32
  • NEXUS6
    #32
    Az volt a pozitív hozadéka nálam, hogy a csaje a társaságba hozta a barátnőit, akikkel viszont már lehetett off line módban is kommunikálni. Velük azóta is tartom a kapcsolatot. :)
  • Zoliz
    #31
    "ismerős csajszival órákat cseteltünk, heteken keresztül, majd élőben találkoztunk csak ültünk mint két kuka, neki akkor is a kezében volt állandóan a telója, mondjuk."

    Sajnos a barátnőm is ilyen lett és azt látom rajta menekülne, de nem tud, ha meg eldugnám a mobilját rajtam verné le :)

    Régen a társkeresőzésemnél volt ez, sose az volt a valóság amit elképzeltünk. Ezzel az erővel jobb élőben ismerkedni is csak az meg túl közvetlen már és gyakran zaklatásnak számit manapság és ezt a tech eszközeink mértéktelen használatának tulajdonitom. Van aki tudja a mértéket, mondjuk te, de a legtöbben nem.
  • NEXUS6
    #30
    Szerintem ebben az osztályozásban 3.
    A szinglit azért írtam, mert sok ismerősöm egyfajta párkereső oldalként használja így az FB-t. Aztán amikor párjára akad lehet, hogy hirtelen szinte eltűnik, másik kategóriába kerül.
    Más ismerősöm, meg prákapcsolatban él, sokat posztol de nem párkereső célzattal.
    Lehet, hogy ketté kéne bontani ezt a kategóriát. XD
    Csak azt akartam ezekkel leírni, hogy sokan sokféle módon használják a közösségi médiát, ezekből tapasztalatom szerint minimális az aki beteges, szarul tud kapcsolatot tartani. Érdekes módon szerintem rajtuk is inkább segít, hiszen legalább van kapcsolódási pontjuk, az a baj amikor valaki itt megragad.
    De akikről a cikk szól, állandóan posztoló, lájkvadász, addikt, olyat minimálisat ismerek. Szóval rájuk kihegyezni azt az irányt, amerre ezt akarják esetleg változtatni, az minden csak nem jó.
  • NEXUS6
    #29
    Van ré esély. De azokkal a haverokkal, akikkel legalább minden hétvégén összefutunk eszünkbe se jut ezt használni rendszeresen, nem is lájkoljuk egymás képet és kiba mód nincs belőle sértődés.

    Azzal, akivel meg kialakult valami távolság könnyebb így felvenni a kapcsolatot. Az tényleg káros lehet, ha nem, vagy nem úgy változik ez, ahogy a két fél akarja.

    Aztán pl. ismerős csajszival órákat cseteltünk, heteken keresztül, majd élőben találkoztunk csak ültünk mint két kuka, neki akkor is a kezében volt állandóan a telója, mondjuk.
    Nem az FB-t okolnám, ő ilyen volt valójában, az FB/Messenger csak lehetőséget adott hogy valakinek egy más képet mutasson. Haver aki csak élőben látta, csak röhögött, hogy egyáltalán miért eröltetek vele bármilyen kapcsolatot. Csökkentettem a csetelést, semmi változás az off line üzemmódjában.
  • lammaer
    #28
    Próbáltam megtalálni hogy melyik kategóriádba férek bele, de nem jöttem rá ki vagyok.

    Sokat kommentelek fórumokon, facebookon csoportokban, redditen, tehát vhol a 3-5 közt kéne legyek, de nem vagyok szingli, nincsenek szerelmi problémáim és IRL is megvan a családom, rokonai meg a haverjaim... :)

    Mondjuk soha nem rakom fel hogy hova utaztam, mit ettem, mit láttam...

    Lehet hogy csak sok szabadidőm van a munkahelyen khm khm :D
  • lammaer
    #27
    Szólja ha szervezel ilyen utat... régi vágyam hogy eljussak egy japán vagy dél koreai lánybanda koncertjére és szines bránereket lobogtassak a sok visongo tinilány között....

