90
Death Stranding - Hideo Kojima
 • hunbalee
  #90
  E3 2021: Érkezik a Death Stranding: Director's Cut

 • hunbalee
  #89
  És ezt még lehet majd fokozni ha bundlezzák,sőt ha kiadnák xboxra
 • wedge31
  #88
  A Death Stranding PC-s változata sok-sok millió eurót termelt tavaly a kiadójának, többet, mint bármely más játékuk.
 • hunbalee
  #87
  Pletyka: bővített kiadást kap a Death Stranding
 • hunbalee
  #86
  A Death Stranding PC-s változata Cyberpunk 2077 tartalmakkal bővül

  (Steam már átlépte az 1 milliós eladást)
 • nibron
  #85
  Megnéztem a steam-en ott van, hogy "AVX utasításkészlet szükséges". Szerintem ennyi elég. Elég csak annyira utánanézni, hogy a gép támogatja-e vagy sem. Nem feltétlenül kell tudnod mi az, de valószínű nem véletlenül írták oda. Én egyébként valamelyik internetes cikkből értesültem, hogy nem fog futni túl régi gépeken.

  Egy szoftverfejlesztő leszarja, hogy milyen hardvered van. Ők nem profitálnak a hardverpiacból. Igazából nekik pont az a jó, ha a termékük minél több konfiguráción működik.
  Viszont ami feltétlenül szükséges az, hogy elfogadhatóan működjön. Ehhez meg kell hozni olyan döntéseket mint ez az AVX dolog. Hozzáteszem, hogy ez sem új, közel 10 éves technológia. Széles körben is legalább 6-7 éves. Egy elektronikus készülék elévülési ideje 5 év. Erre kell tervezni a készülékeket, tehát elvileg már nem is szabadna olyan számítógépnek működnie, ami nem támogatja az AVX-et. Az már más kérdés, hogy a mostani technológiák túl jók egy fogyasztói társadalomnak (lásd LED izzók esete, vagy a TV gyártók problémája). Ha tényleg arra mentek volna, hogy kiszúrjanak a játékossal, akkor az AVX512-őt kellett volna használniuk. De akkor azt is fel kell vállalniuk, hogy nem fognak belőle sokat eladni. Nem lenne túl életszerű.
  Nálunk a cégnél is használjuk ezeket a technológiákat, muszáj mert pl. egy 24/7-es jelfeldolgozásnál nem lehet 24 óra adatait mondjuk 48 óra alatt feldolgozni. Sőt azonnalra kell, hogy ne terheljük a felügyelő személyzetet. Ezért nálunk lehet választani: vagy a gyors feldolgozás kell AVX512-el, vagy a lassú, de akkor fel kell venni hozzá állandóra embert. Szerinted melyik az olcsóbb megoldás. Ha pedig a felügyeletet mesterséges intelligenciára bízzuk, nem is kérdéses.
  Nem tudom, hogy mire kellett nekik pontosan ez a technológia, de mivel ismerem, és a játékot is, feltételezem, hogy alapvetően a felszín kezeléséhez van rá szükség. Mivel a terület eléggé "földönkívüli", ahhoz a rengeteg kis szikladarabhoz elég nagy számítási teljesítmény kell, hogy a mászáshoz értelmesen meg lehessen csinálni a hitbox-okat. A hegyeken így is vannak olyan pontok ami csak ránézésre megmászható, valószínű az optimalizálás elrontotta ezeket.

  Az, hogy az alkalmazások mit igényelnek/támogatnak az egy dolog. De ezeket összehasonlítani, kábé annyi értelme van mint matyó hímzést összevetni a bajor kékmintával. Mindegyik más projekt, mindegyikben másképp oldották meg a problémákat.
 • grebber
  #84
  Majd amikor Humble Choiceba lesz na akkor csapok le rá
 • Darun
  #83
  Épp most néztem én is. Vicces, hogy Star Deal-ben drágább, mint a Humble-n előfizetéssel (nekem úgy 33.59)
 • grebber
  #82
  Fanaticalon €35.99 most

  Cd kulcsos helyen se nagyon olcsóbb €28.93
  Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.11.01. 18:26:03
 • totyak
  #81
  Nem követtem kifejezetten a játék fejlesztését és kiadását, így nem tudom, hogy valóban alaposan felhívták-e mindenkinek, minden lehetséges módon a figyelmét, hogy figyeljen erre az AVX dologra. Lehet igazad van, lehet nem. Én konkrétan azt sem tudtam (és nagyon most sem tudom), hogy mi ez és szerintem a legtöbb játékos is így van, illetve nem túr utána a dolognak a neten.

