze a két éllovas növelte immár húsz másodpercre az előnyét a Trulli-Schumacher-Fisichella trió előtt, Button, Massa és Villeneuve pedig lassan negyvenre maradt el.
A magabiztos előny birtokában Alonso a 23. körben ki is jött a boxba, és kényelmesen vissza is ért Trulliék elé. Ám az olasz Toyotája egy pillanatra lelassult, így Michael Schumacher elment mellette.
Két kör múlva Räikkönen is kiment tankolni, és a szokásos McLaren-féle balszerencse most sem kerülte el: sokáig ügyetlenkedtek a jobb hátsó kerekével, amelyet végül le sem tudtak szerelni, így csak jó öt másodperccel Alonso mögé tudott visszajönni, akkor is három friss és egy használt gumival.
Lassacskán aztán a középmezőny tagjai is kiszállingóztak a boxba, csak a két Ferrari és a két BMW száguldott egyre könnyebb autóval a 3-6. helyeken. Schumacher kezdett is felzárkózni Räikkönen mögé, de aztán a 32. körben kiállt ő is, de alig töltötték fel a kocsiját, így maradt két kiállásos taktikán ő is. Végül Heidfeld és Massa is letudta a tankolást, így helyreállt az eredeti rend az élbolyban, csak Trulli csúszott vissza Schumacher és Fisichella mögé.
Elöl Alonso továbbra is kényelmesen, 7-8 másodperccel vezetett Räikkönen előtt, Schumacher pedig egy újabb húszassal lemaradva üldözte a finnt, de széthúzódott a mezőny: mindenki kényelmes távolságból követte az előtte lévőt: jó ideig csak a három éllovas látványos, de veszélytelen elfékezései és pályatévesztései borzolták a kedélyeket.
A második kiállások sorát Trulli kezdte a 48. körben, és kisvártatva jött Alonso is, aki szélsebesen, gond nélkül letudva a tankolást épphogy Räikkönen mögé jött vissza. A finn négy kör múlva követte a spanyol példáját, de most még szerencsétlenebb volt, mint az előbb: ezúttal le is fulladt a kocsija, de azért épphogycsak bejött a harmadik Schumacher elé. A német egy darabig üldözte őt, de aztán 13 körrel a vége előtt ő is a tankolást választotta.
Hogy azért ne maradjunk tökéletesen izgalmak nélkül, arról Jacques Villeneuve gondoskodott: a hazai pályán versenyző pilóta a falhoz csapta BMW-jét, így ismét a safety carnak kellett bejönnie, így azonban hirtelen méterekre csökkent a különbség az addig egymástól jelentős távolságra köröző riválisok között, bár lekörözött versenyzők ékelődtek közéjük.
Alonso a biztonsági autó kiállása után is hamar ellépett a többiektől, Schumacher azonban kitartóan üldözte Räikkönent, és a finn hibája miatt az utolsó előtti körben sikerült is megelőznie. Ugyanekkor a motorcsere miatt a rajtrács végéről induló Coulthard is feltette a koronát remek teljesítményre, és Buttont megelőzve becsusszant a nyolcadik helyre.
A vb-címvédő az utolsó körre már kicsit visszavett a tempóból, de így is magabiztosan győzött a 38. Kanadai Nagydíjon. A második helyre Michael Schumacher futott be, akinek már 28 pont a hátránya a spanyol éllovas mögött a vb-pontversenyben. Räikkönen is őrzi a harmadik helyet az összesítésben, és Fisichella is tartja a negyedik pozíciót.
38. KANADAI NAGYDÍJ, VÉGEREDMÉNY
Helyezés Pilóta Csapat Gumi Hátrány Kiállás
1. Alonso Renault (M) 2 kiállás
2. M. Schumacher Ferrari (B) + 2,1 mp 2
3. Räikkönen McLaren (M) + 8,8 mp 2
4. Fisichella Renault (M) + 15,6 mp 3
5. Massa Ferrari (B) + 25,1 mp 1
6. Trulli Toyota (B) + 1 kör 2
7. Heidfeld BMW (M) + 1 kör 2
8. Coulthard Red Bull (M) + 1 kör 2
9. Button Honda (M) + 1 kör 2
10. Speed Toro Rosso (M) + 1 kör 2
11. Klien Red Bull (M) + 1 kör 2
12. Webber Williams (B) + 1 kör 2
13. Liuzzi Toro Rosso (M) + 2 kör 3
14. Monteiro Midland (B) + 4 kör 3
A KIESETTEK
Kör Pilóta Istálló Gumi Kiesés oka
1. Albers Midland (B) Ütközés
2. Rosberg Williams (B) Ütközés
3. Montagny Super Aguri (B) Motorhiba
13. Montoya McLaren (M) Kicsúszás
13. Barrichello Honda (M) Motorhiba
62. Villeneuve BMW (M) Kicsúszás
63. R. Schumacher Toyota (B) Motorhiba
75. Szato Super Aguri (B) Motorhiba
A PONTVERSENYEK ÁLLÁSA
PILÓTÁK:
1. F. Alonso spanyol, Renault 84 pont
2. M. Schumacher német, Ferrari 59
3. K. Räikkönen finn, McLaren-Mercedes 39
4. G. Fisichella olasz, Renault 37
5. F. Massa brazil, Ferrari 28
6. J. P. Montoya kolumbiai, McLaren-Mercedes 26
7. J. Button brit, Honda 16
8. R. Barrichello brazil, Honda 13
9. N. Heidfeld német, BMW-Sauber 12
10. R. Schumacher német, Toyota 8
11. D. Coulthard brit, Red Bull-Toyota 8
12. J. Villeneuve kanadai, BMW-Sauber 7
13. M. Webber ausztrál, Williams-Cosworth 6
14. N. Rosberg német, Williams-Cosworth 4
15. J. Trulli olasz, Toyota 3
16. C. Klien osztrák, Red Bull-Ferrari 1
CSAPATOK:
1. Renault 121 pont
2. Ferrari 87
3. McLaren-Mercedes 65
4. Honda 29
5. BMW-Sauber 19
6. Toyota 11
7. Williams-Cosworth 10
8. Red Bull-Ferrari 9 -
edeleny #37954 A szabaly az ugy szol,hogy egy pilota 7 szett gumit hasznalhat el,es nem az hogy egy csapat 14-et.Innettöl nem lehet az,hogy Fisi,vagy Massa uj gumijait a csapattars hasznalja el.Az viszont lehet,hogy a ök kiserletezik ki a kevereket a futam elött. -
Dexantreal #37953 na nem jött össze sry, pedig megnéztem kéccer is, hogy nem-e szúrtam el vmit
-
Dexantreal #37952 Azok kedvéért, akik esetleg este nézik meg fullba a futamot...
-
pauly #37951 Bemehetne már rtlklubhoz valaki egy bombával...