Imperium Galactica II

Oldal 1 / 13Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

coolpet
Van régi gép és virtuális is 😊

De mint mondtam nem játszani akarok, hanem a steam fiókomban megőrizni a jövőnek, ha az adathordozó megsérülne.

Battletag: coolpet#2467

LSSAHPAUL
Két megoldás van: 1. virtuális gép, és akkor tegyél rá pl xp-ét 2. rakjál össze egy ócska gépet, szerintem nem gond beszerezni ingyen valakitől még örül ha elviszed 😊

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Dzsega
Ez egy hulladék. Megvettem még annó, de nagyon játszhatatlan. Pc-n sokkal jobb.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

A War Front után csak gagyit csináltak és 2012-ben lehúzták a rolót. A stratégia játékok fénykora pedig már az előtt elmúlt. Két dollárt szerintem megér ha meg akarod őrízni. Nincs folytatás és műfaj sem fog már feltámadni.
coolpet
Megvan a Hegemónia + Solon herritage is magyarul természetesen, viszont arra sincs már olyan patch ami win 10 alatt stabil.
Audiobugokkal néha elszáll. Egyébként nincs a sorozatnak következő része? 1001 űrstratégia létezik, de ennek nincs?

coolpet
Ja most steamen is akciós, 2$

Viszont nem játszani akarok vele, hanem megőrizni, mert idővel a cd-k is tönkremennek, nameg ami nekem van azt felpeccselni sem lehet valószínű ha még egyáltalán létezik a cég 😊

LSSAHPAUL
Kérd el a gyerek tabletjét és vedd meg rá, 750 ft!

Kulcs nélkül sehogy. És szerintem a régi verziók kulcsai nem Steam kompatibilisek amúgy sem.
coolpet
Sziasztok!

A játék megvan eredetiben 4 CD lemezen magyarul.
Látom a steamen is fennvan,

Mivel nincs cdkulcs mellékelve (lehet a lemezen van, de nincs már meghajtóm), hoyg tudom beaktiválni steamen?

rroolli
Szerintem nincs, de ha lenne, akkor engem is érdekelne.
Pont az az érdekes, hogy nem csak egy dologra kell koncentrálni lineárisan, hanem az űrhajókat is fejleszteni kell, meg a tankokat is, illetve azon belül is többféle lehetőség közül lehet választani. És nem csak egysíkú fejlesztésekről van szó, hogy pl. eggyel erősebb lesz a támadása, hanem kreatív dolgokról, pl. tank lebegtető, gépágyús akna, légi csapás, vagy űrhajóknál paralizáló, fegyverzavaró, radar, stb. Egy csomószor azért kezdtem újra a játékot, hogy kipróbáljak különböző találmányokat.
Játszottam a Haegemoniával is, nekem az is jó volt egyszer, de az IG-nek nem ér a nyomába.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Hexex86
<#eljen>
Van egyébként olyan újabb játék ahol űrstratégia van, de a bolygón is lehet építkezni, harcolni mint itt?
Régebben kerestem, de mindenhol csak űrös téma volt.

Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius

rroolli
Régen valamikor (7 évvel ezelőtt) azzal ütöttem el az időt, hogy megpróbáltam minél látványosabb képeket csinálni az IG2-ből. Ebből találtam ma néhányat, gondoltam felteszem ide:

Nem tudok angolul, de sikerült kihámozni belőle a lényeget és működik is!!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Remélem beszélsz angolul, mert épp melóba kell mennem. Itt találsz megoldást a problémára
Sziasztok!
A régi idők emlékére megvettem a játékot a Steam-en, de játszani nem sikerült😞
Win 7 64 bit alatt próbálom futtatni, el is indul, de úgy, mintha körbe lenne vágva a kép, a kezelőfelület jó része nem látszik.
Felbontást kellene állítani, de ha a beállítások menüt kiválasztom, a hangbeállítások még épp hogy elérhetők a bal felső sarokban, a grafikai viszont egyáltalán nem látszik. Minden kompatibilitási beállítást végigzongoráztam már, de a helyzet nem változik. Megköszönnék minden építő szándékú ötletet! 😊
Fura Alak
Mind a GOG mind a Steam verziónak meg van az előnye.