  Szóval azért én továbbra is erősítem a meglepődöttek táborát, mint ahogy fórumokat olvasgatva másik hozzám hasonló emberek is. Nem tudom mi az a terület a játékban, ami igényli ezt a technológiát, szerintem semmi, pusztán arról van szó, hogy el kell adni a hardvereket. Hogy nézne ki, ha egy tíz éves hardverrel eljátszogatna az ember, abból nincs pénz.

  Nem gond, legfeljebb veszek valami normálisabb VGA-t használtan, igazából nem létszükséglet a játék, csak sokan dicsérték, gondoltam megnézem magamnak. És igen, tört játék, tehát nem vesztettem rajta. Mindenesetre Montana 92 példái jók, Horizon is, Red Dead 2 is elkocog a kártyával, pedig nem kell nekik gyengébb gép, csak ott nem akartak direkt kiszúrni a játékossal.
 • nibron
  #80
  jut eszembe, azzal a hsz-el nem is hozzád szóltam.
 • Montana92
  #79
  Igen, azt én is látom, hogy nem ment át. :D
 • nibron
  #78
  Nem kioktatás, egyszerűen információközlés. Pl., hogy ne kelljen annyira csodálkozni.

  Bár úgy látom nem ment át: nem néztem meg az általad említett két játéknak az igényét, de mindkettőről tudom, hogy nem volt szükség az optimalizálás során "extra funkciókat" használni. Ezért gondolom, a gépigény jóval szerényebb mint ennél.
  De ennél a játéknál külön feltüntették, hogy AVX kell neki. Ismeri a gép az AVX utasításkészletet? Nem. Akkor mitől lehetne feltételezni, hogy működik? Kipróbálni ki lehet, de azért előre borítékolva van az eredmény.

  Az, hogy milyen engine-t használ (vagy bármi más modult) egy alkalmazás tökmindegy, mert magát a kódot vagy készen kapja, de akkor van belőle mindenfajta (32/64 bites SSE2-5, AVX, AVX2, AVX512, stb.). Az, hogy ezek közül melyiket használja az alkalmazásfejlesztő azt ő dönti el. Olyan is van, hogy library-ban vagy prebuilt formában van az engine ill. a többi 3rdparty-s cucc. Ilyenkor mivel ez is többféle fordítással van, szintén a fejlesztő dönti el, hogy melyikre van szüksége. Ezért aztán nem lehet konkrétan kijelenteni, hogy egy engine mit igényel (mivel alkalmazásfüggő). Ennél a játéknál a fejlesztőknek volt egy olyan döntésük, hogy szükség lesz az AVX-re, így azzal fordítottak. Végül is ez az utasításkészlet is van már legalább 6-7 éves, simán be lehet vállalni.
 • Montana92
  #77
  Srác megkérdezte, működik-e a játék dx 11-en.
  Kapott választ, hogy nem. Tudomásul vette, de meglepte a dolog. És ennyi a sztori, erre te már a második kioktató stílusú választ írod.. Valami nagyon be lehet szorulva a fenekedben...:)

