643
meg kéne venni...
  • balty
    Hónap vége fele ki fog jönni egy Imperium Galactica 2-re hasonlító stratégia játék. Stardrive címen.

Magyar leírás: Link
    Hivatalos oldal: Link
  • NovaTerra
    http://www.pepitaplaza.hu/Imperium-Galactica-2-PC.html
  • rroolli
    Piratebay-en meg lehet találni, 15-en seedelik. Sajnos csak angol változat van fent. Ha feltétlen magyar kell és nem vagy fent semelyik magyar torrent oldalon, akkor kérj meg egy havert, hogy töltse le. Máshogy nem nagyon lehet megszerezni. Én nem akarok feltölteni 2,5 gigát, mert az itthoni 256 kbites feltöltéssel az 28 óráig tartana...
  • pammerjoe
    Sziasztok!
    Nemtud valaki egy linket adni a magyar verzióju játékhoz?
    Sehol nem találom és akarok vele játszani.
    Köszi!
  • rroolli
    Néhány kép, amit IG2-ben készítettem.
    Hátha benéz még valaki ide és kedvet kap :)

• rroolli
    Hát igen, kissé váltakozó a nehézség. Főleg IG2 tudott meglepni sokszor azzal, hogy túl gyenge, vagy túl erős flottákkal futok össze. De összességében azért aki akar, talál benne kihívást szerintem.
    Egyébként a Haegemoniában megpróbálták kijavítani ezt a dolgot úgy, hogy rövid küldetésekre osztották fel a sztorit, így a szabadság rovására ugyan, de teljesen kontroll alatt tudják tartani a játékmenetet és kevesebb az unalmas rész és "meglepetésből" is csak annyi van, amennyi a sztoriból jön.
    Az mondjuk más tészta, hogy a Haegemoniát sose fogom úgy szeretni, mint az IG-t. Nagy butaság volt kiszedni a tankharcot meg az építkezést :/
  • Kotomicuki
    Ok, de azért valljuk be, hogy az IG1 utolsó fejezete, ha már végre sikerül kikutatni mindent és van is legyártva 2-3, teljes, lvl 3-s flottád - túlélted a D.-k első rohamát - , akkor eléggé unalmassá válik: ugyanazon séma szerint elfoglalni, majd megerősíteni, megvédeni a bolygókat, ellenállás nem sok van akkor már, csak a veszteségeket és a bombákat kell mindig pótolni. A főhős történetének túl korai lezárása is ürességet keltett bennem, mert a "munka" java, az "unalmas" rész akkor még hátra van.
    Ettől függetlenül az IG1 és az IG2 is nagyszerű játék, mind a mai napig!
  • rroolli
    Én nem vágom miért mondja mindenki hogy "túl könnyű" a játék. Mindenki könnyű módba játszik vele? Mert szerintem kizárt hogy valaki elsőre végigvigye Normálba. Ha már ismered a játékot, akkor ok, úgy már nem nehéz. De akkor meg lehet Nehéz fokozatra kapcsolni. Vagy ha ez se elég, akkor a küldetések felénél "Lehetetlen" nehézség van írva.

Utálom azokat a nagyképű cikkírókat, akik "Easy" módba játszák a játékokat, ami egy 8 éves gyereknek se kihívás, aztán meg panaszkodnak hogy túl könnyű. Vagy akik már évek óta játszanak vele és minden részét kívülről tudják.

