242
Futurisztikus Fantasy a Risen készítőitől
  • robicarlos6
    Akciódús traileren az ELEX II

• lammaer
    A képernyő 3/4e reklám vagy marketing, csodálom hogy egyáltalán a játékról látok infót a cikkben :D
  • Ssenkradlive
    Most értem hogy ez csak egy "próbakör", meg bizonyos dolgokat nem mondhatnak el, de ez a cikk konkrétan nulla információt tartalmaz.

Egyszerűsítve kb : Kipróbáltuk, biztos jó lesz, de még csiszolásra szorul...

Hát kösz...
    Ez a igy ennyi tartalommal egy szimpla clickbait cikk.

• robicarlos6
    ELEX 2 próbakör
  • robicarlos6
    Felsorakoznak az ELEX II frakciói

• militavia
    Ne szórakozzunk már. Mutassak képet a 2017 HZD portolásból PC-re? A 2015-ös Witcher III maxra húzva szebb ennél.

Most kezdtem el, minden mindegy alapon a Elex-et, mert valami nagyon olcsón utánam vágták egyszer.

Az egész játék időutazás a 2000-es évekbe.
    Az arcok szebbek, de az animáció darabossága és kidolgozottsága a Gothic 2-3 időket idézi vagy még azt sem.

A harcrendszere meg akkora kalap szar, hogy komolyan mondom felmerült, hogy így 1-2 óra után hagyom a fenébe, amit kb. soha nem szoktam csinálni.

A világ megváltozott, a PB meg nem. Az egész játék csak végig egy átskinezett Gothic hatását kelti. 15-20 éve egy AAA játékot össze tudott rakni 30-40 ember. Ma ez 100+ fő. Csak a PB nincs ekkora. Meg is látszik a végeredményen.
  • robicarlos6
    ELEX 2 Story Trailer

• robicarlos6
    ELEX II Q&A – Much More Responsive Combat, Deeper Romances and Other Improvements

https://wccftech.com/elex-ii-qa-much-more-responsive-combat-deeper-romances-and-more/amp/
  • robicarlos6
  • lammaer
    Nekem pont a techno-fantasy világ jön be nagyon. Kardos-varázslós rpg-ből rengeteg van, ez a posztapo-techno vonal relative ritkább (Legutóbbi óriási élmény a Horizon Zero Dawn volt...).

Ezért is estem neki az ELEXnek amikor kijött, úgy hogy se gothicot se risent nem játszottam soha. Utána feltettem őket a listára, de azóta se tudtam eldönteni melyikkel kéne kezdeni... mindre sajna nincs idő...
  • lwb
    Kb egyetértek. Nekem is inkább a sztori fájt, hogy nagyon gyenge lett meg a világ olyan furcsán picike volt. Vicces volt, hogy három lépés után sivatagból erdő, aztán öt lépés után jeges tundra vagy vulkán lett. Ennél a Risen világa okosabb, következetesebb volt. Vagy akár a Gothic 1-2 világa is, kisebb volt, de logikusabb.
    Meg ezt a techno-fantasyt, ezt soha nem tudtam annyira megkedvelni, mint a normál fantasyt, mint a gothic.

De a játék technikailag és mechanikailag jó volt, adta a gothic-feelinget az alacsony szinten való konstans meneküléssel meg a többivel együtt.
  • lammaer
    Várjuk várjuk, az ELEX 1 jó volt, bár a harcrendszer enyhén rosszul volt megdesignolva (a kezdő ellenfeleknek is akkor armorja volt hogy a játék első felében inkább mindig meneküni kellett mert a fegyverek egyszerűen nem sebeztek)

De jó élményeim maradtak a játékról, a 2 felében megbosszultam mindent. Mondjuk a sztorira már nem is emlékszem, pedig letoltam tutira :D
  • Probatbicol
    Szerintem rohadt jól néz ki. Hirtelen nem is tudok mondani másik open world rpg-t ami csak megközelítené.
  • hunbalee
    Elex II képek

Kár hogy ezek se képesek egy értelmes graf engine-t használni ami ki is néz valahogy. Tudom nem minden a grafika (én is tolok sok régi gyenge grafikás cuccot amit feledtet bőven a gameplay) ,de na legyen már egy szint... 2022-öt írunk lassan az isten szerelmére
  • hunbalee
    ELEX II is coming soon to PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series S|X and Xbox One.

