182273
  • Count Adyn
    Nem feltétlen, jelenleg jobb annyival a ferrari hogy massa is bejöjjön alonso elé mint a példa mutatja, ms meg ha nem hibázgat többet akkor még odaérhet a vb címre:)
  • gabor1968
    Mostmár nagyon kicsi esélyét látom annak hogy Sumi nyerjen a végén! Minden futamon legalább 3 pontal kellene neki többet szereznie mint amennyit Alonso szerez! Tehát az öszes hátralévő versenyen 1.Sumi 2.akárki, és 3.Alonso! Erre pedig nem látok sok esélyt! De viszont az idén a Ferrari lessz a bajnok!
  • Ch_Slater
    igaz.
    csak azért írtam, mert a verseny után is kérdezték itt, hogy miért kért elnézést Massa Schumitól. Pedig nem kért elnézést, csak a Palikék bénáztak a "fordítással". Úgy gondolták, ha benne van az hogy sorry (I feel sorry for Michael...)akkor az már elnézés kérés, vagy mentegetőzés...
  • Count Adyn
    btw szerencsétlen raikkonen , na ő aztán nemtudja miaza szerencse már kb
  • b-type
    igen, van sansz rá, sőt még a Bímerek is meglepően jól mentek, talán nem elég jól, de azért frankón, Heidfeld szegény még megrajtolta Kimi-t is..aztán beleállt a balesetbe :)) :( Kubica meg könnyű/jó sebességű autóval elég harcos tipus.
  • passatgt
    hibázott de akkor még volt 3 perce kb 2 kör minimum belefért volna még,talán úgy is hogy kiment volna egy szett gumiért
  • Istencsászár
    Kimi és akár más is... a Honda is, kiváncsi leszek hogy az uj moci mit hoz nekik hiszem a legnagyobb bajuk a lóerő hiánya...
  • b-type
    de :))
    kemény lesz MS-nek, de mellettük szól hogy nagyon erősek, és mindkét pilóta erős, Massa-nak az első Ferrari-s évében meglett az első pole és a futamgyőzelem, ez nagy lökést adhat neki elvileg, és már elérte azt ami igazolja a szereplését akár a jövőre nézve is.
    Szal ha nincs hiba elvileg mindkét pilóta toppon van hajtva az autó pedig képes a VB-ért menni.
    Alonso leginkább egyedül van, és bár a pontelőnye nagyon mellette szól, ha Giancarlo nem javul fel akkor neki is feszülnie kell még...és még mindig ott van Kimi, aki bekavarhat. :)
  • edeleny
    Igen,viszont hátra van még Kina.
    Nem jol elvoltunk idáig?
  • Istencsászár
    Irtam olyat hogy bocsánat? "sorry michael"
  • b-type
    Mindenesetre MS még mindig VB lehet...sőt én nagyon arra hajlok hogy meg is lesz.
    De több hibát nem követhetnek el...sem ő sem a csapat.
  • Ch_Slater
    ott nem bocsánatot kért, hanem azt mondta, hogy sajnálja Michaelt (hogy csak harmadik lett), de boldog amiatt hogy nyert...
  • Kit--Kat
    Nem kell itt bemagyarázni mindenhol így megy, csak a Ferrarinal olyan pilóta szokott lenni Michael mellett aki negyedannyit tud és örül, hogy ott versenyezhet.
  • b-type
    Hát végül is nem. :))
    mármint nem az van amit gondoltam, ahogy Liuzzi megpördült viszonylag hamar belengették a duplasárgát, amit teljes pályás sárga zászlót jelent...azaz a pálya teljes területére érvényes a sárga zászló, így a pályán tilos az előzés.
    Nem lehetett pozíciót cserélni, az SC-ig ugyan még bőven volt idő..de a teljes pályás sárgát jóval korábban belengették.
    De mondjuk Massa-t kint hagyhatták volna, ezzel ugyan a gyártók versenyében rizikót vállaltak volna, de ott egyfelől közelebb vannak a Renault-hoz pontszámban, másfelől Giancarlo a Renault-nál detto nagy hátrányba volt.