Semmi gond nincs a nehézséggel... Inkább rövid a hadjárat... Az IG1-hez képest nagyon is.
  • rroolli
    A hadjárat jellegzetessége, hogy minden nagyon könnyű és egyszerű az elején. A környező fajok gyengék, ritkán támadnak. Van némi védelmük és flottájuk, de nagyon lassan haladnak a fejlesztésekkel, a legtöbb még a játék végén is rombolókkal támad. Könnyen azt érezheted, hogy sínen vagy, amikor már mindent kifejlesztettél maxra és a flottád 10-szer nagyobb, mint a többieknek. Egyedül talán a Shinarik törhetnek borsot az orrod alá, akik egész szép flottát tudnak összehozni, ráadásul a hajóik tele vannak mindenféle sunyi berendezéssel: álcázó, manipuláló, paralizáló... De ha rendesen építgetted a flottádat, akkor még őket is fölényesen lezúzhatod. Szóval összességében a játék kb 70-80%-ában nincs ellenfeled.
    Aztán megjelenik a Kra'hen flotta a térképen és véged. Még a tiednél is nagyobb, vagy hasonló méretű flottájuk van. Ráadásul a hajóikon van "hamvasztósugár", amit csak ők tudnak kifejleszteni és 1 lövésből lezúzza bármelyik csatahajódat. Aztán megszállják a bolygódat, ilyen 40-60 darab "nehéz", vagy "ion tornyos" tankkal, amik ellen már tök mindegy, hogy milyen erődjeid vannak.

Egyszóval, a hadjáratok elején elvagy mint marci a hevesen, nem sietsz sehova, mert a többi fajhoz képest brutálisan erős vagy és azt hiszed nincs mitől tartanod. Aztán jön a Kra'hen és game over.
    Fejemet tenném rá, hogy mindenki így járt elsőre, ha az emberekkel hadjáratozott. Nekem is nagy trauma volt anno :D

Megoldás: kezdj egy új játékot és fejlődj precízebben. Ha sikerül ütőképes flottát összeállítanod viszonylag korán, mielőtt még a Kra'hen-ek kifejlesztenék a durvább fegyvereket, akkor lazán meg lehet szivatni őket.

Néhány tipp:

-Gyakran állítsd meg az időt és nézd meg, hogy tudsz-e még valahol építkezni, fejleszteni, gyártani, stb. Ne teljen az idő feleslegesen.

-A játék elején nem kell félned nagy harcoktól. Elképzelhető, hogy jön 1-2 kalóz, de ezek annyira gyengék, hogy az alap flotta bőven elég, nem kell gyártani semmit. Helyette viszont használhatód az űrhajógyáradat 1-2 terraformáló és kolonizáló gyártására.

-Minél hamarabb kolonizálj bolygókat. Nézd meg a felszínt is, mert nagyon nem mindegy a szaporodásnak!! Ha lassabban gyarapodik a népesség, lassabban tudsz építkezni. 50%-os népességnövekedésű bolygó szinte használhatatlan... Ha emberekkel vagy, akkor erdős, füves és sziklás bolygókat keress. Ezeken 150%-os a népességnövekedés!! Ha nincs ilyen bolygó, akkor használj terraformálót!
    (egyébként az install cd-n van egy kézikönyv, aminek a végefelé le van írva, hogy melyik faj milyen bolygófelszíneken szaporodik 50, 100 és 150%-os sebességgel)

- Célszerű épület-laborok építésével kezdeni. Már 1 épületlaborral is megkezdheted néhány civil épület fejlesztését. 6 épületlaborral már ki tudod fejleszteni az összes szükséges épületet. A legfontosabbak az erőművek, civil épületek és a fejlesztett gyárak. Bolygóvédelmi épületekkel nem kell még foglalkozni. Jobb, ha minél hamarabb áttérsz a mezon erőműre és az egyéb modern épületre, mert ezeket használva sokkal több ember és energia marad a kutatólaborokhoz, gyárakhoz.

- Ha kifejlesztetted a szükséges épületeket, lekapcsolhatod az épület-laborokat és építhetsz ugyanannyi űrhajó-labort. Egyszerre a kettő úgyse kell és így lesz elég ember/energia. Ez a trükk máskor is használható: ha csak egy dologra van szükséged, lekapcsolhatsz felesleges épületeket. Pl ha később átállsz gyártásra és nem kell több labor, akkor kapcsold le őket és építs gyárakat.

