182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
egyébként csak érdekesség, Alonso kiváló pilóta, de ismerjük be sok mázlija van/volt. Egyszer szívna, de valahogy mindig megússza. Monaco: Sumi miatt fékeznie kellett, de megbüntették. Most megbüntetik, aztán Sumit is ugyanúgy büntetik egy enyhébb bűnért. -
engem is ez idgesít. A szabályok szerint szabályosan fékezget, de ez gerinctelen g*ci dolog, bárki bármit mond. Tehát ez nemolyan harc, ahol a végén gratulálnak egymásnak és barátok, hanem ezért útálni fogják a többiek. De ha ilyen áron akar nyerni, akkor hajrá... -
Hát, vagy csak simán nem tudta még, hogy piros zászló van a pályán. Nem hiszem, hogy megkockáztatna egy esetleges büntetést azzal, hogy a szombat délelőtti szabadedzésen piros zászló ellenére előzzön. Ez már megint az a kategória mint amit a Monacoi esetre ráhúztak, hogy egy teljesen beláthatatlan kanyarban direkt befékezi az autót, hogy jó neki mehessek. 
-
Igen, a büntetés jogos...ezzel sztem senki sem vitázik, piros zászlónál nincs előzés.
Itt az van hogy pl. Alonso miért fékezett már megint?..jó aki akarja, vagy kedveli az valszeg azt mondja erre hogy fifikás húzás volt, mert hogy szivesen belehallgatnék a rádióba a szitu előtt az ziher.
Kubica már szedte ki az autót az ívről nehogy rászaladjon Alonso-ra amikor az vmiért megfékezte kigyorsítási szakaszon...MS meg átszaladt rajtuk.
..és ezek azok a szituk amik nálam már soknak mondhatók, a DC-s eset még anno, az SC utáni megfékezések (ami csak azért nem tetszik mert ha sikerül, akkor dq jár a másodiknak)..és az ilyen ráhúzás-eléfékezés mint Doornbos eseténél.
...szal ezek alakítják ki bennem azt a véleményt hogy ennél az MS-piros zászlós esetnél is ott volt Alonso az egész esemény elején és vzzz már nem hiszem hogy nem manipulálta a szitut.
...mégegyszer mondom, a büntetés jogos és piros zászlónál nincs előzés...de szivesen néznék egy helikopteres felvételt és hallgatnék bele Alonso rádiójába az eset előtt.
..mert ilyenek miatt nem érzem egyforma súllyosnak a két eseményt amit viszont egyformán büntettek....
de mindegy, majd meglátjuk mi lesz...de a versenyzők valszeg jobban tudják hogy valójában hogy és mi volt, ha Doornbos szájon kapta volna Alonso-t, az lett volna szvsz a leghelyesebb büntetés.
MS eseténél nincs elég infó/felvétel sajnos hogy az ember azt mondja hogy frankón megérdemelte. ..de hibázott az látszik, mert valszeg nagy volt az érkező sebessége és nem tudta meglassítani mint Kubica.
-
szerintem a Sumák kocsiján is van ugyanúgy fék, mint a többiekén. Reflexekben nem szeneved hiányt, ezt eddig is tudtuk. Akkor meg mért a gázt nyomja a fék helyett?! Nem kellett volna megelőznie; megelőzte. Bünti jogos. (szvsz)
Egyébként meg nagyon szép volt az 1:18.xx-es köre, kalap le (és ez tőlem nagy szó, mert nagyon nem csipázom - ez is saját vélemény, nem kell meggyőzni, hogy miért szeressem). Látszott, hogy tényleg mindent megtesz érte. -
jefferson83 #39784 Ámen testvér... :) -
pauly #39783 majd meglátjuk :) -
Gabor_(HSF) #39782 Ámen......... -
Gabor_(HSF) #39781 Na mind1...Alfonz 2x kapott 1-1 mp a 2 vétségért ,mig Sumi egyből 2mp,az igazság nem itt van,hanem,hogy Sumi nyer azt kész
-
jefferson83 #39780 Így igaz, majd máskor jobban figyelnek. -
pauly #39779 Na igen ez meg a másik,egyszerűen rászólok a boxból a biztonság kedvéért,hogy figyelj te barom most piros zászló van,ne előzz meg senkit,ha meg már nincs azt is közlik oszt kész.Nem látok bele igazából,de ehhez nem kell túl nagy ész hogy ilyen hibákat ne kövessenek el szerintem... -
jefferson83 #39778 Na jó sárga se :) -
jefferson83 #39777 Én is ezen a véleményen vagyok, hogy nincs minden egyes cm-en piros zászló. Egyébként én azon vagyok mélységesen felháborodva, hogy egyenlő súllyal kezelték a két esetet. Szabálykönyv nem tudom milyen lehet, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy az a pár ember összejön és kitalál egy büntetést a hasukra csapva. Le kéne már papírra írni a konkrét büntetéseket és nem lenne vita. Ez így tényleg cirkusz. -
Gabor_(HSF) #39776 Ha jól megnézed,akkor ez az eset a Mansel azaz a 4 kanyar után történt,a zászlókat pedig a 4 kanyar bejáratánál lobogtattják és az 5 kanyarnál,amitől még messze volt...
