182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
itt csak az időket irja ki és nem a ferrari kameráját mutatja...vagy tévedek? -
Rohadjon meg az eső, Kimi végre nyerhetne, de az eső szétcseszi az egész futamot 
-
végre értelmes képeket is mutatnak egyszer egy évben...warm up :) -
jefferson83 #39826 Regisztráltam
-
Gyönyörű a pálya állapota :DDDD 
-
mekkora vizes pálya:) -
mióta várok esős futamra :) -
jefferson83 #39822 Már vártam, hogy belinkeled :)) Jó lenne, én is megnézném. Eső miatt érdekes lesz a futam már várom. -
elég volt kupicáé is...ő is majdnem rajta veszett a kis köcsög manöverén...
egyre többet csinálja a srác(fékezés)...lásd széftikárok mögött..... -
http://www.formula1.com/race/livetiming/763.html -
a felvételeket nézve a retekklábbon....alfonzo sztem benne volt rendesen(nem sokon mulott kobica se)hol van az ö büntije,a sumi monakoban történtekhez képest.... -
KMeyer #39818 Interneten is lehet követni a verseny állástá,hogy melyik autó a pálya melyik részén van,milyen időket megy,ki leggyorsabb,meg hasonlók.Hasonló ahhoz,ami a csapatfőnököknek is van.Nem tudja vki,hogy mi ennek a címe? -
A ferrari on board kamerája beszart az eset alatt? érdekes módon azt nem mutatják hogy honnan jött, milyen sebességel és ő hogyan reagált rá, csak azt hogy elmegy. -
gabor1968 #39816 Lassan majdcsak elkezdik a műsort a retek klubbnál is!
A Németek többet közvetítenek, de én azt sem szeretném ha verseny közben nyomnák a reklámokat! Valamit valamiért tipikus esete! -
nyerni kell,mese nincs!!az alfonzo + brios páros meg mondjon le!!!bizom az esőmenő csávóban!! -
Esőgumi rulez:)))) -
Ezt kidrukkolták Palikék. :D -
érdekes lesz -
Ringtől 15 percre lakok, itt hol jobbban esik, hol kevésbé, de esik... -
gabor1968 #39810 Ez az eső fog még érdekes dolgokat produkálni! Én a rajttól nagyon félek!
-
szégyelje magát a retek klub!!!itthon se tudnak olyan műsort adni mint a ddr rtl,v az orf!!!annyit elvártam volna,mint Magyar ,hogy a mi futamunkal kapcsolatban ne maradjunk le semmiről.....1 évben 1x !!!olyan nagy kérés lenne ez??????????????????????????????????????? go sumi go !!! -
Most már mind1, tegnap valszeg szárazra voltak állítva, sőt az időket látva 100%, ha esik akkor rádobják a eső gumit azt mennek:) -
pauly #39807 pl ha kimi-nek a kocsija bírni fogja végig,akkor őt nem valószínű hogy megtudja szvsz előzni,ezért nem mondtam elsőt :) -
Gabor_(HSF) #39806 Ráadásul az egy nagyon kemény kanyar,egy völgyből jösz felfelé és csak érzésből esel rá a balos ivre,mert nem lehet belátni,ott már énis eldobtam a vasat kb 180 nál..... -
MrTressy #39805 Ez az idöjárás alaposan feladja a leckét a csapatoknak.Nem elég hogy hideg van még az esö is esik.Erre állitson be valaki autót úgy hogy 98ban volt ilyen idö utoljára verseny alatt
-
mindenki ezzel jön de ha szerintetek eddig eljut akkor miért nem lehetne első :)
kimi az útobbi futamokon nem volt valami stabil! tehát nem biztos hogy nyer -
pauly #39803 mondjuk ha 3. és massa meg 2.,akkor egyértelmű hogy 2. lesz schumi :P -
pauly #39802 szerintem max 3. vagy 4. lesz... -
Na bzz ezt most magyarázd meg hogy hogy érted! :DDD
-
nem tudom én úgy érzem schumi ma nyer itt :D de mindenki lehurogott :) majd meglátjuk :D istencsászár thx az infót :) -
Nincsenek nagy igényeid látom, inkább legyen jó verseny! -
jaja :) akkor 1 köpésre vagy ^^ -
vzze egomi vagy? :) (én dorogi) -
pauly #39796 schumi úgyis jó esőben is :P Alonso meg remélem kicsúszik akkor :D -
Itt esik az eső töretlenül ( esztergom ) sztem ott is, legalább is remélem :D
Igen, a ring oldalán az időjárás mutató Light Raint, 15 fokot szvsz gyenge esőt mutat! -
Nyiri #39794 Brios meg van sertodve es most mindenkinek beszologat. Eddig is ezt tette csak akkor nagy volt az arca. Most nincs mire vernie magat igy sertodottsegbol jar a szaja. Szanalmas ven farok. -
milyen idő van a hungaroringen? állítólag eső lesz délután ! valami infó? -
Ja a mozgó sárnyak is a Ferrari-n voltak a legjobbak, azokat is lemásolták és végül azokat is év közben betíltották.
