242
Futurisztikus Fantasy a Risen készítőitől
  • Was
    Ma 19h-tól, ahogy nézem a steamen.
  • Riddick21
    "Hangosan" majd légyszíves, hogy mi már kevésbé vetődjünk árnyékra :) Szívesen megvenném, de sok helyen elég vegyes hangokat hallani, valahol viszont azt mondják, hogy a Gothic 2 óta a PB legjobb játéka, ami azért nem kis szó, mert a Gothic 3 (bugok ide vagy oda) és a Risen is nagyon fasza volt. Szerintem.
  • sztar007
    Még nem jelent meg? Mindenhol pre-ordert ir, pedig már 17.-e van.
  • mike01010101
    Megvettem, nem bírtam ki, hogy ne, de lehet, hogy 2-3 óra múlva anyázni fogok :)
  • grebber
    Day One Patch Note
  • grebber
    ELEX CPU/VGA teszt
  • molnibalage83
  • grebber
    Megérkezett az utolsó előzetes
  • grebber
    Befutott a gépigény:

Minimum:

Windows 7/8.1/10 64-bit
    Intel Core i5 3570/AMD FX-6350
    8 GB RAM, 35GB tárhely
    NVIDIA GTX 660 2 GB/AMD Radeon HD 7850 2 GB
    DirectX 11

Ajánlott:

Windows 7/8.1/10 64-bit
    Intel Core i7 4790/AMD FX-8350
    16GB RAM, 35GB tárhely
    NVIDIA GTX 1060 3 GB/AMD Radeon RX 480 4 GB
    DirectX 11
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.10.11. 20:08:23
  • grebber
    Ismét mozgásban az ELEX
  • Encore
    "... most quests can be solved in more than three different manners"
    "no Action Game with RPG elements but a true RPG"

Csupa jó információk ezek, reméljük valósak. Az meg, hogy grafikailag nem épp AAA kategória, nem érdekel senkit, aki Gothic, vagy Risen rajongó. :)
  • grebber
    ELEX - bemutatkozott az Outlaws frakció
  • grebber
    German magazine gamestar already has a test up for the game ( with video ) , but its currently only for plus users ( e.g pay a month because we are greedy fucks ). By the few parts u can read as a free user it seems its one of PB's best games, even better than gothic 2.

Quote:
    Elex doesn't take your hand
    - tiny small tutorial
    - all enemies kill you at least within 3 hits
    - you can miss quests/infos/mechanics if you miss proper attention
    - first hrs are hard and at times frustrating
    - might be either refreshing or totally overwhelming

Elex embraces Piranha-Bytes strengths
    - your char is bluff; piles of coarse dialogs
    - huge open world however with fascinating details around every corner
    - environmental stories; hidden camps; people; weapons; all sorts of stories, audiologs and letters
    - gameplay is defined by the classic gameplay-quintet of combat, conversation, exploration, scavenging and leveling
    - ruthless difficulty
    - but ALSO all the known PB shortcomings (animations, textures, production values...)

Elex is NOT an AAA game
    - graphics doesn't knock anybody's socks off; not ugly either
    - 30 devs working in a single family building
    - animations are stiff, facial expressions and faces are repetitive, some textures look rough.
    - creative Art-Design: picturesque landscapes due to diverse sceneries
    - german syncro is doing well
    - best score since good old Gothic days

Elex runs on a toaster
    - runs on even weak PCs decently
    - with min. details (16x AF, SMAA) even a Geforce GTX 760 will run it with 45fps

The strength of Elex' stories is found offside the main story
    - main story THE most interesting PB has ever written: your alter-ego is a former terroristic ALB-General, who finds himself amidst normal people and societies. We gradually learn more about his own violent past, learn about a vile betrayal and decide how the world should keep on spinning.
    - mix of genres invites to learn and see more of the world
    - main story remains in the background for some time
    - no arc of suspense a la Witcher 3
    - interesting moments offside the main story - side quests, environment, companions
    - each main protagonist has its own little story
    - quests with nasty moral decisions which end up far more gripping than in Gothic or Risen series - HIGHLIGHTs of the game
    - standard fetch quests but also most quests can be solved in more than three different manners

Elex is no Bug-Fiasco, but has rough edges
    - while testing no severe bugs that affect test score
    - however glitches and small issues along the way; nothing has impact on the overall fun factor though.
    - many mechanics lack the necessary fine-tuning; combat can be fiddly and clunky; the jetpack lacks the proper pace; Interface and inventory are neither particularly impressive nor managable.