- Az épületek fejlesztése után célszerű űrhajó cuccokat fejleszteni. Abból is először az első 2-3 radarral érdemes kezdeni. Ez azért is lényeges, mert ha kifejlesztesz egy újabb radart, messzebb látsz a bolygóidtól és az űrhajóid is távolabbi dolgokat fedezhetnek fel. Ezután fejleszd a fegyvereket, pajzsokat ameddig lehet, illetve ha már nem lehet tovább menni, akkor a következő hajótestet.

- Szereld fel a már meglévő hajóidat az új fejlesztésekkel. Tervezés menüben válaszd ki a Rombolót(ilyened van gyárilag), kattints a módosításra, majd pakold tele a legjobb cuccokkal. Utána tartsd lenyomva az OK gombot és válaszd ki, hogy felszereled a hajóidat az új cuccokkal. Ezt a "trükköt" használd később is: ha van egy újabb fejlesztésed, minél hamarabb pakold fel a flottádra. Ki tudja mikor lesz harc, jobb ha a legmodernebb fegyverekkel/pajzsokkal várod őket.

- Ha már ki van fejlesztve a "Nehéz Korvettet" és néhány erősebb felszerelés, pl "Impulzus lézer", "Gamma ágyú", legalább "MK3"-as hajtómű és valamiféle pajzs, akkor már elkezdhetsz gyártani egy kisebb flottát. Vadászokat is gyárts hozzájuk, de ne a kicsit, hanem fejlessz ki valami erősebbet. Ez a korvett+vadász flotta jó lesz a környező bénább fajok ellen. Egy ilyen full felszerelt korvett akár egyedül szétkap 3-4 ellenséges űrhajót, szóval ha legyártasz 10-20-at, akkor már nem kell tartani senkitől.

- Ha a fent leírt flotta mellé sikerül kifejlesztened lánctalpas, vagy antigravitációs tankot legalább lézeres, vagy nehéz toronnyal, akkor már földi csatákban is jó esélyed van. Legalább 10 tankot gyárts mielőtt csatába indulsz, mert érhetnek meglepetések! Telepíts műholdat, kémműholdat a kiszemelt bolygóra és nézd meg, hogy van-e rajta erőd!! A rakétás erődökkel nem kell foglalkozni, azokat egy karcolás nélkül le lehet rombolni.

- Taktikázz a földi csatákban! Úgy rendezd a tankjaidat, hogy egyszerre több lőjön egy célpontot és a sérülteket küld hátrébb.
    Használd ki a terepviszonyokat! Ha az ellenfélnek nincs lebegtető a tankjain, akkor kisebb szorosokban egyesével leirthatod őket.
    Tarts 1-2 aknatelepítőt! Egy aknatelepítő tank 3 aknát tud lerakni. Ha jó helyre teszed az aknákat, az ellenség fele szétrobban mire eléri a seregedet. A gépágyús és lézeres aknák még durvábbak: lefoglalja az ellenséget, amíg a tankjaid szétlövik őket.
    Az erődök ellen jól jöhet a légicsapás.

- Egyszerre csak 1 háborút vívj!! Hiába gyenge a többi faj, 1 tankkal és 1 űrhajóval is elfoglalhatja a bolygódat, ha nem vagy ott és nincs rajta védelem! Az erődök meg drágák, sok embert elvesznek és később használhatatlanná válnak. Szóval jobb, ha inkább résen vagy és egyszerre csak 1 fajjal háborúzol.

- Ha sikeresen elbánsz egy fajjal, sok új bolygóra teszel szert. Ezeket nézd át, ahova lehet, építkezz. A sok új bolygó plusz pénzt hoz majd és plusz laborokat! Ha már elég sok bolygód van, akkor célszerű kifejleszteni a durvább űrhajókat és fegyvereket. Cirkálót, nehéz cirkálót. Csatahajót is lehet a szórakozás kedvéért, de nagyon sok idő és anélkül is ki meg lehet nyerni.

