242
Futurisztikus Fantasy a Risen készítőitől
  • Sunrider924
    Ha majd megcsinalod az 5 albs katona likvidalos kuldit az erdoben(cleaning the forest) akkor majd ird meg hogy tetszett a tavolsagi harc vagy egyaltalan a harc olyan mobcsoport ellen ahol 1-2 mindig meszirol szorja az aldast amig te a tobbivel vagy elfoglalva. Miert lenne baj hogy egy ranged class rangedkent konyebben boldogul? Az miert ok hogy meleeben a blockolas meriti a staminat ezert siman megversz nehez ellenfeleket is azzal, hogy folyamatosan lemerited a staminajat fast atack-al es nem tud utni ?
    A cigi miert ertekes? soha sehol senkinel nem kellett/nem tudtam felhasznalni csak eladni tonnaszam de annak meg tul olcso, nem komoly ertek, a nevesitett fegyverek tobbet ernek akkor mar. Az 5000 elexit az semmi, a warrior armor torzspancelja 10k lesz mig a paladin armornal felmegy 20k-ra es akkor meg hol a sisak meg a naci megy a fegyo....
    Potiknal nem emlekszem hogy mas PB jatekban is a vendor minden parbeszednel resetel tehat amint megtalalod a natur elex vendort annyit vehetsz belole amennyit a penzed enged, ugyanez a likornel is mukodik tehat annyi skill/attribute pontot tudsz igy farmolni amennyit csak akarsz ha van eleg zsetonod, ergo minden olyan spellt/kepesseget meg tudsz igy szerezni amit csak akarsz, nem kell varialnod hogy mi fer bele mert nem lesz ra pont...
    Ehh nem tudom, mint irtam egyszercsak azon kaptam magam hogy agyalok miert is nem nyomok egy alt+f4-et.
  • ratgab
    Oh. Ezt nem tudtam. Ebben az esetben neked van igazad a frakciócsatlakozást tekintve. Ha belegondolunk csúnya lenne ha 30 óra után a játék az arcodba tolja, hogy nem csatlakozhatsz a kiszemelt frakcióhoz mert elrontottad a döntéseket. Ennek fényében a pénzzel kompenzáció egy szükséges játékmenetbeli kompromisszum.

Monszták: Most képzeld el, ha mindig a felrepkedős jetpackes föntről szétlövöm taktikát alkalmazod és nincsenek távolsági támadások? Onnantól easy mód lenne a távolsági harc így meg meggondolod. Na a target lockot én se értem miért kellett így megcsinálni.

Történet, frakciók: Egyéni preferencia kérdése. Nekem pl. tetszenek.

Loot: Nagyon sok cuccot találtam én is és mindent fel is veszek. Kb vagy 5000 elexit értékű cuccot hordok magamnál (ha ki a kicsit nem becsüli alapon ezt mind otthagytam volna azért bosszús lennék). Amúgy a cigi nagyon értékes a játékban és jó sok is van belőle. Emellett mindenhol van gyógyító itóka mellesleg már vagy az 5. legendás tárgyamba botlok bele véletlenül.

Potik: Ez más PB játékban is így van.
  • Encore
    Egyetértek mindennel, eddig leggyengébb PB játék, de azért végigviszem, Nem működik ez a fantasy+sci-fi katyvasz, nincs hangulata a játéknak (legalábbis nem annyi mint a Gothic, Risen szériáknak).

lammer: Van távolsági harc, gránátok, puskák, plazmák, lézerek, íjak. Én többet használom a gránát+lángszóró kombót, mint bármi mást :)
  • lammaer
    Skacok, olvasgatom itt a kommenteket... akkor távolsági harc igazából nem is nagyon van, ez is a kardozásra/közelharcra van kihegyezve? :(
  • Sunrider924
    Ez mind rendben van, en arra utaltam hogy a vegen amikor a felveteled kered a berzerker frakcioba akkor tartja Ragnar a tetteim felsorolasat hat nalam tobb mint a fele fail vagy negativ, volt ennek ellenere mivel a masik 2 warlord hozzajarulasat megszereztem Ragnar felvetette, hogy bar penzel nem lehet semmit jovatenni, de ha kifizetnem a(z erkolcsi) kart, amit okoztam, akkor szoba johet a tagsagim. Elegge megsarcolt de felvettek a berzerkerekhez.