    Mondjuk 40 évesen biztos jól el tudok majd vegyülni köztük :)
  • Zoliz
    #26
    Egyetértek. Mindenki máshogy áll hozzá.
    Csak azt nem irod le, hogy káros, mert a valós kapcsolatokat degradálja.
    Egy régi barátommal fel akartam venni a kapcsolatot, hogy összeüljünk dumálni erre közölte este fenn vagyok SkyPE-on. Azóta skippelem mert bedőlt és addikt lett.
  • dyra
    #25
    Arról a jelenségről van szó mikor nem a testi egészségedért csinálod hanem, hogy megmutasd magad az ismerőseidnek (és másoknak). A Strava tele van ilyen emberekkel. Sokaknak pedig pont a kedvét veszi el mikor látja, hogy mások jobban mennek gyorsabban fejlődnek stb.. (pedig nem ismeri vagy épp ismeri a körülményeket).
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.03.21. 07:17:24
  • Tikal #24
    hát pedig pont a mai, irodában punnyados életben nagyon is fontos hogy sportolj, mozogj Én emögött semmilyen test bálványozást nem látok, csak józan gondolkodást. Épp testben épp lélek, mondják :)
  • Tikal #23
    Közeli barátaim fent vannak. El kell fogadni hogy mindig lesz nálad jobb, DE, motiválhat is, ha látom, hogy tesom megint lement futni én meg otthon punnyadtam, haver szintén kocogot, pedig esik az eső :) De ugy van ahogy mondod, tudni kell használni ezt is, és akkor nincs gond.
  • Trucker39
    #22
    Koncertekről:

    Nekem például nagyon tetszenek ebből a szempontból bizonyos ázsiai, különösen japán koncertek. A hímneműek kezükbe kapnak egy vagy két ...fütyi alakú világító biz-bazt, míg a hölgyek csillag alakút és azzal csápolnak a koncert végéig. Ha jól láttam színe változtatható, stb. A lényeg, hogy nincs telefon kézben. Nem tudom, hogyan szabályozzák, vagy tiltják, de a lényeg, hogy nincs és a közönség kifejezetten jól érzi magát a koncerten.

    Például kedvenc japán énekesem koncertje:

  • Dobronski
    #21
    londoni Egg-ben leragasztjak a telefonokat es a biztiorok veletlenszeruen ellenorzik az embereket. ha nincs a telon a ragacs, ki vagy dobva :D
  • ostoros
    #20
    Én ha nyaralni megyek, biztos nem fotózok. Egy darabot sem. Na, jó, talán kettőt -hármat, közösen baráttal. De aki látni akarja, hol voltam, az menjen el maga, és nézze meg!
    Ne más utazási élményein élje ki magát, hanem szépen ismerje meg a világot saját maga.
  • Sippie
    #19
    meg az is hogy tits or gtfo, szóval remélem arra is rászoknak a jányok a koncerteken... bár tudom van olyan ahol előfordul :D
  • NEXUS6
    #18
    Nincs új a Nap-alatt. ;)
  • NEXUS6
    #17
    Szerintem ennél bonyolultabb a dolog, ismerőseimet a következő csoportokba sorolnám:
    1. Nincs közösségi oldal regje, vagy van, de hidegen hagyja, néha, akár max évente 1-2-t posztol, kapcsolattartási lehetőségnek használja, vagy csak hogy legyen. Értelem szerűen nincs rá hatással ez a média, és nem is tudjuk ezen keresztül, hogy hogy érzi magát.
    2. Ritkán posztol, mert épp maximálisan boldog, nincs ideje ilyen hülyeségekre.
    3. Gyakran posztol, mert szingli, vagy csak átlagosan boldog, egyfajta kapcsolattartási, önkifejezési módnak használja.
    4. Gyakran posztol mert valami problémája van, legtöbbször fiatalok körében értelemszerűen szerelmi bánat. Kidumálja a bajait.
    5. Gyakran posztol, csetel, mert kényszeres függő, a közösségi médián keresztül próbál élni. Valós életben viszont gondjai vannak az emberi kapcsolatok kialakításával.
    6. Ritkán posztol, rejtőzködik, mert gondjai vannak, de fél kitárulkozni, más profiljait ettől függetlenül gyakran látogatja.