GOG: nincs másolás védelem
Steam: mentés szinkronizáció a Steam felhőben
Utoljára szerkesztette: Fura Alak, 2017.08.29. 10:04:42

leveskocka
Ne használj w10-et! 😄
A Steam-en és a GOG-on is leárazva van a játék. Csak sajnos mindkét verzióban ugyanazok a bakik nálam, win10-en: az átvezető videók angol nyelvűek, és az időgyorsítás gyorsgombok (1-3, és a szóköz) nem működnek.
Valamelyiket visszatéríttetem, csak nem tudom eldönteni melyiket érdemes megtartani.<#confused>
Valaki tudna tanácsot adni?
Off:
Akkor próbáld ki az I-et, azt garantáltan nem fogod tudni ennyi idő alatt ledarálni! 😉

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

félévente előveszem. sajnos már max 3-4 óra alatt végig játszom 😛
leveskocka
Jó az még most is! 😄
Szia 😊

Igen, én is úgy emlékszem, hogy a játék eleje aránytalanul nehézre sikeredett.

Lehet elő kéne venni az IG2-t, nagyon jó kis játék volt 😊
De a maga idejében, húú...
leveskocka
Annak vajon mi a szent szar értelme van, hogy a chakarg bandával betámad már a játék elején? Értem én, hogy nehéz, meg ilyesmi, de csak a szopatásért...
Sziasztok!Régen játszottam a játékot, és most újra megjött hozzá a kedvem.A kérdésem az lenne, hogy nem-e tudtok hozzá valami modot, ami növeli a játékélményt?Esetleg egy kiegészítõ, vagy egy újabb rész?Elõre is köszi a választ, üdv!
Próbáld meg mind az ig2.exe és az ig2nt.exe-vel is, mindkettõt így beállítva!
Szia, nekem 64 bites windows 7-en fut, 1.14-es patch-csel, úgy, hogy nem csak a kompatibilitást váltottam XP SP 3-ra, hanem az asztal-összeállítás és képi témákat is letiltottam (na meg rendszergazdai jogosultságokkal futtatom, bár ez most nem számít).
Hello mindenki én felraktam a játékot a directx et is ami van mellette patch-eltem de pár perc után kivág a játékból a játékban van pár grafikai probléma a térkép szét van esve pl átálítottam a kompatibilitást is már de így sem jó mit tegyek akkor most?
Nem tudjátok, hogy hogy lehet megnyitni a .dat fájlait, vagy esetleg hogy lehetne minimálisan beavatkozni, pl egy fegyver sebzésének módosításához?
igen, arra rájöttem, hogy ne támadjanak rosszkor 😄 nagyjából én is így játszok, a másik hasonló ötlet a gyors paralizáló kifejlesztés (már ha lehet), és azokkal hit'n'run ûrcsaták 😄 az a laboros megoldás jó ötletnek tûnik, bár az épület laborokat így is meg szoktam spórolni, a buta gépek könnyen odaadják az civil épületek terveit tetra lézeré' 😄D
A legnagyobb problémám talán az, hogy ha felfedeznek többen és seperc alatt hadüzenetek és kémek tömkelegét kapom, úgyhogy ez is a szerencsén múlik mennyire félreesõ szegletben kezdek. Köszi egyébként a választ!
rroolli
Ha van egy bolygón kereskedelmi központ és arra jár egy kereskedõ, akkor lerak X pénzt neked. Ez is egy módja a pénzszerzésnek az adón kívül.
Úgy emlékszem, hogy ha kereskedelmi egyezményt kötsz valakivel, akkor kicsit élénkül a kereskedõhajók forgalma.