Elex II Steam

• steweee
    a harcrendszerre van már vmi peccs vagy mod ami javítja ?

ill. az AI-t ?

elég kritikus pontja a játéknak, amúgy tök jó lenne
  • grebber
    Pedig árügyileg jól bírja hogy rohadna meg :)
    Risenek ilyenkor már kb 1$-os bundleba voltak... Erre még várni kell sokat ahogy kinéz a dolog
  • steweee
    senki nem játszik vele ? peccseket se nagyon láttam hozzá , vagy vmi nagy modot. ennyire érdektelen ? pedig azt hittem ehhez is lesz vmi egykét év valatt minta gothic sorozatokhoz
  • steweee
    felmodolva milyen ? láttam a harcot reálisabbá tevő modokat a nexuson hozzá
  • Zozo0122 #223
    Én is elkezdtem, most néztem át Golietet. Eddig nagyon bejön, hozza a feelinget a tipikus PB dolgokkal :D A jetpack elég jó ötlet volt, meg tetszenek a régi világ romjai is.
  • lammaer
    Pedig nem. Óriási, nem arányos különbség van a fegyverek hatékonyságában.

A 41-es nem aprít, apránként farigcsál, bár sok esetben (a sivatagi részen) szinte nem is sebez (csak szerencsém van mert egy mérgezős kardot használok, és améreg az sebez). tegnap este sikerült kiskilleznem egy 60-as sebzésű lánckardot, na azzal meg 3 ütés ugyanez a fajta mob.

Redditen úgy magyarázták - ha jól értettem - hogy a moboknak abszolút sebzéscsökentésük van, viszonylag kevés HPval. Mondjuk amikor egy 30-35ös armorú mobot ütsz a 41es fegyvereddel, akkor ütésenként sebzel mondjuk 6-10 HPt (kombókat most hagyjuk) viszont egy 60as fegyverrel meg a sebzés hirtelen 25-30 lesz.

Tehát mig a fegyver sebzése csak 50%al nött, a ténylegese sebzés 300-400% lett.

Végülis annyira nem rossz a rendszer, utólag visszetekintve megvolt az izgalomfaktor az elején és megvan a fejlődés érzése most, de ha nem lett volna némi háttérismeret - köszönhetően itt a forumon levőknek - akkor lehet 1 óra után kukában végezte volna a játék.

Pedig nagyon jó, csak ugye az embert elkeserítheti hogy a játék első 20 órájában nem tud leölni egy kezdőpályán lévő malacot - vagy ha sikerül is, kb zérő XPt kap érte :)

Az külön tetszik hogy a lények nem skálázódnak a játékossal, azt nagyon rühellem minden játékban...
  • WagnerUr
    Nem egész így van azért, hogy a példánál maradva 41-essel már mindent aprítasz. Inkább azt mondanám hogy a leggyengébb szörnytípusok után van az eggyel erősebb csoport, gondolom nagyjából azonos fizikai sebzés védelemmel. Ha már jóval erősebb a fegyvered (értsd nem csak 1-2 ponttal), akkor tudod őket látványosan, néhány ütésből lenyomni. Viszont ezen a szinten is vannak még jóval erősebb dögök (pl. troll, küklopsz, néhány mutáns fajta, harci robot) akiket ugyancsak meg sem karcolsz a 41-es fegyvereddel.

Csak annyi a különbség a Gothicokhoz képest , hogy az erő/ügyesség nem adódik hozzá a sebzéshez, ezek csak arra jók hogy kézbe tudd venni a fegyvert. Ott is megvolt ugyanez a jelenség hogy a wargokat csak megkarcoltad pl. 20-as sebzésű fegyverrel, 35-ös erővel, aztán 40-essel, 50-es erővel meg ment simán.
  • grebber
    Elég gáz lehet akkor a game mert egyik gothicban sem volt soha ilyen hogy 35 ös fegyverrel megse sebezted őket de 41-essel te vagy az isten...
  • Encore
    " ráhúztam a szörnyeket az emberekre,"
    Üdv a Gothiclike játékok világában :D
  • WagnerUr
    Nem rontottál el semmit, így van kitalálva. Így éreztetik hogy veszélyes a világ, te pedig az Elex-megvonás következtében harmatgyenge vagy egy jó ideig. Szóval jól csináltad, nem kell mobokat ölni, a küldetésekre kell koncentrálni, menekülni, osonni, ügyeskedni.
  • lammaer
    Érdekes ez a játék - nem tudom én rontottam e el valamit a karakterfejlesztésnél, de olyan 14 szintig (ez cirka 16 játékbeli óra) gyakorlatilag folytonos menekülésből állt az életem :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gyakorlatilag abból éltem, hogy a társam tankolta az ellenfeleket, én meg próbáltam ütni őket - szinte zéró sebzésel mert a 24es sebzésú acolyte sword se ért egy kalap szamócát se. Ugyan bóklászás közben viszonylag hamar találtam erősebb kardokat, de azokhoz 30 / 60 körüli statok kellettek, amikhez messze nem volt elég a szintenkénti 10 pont (pláne hogy 30as stat felett már ugye 2 pont kell egy szinthez).
    a távolsági fegyverek ugyanez, a 30-35 sebzés semmi HPt nem vett le a szörnyektől (utánaolvastam, azért mert páncélozottak :) )