    Igazából én szinte egyáltalán nem a közösségi oldalakat jelölném meg az emberek problémáját okozó tényezőnek. És igazán problémás esetnek csak 100-ból 1-2-t látok (5 és 6 kategóriásat), és hosszabb távot figyelve az emberek szépen mozognak egyik kategóriából a másikba. Az a beteges, ha a cég mondjuk direkt az 5. kategóriásakra megy rá és ide is akarja beterelni az embereket.
    Bármit is mondanak pl az FB-re, szerintem valójában ilyen törekvésük nincs, vagy legalább is nagyon bénán csinálják.
    XD
  • barret
    #16
    Soha semmit nem lájkoltam még,nincsenek ismerőseim megjelölve.Nem rakok fel magamról képeket.Soha nem nézegetem,hogy mások miket rakosgatnak fel.De a zárt csoportokhoz muszály fészbúk account,mert be kell lépni!.Akkor most én rossz fészbúkos vagyok?
  • Sequoyah
    #15
    Mindegy hogy a kozossegi oldal mit csinal, az alapjelenseg ugyanaz, szoval gyanus hogy ez emberi tulajdonsag, nem pedig a szoftver hibaja.
    Barmilyen hasonlo oldalon nezel szet, ugyanazt latod. Az emberek csak a jot osztjak meg magukrol. Es ez logikus is. Szoval en tisztaban vagyok a sajat eletem negativ dolgaival, de barki masrol csak a pozitivat latom. Igy konnyen hiszi azt az ember, hogy mindenki mas elete jobb, csak az enyem ilyen sz*r. Meg ha ismerem is ezt a jelenseget, akkor is beeszi magat a gondolat a tudatalattimba. Es igy depisebb leszek meg akkor is, ha tudom hogy a masiknak is vannak gondjaik csak nem osztja meg.
    Plusz sok ismeros eseten meg szet is van bombazva az uzenofalam a nyaralos kepeikkel, es azt hiszem mindenki nyaral csak en nem. Pedig ha statisztikat keszitenek, kiderulne hogy mindenki csak 1x volt nyaralni az evben, mig en 2x is voltam Hawaiion, csak mar elfelejtettem:)

    Es persze mindezek utan az ember elkezd tulkompenzalni, es megprobalni bizonyitani a vilagnak, hogy o vele is tortennek jo dolgok minden nap. Es a jutalom, a "like" az igencsak addiktiv.

    Nem a Facebook hibaja, mert az alapkoncepcio az nagyon egyszeru, es magaban hordozza a fenti problemat.
  • dyra
    #14
    Azért mert alapvetően majomtermészetűek vagyunk. Utánozzuk a másikat. Ha nem tudod utánozni a frusztrációt okoz. Az alapoktól így működik szinte mindenki. Persze jó kérdés egyáltalán müködhetne-e másként.

    Off. Nem teljesen releváns. De az biztos, hogy túlzottan teljesítménycentrikus lett a világ szinte mindenben. Aki nem tud valamiben jó lenni az szinte garantáltan mentálisan beteg lesz. Márpedig az emberek jó nagy százaléka nem tud.
    ""Minden sporthoz napi több órákat kell edzeni. "
    Egy cselekvés értékét nem az adja meg, hogy mekkora erőfeszítés áll mögötte. Sok energikus, szorgalmas embert találunk a történelem legsötétebb személyiségei között. Az, hogy "sokat kell hozzá edzeni" egészen átgondolatlan, gyerekes, ostoba érv az élsport létjogosultsága mellett.
    A sport ilyen mértékű dicsőítése, ahogy azt a jelenlegi társadalom teszi, valójában a materializmus uralmát mutatja az emberi lelkek felett. Az ember hármasságából - test, lélek, szellem - a mai többség csak a testet akarja tudomásul venni. Csak az anyagot szereti, tiszteli, azt imádja, csodálja, dicsőíti. A testi teljesítményt ismeri el és azt jutalmazza leginkább.
    Eszükbe sem jut az embereknek, hogy így csupán az ember múlandó részét hangsúlyozzák ki és csak erre a múlandó részre hívják fel az új generációk figyelmét. A lényegesebb, határtalanabb részei az embernek, mint a lélek és a szellem, emiatt mintegy a háttérbe szorulnak, jelentéktelenné homályosodnak.
    A sport imádata a beteg tudat tünete.
    A test körüli nagy felhajtásba jól lehet menekülni a nagy kérdések elől.
    Az fel sem merül az emberekben, hogy lehetne egy egészen más társadalmat építeni, ahol a valódi, maradandó értékeket emelik fel, magasra, hogy mindenki lássa. Ahol az a teljesítmény számít értékesnek, ami az ember legmagasabb rendű képességeiből táplálkozik, és azokból alkot valami újat.
    Nem a sportra és nem sportolókra van most szüksége az embereknek.
    Olyan hatások gyógyíthatják meg a mai kor eltorzult tömegeit, melyek tudatosságban, kifinomultságban adnak példát számukra. Lelki impulzusokra, szellemi útra van szükség, kérdésfeltevésekre, belső fejlődési lehetőségre."