- Ha elég gyorsan sikerül összehoznod egy "Nehéz Cirkálós" flottát, a legjobb felszereltségekkel és összefutsz a Kra'hen -ekkel, akkor valszeg csak néhány rombolót, korvettet, esetleg pár gyengébb cirkálót tudnak felmutatni. Ezeket a fejlett fegyverzet simán szétkapja és már meg is nyerted a hadjáratot.

- Hangsúly a gyorsaságon van: gondolj arra, hogy más is fejleszt, más is építkezik, más is gyárt. És mivel az időt meg lehet állítani bármikor, ezért nem szó szerint kell érteni a "gyorsaságot", hanem hogy a lehető legjobban kihasználod az időt.

Remélem valakinek segít ez a néhány tanács. Persze lehet másképp is csinálni, vagy akár jobban is...

Egyébként a napokban vettem elő újra a játékot. Megcsináltam a hadjáratot mindhárom fajjal, most a küldetéseket csinálom. Aztán multiplayerben is ki szeretném majd próbálni.

Szerintem rohadt jó játék ez az Imperium Galactica 2. Annyi mindent belepakoltak, hogy szerintem egy hónap is kevés, hogy mindent kipróbáljak.

Nagy hátrányának tartom viszont, hogy rövidek a hadjáratok és kevés a küldetés. Szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni még ebből a játékból, ha adtak volna még hozzá több sztori elemet és küldetést. Szerintem a legtöbb ember nem használja a találmányok felét se, mert nem feltétlen szükséges, vagy nincs idő rá.

Na nem fokozom tovább a már amúgy is hosszú írásomat.
    Remélem felébresztettem valakiben a játékkedvet! Biztos vagyok benne, hogy sokak polcán ott porosodik ez a 990 forintért osztogatott gyöngyszem!
  • simon7108
    ma kezdtem el a játékot.
    elég szépen haladtam is.már csak a kahanok vagy kik voltak az utolsó életben maradt faj.(a tobbivel nem tudtam mit csinálni:S és mind meghaltak)
    szépen gűjtögettem a flottámat.már volt egy csatahajóm 2 nehéz cirkálóm és 2 cirkálóm.emelett nehéz bombázók és nehéz vadászok meg corvettek.
    egy ellenséges egység belép a teruleteimre mondom nekik megyek.erre mi lesz?harc nélkul kinyírtak..aztán rájuk kuldtem még 1 flottát az valamivel gyengébb volt de azt is harc nélkul szét taposták...
    és mivel csak 16 évvel korábban mentettem ezért elég sok mindent kezdhetek elölről.el is ment a kedvem a játéktól.
  • kenyeresdaniel
    Nehéz szinten visszatöltögetés nélkül egyszerűen lehetetlen végigjátszani a hadjáratot :S
    Skirmish módban pedig hogy nem lehet menteni ez nagyon szomorú :S
  • dvid95
    kösz
  • Dzsega #591
    Nem. Csinálj egy virtuális gépet amin win 98/95 van.
  • dvid95
    szoval csináljak egy virtuális gépet amin xp van ?????
  • Dzsega #589
    Nemtom nálam is ilyen. A régebbi gépemmel ment rendesen.
    Ha jól emlékszem akkor virtuális géppel csináltam meg legutóbb.
  • dvid95
    win 98-al is probáltam futtatni
  • dvid95
    ja mindent megprobáltam és kiprobáltam a faterom gépén müködik e és hibátlanul megy szoval nem a játék hibája akor meg a gépem szar?
    pedig jobb a faterom gépénél nagyobb video kártya meg minden
  • Kotomicuki

