76
Death Stranding - Hideo Kojima
 • nibron
  #76
  Van egy olyan mondás, hogy: "Tegnap még volt benzin az autóban, ma meg már nincs. Mi lehet a baj?"
  Felhívták a figyelmet, hogy csak AVX utasításkészlettel rendelkező architectúrával működik a játék. Tehát csak a Sandy Bridge chip vagy az utána jövők jöhetnek számításba. Ennek megvan az alapos oka, hogy miért ezt használják (pl. iszonyatosan meggyorsítja a nagy számokkal végzett műveleteket). A közeljövőben egyre több alkalmazás jön ki így. Pl. a Vulcan alapból használja. Ha pl. egy Sandy Bridge processzor mellé beraksz egy olyan GPU-t ami még nem ismeri a 256 bites vektoros számítási adatprotokollt, akkor egyszerűen nem fog működni.
  Szóval olyan nagyon nem kell meglepődni, ez nem a "többnyire" kategória. Nem olyan bonyolult.
 • totyak
  #75
  Értem én a dolgot, csak meglepett. Eddig minden játék elindult és jobban, vagy rosszabbul, de futott.
  Ugyanazt tudom mondani, mint Montana92, többnyire minimum alatt is indulnak a játékok, mert az fullhd minimum. Ez is simán elindulna még ezen a kártyán, csak valakiknek ez már nem volt érdeke és nem úgy programozták. Reméltem, hogy esetleg van dx11 mód, de úgy tűnik nincs.
 • Montana92
  #74
  Persze, igazad van alapvetően.
  Csak az új játékok nagyobb része elindul a hivatalos minimum alatt is, és ha az ember elvan 720-900p, 30 fps-sel, simán játszható is - ezért volt kissé meglepő, hogy ez meg el sem indul.
  Amúgy 4 gb vram-mal bír a kártya:)
 • nibron
  #73
  Van egy minimum konfig. A vga kártyád ebből nagyon is kiesik. Egyébként a gtx660 nem támogatta a dx12-őt, de ezt általában át lehetett hidalni és dx11-en futtatni. Ennél a játéknál viszont nem.

  @Montana92:Gyanítom, hogy a gtx950m szintén annyira pure, hogy nem fog rajta futni. A 950-es eleve belépő szintű, de mivel mobil típus, még annál is gyatrább. Gondolom laptopról van szó. A 3gb vram nagyon minimum, felteszem ennyi sincs benne.
 • Montana92
  #72
  Nekem ugyanez volt, meglepődtem, hogy el sem indul (gtx 950m).

  Elvileg nem lehet mit tenni vele...
 • totyak
  #71
  Sziasztok!

  Ma ki szerettem volna próbálni a játékot, de indításkor azt írja, hogy a grafikus kártyám nem támogatja a DX12-t, így nem indul el. Egy GTX 660ti kártyám van (tudom, hogy ősrégi, de eddig elkocogtak rajta a játékok, amikre kíváncsi voltam) és én úgy tudom támogatja a DX12-t. Mi lehet a gond, mit tudok tenni? DX11-ben nem működik a játék? köszönöm
 • Kancsalborz
  #70
  "Folyamatos ingerek kellenek, robbanások, meztelenség, mocskos beszéd, ezt el lehet adni - szomorú hogy a Cyberpunk is erre a trióra fog épülni"...

  Majd :

  "de aki még esélyt se ad neki és három óra után ítéletet mond egy 50-60 órás játékról, nos azzal csak magáról nyújt jellemrajzot."...

  Akkor te pontosan mennyi esélyt is adtál a Cyberpunknak ? Még három órát sem...