ezért mondom,hogy nehéz kontrolálni ezt a helyzetet,ha nem szólnak időben a boxból,nagyon könnyü benézni és ez igaz alonsora is a sárga zászlós esetnél.... -
pauly #39775 Igazából schumi kameraállásából jobban lehetne látni hogy mi is történt...
De akkor is túl amatőr hibának tűnik nekem schumitól...
Meg ami nagyon furcsa,hogy épp most történik ez is,amikor lehet hogy még 10 pontot is tudott volna így hozni Alonso-n... -
Gabor_(HSF) #39774 Nem elsősorban azon van a hangsúly,hogy esetleg ki reagálja le ha valaki ok nélkül befékez,itt nincsenek féklámpák ami mutatná ki az aki lassit,mehetett másik iven is és nem is érthette miről van szó....
Én alonsot se azért büntettem volna 1 mp re mert elnézett egy sárga zázlót,hanem amit a célegyenesben csimált...
Soha nem voltak ilyen szankciok,hogy rögtön beavatkozzanak a versenybe,ez egy új divat,ami nekem nem tetszik........... -
Gabor_(HSF) #39773 Hát ez csak azért nincs rendben,mert nagyon nehéz a pályán kontrolálni akár piros vagy sárga zászlót...
Ezt is csak az érezheti át aki ment már ilyen körülmények között...
Persze nem védeni akarom azt aki elnézte,csak sztem se az a cél,hogy igy avatkozzanak bele a wb eldöntésébe...
A régebbi szabály tiszta volt,ha elnézted valamelyik előzésre tiltó zászlót,kaptál egy felfüggeszettt büntetést,ha ismét belecsusztál egy versnyből kimaradsz, ez tisztességes volt...De ami mostanában megy!
3 nyeszlett majom itélkezik aki roki kocsival közlekedik és fehér bottal,hát ez nevetséges............... -
Azt ne felejtsd el hogy ennek az FIA a fő kiváltója...
Elképzelem ahogy Briós mondja Alonzonak, "hé te ott van mögötted Sumi szopassuk meg, lassíts, de ottvan mögötted Kubica is, aki biztos ugyan ugy fog lassítani egy picit, DE ott van Sumi aki nemfog és megelőz mindekit majd kap jó kis büntetést hogy egál legyen, és megyek Fryhoz odadom neki a pénzt hogy ehhez a gyors és okos manőverhez a Honda is hozzá járult ugy ahogy megbeszéltük"
Ezt te eltudod képzelni? loal -
Gabor_(HSF) #39771 Azaz igazság,hogy már teljesen kihalt a fairplay ebben a játékban,most hogy megnéztem én is a lassitásokat,nyugottan mondhatom alonso utazott arra,hogy Sumi belecsusszon ebbe a szituba, a FIA-nak meg több se kell,lecsap rá ahól tud..
Talán ennek tudatában tényleg tele lehet a töke és a 8. wb cim után visszavonul..
Talán briosnak az fájhat a legjobban,hogy elengette Sumit 95 ben,nem tudom..
De Alfonz tudása eddig tiszteletet váltott ki belőlem,mostanság leginkább viszont már csak uszinpátiát...
Akár hogy is,ez már leginkább az idegek harca és remélem ebben a röno alulmarad..................... -
pauly #39770 Mondjuk akkor is Schumi hibázott...Nem kellett volna megelőzni...
Amúgy utálom Alonso-t,de lényegében ő azon kívűl hogy lelasított,nem tett semmi rosszat :)A kérdés hogy miért lassított le? Tudta hogy megfogja előzni Schumi? hogy figylmen kívűl hagyja a zászlót? :)
Esküszöm már olyan mintha az egész meglenne beszélve,ha alonso kapott 2 mp-et,akkor schumi is :)
mindenesetre érdekes... -
érdekes....amikor lehagyta őket rágyorsitott a szemét(afonzoka)...ezt már nem vetted észre vaze !!!!!! -
pauly #39768 ööö ezt nem értem :)hogy 2 körrel később indulhatna?Ezt most mire érted? -
Nyiri #39767 Egyebkent este mar csak 2 autot emlitettek. -
Nyiri #39766 Ha alonsot nem buntetik meg akkor Sumi most 2 korrel kesobb indulhatna es kerek nelkul. Mcarloi esemenyeket latva. -
jók a hozszólások :)))
Én azt tom, hogy sok ez már...nálam már túl sok, már régen meg kellett volna inteni hogy ne fajulhasson idáig,.. szvsz a megtorló magatartásnak nincs helye a pályán.