mondjuk azért ez nekem nem kerek:
"A német futam előtt aztán közölték, illegális. A tartalék autóba azért beszereltük..."
minek szerelték be ha megmondták hogy illegális? próba szerencse? :))
McLaren-nél meg lehet hogy morc, de most nem tom melyik médiacikk az oké, az ahol összefog a McLaren és a Renault, vagy éppen örihari van, vagy egyik sem :)) -
tali #39791 sziasztok -
Briós leoszt mindenkit:
"Kaptunk egy levelet a szezon közben az FIA-tól, hogy az első lengéscsillapítónkról felmerült, szabálytalan. A német futam előtt aztán közölték, illegális. A tartalék autóba azért beszereltük, az ellenőr megnézte, és tökéletesen szabályosnak találta a gépet. Erre az FIA megfellebbezte saját emberének a döntését, ami, ugye, kicsit furcsa, mert az ellenőröket az FIA küldi" - hitetlenkedett Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke péntek délután a Hungaroringen.
Még mindig a lengéscsillapító
A playboy menedzsernek alig két hete műtöttek ki egy rosszindulatú daganatot a veséjéből, fogyott egy keveset, de nem néz ki rosszul. A Renault-vendégek és csapattagok között szigorú arccal járkál, de saját irodájába invitálja az újságírókat, és a zárt ajtó mögött már nyoma sincs szigornak.
Flavio Briatore mindenkit osztott
Briatore válaszol mindenre, humorizál, nevet, és sajátos olasz akcentusával a McLarent szidja.
"Mi találtuk ki ezt a lengéscsillapítót, aztán a többiek elkezdték másolni. Persze, hogy a mi kocsinkban működött a legjobban, van, amikor jól másolnak, van, amikor rosszul. A McLarennek például nem is volt ilyenje szerintem. A szezon elején még szabályos volt, érthetetlen nekem, miért kellett betiltani" - hangzik az első fricska a rivális csapatnak.
A McLaren tesz be
Briatore és az angol riválist vezető Ron Dennis nincsenek jóban. Utóbbi elcsábította az olasz világbajnokát, Fernando Alonsót, és úgy hírlik, ahol csak lehet, igyekszik keresztbe tenni ellenfelének.
Ötvenhat éves házigazdánk hamarosan ki is fakad. "Úgy tűnik nekem, a McLaren áll az egész ügy hátterében. Sportszerűbb lett volna, ha hivatalosan feljelentenek minket, nem pedig nyomást gyakorolnak a háttérből. Persze nem tudhatom, hogy tényleg van-e köze a tiltáshoz a McLarennek."
Jelenleg nem tilos
A sokat emlegetett rendszer természetesen az interjú központja, másfél hete erről az eszközről szól a Forma-1. Legális? Illegális? Illegális lesz? Briatore állítja, "a lengéscsillapító használata jelenleg nem tilos". Csak hogy attól tart, ha használják, a bíróság az FIA fellebbezésének helyt ad, elveszik tőlük a pontokat, amiket a betiltás óta szereztek vele.
Magyarországon újra használni akarták a rendszert, miután Charlie Whiting technikai ellenőrtől támogatást kaptak, de végül ellenkezőleg döntöttek.