Az erõfölényhez gyorsan kell kolonizálni populáció bónuszos bolygókat. Ezeket persze meg is kell tartani. Szerintem tankok lerakásával tudod a legrugalmasabban és a legolcsóbban megvédeni õket. A rakétás erõd drága, sok embert elvesz és hamar elavul. Ugyanígy a többi, és még idõpazarlás is a kifejlesztésük. 1-2 tankkal is le lehet verni egy egész sereget, ha pl az ellenfélnek nincs lebegtetõje és lõtávnövelõvel leszeded õket a hegy tetejérõl, vagy félrehúzódsz valami kanyonba és aknákkal várod õket. Illetve én még azzal szoktam trükközni, hogy egy bolygóra építek többféle kutatólabort és mindig csak az van bekapcsolva, amivel épp fejlesztek. Akár harmadannyi emberrel és árammal megúszom, mint ha mindig minden épület be lenne kapcsolva.
Mindenképp kell hozzá szerencse, hogy jó bolygókat találj a közelben és hogy ne támadjanak rosszkor.

Oh, köszi a gyors választ! Hát ez elszomorító, mert a normál szint túl könnyû, a nehéznél meg többféle taktikát is kipróbáltam már, sikertelenül, azt hittem van valami jobb ,amire még nem jöttem rá 😞
Játszik még valaki 1ébként? Lehet kipróbálnám vizsgák után a multit is 😊
Dzsega
1: passz (talán utánna könnyebb a szövetség)
2: gyakrabban lõ mellé az ellenfél
3: nagyon nehezen, mint ahogy írtad szinte csak mákkal lehet nyerni.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Hali! Valaki meg tudná válaszolni az alábbi kérdéseket? 😊
1. Mit takar a ker. egyezmény?
2. Fegyver zavaró mit zavar?
3. Nehéz fokozaton hogy lehet nyerni? Eddig egyetlen egyszer sikerült, de csak mert minden pont összejött a cheblonokkal, úgyis nagy küzdelmek árán, többször majd' elvéreztem a procedúrában...
DonZorro
Köszike...

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

LSSAHPAUL
Ncore: Imperium Galactica 2. - Portable 2012-09-19
16:06:361.71 GB

DonZorro
Igen! Honnan??? :S

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

hol tudom leszedni jól müködõ játékot?
LSSAHPAUL
Igen, tökéletesen. (win7,64bit,ImperiumGalactica2_portable.exe)

win7 fut a játék?
Hónap vége fele ki fog jönni egy Imperium Galactica 2-re hasonlító stratégia játék. Stardrive címen.

Magyar leírás: Link
Hivatalos oldal: Link
rroolli
Piratebay-en meg lehet találni, 15-en seedelik. Sajnos csak angol változat van fent. Ha feltétlen magyar kell és nem vagy fent semelyik magyar torrent oldalon, akkor kérj meg egy havert, hogy töltse le. Máshogy nem nagyon lehet megszerezni. Én nem akarok feltölteni 2,5 gigát, mert az itthoni 256 kbites feltöltéssel az 28 óráig tartana...

Sziasztok!
Nemtud valaki egy linket adni a magyar verzióju játékhoz?
Sehol nem találom és akarok vele játszani.
Köszi!
rroolli
Néhány kép, amit IG2-ben készítettem.
Hátha benéz még valaki ide és kedvet kap 😊

rroolli
Hát igen, kissé váltakozó a nehézség. Fõleg IG2 tudott meglepni sokszor azzal, hogy túl gyenge, vagy túl erõs flottákkal futok össze. De összességében azért aki akar, talál benne kihívást szerintem.
Egyébként a Haegemoniában megpróbálták kijavítani ezt a dolgot úgy, hogy rövid küldetésekre osztották fel a sztorit, így a szabadság rovására ugyan, de teljesen kontroll alatt tudják tartani a játékmenetet és kevesebb az unalmas rész és "meglepetésbõl" is csak annyi van, amennyi a sztoriból jön.
Az mondjuk más tészta, hogy a Haegemoniát sose fogom úgy szeretni, mint az IG-t. Nagy butaság volt kiszedni a tankharcot meg az építkezést :/