MS büntijénél meg már megint ott van Alonso az események elején..
tköm tudja, az egyik oldalon ott van egy csávesz aki ráhúz és eléfékez a másiknak hogy büntessen, a másik oldalon meg MS túlszalad piros zászló alatt két vagy három autón..
Nálam ez van, és én sem akarnám hogy ez szóljon bele a VB-be, de ha vki többször tisztelet nélkül bánik a versenyzőtársaival, és fenyegeti őket veszélyhelyzetekkel...akkor azt vki meg fogja tolni vhol...és ezt jobb lenne megelőzni, már az elejétől inteni kellett volna pénzel-több pénzel-kisebb büntetéssel hogy ne jusson el idáig (vagy még tovább) a helyzet.
-
pauly #39764 Engem ami zavar hogy mindkettőt ugynannyival büntették...Kíváncsi lennék,ha Alonso-t előzőleg nem büntetik ezzel a 2 mp-el,akkor Schumi milyen büntetést kapott volna...már ha egyáltalán megbüntetik akkor...
Szerintme akaratlanul is arra gondol az ember,hogy ez az egész bünti azért lett schuminal hogy ne szerezzen annyi pontot most egyszerre,mert ugye így izgalmasabb a vége... -
pauly #39763 igen,én is annyit hallottam hogy 3-at,de hogy ki volt a harmadik
,bár mondjuk az most nem fontos :)
-
És ebből mi nem igaz? -
gergelyanevem #39761 jaja,csak itt időbüntetésről van szó...sajnos
de mindegy, ami megtörtént megtörtént, majd holnap kiderül, ki mire lesz képes
-
Azt nemtudom kivolt, csak ugy hallottam hogy 3at előzött meg Kubi, Alo és még valaki, Button a pálya szélén oltogatta a csodás, megbizható Honda motort. -
Nyiri #39759 Egyebkent 10 perce mutatta az rtl a sumi es az alonso riportot. alonso alszenten vigyorogva mondta hogy O csak osszeveszett egy versenyzovel, mig sumi szabalyt sertett. Pofatlan a srac picit ;) -
pauly #39758 ja,ok,azt hittem hogy button volt a 3. akiet megelőzött schumi... -
Egyiknek dupla annyi pénzt kellett volna fizetnie :))) és akkor kész. -
pauly #39756 ööö,most Button hol volt? Kubica mögött??
És Alonso akkor minek lassított annyira le? Azt nem mondta? -
gergelyanevem #39755 nem is azzal van a gond hogy büntit kapott csak...
Alonso szándékosan tette amit tett, és veszélyeztette is más épségét, míg Schumacher figyelmetelensége miatt előzőtt...szerintem nem egy kategória a két bűn... -
Nem, Alonso is hibázott, Sumi is... mind2en megkapták a büntit, bár én pénzel sujtottam volna őket mer semmi eget rengető dolog nem történt, sőt ez mind edzésen. -
Nyiri #39753 Jellemzo. Ha sumi csinal valamit az tuti szandekos. Ha alonso akkor csak veletlen. -
Kimi alázott, Sumi kapott büntit mer megelőzött 3? versenyzőt piros zászló alatt ( Button Hondájában felLÁNGOLT a tűz iránti szerelem ögéjn ). Sumi Alonsot hibáztatja hogy nagyot fékezett és ő szopatta be direkt... Alonso szándékos Sumaher szopatása, Sumaher szerint :D , itt a videó nézd meg, Alonso mögött Kubica és még talán valaki, és utánnuk Sumi, érdekes módon Kubica nem fékezett semmit, csak lassított, Sumi meg mellettük elszáguldott, szvsz tűl gyorsan ment vagy figyelmetlen volt, de rákenyi Alonsora igy ismát a Spanyol a közutálat tárgya... Hogy mi volt döntsd el magadban, Kubica ott volt ha neki sikerült kicsit lassítani akkor másnak is... és emiatt kapott 2 seces büntit sumák is! -
mi történt most értem haza csak nem rég nem láttam :( -