    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.03.20. 16:17:08
  • molnibalage83
    #13
    Nekem van Endomdo accom, hogy nyomon kövessem saját bringa mennyiségemet. Még a közeli barátaimat sem vettem fel ismerősnek és privátra van téve az egész. Páran felvettek, őket visszaigazoltam, de a privát beállítás miatt elvileg ők sem látnak. Asszem. Jó régen nem néztem meg.

    Ide vezet az, ha valaki rosszul használ egy appot. Én leszarom, hogy más mennyit edz és azért tekerek, mert szeretek és részben kell is. Soha senki edzés teljesítményét nem néztem meg. Minek? Attól nekem mitől lesz más?

    Ennek kb. annyi értelme lenne, mint a budai hegyekre feltekerni és magamat a Tour bringásaihoz mérni. Lényegtelen. Irreleváns.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.20. 16:05:33
  • dyra
    #12
    Nem csak a tiniknél van ez, már a 40-es korosztály jó részénél is. Ott van pl a Strava. Sok ember egymásra licitálva posztolja sport eredményeit. Persze mindig van nálad jobb a végén te érzed magad szarnak mert egy szegmensben csak a 100-dik vagy.

    De máshol is megfigyelhetők ezek a "versenyeztető" appok amik jók egy bizonyos mértékig de egy szint felett már azért inkább kontraproduktívek.

    De a faca is egy méreg, az ember szarnak érzi magát mert az ismerősei fele folyamatosan utazik, jól él, posztolgatja a jobbnál jobb sztorikat te meg mész a "gyárba" rohadni nap nap után. Persze, hogy boldogtalan lesz az ember. Ezek az appok ez a sok közösségi sz*r a végén egy boldogtalan önmagával elégedetlen társadalmat fog szülni.

    Profit legyen az a lényeg!
  • NEXUS6
    #11
    OK értem én, hogy mit akarnak elérni a szakemberek. De akkor menjünk is bele, kezdjük ott, hogy szerintem az FB felülete egy hulladék.
    Iskolás-idigó-kék + fehér. Wow, divatszínek, ja úgy a 60-as évek Szovjetuniójában! XD
    Aztán értem én, hogy a lájkokra mennek a biztonsági beállításokat meg eldugják, de ennek az egész egyszerű feloldását már a kínai elvtársak rég feltalálták.
    Az egyes személyeket mondjuk egy 1-10 skálán értékeled ezzel együtt mondjuk a hozzájuk kapcsolt biztonsági/láthatósági beállításokat is változtatod. Most ez utóbbi testreszabása, kellemetlen-kópék kizárása ma az FB rendszerében egy rémálom, nem is csoda hogy ennyien hibáztatják a céget, hogy segíti a zaklatást, mert azzal, hogy a beállításokat, testreszabást eldugják valóban az a helyzet.

    Összelájkolgatást, csoportba rendezést lehetne valami csoportok közötti versennyel, jutalmakkal ösztönözni. Ezzel szemben ma mindenki egyénieskedik, néha összeverődik egy csoport, hogy egymást izgassák, de az igazán jó csoportok elég zártak, legalább is az én ízlésemnek megfelelőek. Pedig néha érdemes ki posztolni, megosztani belőlük valamit, csak ez le van ott pl. korlátozva, ki kell menteni a posztot, majd sajátként megosztani. Van ahol ezért aztán kirúgnak. Poszt, + lájk mennyiség szerint csoportunkat aztán rangsorolnák, nagyobb eséllyel rakja fel egy regionális, globális üzenőfalra, ahol szintén lájkolják, mehet feljebb, pillanatokon belül megismerheti őket az egész világ. A csoport képzés autómatikus lenne, ha összeposztoltok, közösen osztatok, összelájkoltok azonnal csoportot hoz belőle létre, amit megkérdez, hogy akarsz e csatlakozni, és kizárhatod magad. Ezzel a júzernek aktívan kéne negatívan létrehoznia a saját társadalmi hálóját. Ennek pedig nem csak az FB, de a cégek, szolgálatok is örülnének, akik megkapják az adatokat. Mellette állandó interakció üzengetés lenne a vége.