  (kiegészítés, hogy ha egy red dead redemption 2 és a szintén Decima engine-t használó horizon zero dawn elindul, abszolút nem volt irreális a feltételezés, hogy ez is - de gondolom ő is most a virágbolti verzióval tett egy próbát, így szerencsére max a letöltési időt bukta..)
 • nibron
  #76
  Van egy olyan mondás, hogy: "Tegnap még volt benzin az autóban, ma meg már nincs. Mi lehet a baj?"
  Felhívták a figyelmet, hogy csak AVX utasításkészlettel rendelkező architectúrával működik a játék. Tehát csak a Sandy Bridge chip vagy az utána jövők jöhetnek számításba. Ennek megvan az alapos oka, hogy miért ezt használják (pl. iszonyatosan meggyorsítja a nagy számokkal végzett műveleteket). A közeljövőben egyre több alkalmazás jön ki így. Pl. a Vulcan alapból használja. Ha pl. egy Sandy Bridge processzor mellé beraksz egy olyan GPU-t ami még nem ismeri a 256 bites vektoros számítási adatprotokollt, akkor egyszerűen nem fog működni.
  Szóval olyan nagyon nem kell meglepődni, ez nem a "többnyire" kategória. Nem olyan bonyolult.
 • totyak
  #75
  Értem én a dolgot, csak meglepett. Eddig minden játék elindult és jobban, vagy rosszabbul, de futott.
  Ugyanazt tudom mondani, mint Montana92, többnyire minimum alatt is indulnak a játékok, mert az fullhd minimum. Ez is simán elindulna még ezen a kártyán, csak valakiknek ez már nem volt érdeke és nem úgy programozták. Reméltem, hogy esetleg van dx11 mód, de úgy tűnik nincs.
 • Montana92
  #74
  Persze, igazad van alapvetően.
  Csak az új játékok nagyobb része elindul a hivatalos minimum alatt is, és ha az ember elvan 720-900p, 30 fps-sel, simán játszható is - ezért volt kissé meglepő, hogy ez meg el sem indul.
  Amúgy 4 gb vram-mal bír a kártya:)
 • nibron
  #73
  Van egy minimum konfig. A vga kártyád ebből nagyon is kiesik. Egyébként a gtx660 nem támogatta a dx12-őt, de ezt általában át lehetett hidalni és dx11-en futtatni. Ennél a játéknál viszont nem.

  @Montana92:Gyanítom, hogy a gtx950m szintén annyira pure, hogy nem fog rajta futni. A 950-es eleve belépő szintű, de mivel mobil típus, még annál is gyatrább. Gondolom laptopról van szó. A 3gb vram nagyon minimum, felteszem ennyi sincs benne.
 • Montana92
  #72
  Nekem ugyanez volt, meglepődtem, hogy el sem indul (gtx 950m).

  Elvileg nem lehet mit tenni vele...
 • totyak
  #71
  Sziasztok!

  Ma ki szerettem volna próbálni a játékot, de indításkor azt írja, hogy a grafikus kártyám nem támogatja a DX12-t, így nem indul el. Egy GTX 660ti kártyám van (tudom, hogy ősrégi, de eddig elkocogtak rajta a játékok, amikre kíváncsi voltam) és én úgy tudom támogatja a DX12-t. Mi lehet a gond, mit tudok tenni? DX11-ben nem működik a játék? köszönöm
 • Kancsalborz
  #70
  "Folyamatos ingerek kellenek, robbanások, meztelenség, mocskos beszéd, ezt el lehet adni - szomorú hogy a Cyberpunk is erre a trióra fog épülni"...

  Majd :

  "de aki még esélyt se ad neki és három óra után ítéletet mond egy 50-60 órás játékról, nos azzal csak magáról nyújt jellemrajzot."...

  Akkor te pontosan mennyi esélyt is adtál a Cyberpunknak ? Még három órát sem...