Az egesz jatek mindenhol kovetkezetlen, egy moralisan kiegyensulyozott jatekos sokszor fogja a fejet vakarni hogy ez(a kuldi) akkor megint mi? Az a kerdes(szamomra) hogy a PB hozott anyagbol dolgozott(ugyebar a megrendelo a THQNordic a PB csak elvegezte a negermelot) vagy a Pb fiuk gondoltak hogy nagyot meritenek es ez a katyvasz lett belole. Hosszu ido ota ez az elso PB jatek ami nem jon be, lvl 27es Berzerker vagyok Paladin rank es inkabb kinyomtam a fenebe a jatekot egyszeruen annyira faraszto mar, enyhen vegjateknal jarok, majd egyszer befejezem, talan, az hogy elovegyem es nekifussak cleric vagy outlaw oldalon az most joidore szoba se jon.

Se a tortenettel se a frakciokkal nem tudok azonosulni, a taj gyonyoru lenne de minduntalan kizzokkentenek odanemillo dolgok, a legjobban a termeszetes kornyezet jon be, meg a havas taj is rendben van de az orszagutas/lakotelepes reszek iszonyatosan kilognak nalam.
    Monsztak az megint katasztrofa, minden rohadt mobnak van tavolsagi tamadasa ami majdnem mindig knockbackel is, a target lock miatt egynel tobbel verekedni egyszerre az nembegyere...

A loot az kulon bejegyzest erdemel, ekkora SZ@R zsakmany filozofiaval meg nem is talalkoztam, legtobbet cigit meg wc papirt talalok, ez most komoly? Ertem en hogy elgurult, de ennyire?? Szefek 90%at felesleges kinyitni, ladaknal detto, az az 1-2 ritka/nevesitett targy nem oszt nem szoroz, craftbol minden van, bar itt az sincs toppon, 3 king's sorel-t talaltam, elnyomtam max manara de kb mindegy, az egyetlen craft ami komoly, az az ELEX potik, na azon kicsit el is billen a jatek egyensulya.

Hat nalam ez nem jott be PB, akarmelyik Gothic vagy Risen toronymagasan jobb ehez kepest.
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2017.10.23. 15:06:26
  • Encore
    Tudom, melyik küldetésre gondolsz. Nem töltöttem vissza, hogy lássam más eredmény is elérhető-e, nálam is az történt, ami nálad. Nem makulátlan egyik frakció sem és mindnél vannak morálisan, erkölcsileg megkérdőjelezhető dolgok. Ezért is gondoltam azt, hogy ezzel is csak árnyalják az adott frakciót, hogy közvetetten ugyan, de az én kezem által tesznek olyasmit, amivel nem értek egyet.
  • Probatbicol
    Igen és sajnos azért van pár következetlenség is. Most Falk a cleric a segítőm, de már nem bírom a pofáját mert szinte semmi nem tetszik neki amit csinálok. Néha már nem is csak nem kedvel, hanem mérges is. Aztán egy küldiben cleric-ekkel gyűlt meg a baj, két út volt, hogy lefizetem őket (2000 elexit - hát körösztanyád ), vagy megölöm őket. Egy mentés után kipróbáltam a gyilokot, hát ez meg tetszett a clericemnek. Ki tud ezen eligazodni?
  • ratgab
    Az a baj, hogy sok esetben nem is tudod, hogy elrontottad az esélyeidet csak utólag.
  • ratgab
    Nem mondok pontos példát, mert spoiler lenne, de kaptam egy megbízást hogy keressek meg valakit. Megkerestem, meghallgattam a másik felet is a problémáról és megígértem, hogy segítek. Visszamentem a küldetésadóhoz és elmondtam, hogy lehetne megoldani a gondot. A küldetésadó erre kinyíratta azt akinek akartam rendezni a problémáját.

Nekem ez nem tetszett így visszatöltöttem és nem mondtam el, hogy hol van az illető akivel a gond volt (korábban megtettem és ezért is halt meg az illető). Az eredmény ugyanaz lett, amit nem értek (szerintem amúgy bug) ráadásul a quest adó következő látogatásomkor rám támadt így kénytelen voltam megölni. Mivel eléggé fontos figura adott frakciónál így a nagyfőnöknek ez nem tetszik (rá lehet kérdezni, hogy milyen a megítélésem adott frakcióban). Esélyem se volt pénzzel rendezni a dolgot és mivel volt már korábban is egy olyan döntésem ami más szintén fontos személynek nem tetszett, így szerintem a csatlakozásom lóg a levegőben.
  • lwb
    Igazság szerint meg van ez magyarázva a játékban: varázslat. A berserkerek az elexből manát csinálnak és a fegyvereik sem sima fából készülnek.
  • Encore
    Érdekes ez a fantasy sci-fi keveredés. Viking jellegű karakterem van fa pajzzsal és karddal, de azért van az övemen pár gránát, a hátamon pedig egy lángszóró és ütvefúróval bányászom az ércet, miközben óriás hangyák támadnak. :D Meg amikor karddal csapkodom a mecha óriás robotot... :D
    Ja, és a fából készült pajzsom olyan frankó, hogy lepattan róla a plazmától kezdve a sima lőszeren át minden. :)
    Eddig érdekes, azt kell hogy mondjam...
  • Sunrider924
    Nem tudod elegge elrontani, hogy is mondjak, van az a penz :P
  • MrAndree
    Cleric-ekhez szeretnék majd szóval a Berserker küldiknél leginkább a pénzt választottam és nem amivel jó pontokat szereznék. Szóval az már lehet bukta nálam is nem baj.
  • ratgab
    Igen azt én is tapasztaltam, hogy a pajzs csak shieldbasht ad.