Elex is a true RPG
    - no Action Game with RPG elements but a true RPG
    - combat is subordiante to the character system
    - Leveling and specialization is often times more interesting than the actual use of such enabled combat mechanics; killing a horde of raptors after you've been pathetically running from them hours priorly is extradordinarily satisfying
    - satisfaction of leveling combat mechanics > clunky combat
    - Crafting, using sockets, alchemy and the correct choice of factions can create a deep and rewarding rpg system.
  • grebber
    Felvilágosult papok az ELEX-ben
  • grebber
    Nem lesznek DLC-k az ELEX-hez
  • Probatbicol
    Ilyen ez a pályázatos világ, akkor kell jelentkezni amikor ki van írva.
  • grebber
    Még meg sem jelent az ELEX, már a folytatást pénzelik
  • Was
    Én meg a második (Gothic) részt németül kezdtem el, mert az jelent meg először és akkor még nem volt tudható az angol megjelenés ideje.
    A legutolsó két Risen rész ellenére is bízom az Elexben, bár tudom, hogy nekik már nehéz nagyot villantani, az eredeti csapat fele már nincs is
    a PB-ban.
  • Probatbicol
    Ha már emlegettük a Gothic-ot, itt egy nagyon jó videó ami összefoglalja, hogy mitől is zseniális játék
    https://youtu.be/kSc-WRl-0pM

Amikor mondja hogy a kitűnő zenék milyen jó atmoszférát adtak a táboroknak, akkor azért egy könnycseppet elmorzsoltam, mert eszembe jutott, hogy én rippelt változattal játszottam. A fiatalabbak talán nem is tudják hogy mi az: a betárcsázós internet korában nem volt mindegy, hogy 600 Mb-ot töltesz le vagy 60-at, ezért elterjedtek a rippelt változatok, amiből kivágták az összes hangot, zenét, átvezető videót. Szóval teljesen némán vittem végig, videók nélkül és így is a legjobb játékélményem az életemben.
  • grebber
    ELEX - bemutatkozik két új frakció
  • Ainz
    2 kérdés.. annyira nem követem a játékot.. 1 videót ha láttam.. ami alapján a grafika elmegy etc..de!
    Miért fut úgy a karakter mint egy csaj ?
    Csak ezzel a kopasz faszival lehet menni ? vagy lesz karakterkészítés is ?
  • molnibalage83
    Én sosem "csaltam". Ha valamit face to face nem tudok legyakni, akkor nem vagyok elég erős. Tehát nem álltam fel és nyilaztam le szörnyeket futottem el oda vissza. Amit egy meneten belül lenyomok, azt lenyomok, ha nem akkor menekülés és sokkal később megyek vissza. Közelharcos voltam összes Gothicban, mert annyira erős íjász nem lehetettél, hogy szétlősz mindenkit, a futkorászás nálam csalás tehát mindig kellett valamennyire közelharcosnak lenni. Akkor én meg fullba az voltam.

Az összes Gothic játékban - és az RPG-k többségben - sajnos olyan primitív és balanszolatlan rendszerek vannak, hogy az valami nevetséges. Nincsenek védekező varázslatok, csak immunitás, nem lehet kitérni varázslatok elől, stb. De a harcrendszer is túl primitív, pedig nem lenne sokkal nehezebb egy értelmesebbet csinálni... Basznak rá, mert minek, a plebsnek ez is jó...
  • yossarianHUN
    Ezen nem veszünk össze, szerintem pont jó volt a fejlődés ütem a G2-ben, olyannyira, hogy engem a NotR-ben kifejezetten zavart a nehezítés, nem azért, mert túl nehéz lett a játék (bár elég nehéz lett, az tény), hanem mert jóval gyengébb voltál, mint az átlag veled egyenrangú (értsd: milicista, paladin, zsoldos) NPC-k. Elég illúzióromboló volt, mikor paladinként Innos szemének kajtatása közben két sehonnan jött büdös verőember átkergetett a fél térképen, aztán vért izzadva, negyed órás taktikázással tudtam csak leverni őket. Nem mondom, hogy nem volt mókás kicselezni őket, csak ez a mesterségesen feltekert nehézség már illúzióromboló, elvégre egy valamirevaló paladinnak fél kézzel kéne csomót kötni az ilyen noname banditákra.