  Óvatosan bánj más "jellemrajzának megrajzolásával", nehogy véletlen magadat rajzold meg bohócként...
 • priluki
  #69
  ez nézőpont kérdése kinek szar az izlése.. ,megint csak a saját szemeddel látod , nem gondolkodsz csak megpróbálod csűrni csavarni a szavakat.. múzeumokat meg az olvasást hozod fel erre példának.. pl én imádok olvasni, elöbb olvasok mint moziba menjek.. szóval az elméleted már kb meg is dőlt.. kifejtették itt többen is nem akarom ragozni.. a lényeg,hogy ez a játék számomra egyhangú unalmas,monoton és primítív, 3 óra erre bőven elég volt ,hogy megbizonyosodjak róla.. De nyugi, engem nem zavar ha te ezzel töltöd az idődet !
 • Hexex86
  #68
  Bárki amit lerak épület azt a másik játékos látja. De nem csak épületet. Mondjuk eldobsz egy rakományt mert nem akarod leszállítani. Az megjelenik másnál. És, ha leszállítja akkor üzenet fog érkezni, hogy xy leszállította a rakományod. Az épületek romlanak. Szóval nem lesz telezsúfolva az egész térkép épületekkel. Folyamatosan javítani kell őket mert ugye romlanak az időzáporok miatt. Sok visszacsatolás van más játékosoktól. Hagyhatsz járműveket hátra, hogy használják mások később, akkor azt neked jelezni fogja, hogy xy hasznára volt. Nem lesz telezsúfolva a pálya úgy, hogy ne férj el. Ugye egymáshoz nagyon közel nem lehet építkezni. Ha mész egy régióba akkor először nem fogod látni más épületeit mert először csatlakozni kell egy hálózathoz ingame. El kell jutni egy régió gócponthoz és után lesz csak látható a mások által lerakott épület, üzenetek. Szóval minél több épület van annál több nyersanyagot lehet beleölni az épületek fenntartásába ami mondhatni lehetetlen. Ezzel is érzékeltetik az elmúlást.
 • grebber
  #67
  Megint mondom nekem nincs még meg a game jó pár évig ez így is marad...
  De ezt a mindenki épít mindent hogy kell elképzelni?
  Teszem azt nekem 2024-ben lesz meg ez a játék, akkor amikor elkezdek vele játszani mindenhol hidak , autópályák stb tömkelege fogad majd vagy ez a többiek által épített sok sok objektum mikor milyen szakaszba hogy kerül bele az én játékomba?
  Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.10.25. 07:11:05
 • Hexex86
  #66
  Hát, ha online rész is lenne a torrentes verzióba amivel ti játszotok kicsit más lenne már a látképe a játéknak. Sokkalta több épület amit játékosok építenek és üzenetek tömkelege. Értem én, hogy valaki letorrentezi (én is néha leszoktam játékokat), de egy lényegi részét képezi az online kapcsolat. Mivel a játék arra épít így persze, hogy üresnek hat és unalmasnak. Egy olyan játéknak aminek a szerves részét képezi az, hogy mások dolgait lásd és üzeneteit eléggé értelmetlen annak hiányosságait negatívként felróni. De ez csak az én véleményem. Nyilván valakinek nem tetszhet a játék, amivel nincs is baj, de ne a félig működő játékról alkosson véleményt. :D
  Kicsit olyan mintha egy mmorpg játékkal akarnánk egyedül játszani. Lehetni lehet csak elveszik a varázsa. Ezt úgy mondom, hogy ps4-en eredetibe végigjátszottam és most pc-n letorrenteztem és ja. Már le is töröltem mivel így nem az igazi valóban.
  Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2020.10.24. 21:46:28
 • nibron
  #65
  Majd szólj ha kész az összes útszakasz.:) (nekem megvan) Szerinted mivel kell elérni? Csak egy út van, nem lehet firnyákolni. Saccperkábé olyan 3-400 szállítással le is tudhatod.:))

  Survivornak rossz a terep. Pl. nincs hely építkezni. Különben sem az a játék. Itt a történethez kell lennie egy mapnak.
  Az, hogy ennyi az emberi kapcsolat, bizonyos értelemben a játék része. Léteznek egyáltalán? Valószínű. De mindegyik? És így tovább...
  Egyébként van benne személyes találkozás (szállítani is kell élő embert), bár nem sok. Menedékhelyre is benézhetsz, sőt nem is árt.

  Utoljára szerkesztette: nibron, 2020.10.24. 21:35:05
 • lonvard
  #64
  Nekem nagyon tetszik a világ, az is hogy lényegében sivár, el tudnék képzelni egy survivor verziót, amiben építhetek valami prepper menedéket, és akkor támadnának öszvérek, szellemek, én meg rájuk járnék vadászni. Legyen már Death Stranding survivor verzió, naa!