Tagadhatatlan hogy elkövettem azt a hibát, hogy az elején tettem hagglingra, chemistryre, animal trophiesre, mert arra számítottam hogy lövöldözhetek majd hamar a lézerpuskákal, ahhoz meg lőszer kell... de mivel a puskák semmit sem értek, nem is lőttem, de ezek a pontok is késleltették a csodát....

Miután vettem egy pajzsot akkor legalább túlélni tudtam, de legyőzni csak a harmatgyenge kezdőhelyen lévő szörnyeket tudtuk, miközben a küldetések - a berserker faluban is - olyan helyekre küldtek ahol sokkal erősebb ellenfelek voltak.
    A legtöbb esetben csak úgy tudtam a küldetéseket megcsinálni hogy pl ráhúztam a szörnyeket az emberekre, vagy éppenséggel elcsaltam azokat és gyorsan a célhelyre rohantam hogy felkapjam, legyőzni esély se volt.

Gondoltam ha majd sikerül belépnem a clerikekhez (ez volt a cél, mert lövöldözni akartam) akkor majd fordul a kocka, de igazság szerint semmi nem történt. Level 11-en ugyanaz maradt a játékmenet, osonás, lopózás, jetpackezés, trükközés... a fiam meg röhögött mert hallotta amikor nem sikerült valami, és menekülnöm kellett sürű szitkozódások közben...

Gyakorlatilag már kivégeztem a megoldható küldetéseket minden településen, és még mindig ott tartottam hogy a pékbe lehet ebben a játékban mobot ölni... amikor nagy nehezen, elex potionokkal eljött a 15ös szint, és végre be tudtam rakni egy kardot 41es sebzéssel....

És bumm. Hirtelen minden szörny legyőzhetővé vált. Az ellenfelek akiket eddig megkarcolni se volt esélyem gyakorlatilag egy combó sorozat után kifeküdnek.... most éppen azzal vagyok elfoglalva hogy végigjárom azokat a helyeket ahol pár nappal ezelőtt ég küszködtem/bújkáltam, és kéjes vigyorral ölök le mindent.... :)

Szóval, másnak is ez volt a tapasztalata? Hogy a játék ordas szopás aztán hirtelen varázsütésre, minden átmenet nélkül átalakul casual mészárlássá?
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.01.06. 01:23:46
  • Aborg
    Hat, nem osztogatjak olcson a baberokat ebben a jatekban. 14 ora jatek utan meg csak egy vadasznadragot talaltam magamra. Nagy nehezen lekuzdottem egy fegyveres ellenseget, de se a fegyvert, se a pancelzatat nem vehetem el tole.

En majd inkabb a technikas modszerekkel szeretnek jatszani, nem a magiaval.

Ha a karakterfejlodesnel azt irja : "minden szintnel novekszik" majd az adott kepesseg, azt ugy erti hogy level-szintel, vagy a skill szintel amit ujra meg kell venni?

Lesz majd a jatekban zseblampa is, vagy csak ezek a magnezium faklyak?