Ezek megvoltak?
    Minden beállítás (video, audio) visszavéve minimumra, úgy is?
    Kompatibilitás w95-ig visszamenőleg?
  • dvid95
    pls help naon akarok vele jáccani
  • dvid95
    csö megint én vagyok kitaláltam ha továblépek a bejátszásokon akor tudok jáccani de egy bizonyos idö után teljesen kilép a játékbol na ez miért van és hogy orvosoljam
  • dvid95
    mi tegyek
  • dvid95
    de nekem akad utána lefagy és semmit nem lehet tenni
    csak ujraindítani
  • MauroN
    nem
  • dvid95
    netek is akad a film betét
  • dvid95
    igy már jobb de igy se az igazi
  • MauroN
    Állítsd át a kompatibilitást win 95 vagy 98-ra. Ha az nem segít akkor szedjél le egy xp patchet.
  • dvid95
    csöcsö
    az a problémám hogy xp-n felraktam patch-eltem és ha elinditom leadja azt a képet mikor kiírja az öszes készitöt és segéd cégeket azután kijön egy kék ablak azzal hogy valami grafikai hiba van és kérdezzem a rendszergazdát csak sajna én vok a rendszergazda és elégé hülye vok a témában mit tegyek hogy müködjön mer nagyon akarok játszani vele
  • tttttom
    rájöttem mi volt a gond. :D

Újrainditás+vírusirtót kinyomtam oszt ennyi :P
  • lammaer
    #561 nem segit?
  • tttttom
    Helló!

Valaki tudna nekem segíteni az IGII-vel kapcsolatban?

Az a bajom ,hogy berakom a gépbe a lemezt az ig2-t és amikor elkezdeném instalálni egyszerűen az instalálás el se indul csak egy picit homokorázik a cucc és a telepités el se indul. :(

Az OSem XP SP3.Mi erre a megoldás? :(
  • KillTheKonzol
    Hello, az Imperium Galactica II-höz keresnék cheatet/trainert/módszert, ami megad minden épületet, űrhajót, minden kifejlesztést, mindent.
    Imperim 1-hez volt ilyen cheat a SHIFT+KAROLY meg a V és C betűk nyomogatása, de a II-höz nem találtam semmit.
    Még arra is vevő vagyok, hogy belenyulok a játékba, ha valaki tud vmilyen módszert, légyszi írjon, kösz!
  • High end PC #572
    Kössz a tippet Zó, a vaterán épp hirdetik ezt a PC Guru lapszámot, talán a mellékletet is sikerül elkunyerálnom hozzá. :)
  • Zóanagyvarázsló
    A 2000/01-es PC Guruhoz is járt, abból nagyobb eséllyel találsz.
  • High end PC #570
    tönkrement a magyar nyelvű IG1 kettes CD-ém!
    sehonnan se tudom megvenni és letölteni se lehet, please segítsetek, egy linkkel dobjatok meg, ahonnan le tudom húzni.
    még az amazon és ebay-on is csak fránya angol verziók vannak meg külföldről kéne hozatni
  • SewerRat
    Sziasztok!

Shinarikkal próbálkozok mostanában.
    Diplomácia mennyire használható offline és online játékban? Azt olvastam, hogy nagyon kiszámíthatatlan.

Nincs valami MOD, ami minden fajnak külön épületeket ad? Zavar, hogy egyforma Ha nekem fent van egy mod, attól tudok játszani másokkal neten, akiknek esetleg nincs?
    Köszi!
  • lee56
    ööö épp 2napja töröltem, de meg tudud nézni + egy kis leírás is van róluk (angolul) a wikipédián
  • Fasiszta
    Egy kérdés az imperium galactica 1-ben milyen fajok voltak.
  • lee56
    Ha a dosbox fut akkor elvileg igen, igaz xp-n, de nemrég próbáltam a 0.73as dosbox-al, simán ment összvissz egyszer kresselt be, kicsit fura volt ablakban játszani, de a végére már fel se tünt, utoljára több mint 10 éve játszottam vele waó :)
  • Fasiszta
    A Imperium Galactica 1 fut vistán vagy nem?
  • Toroco
    Én is próbáltam nehéz szinten, de nem nagyon ment. Normálba simán.
    Sokszor végig játszottam normálban aztán meguntam és elővettem az őst. Most az elsőrésszel játszok. Szerintem az klasszisokkal jobb játékélményt nyújt a kettőnél. Igaz hogy a mentéssel nem szabad spórolni, mert a dosbox gyakran fagy, de ezt leszámítva élmény újra játszani vele.