    Ezt az ujjamból szoptam ki 3 perc alatt és szerintem maxigáz jobban menne, lehet levédeni osztani, megcsinálni! XD

    Ehyelyett Cukibácsi ugyan azt a lopott rendszert reszelgeti lassan évtizedek óta és keresi magát gennyesre.
    Szal ennyit a véleményemet a profizmusukról.

    Miért vagyok fenn még is rajta? Hát mert pont nem ilyen, amit írtam, hanem egy béna kacsa, mert látom a hibáit, mert röhögök rajta! XDDD

    Tini-Tina és Tini-Tamás, aki netes ismeretséget, trendiséget akar, annak az általam vázolt rendszer lenne a kívánatos, ezért szivárognak át alternatív felületekre.
  • Sequoyah
    #10
    Igazabol nem, de nagyon sok ember szereti ezt hinni, es ezert ugy viselkedik, mintha...
    Valojaban a stabil vallalatokba hosszu tavra befektetok jobb nyeresegeket ernek el a daytradereknel...

    De tok mindegy mi a legjobb, a lenyeg az hogy a reszesedesuk altal szavazati joggal rendelkezo tobbseg mit hisz, szoval az eredmenye vegul ugyanaz. Mindegy mi lesz 5 ev mulva, ha a kovetkezo negyedeves nyereseg nem jo, akkor a management veszelyben van.

    De egyebkent rengeteg ceg van ami sikeres, es nem novekedesi hanem ertek profilu. Tehat nem novekszik, hanem evrol evre stabil profitot szallit, es ezert szeretik a befektetok. Pl Dow Jones blue chip cegeit erdemes megnezni, vagy hogy mik vannak a Berkshire Hathaway portfoliojaban.
  • Fefy
    #9
    Egyet is értek azzal, amit írtál, meg nem is.

    Alapvetően a közösségi oldalak szakemberek által vannak megtervezve. Mégpedig olyan szakik által, akik tudják, hogy mivel lehet a tömegeket befolyásolni. A fészbuk például kimondottan úgy van kialakítva, hogy azt érezd, hogy szükséged van a lájkokra, szükséged van arra, hogy megmutasd mindened, stb. A felület kb minden egyes képpontja pontosan úgy van megtervezve, hogy te a lájkokat gyűjtsd.

    Kezdjük például egy nagyon egyszerű dologgal. Bal oldal, ahol a legtöbbet matatsz egérrel, van a messenger, a hírfolyam, a csoportok. Felül bal oldalt a keresőmező és az oldal első mezője az, ahol írhatsz egy újabb bejegyzést. Ennek a mezőnek a helyörző szövegje a "Mi jár a fejedben?" szöveg. Kvázi ezzel ösztönözve azt, hogy csevegj, vagy ossz meg valamit.

    A profilod, a biztonsági beállítások, stb pedig jobb oldalt el vannak dugva egy-egy ikon, vagy legördülő menü mögé, mint ha ez nem is lenne fontos.

    Ezek ráadásul csak a legfeltűnőbb és szándékosan manipuláló dolgok. De lehet még fokozni: A kezdőlapon nem a legfrissebb eseményeket látod az oldal tetején, hanem azokat, amit egy algoritmus alapján úgy állapítanak meg, hogy számodra érdekesek lehetnek. Ezzel is potenciális lájkolóvá/megosztóvá téve az "ártatlan" felhasználókat.

    Nem szeretném minden pixelét kielemezni a fészbuk főoldalának, de láthatod, hogy mennyire manipulatív a dolog. Van aki ellen tud állni és van aki nem (leginkább a többség nem tud).
  • TBTPumpa
    #8
    1-2 kép még nem a világ, talán annyi kell is emlék gyanánt, de mondjuk egy 1,5 órás koncertet végig videózni majd az általa készített eléggé komolytalan végeredménnyel amperkodni, hogy mekkora felejthetetlen buli is volt.

    Zenei fronton is vannak olyan előadók, akik, ha sok-sok telefont látnak az emberek arcai helyett, leállnak a zenével és addig nem folytatják, amíg az emberkék el nem teszik a készülékeket. Erre fel is hívják a figyelmet és meg is kérnek arra, hogy ne videózd végig az egész dolgot, hanem inkább éld át és legyél ott velük ténylegesen, ha már akkora összeget kifizettél a belépőért és csekkoláskor kivártad a sorodat. Láttam olyat is, ahol még az előadóművész lett leoltva, mert ilyesmit mert mondani... Nekünk senki se mondja meg, hogy mit csináljunk, mert mi vagyunk a rajongók.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.03.20. 13:52:13
  • NEXUS6
    #7
    Teccenek a cikk felvetései, pl.: humánus fordulat kell a szoftverfejlesztésben. Végre megint egy média BS!!!! XD
    Meg: "Aza Raskin, a Humán Technológiai Központ társalapítója azt nyilatkozta, hogy már megbánta, hogy 2006-ban megalkotta a "végtelen görgetés" funkciót, mert azóta számos honlapnak és alkalmazásnak gyakorlatilag nincs vége, s a felhasználók folyamatosan új tartalmakkal szembesülnek." MegaLOL