  Az a része gyenge, hogy emberileg majdnemhogy zéró kapcsolatunk van, szóval ezt egyszerűen kispórolta belőle a Kodzsima. Ugyanolyan bázisok vannak, és nem találkozunk senkivel. Na itt kellene egy erőltejes fejlesztés egy második részbe. Persze nem lesz.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.10.24. 21:20:39
 • lonvard
  #63
  Na jó de utána jönnek még csak a nyalánkságok. Kaptam egy ilyen bólás fegyvert, rám tört egy öszvér kontingens 7 fővel, mindet elkaptam. Valamelyik videóban néztem, hogy nem szabad leragadni az elején a szállításoknál, a főszálon kell haladni, mert sorozatban kapod az újabb és újabb fejlesztéseket. Én most a kocsit akarom megszerezni, aztán autópályákat építek. :P
 • nibron
  #62
  Nem hinném, hogy a játékiparban, az lenne valakinek a célja, hogy a "kisebbséget" szolgálja ki. Nem is tudom honnan veszel ilyesmit. Az a sok ember nem szeretetből dolgozik, annál inkább a profitért. Ezért aztán nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szofveripar tömegtermelő. Ezt a terméket sem azért állították elő, hogy a "mélyértelmű":))) közönség ki legyen némileg elégítve.

  Még nem játszottam végig (középen vagyok még mindig), de már régen rájöttem, hogy nincs választásom, egysíkú a játék. Csakis azon az egy szálon haladhatok amit a fejlesztők kitaláltak. Így már gyanítom, hogy a befejezés is csak egyféle lehet. És ha ez így van (márpedig nagyon úgy néz ki), akkor már régen tudom mi lesz a vége. Mert nem atomfizika, lesz benne 2-3 csavar ahogyan szokott, gondolom a végébe belesűrítve (ahogyan szokták). Addig csak dezinformáció, közhelyek, időhúzás, stb. Az ellentmondásokról pedig nem is beszélve. Már nagyon fáraszt, hogy megy egy scene és az első mondatban még lehetetlen, a másodikban pedig már megvan a megoldás. Vagy pl. amikor PV közelében Normannak vissza kell fojtania a levegőt, az otradek meg vígan kerepel, a kölyök meg vinnyog mint akinek valamit bedugtak a seggébe. Azonkívül miért nem lehet ölni? Vagy senki sem hal meg a 60e-es városokban? Fenét, van kb. 40 órád (a játékban), hogy elvidd a hamvasztóba. A banditák úgyis előszeretettel ölnek, biztos tudják, hogy dooms vagyok.:)
  Mondom ezt úgy, hogy szeretem az ilyen stílusú játékot. Ebben a játékmenetben is már több mint 80 óra van, de még egyáltalán nem látom benne az élet mély értelmét (nem is lesz benne). Csak zavarodott (fél és áltudományos?,ezoterikus?) monológok vannak benne egy olyan témáról ami már néhányszor előfordult a föld történetében. A játék végét pedig már az elején elárulták, igaz először csak egy apró morzsával utal rá Deadman, de később simán össze lehet rakni belőle a képet. Ha kiveszem belőle az összes szarságot amit belekevertek, kábé 20-25 percben el lehetne beszélni az egészet. Gondolom a játék végén így is lesz.
  Hát ez a játék sem egy Witcher 3 lesz. Lehetett volna jobban is elkapni, kidolgozni ezt a témát. Sajnos ez ilyenre sikeredett. Ha kijátszottam biztosan megy a kukába, mert most már az online tartalomnak sem látom értelmét.
 • jarlaxxe
  #61
  Én ott untam meg végleg amikor megkaptuk az esernyöt a gyorsutazáshoz, egyszerüen nem volt már kedvem tovább postázni mert abból az 50-60 órából kb 40 óra ebböl áll.
  Olyan ez mint pollock képei az emberek 90% csak egy rakás pacnit lát mert valójábban nincs is ott más, mig a maradék 10% elitista magát másnál különbnek képzelö szerencsétlen, beleképzel minden szimbolikus dolgot a pacákba ami nincs is ott vagy akár egy tál leves tésztában is benne van.

  A Cyberpunkot nem értem miért kevered ide minden hozzászólásodban teljesen más kategoria a két játék.
 • caps lock
  #60
  Tényleg nehéz megemészteni hogy a többségnek vacak az ízlése. De minden művészi igényű alkotással ez a helyzet, legyen bár az film, könyv, festmény, játék, stb. Nem a tömegeknek készül mivel nincs hozzá érzékük hogy kellően értékelni tudják. Nem véletlenül lézengenek csak a múzeumokban, képtárakban, könyvtárakban. Inkább mennek a moziba megnézni a legújabb buta szuperhős filmet.

  Folyamatos ingerek kellenek, robbanások, meztelenség, mocskos beszéd, ezt el lehet adni - szomorú hogy a Cyberpunk is erre a trióra fog épülni - de lassítani, magadba szállni, munkát fektetni valamibe aminek a hasznát nem látod azonnal, ne adj isten elgondolkozni az élet mélyebb értelmén, az már nem fér bele.