De még egyszer: ezen felesleges vitatkozni, mert a paramétereket úgy lövik be a fejlesztők, ahogy akarják. Én magáról a fejlődés mechanizmusáról beszéltem, nem pedig a sebességéről.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.06.26. 20:16:24
  • molnibalage83
    A G2-ben, ha végigmentél a questeken és ölted a szörnyeket, akkor okos fejlesztéssel a 3. fekezetben már ölhetted a 2-3-as orkcsoportokoat. A 4. fejezettől halomra lehetett mészárolni mindenkit, az 5. és 6. fejezet elején a mezei orokat kritikussal egy ütéssel vertem le...

A G3-at meg a CP 1.74-gyel told, AB új MI és easy beállításokkal. Ez a legjobb. Az alap MI semmire nem jó, minden máson az új MI-vel és régi fejlődéssel meg OP leszel.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.06.26. 20:10:49
  • yossarianHUN
    Lehet, hogy így volt a Witcherekben is, igazából már nem is emlékszem rájuk, mindhárom részt végigvittem, de egyik sem fogott meg. Eleve nagy bajom volt a Witcherrel, hogy ott mindig egy eleve feltápolt szörnyvadász szuperemberrel kezdesz, ezt én sose tudtam megszeretni, nekem kell az, hogy a játék elején egy noname kis senki legyen a karakterem, akit a történettel párhuzamosan húzok atomcombosra. A Dark Souls-t meg inkább hagyjuk, nekem az nem RPG, hanem mazochizmusba nyúló, ügyességi hack n slash.

Nem rémlik, hogy hirtelen brutálisan erőssé váltam volna a régi Gothicokban, az 1-nek a végén mondjuk tényleg félisten volt már a karakterem, de ott baromi sokat elkolbászoltam a sztori szálon kívül is, szörnyeket vadásztam, módszeresen, lassan leveregettem az erősebb NPC-ket a fegyvereikért, úgyhogy ott egy rakás extra XP-t halmoztam fel menet közben. A G2-ben viszont a 4.-5. fejezetig baromira meg kell gondolnod, hogy kinek mész neki, és még utána sincs semmi kőbe vésve. Ha meg könnyűnek találod, ott a NotR, én azzal is végigvittem, ott aztán főleg nem tudsz rambózni, mert úgy elkenik a szádat egyből, mint a szél. De egyébként erről mind nem érdemes beszélni, mert ez már a balansz, nem maga fejlődési rendszer, ezt már úgy hangolják be a fejlesztők, ahogy akarják. Én nem erről beszéltem.

A varázslatokról sokat nem tudok mondani, sosem voltam a varázslós típus, de az 1-2-ben tetszett a mágia rendszere, biztos voltak OP varázslatok, de összességében változatosak és jópofák voltak. A körrendszerű tanulást és a rúnakészítést is csíptem. A G3-ról meg nem tudok nyilatkozni, az a szutyok számomra nem része a frencsájznak. Vagy ötször mentem neki annak az okádéknak pusztán az első két rész miatti tiszteletemből, de egyszer se bírtam egy-két óránál tovább.
  • molnibalage83
    A brutális erősödésre még jött a páncél váltás, ami nagyon megdobta a védelmet a HP-val. Ráadásul a G2-ben milita oldalon nagyon, de nagyon lehetett robogni a másik kettőhöz képest.