    "Vannak, akik mindenképpen meg akarják mutatni magukat, de olyanok is akadnak, akiket rendszeresen zaklatnak."
    Igen, ez a mondat kifejezi azt hiszem az egész értelmetlen jellegét. Könyörgöm, az oldal üzemeltetője honnan a náthásból tudja eldönteni, hogy fogalmatlan felhasználónknak éppen lájkokra van szüksége, meg megerősítő üzenetekre, vagy épp senki ne baxogassa, mert ugye ráadásul a kettő egyszerre is jelentkezhet adott júzernél!!??? Jolika lájkjait lájkolom, a tuskó Ronaldinnyu közeledését viszont maximálisan ignorálom.
    Az emberek megtanulták hogy önálló kommunikációs stratégiákat dolgozzanak ki, megy egyszerre a lájkgyüjtés és a nem kívánatos "zaklatók" leszerelése. Egy fiatal srác, csaje ebben már sokkal magasabb szinten van akár, mint az a 30 éves "öreg" fejlesztő, aki a helyzet tarthatatlanságán sopánkodik.

    És aztán nyilván vannak emberjogi aktivisták, akik meg emberjogi aktivistáskodnak és xarrá lájkolják a fesztivál FB profilját, hogy végre valaki frankón megmondja, hogy milyen xar a lájkgyűjtés. XDDD
    Pedig egy mondatot kéne csak kötelezővé tenni, hogy az FB, vagy bármelyik közösségi oldal a júzerben, önjelölt szakemberekben tudatosítsa: "Ha úgy érzed, hogy ennek az oldalnak a látogatása neked rossz, akkor kérlek ne látogasd, ha ennek ellenére mégis akkor arcod befog, szokd meg!"

    Összegezve: az emberek nem azért frusztráltak, mert összevissza, értelmetlenül, rendszertelenül, "nem kielégítő módon" kapják a lájkot, meg zaklatják őket, hanem mert ezzel, vagy ennek ellenére se tudnak értelmes emberi kapcsolatot kialakítani azzal, akivel azért jó lenne.
    Ez a hiányosság és nem az, hogy ezt a hiányosságot az emberek az FB adta lehetőségekkel hogy kompenzálják.
  • Cat #6
    Van az a mondás, hogy "pics or it didn't happen".
  • Voltan
    #5
    Kedvencem az, amikor ott vannak a koncerten, de egész végig a telefonjukon keresztül videóznak, és a képernyőt nézik, nem az előadót.
    Ember, a kedvenc együttesed ott áll konkrétan előtted 15 méterre, és neked játszik. Erre te egy nyomorult telefon képernyőjén keresztül nézed őket, egy szaros youtube videóvá rombolod le az élményt. Aztán utána kétszer villogsz vele a barátaidnak, és ennyi. Noooormális??????

    Erre csak azt tudom mondani, hogy aki képtelen megélni az élményeket, az meg is érdemli, ha elszigetelődik. Még akkor is, ha nem teljesen az ő hibája a dolog.
  • M2 #4
    Ez azért van, mert a tőzsdén sokkal nagyobb pénzeket lehet keresni az árfolyamingadozásokon, mint az osztalékokon.
  • lammaer
    #3
    Ez nekem mindig a vállalatokkal kapcsolatban jut eszembe: amelyik cég nem növekszik, az "stagnál" a befektetők és a pénzvilág szemében, és automatikusan leírásra kerül.

    Valahogy az egész világ úgy van felépítve hogy negatívnak tűnteti fel az állandóságot és a megelégedettséget. Növekedni kell mit a rák...
  • end3
    #1
    "...és az exponenciális növekedés mítosza elnyom mindent, de semmi sem növekszik folyamatosan, csak a rák, ami végül megöli a gazdatestet."

    Ez egy jó cikk és felvetés, érdemes elgondolkodni rajta...