  A gamer társadalom még mindig gyermeteg, és ki tudja fel fog nőni-e valaha? Mindegy, én élvezem minden pillanatát amit ezzel a programmal töltök, senkit se lehet akarata ellenére meggyőzni, de aki még esélyt se ad neki és három óra után ítéletet mond egy 50-60 órás játékról, nos azzal csak magáról nyújt jellemrajzot.
  Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.10.24. 15:54:21
 • priluki
  #59
  3 órát játtszottam vele .. tovább nem bírtam. tudom hogy nehéz feldolgozni ,hogy nem tetszik mindenkinek, de probáljátok megemészteni,és akkor ezzel nem keltitek azt a benyomást ,hogy uninntelligensek vagytok ! Ez neked is szól keyboard button .. .
 • nibron
  #58
  kicsit sarkosan, de elég tömören megírta a véleményét. miért baj az?
  mellesleg vagyunk még egy páran akik közeli véleményen vagyunk. már alig várom a végét, mert mondjuk mászkálni szeretek, de mióta elkezdtem a játékot azóta csakis ugyanazt a 2-3 cselekedetet (inkább csak 1-et) kell csinálnom. és ez kissé már kiéget. unalmamban inkább kiírtom a banditákat. ekkor jöttem rá, hogy [talán] ez az első játék ahol nem spawnolnak újra (pici üde színfolt). azonkívül már most folyamatosan olyan érzésem van, hogy a végétől erősen qrvaanyázni fogok.:)
 • TomStorm
  #57
  Gondolom játszottál vele 5 percet:D

  Vagy nem nőttél még fel Kojima világához?Bár inkább ez lehet,ja.
 • nibron
  #56
  majd ha meglesz tudni fogod. egyébként a pihenőszobába a lejárat az állomásokon. de úgy kell ráállni, hogy egyáltalán ne lógjon le, különben letiltja a "C" gombot. én javítottam így öszvérektől ellopott verdát is. akkoriban még nem tudtam motort sem gyártani.
 • nibron
  #55
  be lehet tölteni másikat is nem csak a legutolsót. ne a játék folytatását válaszd.
  egyébként nekem is volt ilyen, meg olyan is, hogy betöltés közben elszállt az alkalmazás (utóbbi többször is). nálam, a gép újraindítása megoldotta mindkettőt.
 • gramaton
  #54
  Üdv!
  Sajnos az én mentésem befulladt,a 38. számú rendelés, esetleg adna valaki mentést onnan hátha működne sok idő újra előröl kezdeni ........
  mellékelve egy steamid-t azt mondták csak úgy fogadja majd el... ha az ini fájlba átírom majd...
  Köszönöm előre is!
  [email protected]

  Utoljára szerkesztette: gramaton, 2020.10.22. 20:25:47
 • jarlaxxe
  #53
  Én is probáltam szeretni ezt a játékot de nagyon nem az én esetem, órákig sétálni egy totál kihalt tájon nekem nem jön be egyszerüen megunom, valszeg ezért nem is vonzott soha a postás szakma.
  Valahogy nem is tünik igazi játéknak inkább valami logisztikai szimulátor de ez persze magánvélemény.
 • Hunor1
  #52
  jeeeee, megtört a RDR 2 is! de előbb ezt végigviszem!
  Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2020.10.22. 19:38:18
 • Hunor1
  #51
 • caps lock
  #50
  Köszönjük Emese a tartalmas hozzászólást.
 • priluki
  #49
  botrányosan unalmas ez a játék.. sry ez az én véleményem..
 • grebber
  #48
  "Javítani bazi egyszerű: ráállsz vele a kőrre, mielőtt pihenni mennél. veled együtt süllyed le, és még alszol megjavítják neked."

