• NEXUS6
  #7
  Teccenek a cikk felvetései, pl.: humánus fordulat kell a szoftverfejlesztésben. Végre megint egy média BS!!!! XD
  Meg: "Aza Raskin, a Humán Technológiai Központ társalapítója azt nyilatkozta, hogy már megbánta, hogy 2006-ban megalkotta a "végtelen görgetés" funkciót, mert azóta számos honlapnak és alkalmazásnak gyakorlatilag nincs vége, s a felhasználók folyamatosan új tartalmakkal szembesülnek." MegaLOL

  "Vannak, akik mindenképpen meg akarják mutatni magukat, de olyanok is akadnak, akiket rendszeresen zaklatnak."
  Igen, ez a mondat kifejezi azt hiszem az egész értelmetlen jellegét. Könyörgöm, az oldal üzemeltetője honnan a náthásból tudja eldönteni, hogy fogalmatlan felhasználónknak éppen lájkokra van szüksége, meg megerősítő üzenetekre, vagy épp senki ne baxogassa, mert ugye ráadásul a kettő egyszerre is jelentkezhet adott júzernél!!??? Jolika lájkjait lájkolom, a tuskó Ronaldinnyu közeledését viszont maximálisan ignorálom.
  Az emberek megtanulták hogy önálló kommunikációs stratégiákat dolgozzanak ki, megy egyszerre a lájkgyüjtés és a nem kívánatos "zaklatók" leszerelése. Egy fiatal srác, csaje ebben már sokkal magasabb szinten van akár, mint az a 30 éves "öreg" fejlesztő, aki a helyzet tarthatatlanságán sopánkodik.

  És aztán nyilván vannak emberjogi aktivisták, akik meg emberjogi aktivistáskodnak és xarrá lájkolják a fesztivál FB profilját, hogy végre valaki frankón megmondja, hogy milyen xar a lájkgyűjtés. XDDD
  Pedig egy mondatot kéne csak kötelezővé tenni, hogy az FB, vagy bármelyik közösségi oldal a júzerben, önjelölt szakemberekben tudatosítsa: "Ha úgy érzed, hogy ennek az oldalnak a látogatása neked rossz, akkor kérlek ne látogasd, ha ennek ellenére mégis akkor arcod befog, szokd meg!"

  Összegezve: az emberek nem azért frusztráltak, mert összevissza, értelmetlenül, rendszertelenül, "nem kielégítő módon" kapják a lájkot, meg zaklatják őket, hanem mert ezzel, vagy ennek ellenére se tudnak értelmes emberi kapcsolatot kialakítani azzal, akivel azért jó lenne.
  Ez a hiányosság és nem az, hogy ezt a hiányosságot az emberek az FB adta lehetőségekkel hogy kompenzálják.