Tetszik a jatek, nagyon hangulatos. Talan pont azert mert nehez :)

• Was
    Én meg lehet, hogy egy kicsit túltoltam, mert 26-os szinten fordultam a Chapter2-be (normal). Direkt megcsináltam minden mellékküldetést, amit lehetett, talán 2db társakhoz fűződő quest az, ami később folytatódik. A harc így már kifejezetten kellemesebb, mindenkinek nekiugrok bátran, talán a több ellenfél egyidejű támadása a veszélyesebb. A jet-pack attack is elég hatásos, jó ötlet. Én a Berserkerekhez léptem be és Paladinként (lvl25) kerültem a ch2-be. Viszont azért elexit hiányom az van rendesen, a warrior armort ki is hagyom, mert nagyon drága. A paladin armor, amire gyűjtök most, pl. 20000 elex (fej és lábvédő nélkül). De rengeteg pénz elmegy skillek tanulására: ugye ahányadik szint, annyi skill pont + amit még potionokkal is szereztem, illetve fegyver fejlesztésre/módosításra.
    Úgyhogy a nagyobb pénzszerzés lehetősége miatt most beáldoztam pár skill pontot "pickpocket"-re, meg "animal trophies"-re is.
    Viszont túl erősnek érzem a kézigránátokat, úgyhogy azt mellőzöm a játékban. Amúgy is inkább ilyen Gothic-osra veszem a figurát, tehát kard+íj+mágia kombót nyomom leggyakrabban.
  • Aborg
    Koszi. Volt egy jo meg egy rosz hired :)

Kulonben a 6-os szintem meg harmatgyonge vagyok, csak ugy sunnyogok, inkabb elkerulve minden csatat. Hiaba talaltam jobb fegyvert, el se birom. Azt hiszem eddig meg nem is ugortam neki a fo-kuldeteseknek, csak hagytam magam elvezetni Goliet faluba es ott teljesitgettem a "hozd ide vidd oda" kuldeteseket. De ezek elfogytak, lassan ki kellene mereszkednem a terepre.
    Pancelom sincs meg, es mar venni se tudok mert Ragnar megtiltotta hogy uzleteljenek velem. No majd lesz valami :)
    Ti normalon jatszotok?
  • MrAndree
    Nincs szint limit. És 60 pont fölött bár bizony 5 pontért ad 1et szóval 10ért 2t fogsz kapni.
  • Aborg
    Igen. Igy nehezebb lesz elerni az 50-pontot mint gondoltam. Remelem aztan 50 folott meg nem ketto jar tizert.

Es szint-limit nincs?
  • Probatbicol
    Mármint 30 pont felett, nem szintről beszéltem
  • Probatbicol
    Sőt, 30 felett 10 pontért már csak 5-öt kapsz. Ez minden tulajdonságnál így van, Gondolom azért kaptál 8-9-et mert huszonvalamennyiről indultál.
  • Aborg
    Fel akarom tornaszni az INTELIGENCIAt, mert szeretnem megnyitni azokat a kepessegeket hogy tobb XPt kapjak meg tobb karakterpontot. De a magasabb ertekeknel mar nem kapok 10 inteligencia pontot a 10 karakter pontomert, csak valami 8-9-et. Kitolas.

Amugy a jatekban remelem nincs limitalva a karakterszint? Meg csak 5-os vagyok :)
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2017.11.14. 10:27:17
  • Probatbicol
    Lehet kapni kereskedőnél is, de néhány helyen csak simán fel lehet szedni. Az egyik pl. Horth-ban a cleric városban, a bejárattól nem messze van egy kis bánya, mikor először mégy arra Wolf áll előtte, ad is questet. A bányában a földön hever.
    A másik Tavarban, a Fort alatt a sziklák között él egy öreg csavargó, aki a kidobott cuccokból guberál, neki az asztalán van egy.
  • MrAndree
    Jó kérdés, én csak találtam valahol miközben mászkáltam. De biztos lehet venni is.
  • sárkánylovag
    Látom hogy a videón 3 gamepad gombot kell lenyomni a jetpack attack-hoz, játszik közületek gamepaddal valaki, azt könnyebb irányítani ?
    Amúgy lehet valahol venni azt a jackhammer-t vagy az valami küldi tárgy ? Mert még nem láttam olyat sehol.
  • Aborg
    A jetpack is hasznos, ha kifogy a "kitartas-csik" es mar nem birod szusszal, felroppenhetsz mig visszatoltodik a kitartas. De van tamadasi lehetosege is.
  • Encore
    "beúszok úsznak utánam mikor kiérek a partra egy kerülő után mindenkit lenyilazok aki utánam jött:)))"

Ez tipikus gothic megoldás a problémára :)
  • MrAndree
    Nem kalapács kell hanem légkalapács (jackhammer) és majd azzal tudsz.