  Még évekre vagyok attól, hogy a játék meglegyen. De ez érdekelne. Milyen "kőrre" kell ráállni és hol van ez?
 • Kancsalborz
  #47
  Örülök hogy tetszik, nekem ennek a sztorija azokhoz képest suta, és kicsit "baltával faragott" másolat csupán.
  De abszolute nem érdemli meg azt a sok negativ kritikát amit a játekosoktól kapott, még igy is messze innovativabb es egyedibb mint a mostanában megjelent "nagy" címek összesen.
  Csak nekem nem jött be, de hát ez az én bajom. :)
 • petar45
  #46
  Szia! Külön nem lehet kraftolni. Vagy a bolavetőt gyártod le újra, a kiürültet újrahasznosítva, vagy alszol egyet a magánszobában, akkor újratölti a lőszerkészletet.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  (Ez minden fegyverre igaz.)
 • yesname #45
  Olvastam mindkettőt és rengeteg mást is mégis a játék sztorija és világa zseniális, epikus, egyedi.
 • Hunor1
  #44
  hali. a bólavetőhöz lehet "kraftolni" zsineget (lőszert) vagy ha elfogy a 14 akkor eldobandó ?
 • Kancsalborz
  #43
  Hasonló véleményre jutottam én is.
  Maga a történet mondanivalója sem túl eredeti, Arthur C. Clarke-tól Ray Bradbury-n át Stanislaw Lem-ig sok sok nagy sci-fi író fogalmazta meg a Death Stranding "alapvetését" klasszisokkal jobban megírva.

  Ez viszont többszörösére van írva a valódi tartalmánál.
  Önmagukba forduló hosszas és feleslegesen körülményes körmondatok "egymásutánjaiban" végtelenül dagályos történetmeséléssel szájbarágósan elmondják ugyanazt ötször másféleképpen, néha barátok-közt szerűen túljátszott színészi előadásban.A színészek egyébként tényleg jók lennének, nem rajtuk megy el.
  Én nem ismerem Kojima munkásságát, és lehet hogy mint játéktervező egy "zseni", de sci-fi írónak csak gyenge közepes. A játék "japánságáról" meg annyit, hogy szegény történet néha annyira kínosan "amerikai" próbált lenni, hogy zavartan feszengtem a székben...

  Tényleg nem ártana ha az olvasás divatba jönne újra, és egy sci-fi rajongó nem attól lenne az, mert "látta a Star warst már legalább 10-szer..."

  Még érdekes módon számomra a videókban a játék legunalmasabb aspektusának tűnő "szállítmányozás" játszva elég szórakoztató ideig-óráig, valóban ilyen "relaxációs game" feelingje van...XD. Hangulatos a táj, illik hozzá a zene, "elbóklásztam" egy 10-12-órát a játékban, de ennyi idő alatt kiderült számomra hogy a térkép valójában üres, a játékmechanikák suták, a történetmesélés dagályosan szájbarágós módja pedig kiölte az egyedisége maradékát is.
  Nem egy rossz próbálkozás ez, legalább egy egyedi és frissnek hat a sok "újramelegített konzerv" AAA- fos között, de az "epikus"-tól is nagyon-nagyon messze van. Ha valaki olvasta itt pl. a "Szép új világ"-ot, vagy a "Marsbéli krónikák"-at, - csak hogy a témánál maradjunk - az szerintem tudja miről beszélek...
  Utoljára szerkesztette: Kancsalborz, 2020.10.21. 23:29:39
 • nibron
  #42
  nincs semmi baj a járművekkel, később lesz belőle hosszabb távra, többet cipelő is. Javítani bazi egyszerű: ráállsz vele a kőrre, mielőtt pihenni mennél. veled együtt süllyed le, és még alszol megjavítják neked.