Ok, de azért valljuk be, hogy az IG1 utolsó fejezete, ha már végre sikerül kikutatni mindent és van is legyártva 2-3, teljes, lvl 3-s flottád - túlélted a D.-k elsõ rohamát - , akkor eléggé unalmassá válik: ugyanazon séma szerint elfoglalni, majd megerõsíteni, megvédeni a bolygókat, ellenállás nem sok van akkor már, csak a veszteségeket és a bombákat kell mindig pótolni. A fõhõs történetének túl korai lezárása is ürességet keltett bennem, mert a "munka" java, az "unalmas" rész akkor még hátra van.
Ettõl függetlenül az IG1 és az IG2 is nagyszerû játék, mind a mai napig! <#worship>

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

rroolli
Én nem vágom miért mondja mindenki hogy "túl könnyû" a játék. Mindenki könnyû módba játszik vele? Mert szerintem kizárt hogy valaki elsõre végigvigye Normálba. Ha már ismered a játékot, akkor ok, úgy már nem nehéz. De akkor meg lehet Nehéz fokozatra kapcsolni. Vagy ha ez se elég, akkor a küldetések felénél "Lehetetlen" nehézség van írva.

Utálom azokat a nagyképû cikkírókat, akik "Easy" módba játszák a játékokat, ami egy 8 éves gyereknek se kihívás, aztán meg panaszkodnak hogy túl könnyû. Vagy akik már évek óta játszanak vele és minden részét kívülrõl tudják.

Semmi gond nincs a nehézséggel... Inkább rövid a hadjárat... Az IG1-hez képest nagyon is.

rroolli
A hadjárat jellegzetessége, hogy minden nagyon könnyû és egyszerû az elején. A környezõ fajok gyengék, ritkán támadnak. Van némi védelmük és flottájuk, de nagyon lassan haladnak a fejlesztésekkel, a legtöbb még a játék végén is rombolókkal támad. Könnyen azt érezheted, hogy sínen vagy, amikor már mindent kifejlesztettél maxra és a flottád 10-szer nagyobb, mint a többieknek. Egyedül talán a Shinarik törhetnek borsot az orrod alá, akik egész szép flottát tudnak összehozni, ráadásul a hajóik tele vannak mindenféle sunyi berendezéssel: álcázó, manipuláló, paralizáló... De ha rendesen építgetted a flottádat, akkor még õket is fölényesen lezúzhatod. Szóval összességében a játék kb 70-80%-ában nincs ellenfeled.
Aztán megjelenik a Kra'hen flotta a térképen és véged. Még a tiednél is nagyobb, vagy hasonló méretû flottájuk van. Ráadásul a hajóikon van "hamvasztósugár", amit csak õk tudnak kifejleszteni és 1 lövésbõl lezúzza bármelyik csatahajódat. Aztán megszállják a bolygódat, ilyen 40-60 darab "nehéz", vagy "ion tornyos" tankkal, amik ellen már tök mindegy, hogy milyen erõdjeid vannak.

Egyszóval, a hadjáratok elején elvagy mint marci a hevesen, nem sietsz sehova, mert a többi fajhoz képest brutálisan erõs vagy és azt hiszed nincs mitõl tartanod. Aztán jön a Kra'hen és game over.
Fejemet tenném rá, hogy mindenki így járt elsõre, ha az emberekkel hadjáratozott. Nekem is nagy trauma volt anno 😄

Megoldás: kezdj egy új játékot és fejlõdj precízebben. Ha sikerül ütõképes flottát összeállítanod viszonylag korán, mielõtt még a Kra'hen-ek kifejlesztenék a durvább fegyvereket, akkor lazán meg lehet szivatni õket.

Néhány tipp:

-Gyakran állítsd meg az idõt és nézd meg, hogy tudsz-e még valahol építkezni, fejleszteni, gyártani, stb. Ne teljen az idõ feleslegesen.

-A játék elején nem kell félned nagy harcoktól. Elképzelhetõ, hogy jön 1-2 kalóz, de ezek annyira gyengék, hogy az alap flotta bõven elég, nem kell gyártani semmit. Helyette viszont használhatód az ûrhajógyáradat 1-2 terraformáló és kolonizáló gyártására.

