• Sequoyah
  #15
  Mindegy hogy a kozossegi oldal mit csinal, az alapjelenseg ugyanaz, szoval gyanus hogy ez emberi tulajdonsag, nem pedig a szoftver hibaja.
  Barmilyen hasonlo oldalon nezel szet, ugyanazt latod. Az emberek csak a jot osztjak meg magukrol. Es ez logikus is. Szoval en tisztaban vagyok a sajat eletem negativ dolgaival, de barki masrol csak a pozitivat latom. Igy konnyen hiszi azt az ember, hogy mindenki mas elete jobb, csak az enyem ilyen sz*r. Meg ha ismerem is ezt a jelenseget, akkor is beeszi magat a gondolat a tudatalattimba. Es igy depisebb leszek meg akkor is, ha tudom hogy a masiknak is vannak gondjaik csak nem osztja meg.
  Plusz sok ismeros eseten meg szet is van bombazva az uzenofalam a nyaralos kepeikkel, es azt hiszem mindenki nyaral csak en nem. Pedig ha statisztikat keszitenek, kiderulne hogy mindenki csak 1x volt nyaralni az evben, mig en 2x is voltam Hawaiion, csak mar elfelejtettem:)

  Es persze mindezek utan az ember elkezd tulkompenzalni, es megprobalni bizonyitani a vilagnak, hogy o vele is tortennek jo dolgok minden nap. Es a jutalom, a "like" az igencsak addiktiv.

  Nem a Facebook hibaja, mert az alapkoncepcio az nagyon egyszeru, es magaban hordozza a fenti problemat.