A vb-rivális Ferrariról sokáig nem esik szó, de a McLarennel kapcsolatban felmerül. "A McLaren után a Ferrari is fellépett ellenünk, hiszen az ő kocsijukban sem működött jól a szerkezet."
A menedzser nem csak Dennisékre haragszik, igaz, dühe inkább csalódottságnak hangzik. "Igazságtalannak tartom, hogy szezon közben változtatnak a szabályokon. Ha az első vagy a második futam után tették volna, rendben, de így nagyon inkorrekt."
Újra felgyorsulnak
A Renault nincs könnyű helyzetben. A vb-t vezető pilótája, Fernando Alonso az elmúlt három futamon 14 pontot veszített üldözőjével, Michael Schumacherrel szemben. A német már csak 11 egységre van tőle.
A múlt hétvégén Németországban szenvedtek a kék kocsik, de Briatore állítja, nem kifejezetten a hiányzó alkatrész miatt.
"A hockenheimi különös futam volt nekünk, a Michelin legújabb abroncsait használtuk, csak mi, az összes michelines csapat közül. Nyilvánvalóan nem funkcionáltak a legjobban. A szállítónk viszont azóta remek munkát végzett, meglátjuk, mi történik szombaton és vasárnap, de arra számítok, hogy újra felgyorsulunk."
Idén nem botlanak a Hungaroringen
Nem tagadja viszont, nem csak a Michelin, ők is mellényúltak Hockenheimben. "Segíteni próbált nekünk az új gumival, és nem csak emiatt szenvedtünk, a hátsó felfüggesztés szintén benne volt a dologban. De Hockenheim tavaly is katasztrófa volt nekünk, úgy mint idén, úgyhogy azon a pályán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtunk."
Tavaly ennél jóval nagyobb tragédiának bizonyult a magyar futam, amikor Alonso pontot sem szerzett. "Igen, Magyarország is katasztrófa volt, de annak az oka a szokatlanul nagy hőség volt. Szerintem ezúttal versenyképesek leszünk."
Annál is inkább előfordulhat ez, mert az időjárás szinte totálisan az előző évi ellentéte, pénteken 20 fok körüli hőmérsékletben köröztek a pilóták.
"A hideg mindenkit meglepett, mindenki szenvedett egy kicsit, nem volt tapadás, de én javulást várok - bizakodik a francia csapatot vezető olasz. - A Hungaroringen versenyképesek leszünk. Csak Indianapolisban nem voltunk azok a Michelin miatt, de ezért nem hibáztathatjuk őket. A 2005-ben történtek miatt nagyon vigyáztak, hogy a gumik kibírják a versenyt, nem mertek semmit kockáztatni."
A gumik miatt is az FIA a hibás
A gumikkal kapcsolatban Briatore újra beszól a Nemzetközi Autósszövetségnek (FIA). "A Bridgestone okozza a különbséget, ami egyértelmű is, hiszen örökre a Forma-1-ben akarnak maradni. Remélem viszont, hogy a Michelin világbajnokként akar kiszállni."
A Michelin célja persze az ő célja is, és megvalósítására az utóbbi közepes eredmények után is lát esélyt.
"Az újságokban azt olvasom, a Ferrari megnyeri a világbajnokságot. De nézzük csak, mi volt tavaly? A McLarennek már odaadták a konstruktőr-vb-t, de a végén csak mi nyertük azt is. Ők akkor se nyertek semmit. Ha van lengéscsillapítójuk, ha nincs, nem nyernek semmit."
Még egy beszólás a McLarennek
Az utolsó odacsapást nem is képes itt befejezni.
"Bármi történik, a McLaren nem tud beleszólni a vb-harcba. Mióta nem nyernek? Mikor voltak utoljára világbajnokok? - itt egy pillanatra elakad, de a kollégákkal kisegítjük, hét éve, így a jelenet folytatódhat tovább: "Hét éve nem nem nyerik meg, de minden évben bejelentenek valakit, hogy eltereljék a figyelmet a kudarcukról. Volt Pablo, Pablo, Pablo, most Pablo nincs sehol. Ugyanezt csinálják Fernandóval."