-Minél hamarabb kolonizálj bolygókat. Nézd meg a felszínt is, mert nagyon nem mindegy a szaporodásnak!! Ha lassabban gyarapodik a népesség, lassabban tudsz építkezni. 50%-os népességnövekedésû bolygó szinte használhatatlan... Ha emberekkel vagy, akkor erdõs, füves és sziklás bolygókat keress. Ezeken 150%-os a népességnövekedés!! Ha nincs ilyen bolygó, akkor használj terraformálót!
(egyébként az install cd-n van egy kézikönyv, aminek a végefelé le van írva, hogy melyik faj milyen bolygófelszíneken szaporodik 50, 100 és 150%-os sebességgel)

- Célszerû épület-laborok építésével kezdeni. Már 1 épületlaborral is megkezdheted néhány civil épület fejlesztését. 6 épületlaborral már ki tudod fejleszteni az összes szükséges épületet. A legfontosabbak az erõmûvek, civil épületek és a fejlesztett gyárak. Bolygóvédelmi épületekkel nem kell még foglalkozni. Jobb, ha minél hamarabb áttérsz a mezon erõmûre és az egyéb modern épületre, mert ezeket használva sokkal több ember és energia marad a kutatólaborokhoz, gyárakhoz.

- Ha kifejlesztetted a szükséges épületeket, lekapcsolhatod az épület-laborokat és építhetsz ugyanannyi ûrhajó-labort. Egyszerre a kettõ úgyse kell és így lesz elég ember/energia. Ez a trükk máskor is használható: ha csak egy dologra van szükséged, lekapcsolhatsz felesleges épületeket. Pl ha késõbb átállsz gyártásra és nem kell több labor, akkor kapcsold le õket és építs gyárakat.

- Az épületek fejlesztése után célszerû ûrhajó cuccokat fejleszteni. Abból is elõször az elsõ 2-3 radarral érdemes kezdeni. Ez azért is lényeges, mert ha kifejlesztesz egy újabb radart, messzebb látsz a bolygóidtól és az ûrhajóid is távolabbi dolgokat fedezhetnek fel. Ezután fejleszd a fegyvereket, pajzsokat ameddig lehet, illetve ha már nem lehet tovább menni, akkor a következõ hajótestet.

- Szereld fel a már meglévõ hajóidat az új fejlesztésekkel. Tervezés menüben válaszd ki a Rombolót(ilyened van gyárilag), kattints a módosításra, majd pakold tele a legjobb cuccokkal. Utána tartsd lenyomva az OK gombot és válaszd ki, hogy felszereled a hajóidat az új cuccokkal. Ezt a "trükköt" használd késõbb is: ha van egy újabb fejlesztésed, minél hamarabb pakold fel a flottádra. Ki tudja mikor lesz harc, jobb ha a legmodernebb fegyverekkel/pajzsokkal várod õket.

- Ha már ki van fejlesztve a "Nehéz Korvettet" és néhány erõsebb felszerelés, pl "Impulzus lézer", "Gamma ágyú", legalább "MK3"-as hajtómû és valamiféle pajzs, akkor már elkezdhetsz gyártani egy kisebb flottát. Vadászokat is gyárts hozzájuk, de ne a kicsit, hanem fejlessz ki valami erõsebbet. Ez a korvett+vadász flotta jó lesz a környezõ bénább fajok ellen. Egy ilyen full felszerelt korvett akár egyedül szétkap 3-4 ellenséges ûrhajót, szóval ha legyártasz 10-20-at, akkor már nem kell tartani senkitõl.

- Ha a fent leírt flotta mellé sikerül kifejlesztened lánctalpas, vagy antigravitációs tankot legalább lézeres, vagy nehéz toronnyal, akkor már földi csatákban is jó esélyed van. Legalább 10 tankot gyárts mielõtt csatába indulsz, mert érhetnek meglepetések! Telepíts mûholdat, kémmûholdat a kiszemelt bolygóra és nézd meg, hogy van-e rajta erõd!! A rakétás erõdökkel nem kell foglalkozni, azokat egy karcolás nélkül le lehet rombolni.