  Óvatosan bánj más "jellemrajzának megrajzolásával", nehogy véletlen magadat rajzold meg bohócként...
 • priluki
  #69
  ez nézőpont kérdése kinek szar az izlése.. ,megint csak a saját szemeddel látod , nem gondolkodsz csak megpróbálod csűrni csavarni a szavakat.. múzeumokat meg az olvasást hozod fel erre példának.. pl én imádok olvasni, elöbb olvasok mint moziba menjek.. szóval az elméleted már kb meg is dőlt.. kifejtették itt többen is nem akarom ragozni.. a lényeg,hogy ez a játék számomra egyhangú unalmas,monoton és primítív, 3 óra erre bőven elég volt ,hogy megbizonyosodjak róla.. De nyugi, engem nem zavar ha te ezzel töltöd az idődet !
 • Hexex86 #68
  Bárki amit lerak épület azt a másik játékos látja. De nem csak épületet. Mondjuk eldobsz egy rakományt mert nem akarod leszállítani. Az megjelenik másnál. És, ha leszállítja akkor üzenet fog érkezni, hogy xy leszállította a rakományod. Az épületek romlanak. Szóval nem lesz telezsúfolva az egész térkép épületekkel. Folyamatosan javítani kell őket mert ugye romlanak az időzáporok miatt. Sok visszacsatolás van más játékosoktól. Hagyhatsz járműveket hátra, hogy használják mások később, akkor azt neked jelezni fogja, hogy xy hasznára volt. Nem lesz telezsúfolva a pálya úgy, hogy ne férj el. Ugye egymáshoz nagyon közel nem lehet építkezni. Ha mész egy régióba akkor először nem fogod látni más épületeit mert először csatlakozni kell egy hálózathoz ingame. El kell jutni egy régió gócponthoz és után lesz csak látható a mások által lerakott épület, üzenetek. Szóval minél több épület van annál több nyersanyagot lehet beleölni az épületek fenntartásába ami mondhatni lehetetlen. Ezzel is érzékeltetik az elmúlást.
 • grebber
  #67
  Megint mondom nekem nincs még meg a game jó pár évig ez így is marad...
  De ezt a mindenki épít mindent hogy kell elképzelni?
  Teszem azt nekem 2024-ben lesz meg ez a játék, akkor amikor elkezdek vele játszani mindenhol hidak , autópályák stb tömkelege fogad majd vagy ez a többiek által épített sok sok objektum mikor milyen szakaszba hogy kerül bele az én játékomba?
  Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.10.25. 07:11:05
 • Hexex86 #66
  Hát, ha online rész is lenne a torrentes verzióba amivel ti játszotok kicsit más lenne már a látképe a játéknak. Sokkalta több épület amit játékosok építenek és üzenetek tömkelege. Értem én, hogy valaki letorrentezi (én is néha leszoktam játékokat), de egy lényegi részét képezi az online kapcsolat. Mivel a játék arra épít így persze, hogy üresnek hat és unalmasnak. Egy olyan játéknak aminek a szerves részét képezi az, hogy mások dolgait lásd és üzeneteit eléggé értelmetlen annak hiányosságait negatívként felróni. De ez csak az én véleményem. Nyilván valakinek nem tetszhet a játék, amivel nincs is baj, de ne a félig működő játékról alkosson véleményt. :D
  Kicsit olyan mintha egy mmorpg játékkal akarnánk egyedül játszani. Lehetni lehet csak elveszik a varázsa. Ezt úgy mondom, hogy ps4-en eredetibe végigjátszottam és most pc-n letorrenteztem és ja. Már le is töröltem mivel így nem az igazi valóban.
  Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2020.10.24. 21:46:28
 • nibron
  #65
  Majd szólj ha kész az összes útszakasz.:) (nekem megvan) Szerinted mivel kell elérni? Csak egy út van, nem lehet firnyákolni. Saccperkábé olyan 3-400 szállítással le is tudhatod.:))

  Survivornak rossz a terep. Pl. nincs hely építkezni. Különben sem az a játék. Itt a történethez kell lennie egy mapnak.
  Az, hogy ennyi az emberi kapcsolat, bizonyos értelemben a játék része. Léteznek egyáltalán? Valószínű. De mindegyik? És így tovább...
  Egyébként van benne személyes találkozás (szállítani is kell élő embert), bár nem sok. Menedékhelyre is benézhetsz, sőt nem is árt.

  Utoljára szerkesztette: nibron, 2020.10.24. 21:35:05
 • lonvard
  #64
  Nekem nagyon tetszik a világ, az is hogy lényegében sivár, el tudnék képzelni egy survivor verziót, amiben építhetek valami prepper menedéket, és akkor támadnának öszvérek, szellemek, én meg rájuk járnék vadászni. Legyen már Death Stranding survivor verzió, naa!