A G1-G2 nekem a szkriptelt történettel jött be, hogy mozogtak egyes szereplők. Sárkányvadászok és szétszóródás, az előső részben meg a bánya és varázslók leölése, stb. Akkor szinten nagyon dinamikus környezet jellege volt, Khorinis sokkal inkább egy élő város volt, mint a TES III útjelző tábla karakterei...

A TES III-at 10-12 óra után feladtam, dögunalom volt. A G2-ör kiegekkel vagy ötször toltam végig...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.06.26. 17:30:19
  • molnibalage83
    Juj....

A Witcher 2-3-ben is változtak az animációk egyes skilleknél, pl. a csoportos harcnál...
    Biztosan van más RPG is, ahol ez van. Dark Souls? Ne ismerem...

A szintlépéskor szöveg részt sem értem. A Gothic 1-2 volt pont az, ahol néhány szint lépés és a sztoriben előre menés hirtelen brutálisan erősség tett, mert egyszerre nőtt a LVL-lel az HP és kaptál tanulási pontokat.

A Gothic 3 csak abban tért el mástól, hogy tanár kellett a fejlődéshez, de ez nem egy nagy truváj és ezzel sem egyedi tudtommal...

A Gothic 1-2-3 varázslat rendszere faék egyszerűségű szar. A G 3-ban a fagyasztás és tűzvarázsltot tanultam meg és a csoportot fagyasztást. Ennyi. Az egész "harc" annyi volt, hogy "lő,lő,lő". Frenetikusan kimunkált rendszer....

A NWN a ló másik oldala, komplex rendszer, de csak pár MOD használja ki...
  • yossarianHUN
    Nekem alapjában véve tetszik, ami engem is meglep, mert ez a cyberpunk irányzat sokkal kevésbé az én világom, mint a hagyományos középkori fantasy. Viszont pár dolgot még tényleg javíthatnának, a mozgásanimációk gyengék, és a harcrendszer is a béna Gothic 3 / Risen vonalat látszik továbbvinni. Valamint azt sem értem, miért nem mernek a mai napig visszanyúlni a Gothic 1-2 fejlődési rendszeréhez. Messze a legjobb és legélethűbb rendszer volt amit azóta is láttam RPG-ben.

Ez a "szintlépéskor pár kattintással hirtelen erősebb meg okosabb, meg gyorsabb leszek" dolog már 10 éve is gagyinak tűnt nekem, nem értem, hogy lehet azóta is a standard az RPG-kben. Sokkal emészthetőbb, életszagúbb és még hangulatosabb is volt az eredeti széria rendszere, hogy szintlépéskor tanulási pontokat kapsz, aztán eldöntöd, hogy miben akarod fejleszteni magad, elbattyogsz a legközelebbi tanárhoz, és alaptulajdonságokat, képességeket vagy fegyverjártasságot javítasz. Plusz az is felettem áll, hogy miért nem lehet azt is átemelni az eredeti Gothicokból, hogy a fegyverjártasság növekedésével fejlődnek a harc animációi is. Hatalmas fun volt, tényleg érezted a fejlődést, és bazi nagy pluszt adott a beleélhetőséghez. Azóta sem sikerült egy RPG-nek se megcsinálnia.

Komolyan mondom, az ezredforduló után készült Gothichoz képest sok területen a mai bestseller AAA RPG címek fasorban sincsenek. Az említett fejlődési rendszer, fejlődő animációk, de például a vadvilág és az NPC-k mesterséges intelligenciája, vagy a teljes leszinkronizáltság, amit ma gyakorlatilag csak a Witcher széria tud felmutatni. Zseniális dolgok voltak benne, amiket baromi egyszerű lenne ma is megcsinálni, de hurka hozzá a játékipar. Meg ugye akkor még volt igény a minőségre fejlesztői és játékosi oldalról is.
  • molnibalage83
    Nem azt írta, hogy mocsokszép. 2017-es szinten egy 4/5-ös úgy átlagban, a face animációt meg majd meglájtjuk. Ott sanszosan sokkal gyengébb lesz, mint a AAA W III, ez a mezei animációknál is meglátszik. A PB ma már abszolúte másodvonalas teljesíményre képes. Ez van.. 2003-ban a Gothic 2 képes volt nemhogy versenybe szállni, de lenyomni a TES III-at. Ma ez fel sem merül..
  • grebber
    Izlések ....szerintem nagyon messze van az a mocsok széptől.
    Nem igen tudnak elrugaszkodni saját maguktól a fejlesztők.Ez is úgy végzi majd mint a Risenek 2 év múlva az emberek után dobálják.
  • Probatbicol
    A grafika gyönyörű, a karakteranimációkat viszont szinte egy az egyben vették át a Risenből, azon finomíthattak volna. (Azok a merev testű ugrások!)
    Az a fehér robot ami kb 4 és fél percnél kinyírja, az mindenesetre mocsok jól néz ki.
  • grebber
    13 percnyi gameplay az ELEX-ből