Ami viszont érdekes hogy MS kb. 11mp-ig volt a box-ban vmiért.
  • Kit--Kat
    Összességében a hibál is de ezen, belázhatod nyugodtan. És nem kell tőled több ilyene lemzés, meg van köszönve.
  • edeleny
    Annyira nem érdekel a dolog,de ha már Sumi szemszögébol nézzük,akkor valami szombaton a második etap után változott meg.Simán,nevetve kellett volna a poleban lennie,de hibázott,és aztán szerintem biztonságit ment.
  • Istencsászár
    Jó-jó, de ( most jön a utálom a ferrarit én ), nekem ez a mentalítás nem tetszik hogy Massa fejébe bele van verve " te csak 2. vagy, te csak segítesz, neked ez a dolgod" egy bábu... "sorry michael"... ez csak bizonyitja ezt...
    Persze Rönó, Meki és stb, segítenek egymásnak, de nem ilyen látványos, nem ennyire egyértelmű módon jön át... Fisconak esélye sincs hogy tegye, Montyval is csináltak ilyet de nemvolt állandó dolog...
  • b-type
    igazából ha elfilózgatok rajta, akkor még az is felmerül, hogy MS nehezebb autóval volt qualon, és az SC alatt szükségből tankoltak csak rá MS-re...valszeg pont rosszul jött ki az SC.
    ..és lehet hogy ez miatt a bónusz súly miatt is sikerültek lassabbra a kerékcsere utáni körök MS-nél és persze a gumik miatt.
    meg is nézem újra..:)
  • edeleny
    Mindenesetre a sors adta,a sors elvette.Kanadában Suminak ajándék volt az SC,itt sorscsapás.
    Viszont,ha azt veszem,hogy talán nem ezen ment el a jobb helyezés....
  • b-type
    Ezt mondom, hogy bőven lett volna idő eldönteni a Ferkánál hogy legyen helycsere, a Box-ban látták hogy Liuzzi kicsúszott a célvégi balos után, onnan már csak azt kellett várni hogybeküldik-e az SC-t..és Liuzzi tökölt még a kocsiban mikor kiszállt, és csak utána jött ki az SC, idő bőven volt. Sőt még akár csak ha valószínűsíthető hogy SC lesz már megcsinálhatták volna a helycserét ha akarták volna..virágnyelv és kész.
  • edeleny
    Onnétol,hogy a versenyzök tudtara adták,hogy jön az SC. tilos az elözés,szal a sorrenden nem változtathattak,viszont megtehették volna,mint tette a Mc. tavaly,hopgy Sumi lassit,és elöre engedi Massát,hogy ö ne álljon feleslegesen a boxba,öt ugyse elözhette volna meg senki.Igaz,hogy erre is vany szabály,de majd egy kör alatt ez nem lett volna feltünö.Igaz ebben is ott vaolt a kockázat,hogy a Renaultnál gyorsabban dolgoznak.
  • b-type
    Fisichella is segíti Alonso-t...illetve segítené ha olyan helyzetbe kerülne...sőt még Monty is kijelentette anno hogy segíti Raikkonen-t.
    ..szal sztem rendben lett volna ha elengedi, Giancarlo végül is csak szembeállt a mezőnnyel nehogy fellökje Alonso-t :))
  • gordon 24
    Ebbe igazad van. Én sem szeretnék ilyet látni csak valahogy egy 2-es számu pilotanak segitenie kell az 1-es számut.
    Ez csak az f1-be van igy ha szeretitek az f1-et szeretitek ezt is. Én többek között ezért pártóltam el és választottam 1 kedvencnek a NASCAR-t.
  • b-type
    megnéztem, a levett felnit nem láttam tisztán, de a frisset azt igen, azon nem volt semmi szemmel látható kiegészítés...pedig akkor lenni kellene, olyasmi lehet amit mondasz..ilyen spec. belső felnikiképzés...bár itt a légörvények miatt nem tudom ér-e annyit amennyi plusszost hűt esetleg..