  Az a része gyenge, hogy emberileg majdnemhogy zéró kapcsolatunk van, szóval ezt egyszerűen kispórolta belőle a Kodzsima. Ugyanolyan bázisok vannak, és nem találkozunk senkivel. Na itt kellene egy erőltejes fejlesztés egy második részbe. Persze nem lesz.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.10.24. 21:20:39
 • lonvard
  #63
  Na jó de utána jönnek még csak a nyalánkságok. Kaptam egy ilyen bólás fegyvert, rám tört egy öszvér kontingens 7 fővel, mindet elkaptam. Valamelyik videóban néztem, hogy nem szabad leragadni az elején a szállításoknál, a főszálon kell haladni, mert sorozatban kapod az újabb és újabb fejlesztéseket. Én most a kocsit akarom megszerezni, aztán autópályákat építek. :P
 • nibron
  #62
  Nem hinném, hogy a játékiparban, az lenne valakinek a célja, hogy a "kisebbséget" szolgálja ki. Nem is tudom honnan veszel ilyesmit. Az a sok ember nem szeretetből dolgozik, annál inkább a profitért. Ezért aztán nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szofveripar tömegtermelő. Ezt a terméket sem azért állították elő, hogy a "mélyértelmű":))) közönség ki legyen némileg elégítve.

  Még nem játszottam végig (középen vagyok még mindig), de már régen rájöttem, hogy nincs választásom, egysíkú a játék. Csakis azon az egy szálon haladhatok amit a fejlesztők kitaláltak. Így már gyanítom, hogy a befejezés is csak egyféle lehet. És ha ez így van (márpedig nagyon úgy néz ki), akkor már régen tudom mi lesz a vége. Mert nem atomfizika, lesz benne 2-3 csavar ahogyan szokott, gondolom a végébe belesűrítve (ahogyan szokták). Addig csak dezinformáció, közhelyek, időhúzás, stb. Az ellentmondásokról pedig nem is beszélve. Már nagyon fáraszt, hogy megy egy scene és az első mondatban még lehetetlen, a másodikban pedig már megvan a megoldás. Vagy pl. amikor PV közelében Normannak vissza kell fojtania a levegőt, az otradek meg vígan kerepel, a kölyök meg vinnyog mint akinek valamit bedugtak a seggébe. Azonkívül miért nem lehet ölni? Vagy senki sem hal meg a 60e-es városokban? Fenét, van kb. 40 órád (a játékban), hogy elvidd a hamvasztóba. A banditák úgyis előszeretettel ölnek, biztos tudják, hogy dooms vagyok.:)
  Mondom ezt úgy, hogy szeretem az ilyen stílusú játékot. Ebben a játékmenetben is már több mint 80 óra van, de még egyáltalán nem látom benne az élet mély értelmét (nem is lesz benne). Csak zavarodott (fél és áltudományos?,ezoterikus?) monológok vannak benne egy olyan témáról ami már néhányszor előfordult a föld történetében. A játék végét pedig már az elején elárulták, igaz először csak egy apró morzsával utal rá Deadman, de később simán össze lehet rakni belőle a képet. Ha kiveszem belőle az összes szarságot amit belekevertek, kábé 20-25 percben el lehetne beszélni az egészet. Gondolom a játék végén így is lesz.
  Hát ez a játék sem egy Witcher 3 lesz. Lehetett volna jobban is elkapni, kidolgozni ezt a témát. Sajnos ez ilyenre sikeredett. Ha kijátszottam biztosan megy a kukába, mert most már az online tartalomnak sem látom értelmét.
 • jarlaxxe
  #61
  Én ott untam meg végleg amikor megkaptuk az esernyöt a gyorsutazáshoz, egyszerüen nem volt már kedvem tovább postázni mert abból az 50-60 órából kb 40 óra ebböl áll.
  Olyan ez mint pollock képei az emberek 90% csak egy rakás pacnit lát mert valójábban nincs is ott más, mig a maradék 10% elitista magát másnál különbnek képzelö szerencsétlen, beleképzel minden szimbolikus dolgot a pacákba ami nincs is ott vagy akár egy tál leves tésztában is benne van.