A döntéseknek eléggé fontos szerepe van. Én is elrontottam valami 2 döntést úgyhogy lehet már nem is tudnék berzerker lenni. Annyira mondjuk nem is szimpatikusak.
  • ratgab
    Én nem találtam nála Warrior Armor-t. A cuccfejlesztést már láttam, de ahogy elnéztem eléggé megdobja a statigényeket. Nem éri meg fejleszteni őket ameddig nem tudod használni.
  • Probatbicol
    Én is pajzzsal nyomtam eddig, azzal csak az a baj, hogy a special attack az valami shield bash lesz ha nálad van, amitől hátratántorodik az ellenfél, de plusz sebzést nem kap. Most találtam egy kétkezes kardot azzal elég jól lehet aprítani. Nekem egész bejön ez a harcrendszer, a ritmusra kell nagyon figyelni, lvl. 9-en már ki tudok nyírni olyan halálfajes dögöket, amik 120xp-t adnak, persze segítővel, és elég egy hiba és halott vagyok, de van hogy sérülés nélkül sikerül.

Itt úgy érzem nagy jelentősége van a döntéseknek, még szerencse hogy nem Berserker akarok lenni, lehet hogy oda már nem is csatlakozhatnék, mert egy csomó küldit úgy csináltam meg, hogy Ragnarnak nem tetszik.
  • Sunrider924
    Berserkereknel az Armor smithnel van warrior armor ami jobb mint a hunter armor. Van nala jobb pajzs/sisak/fegyo is. Ha megtanulod akkor tudod fejleszteni a cuccaidat csak ott az a bokkeno hogy a fejlesztett cucchoz magasabb stat kuszob tartozik.
  • ratgab
    A páncél kb semmit nem ér. Én 21 óra után is a hunter armorban vagyok. Nem találtam eddig jobbat. Trainerek nem olyan veszélyesek, legalábbis az első szintek semmiképp.
  • MrAndree
    Oh, thx. :) Nem szeretek költeni mert ahogy nézem a trainerek és a páncélok itt is aranyáron lesznek. De majd meglesem akkor.
  • ratgab
    :-) Azt a hibát én is elkövettem.

Pajzsot Golietben tudsz venni. Szépen nézd át a várost és lesz egy kereskedő aki eladja neked valami 500 elexitért.

Nála lehet venni nyílvesszőt is.
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.10.22. 20:50:38
  • MrAndree
    Azt még nem találtam. Reaver tábort megtaláltam, vicces volt, mert csak annyit láttam hogy emberek és nagy boldogan befutottam és vagy 10en ugrottak nekem azonnal. Végem is lett.
  • ratgab
    Most fölkaptam egy pajzsot amúgy. Így azért könnyebben túl lehet élni, hogy van normális védelem.
  • MrAndree
    Ja én kb 5ös szintű vagyok, ott még nem nagyon lehet ugrálni. Várost természetesen kirámoltam, az jó, hogy még 16 évvel a gothic után is megy az, hogy befutok és felkapok mindent mielőtt az őr beérne utánam. :)
  • ratgab
    Igen, hát a harcrendszer az mindig ilyen volt a korábbi részekben is. És igen nem éri meg harcolni igazán. Halál kemény dögök majd 150-200 xp-nél kezdődnek (ilyeneket már tudok én is lenyomni társ segítségével). Íjjal az lesz a baj, hogy rengeteg vesszőt kell majd venned hozzá. Amúgy javaslom az összes település módszeres kipakolását, mert úgy eléggé el lesz az ember pénzzel látva az meg nem hátrány.