• molnibalage83
    Az első rész nekem 64 óráig tartott.
  • Plata
    Nem a hosszúsága volt nekem a gond.Annak idején Gothic 1 első fejezetében volt hogy 300+ napot játszottam.
    A witcherben a sok idióta szörny meg zombi meg anyám kínja nem jött be.Meguntam a hentelést.
  • Palinko
    Én egyiket sem éreztem hosszúnak, már az első résznek is olyan a történetmesélése, hogy én sajnáltam mikor vége lett. Azért 30-40 óra nem olyan kiemelkedően sok egy RPG-nél, Assassin Creedek is vannak ilyen hosszúak pedig az inkább akciójáték.
  • molnibalage83
    Az 1. túlontúl hosszú volt, ez aláírom....
    A 2. rész egyik sztorivonala olyan semmilyen, a másik jó. Viszont nem volt hosszú.
    A 3. részben, ha farmolsz és első végigjátszásra akarsz mindent, akkor tényleg hosszú. Én ezért a két végigjátszás során a sidequestek egyik, majd másik felét csináltam meg. A főszál verhetetlen, közelében nincs a W3-nak semmi.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.06.20. 08:55:57
  • Plata
    Nem rossz a Witcher tényleg,de engem nem tud lekötni,még egy Witcher játékot sem tudtam befejezni,egyszerűen ráuntam mindegyikre.
    Gothic 1-et és a 2-öt nagyon sokszor játszottam ki.A harmadik részt is végig vittem párszor,de az nem jött be annyira.
    Engem nem érdekelne az ELEX grafikája ha jó lenne a sztori,de mivel poszt apokaliptikus,asszem nem fog bejönni.
  • molnibalage83
    A Gothic 1-et csak egyszer vittem végig teljesen, a másik két táborral tizenx szintről kezdtem mentséből. Annyi elég volt. A 2. részt vagy 10 éve nem toltam és a 3. részt is a 1.74-gyel utoljára. Nekem ennyi volt a Gothic. Imádtam, de többet nem veszem elő szerintem már soha. Majd, ha a Story project egyszer kijön angoul, úgy 10 év múlva... A büdös életben nem fogják már kiadni...
  • grebber
    Witcher 3 jó, de attól hogy jó a Gothic 1-2 elé leülve még mindig beszippant az a hangulat...Sőt engem pl jobban mint a Witcherben. Lehet az egyszerűsége is segít ebben nem kell 67 féle dologra figyelni csak elleni a világban.
    Nem szoktam és soha nem is fogok semmit teljes áron megvenni de egy értelmes Gothic 1-2 remake/remasteredért kicsengetném a 60$-t. Ezzel az a baj ,hogy soha nem lesz ilyen és bizonyitani se tudom :(
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.06.19. 23:54:33
  • Probatbicol
    A hiányt a W3-ra értem. És a végére sem fogom megérteni sajnos, mert így hogy csak pár hetente/havonta játszom 1-2 órát, már nem is vágom a sztorit. Tényleg fura, hogy amíg játszom vele a világ legjobb játékának tartom, lenyűgöz a részletessége, monumentalitása, csak épp marha ritkán van kedvem elővenni. Pont azért mert nem érzem az előrehaladást. Egy hatalmas "végtelen" világ amiben néha jó kalandozni 1-2 órát. A kevesebb néha több lenne.