- Taktikázz a földi csatákban! Úgy rendezd a tankjaidat, hogy egyszerre több lõjön egy célpontot és a sérülteket küld hátrébb.
Használd ki a terepviszonyokat! Ha az ellenfélnek nincs lebegtetõ a tankjain, akkor kisebb szorosokban egyesével leirthatod õket.
Tarts 1-2 aknatelepítõt! Egy aknatelepítõ tank 3 aknát tud lerakni. Ha jó helyre teszed az aknákat, az ellenség fele szétrobban mire eléri a seregedet. A gépágyús és lézeres aknák még durvábbak: lefoglalja az ellenséget, amíg a tankjaid szétlövik õket.
Az erõdök ellen jól jöhet a légicsapás.

- Egyszerre csak 1 háborút vívj!! Hiába gyenge a többi faj, 1 tankkal és 1 ûrhajóval is elfoglalhatja a bolygódat, ha nem vagy ott és nincs rajta védelem! Az erõdök meg drágák, sok embert elvesznek és késõbb használhatatlanná válnak. Szóval jobb, ha inkább résen vagy és egyszerre csak 1 fajjal háborúzol.

- Ha sikeresen elbánsz egy fajjal, sok új bolygóra teszel szert. Ezeket nézd át, ahova lehet, építkezz. A sok új bolygó plusz pénzt hoz majd és plusz laborokat! Ha már elég sok bolygód van, akkor célszerû kifejleszteni a durvább ûrhajókat és fegyvereket. Cirkálót, nehéz cirkálót. Csatahajót is lehet a szórakozás kedvéért, de nagyon sok idõ és anélkül is ki meg lehet nyerni.

- Ha elég gyorsan sikerül összehoznod egy "Nehéz Cirkálós" flottát, a legjobb felszereltségekkel és összefutsz a Kra'hen -ekkel, akkor valszeg csak néhány rombolót, korvettet, esetleg pár gyengébb cirkálót tudnak felmutatni. Ezeket a fejlett fegyverzet simán szétkapja és már meg is nyerted a hadjáratot.

- Hangsúly a gyorsaságon van: gondolj arra, hogy más is fejleszt, más is építkezik, más is gyárt. És mivel az idõt meg lehet állítani bármikor, ezért nem szó szerint kell érteni a "gyorsaságot", hanem hogy a lehetõ legjobban kihasználod az idõt.

Remélem valakinek segít ez a néhány tanács. Persze lehet másképp is csinálni, vagy akár jobban is...

Egyébként a napokban vettem elõ újra a játékot. Megcsináltam a hadjáratot mindhárom fajjal, most a küldetéseket csinálom. Aztán multiplayerben is ki szeretném majd próbálni.

Szerintem rohadt jó játék ez az Imperium Galactica 2. Annyi mindent belepakoltak, hogy szerintem egy hónap is kevés, hogy mindent kipróbáljak.

Nagy hátrányának tartom viszont, hogy rövidek a hadjáratok és kevés a küldetés. Szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni még ebbõl a játékból, ha adtak volna még hozzá több sztori elemet és küldetést. Szerintem a legtöbb ember nem használja a találmányok felét se, mert nem feltétlen szükséges, vagy nincs idõ rá.

Na nem fokozom tovább a már amúgy is hosszú írásomat.
Remélem felébresztettem valakiben a játékkedvet! Biztos vagyok benne, hogy sokak polcán ott porosodik ez a 990 forintért osztogatott gyöngyszem!

ma kezdtem el a játékot.
elég szépen haladtam is.már csak a kahanok vagy kik voltak az utolsó életben maradt faj.(a tobbivel nem tudtam mit csinálni:S és mind meghaltak)
szépen gûjtögettem a flottámat.már volt egy csatahajóm 2 nehéz cirkálóm és 2 cirkálóm.emelett nehéz bombázók és nehéz vadászok meg corvettek.
egy ellenséges egység belép a teruleteimre mondom nekik megyek.erre mi lesz?harc nélkul kinyírtak..aztán rájuk kuldtem még 1 flottát az valamivel gyengébb volt de azt is harc nélkul szét taposták...
és mivel csak 16 évvel korábban mentettem ezért elég sok mindent kezdhetek elölrõl.el is ment a kedvem a játéktól.

PSN ID:misi2mezei

Oldal 1 / 13Következő →