  A Cyberpunkot nem értem miért kevered ide minden hozzászólásodban teljesen más kategoria a két játék.
 • caps lock
  #60
  Tényleg nehéz megemészteni hogy a többségnek vacak az ízlése. De minden művészi igényű alkotással ez a helyzet, legyen bár az film, könyv, festmény, játék, stb. Nem a tömegeknek készül mivel nincs hozzá érzékük hogy kellően értékelni tudják. Nem véletlenül lézengenek csak a múzeumokban, képtárakban, könyvtárakban. Inkább mennek a moziba megnézni a legújabb buta szuperhős filmet.

  Folyamatos ingerek kellenek, robbanások, meztelenség, mocskos beszéd, ezt el lehet adni - szomorú hogy a Cyberpunk is erre a trióra fog épülni - de lassítani, magadba szállni, munkát fektetni valamibe aminek a hasznát nem látod azonnal, ne adj isten elgondolkozni az élet mélyebb értelmén, az már nem fér bele.

  A gamer társadalom még mindig gyermeteg, és ki tudja fel fog nőni-e valaha? Mindegy, én élvezem minden pillanatát amit ezzel a programmal töltök, senkit se lehet akarata ellenére meggyőzni, de aki még esélyt se ad neki és három óra után ítéletet mond egy 50-60 órás játékról, nos azzal csak magáról nyújt jellemrajzot.
  Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.10.24. 15:54:21
 • priluki
  #59
  3 órát játtszottam vele .. tovább nem bírtam. tudom hogy nehéz feldolgozni ,hogy nem tetszik mindenkinek, de probáljátok megemészteni,és akkor ezzel nem keltitek azt a benyomást ,hogy uninntelligensek vagytok ! Ez neked is szól keyboard button .. .
 • nibron
  #58
  kicsit sarkosan, de elég tömören megírta a véleményét. miért baj az?
  mellesleg vagyunk még egy páran akik közeli véleményen vagyunk. már alig várom a végét, mert mondjuk mászkálni szeretek, de mióta elkezdtem a játékot azóta csakis ugyanazt a 2-3 cselekedetet (inkább csak 1-et) kell csinálnom. és ez kissé már kiéget. unalmamban inkább kiírtom a banditákat. ekkor jöttem rá, hogy [talán] ez az első játék ahol nem spawnolnak újra (pici üde színfolt). azonkívül már most folyamatosan olyan érzésem van, hogy a végétől erősen qrvaanyázni fogok.:)
 • TomStorm
  #57
  Gondolom játszottál vele 5 percet:D

  Vagy nem nőttél még fel Kojima világához?Bár inkább ez lehet,ja.
 • nibron
  #56
  majd ha meglesz tudni fogod. egyébként a pihenőszobába a lejárat az állomásokon. de úgy kell ráállni, hogy egyáltalán ne lógjon le, különben letiltja a "C" gombot. én javítottam így öszvérektől ellopott verdát is. akkoriban még nem tudtam motort sem gyártani.
 • nibron
  #55
  be lehet tölteni másikat is nem csak a legutolsót. ne a játék folytatását válaszd.
  egyébként nekem is volt ilyen, meg olyan is, hogy betöltés közben elszállt az alkalmazás (utóbbi többször is). nálam, a gép újraindítása megoldotta mindkettőt.
 • gramaton
  #54
  Üdv!
  Sajnos az én mentésem befulladt,a 38. számú rendelés, esetleg adna valaki mentést onnan hátha működne sok idő újra előröl kezdeni ........
  mellékelve egy steamid-t azt mondták csak úgy fogadja majd el... ha az ini fájlba átírom majd...
  Köszönöm előre is!
  [email protected]

  Utoljára szerkesztette: gramaton, 2020.10.22. 20:25:47
 • jarlaxxe
  #53
  Én is probáltam szeretni ezt a játékot de nagyon nem az én esetem, órákig sétálni egy totál kihalt tájon nekem nem jön be egyszerüen megunom, valszeg ezért nem is vonzott soha a postás szakma.
  Valahogy nem is tünik igazi játéknak inkább valami logisztikai szimulátor de ez persze magánvélemény.
 • Hunor1
  #52
  jeeeee, megtört a RDR 2 is! de előbb ezt végigviszem!
  Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2020.10.22. 19:38:18
 • Hunor1
  #51