  Én még nem vittem végig, de már nagyon unom. Egyszerűen halálra idegesít, hogy nagyon sok idő arra megy el, hogy egymás után teljesen egyértelmű dolgokat mondjanak el. Az embernek folyton olyan érzése van, hogy hülyének nézik. Magyar nyelven meg egyszerűen borzasztó. A fordító vagy angolul nem tudott vagy magyarul. Nem ismerte a szófordulatokat, hogy mit mire használnak és mire kellene fordítani. Inkább angolul tolom úgy valamivel jobb. Az például kifejezetten az agyamra megy már, hogy én vagyok az isten a játékon belül. Mindenki "órákon keresztül" hajbókol, hogy mekkora király a hordár. Bőven elég a sztorit végigmozizni, ez a sok mellékzönge már túl sok. Kár, hogy nem lehet kikapcsolni (egy csomót kell kattintgatni mire átküzdöm magam egy ilyenen).
  Többször újrakezdtem, először online csináltam, de elegem lett belőle. Folyton minden szarral találkozik az ember. Jobb az offline, tisztább a történet. Nem mondom, ha már végigjátszotta valaki, utána lehet onlányolni, de a sztorit nagyon zavarja.
  Amúgy a játék maga szuper, szép és stabil. Norman hangját pedig már a Walking Dead-ben is szerettem (Fülöp herceg:"Mondja maga kaviccsal gargarizál?"). A szereplők animációja a moziban viszont elég szegényesre sikeredett. Mindegyik minimum karót nyelt.
  A történet pedig eléggé vontatott, főleg ha mellékküldiket csinál az ember. És ahogyan elnézem, valamennyire szükség is van. Pl. az útépítés nem feltétlenül kell, de idővel nagyon jól jön. És amikor kész, akkor jön egy igazi szopatás (nem írom le mert spoiler lenne). Viszont rohadt sokat kell gürcölni vele a sok anyag miatt.
 • Hexex86
  #41
  Pontosan. Egymást segítitek úgy, hogy nem is az a cél, és mégis segít az ember egy idő után. Más útjait látod, te is amikor leraksz valamit egy idő után elgondolkozol, hogy ott hagyd mert mást egyszer lehet segíteni fog. Ha valahol nem tudsz feljutni és nincs eszközöd ugye leraksz egy "kérem építsenek ide" kis emote-ot. Lehet következőnek amikor arra jársz ott lesz egy létra amit más rakott le. Úgy köti össze a játékosokat, hogy sosem látják egymást, sosem beszélnek egymással. És, ha egy ember az útja során felhasznál valamit abból amit más épített kis késztetést kezd érezni, hogy ő is hagyjon valamit hátra ami más számára előny lehet. Egy figyelmeztetést, egy apró segítséget, akármit. Engem ez a része nagyon megfogott. És nem kényszerít rá ugye a játék. Hosszú órák után hozza ki az emberből ezt.
  Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2020.10.21. 19:27:15
 • caps lock
  #40
  Meggyőztél, elhiszem. És tényleg, az eszembe se jutott hogy én magam is építhetek dolgokat ami másnak hasznára lehet. Ez olyan szép törekvés, már csak ezért is kiemelkedő a játék. Aztán meg amúgy is az egyes játékoson múlik hogy elfogad-e segítséget vagy sem.
 • Hexex86
  #39
  De nem csak egyedül vagy akkor. Érzed, hogy vannak mások is. segítesz te is úgy, hogy akár senki meg sem köszöni azonnal. A te utad így van, de mindenkinek van egy útja. És azt láthatod is. Ahogy más is a tiédet. Ez egy nagyon érdekes esszenciája a játéknak. Erre épít.
  Sok dolgot akkor is neked kell bejárni. Amíg nics helyreállítva a gócpont addig ugye nem látod más dolgait. A dolgok elromlanak idővel így sokszor inkább mások által épített romos dolgokat látsz. De nyílván amíg nem tapasztalja meg az ember nehezebb is elképzelnie milyen az. Videók nem adják át. Egyébként én is azt preferálom mindenhol, hogy magamtól jussak előre. Szerencsére az online feature nem rontotta el ezt az élményt. Van egy mondanivalója a játéknak ami anélkül nem lesz olyan. Élmény lesz nyilván mivel egy nagyon jó kis játékról és utazásról szól a játék.
  Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2020.10.21. 17:26:49
 • caps lock
  #38
  Még a tutorial részben találhatunk NPC által hátrahagyott létrákat, köteleket hogy segítse a továbbhaladást. Online pedig fokozottan lehetőség van rá hogy a mások által kiépített utakat/eszközöket használjuk. Mert ez végül is egy közösségépítő játék is akar lenni. De sokaknak - magamat is beleértve - ez zavaró, mert jobb szeretünk magunk csinálni mindent. Abban nincs semmi kihívás ha egy hegyre például felvonóval megyek fel, ahelyett hogy fáradsággal megmásznám vagy magam farmoltam volna ki a feljutáshoz szükséges tárgyakat.

  Az egész játék nagyon individualista, ez árad a tájból, a történetből, magából az útból. Kicsit magadba szállsz, olyan mint egy El Camino. De pont ebből a kellemes magányból zökkent ki ha azt látom hogy jártak már ott előttem mások, otthagyták a szemetüket vagy épp hasznos eszközöket. És igen, bele lehet magyarázni az alternatív valóságokat, de hadd találjam meg én a válaszokat, hadd értelmezzem a magam módján mi-miért történik. Az én utam, az én játékom, az én elképzeléseim.
 • Hexex86
  #37
  A játék ugye elég metafóra így nemhiába, hogy Sam szinte mindíg egyedül van a BB-vel. :)
  Még Ps4-en végigtoltam és huh elég magával ragadó élmény volt. Bár a tört verzió a lényegét veszi ki. Szóval az igazából fél játék csak.
  Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2020.10.21. 15:41:49