Egyébként most újra megnézve, tök jól látszik hogy a Ferrari direkt nem állította be a pit-be hajtási sorrendet, mivel amikor Liuzzi kiszállt a verdából akkor hajtottak el mellette a Ferrari-k..és akkor már közel voltak egymáshoz..akkor futott MS két leggyorsabb kört, vmint a sárga zászló miatt is összezártak, onnan jött kb. 5-10másodpercre a SC, szal idejük bőven lett volna megcserélni a behajtási sorrendet, de bevállalták hogy MS hátrányba kerül.

Alapvetően szvsz a saját hibája miatt bukta el MS a futamot.
  • Istencsászár
    Erről nem Massa tehet... és nemszívesen néztem volna ha Massa segíti előrébb Sumit aki maga szurta el a versenyét... igy fair mindenki a saját erejéből és remélem igylesz ezután sem, nemszeretnék elengedéseketlátni...
  • Punker
    lol lol lol
  • sharpshooter #40966
    F1 = Senna, a többi csak statiszta...
  • gordon 24
    Én örülök annak hogy Massa nyert. De szerintem ennek nem most kellett volna bekövetkeznie. Ahoz hogy a ferka idén nyerjen nem szabad ilyen dolgokat megengedni. A Rönó biztos nem tenné és ugy lenne helyes. De persze nem arra gondolok ahogy tavaly előtt Barrichello elengedte summit mert az undoritó volt számomra is. De most meg kellett volna teni és fell kellet volna tartania picit Alonsot. De örülök Massa győzelmének csak várhatott volna magára ez a dolog.
  • edeleny
    Nem láttam még az eszközt,igaz nem is nagyon kapacitáltam a keresést,de a felni belsö oldalán van valami borda,hogy ,hogy hűt fogalmam sincs,de majd kideritem.
  • sharpshooter #40963
    ha a kerék mozog akkor gondolom az is, ami rajta van...
  • b-type
    mármint hogy forgó alkatrész lenne a fékhűtő?
    ..belenézek a kerékcserébe, de elég érdekes ötletnek hangzik :)
  • Istencsászár
    Torro Rosso is használta, és nem kifogásolták, azt hogy most a ferrari is használja ebből ügyet csinálni? akkor az lesz mint a lengéscsillapító esetén...
  • Istencsászár
    Ferrari = Sumi, F1 = Sumi, Massa az ki is?:D

Érdekes hogy a Ferrari csapat 1 szóval sem mondta ki, igen Sumaher hibázott... a kocsi volt a szar mimás... 1szer-1szer bevalhatná hogy ő szurta el...
  • edeleny
    Nem tolonganak erre a hozzászolások.
    Azt vártam,hogy a Ferrari szurkolok az egekbe dicsérik Massát!
    Ron ugy látszik jeleskedik az eszközök értelmezésében.
    Egyes hirek szerint ö adta a fülest az FIA-nak,miért mozgo aerodinamikai elem egy rugo rajta sulyal.
    Most a Ferrari uj fékhütöjének talált uj értelmezést.
    A szabályok szerint,az idömérö kezdete után,már tilos alkatrészeket cserélni,mivel a Ferrari fékhütöi a felniken vannak,igy minden egyes kerékcsere alkalmával alkatrész csere is történik,ami tilos.Legalább is Ron szerint.
  • Istencsászár
    Monzában debütál a Honda jövő évi motorja
  • Istencsászár
    Most reklám :), de utánna amit írtam.
  • nearo
    [/OFF]Discovery-n most OCC megy, nem?[/ON]
  • Istencsászár
    Aki még nem látta az nézze a Discovery-t "A sebesség tudománya" című dok. film megy.
  • Count Adyn
    hja még alonso is igy kezdte az inrerjuknál:" nagy szerencsénk volt" :D
  • desigo