Amúgy Elexben tényleg a küldetésekből jön a legtöbb xp. A harc igazából erősen mellékes. Habár pl. egy Reaver bandita 100 xp-t ad, ami nem rossz.
  • MrAndree
    Nekem is tetszik eddig, de a harcrendszer szerintem gyengébb mint mondjuk első Risenben volt. Valahogy keményebbek a dögök, illetve jóval kevesebb XP is jár értük így nem is igazán éri meg harcolni (halál kemény dög ad kb 40 XP-t). Persze íjjal exploitolni remekül lehet, de egyelőre inkább futok. :) Hangulat viszont nagyon rendben van, amolyan tipikusan PBsen.
  • ratgab
    Nagyon szivesen! Nekem is nagyon tetszik (5 nap alatt 21 óra....nálam ez elég sok ha a mostanában tapasztalt tendenciát nézzük).
  • Ironman2
    Köszi! Nagyon jó amúgy a játék,nagy Gothic rajongó vagyok,csak a magyar nyelv hiánya eléggé idegesítő.Felét nem értem mit hablatyolnak.
  • MrAndree
    Van benne. De meg nem mondom fejből hol, nem otthon vagyok.
  • ratgab
    Ha jól emlékszem a gameplay-ben van. Megnéztem. A gameplay-ben van.
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.10.22. 13:15:44
  • Ironman2
    Nincs felirat a játékban? Én nem találtam sehol se a beállítást.
  • lwb
    Az első szinteken érdemes a jetpackeddel és az alap cultivator bow-val (amit találsz a játék elején) exploitolni kicsit a rendszert. Magyarán felrepülsz valami magasra és föntről lesnipe-olod a szörnyeket. Még dex-et sem kell hozzá fejleszteni. Nyílvesszőből egy rakást találsz szétdobálva Golietben.
  • lwb
    Berserkerek: inkább Gothic 1 - guard / fire mage

Én berserkerekhez csatlakoztam, de állítólag a clericek psi-je sokkal erősebb, mint a berserkerek varázslatai.
  • Probatbicol
    Az elején tényleg sokat kell menekülni, de azért a bitereket meg a béka szerű lényeket nagyon könnyű megölni még a vascsővel is (már ha egyedül vannak). Amikor támad, egyszerűen oldalt kell lépni egyet mint a torreádorok, nem dodge-olni, mert az csak fogyasztja a staminát, csak oldalt lépni. Elviharzik melletted és már ütheted is hátulról. Az ütéseknél meg figyelni kell a ritmusra, baloldalt alul a kék csík amikor a maximumra ér akkor szabad csak a következő ütést bevinni, ekkor nő a sebzés és speciális ütést is kapsz.

Egyébként meg csináld meg a nyomozós küldit, jó sokat kell ahhoz is menekülni, de ha kihallgattál minden gyanúsítottat akkor Duras csatlakozik hozzád, úgy már könnyebb lesz jelentősen.
  • lwb
    Az is nagyon jó, de egészen más játék. A DoS-okkal az a bajom, hogy állandóan telerakják humorelemekkel. Ebből a szempontból az 1 rosszabb volt, de a 2-ben is van egy pár olyan jelenet, amikor tényleg azon gondolkodom, hogy éppen mit szívott a designer. Ez egy picit rontja nekem a hangulatot. Technikailag nyilván nagyon jó a játék. Ami miatt ez jobban tetszik az az egyértelmű Gothic-nosztalgia.
  • Mr_no_NaMe
    ezt már megtaláltam, csak félek pakolni a statokra, mert nem akarom elrontani a karimat.
  • titani
    keresd meg pl ezt : two-handed sword
    /közel van az első városhoz, és nem őrzik szörnyek/
    Utoljára szerkesztette: titani, 2017.10.21. 13:24:07
  • Mr_no_NaMe
    hát akkor én már nem tudom...mágusként is jobban tetszene a cleric, meg aztán a világító power hammer is jobban bejön a sima kardnál.

Amúgy konkrétan semmit nem tudok megölni, csak menekülök. Ti is így vagytok ezzel? Van már nálam vagy 672 db tárgy, bejártam kb 2 négyzetkilómétert de ennyi. Senkit nem tudok megölni.
  • Probatbicol
    Igen, berserkerként lehetsz majd mágus, ők alakítják az elexitet manává. A skilleket meg is lehet nézni előre a menüben.
    A játék előtt biztos voltam benne hogy majd berserker leszek, mert Gothic meg minden, de most már hajlok rá, hogy a cleric-ekhez csatlakozzam, bejön a belekevert sci-fi feeling.
  • jarlaxxe
    Divinity: Original Sin 2.
  • MrAndree
    Szerintem a Divinity: Original Sin