242
Futurisztikus Fantasy a Risen készítőitől
  • molnibalage83
    Az előrehaladás hiányát a W3-ra vagy a PB játékokra érted?
    A folyamatos elején porszem végén passzátszél meg sokadjára kicsit unalmas. A W3 abban nagy, hogy G. egy világban él és azzal együtt érte el azt, amit. Ha végére érsz a W3-nak, akkor megérted majd.
  • Probatbicol
    Hangulat szerintem nem válhat túlhaladottá. A Risen 3-at én leárazva vettem meg régebben, aztán félre is raktam 1-2 óra játék után, elsodorta a játék dömping.
    Most viszont pár hete valamiért kedvet kaptam hozzá, elkezdtem elölről és úgy álltam hozzá mint régen, időt hagyva rá, elmerülve a világában és most iszonyatosan élvezem, előjött a G1-2 feeling. Mocsok jó játék.
    A Witcher 3-at is imádom, de itt a PB játékokban van valami amit onnan hiányolok, a progresszió. Talán pont a töménytelen side-quest miatt, nem érzem hogy annyira haladnék valamerre előre (W3-at megjelenéskor vettem meg és még nem értem a végére).

Ez az amiben a PB profi, a játék elején még egy jelentéktelen kis pont vagy a végén meg már te fújod a passzátszelet, és ez nem csak a karakterfejlődés miatt van, hanem a történet és a világ is így van akaíttva.

Úgyhogy én pont abban reménykedem, hogy ez Elexnél nem próbálnak versenyre kelni a W3 típusú játékokkal, hogy minél több quest, minél nagyobb vlág, hanem a jól bevált receptet turbózzák fel jó ötletekkel.

Bár a hírek sajnos pont nem erre utalnak...hatalmas open world világ stb. Ne legyen hatalmas, legyen akkora amekkora kell. A G3-at is ezzel rontották el.
  • molnibalage83
    A Gothic 1-2 hangulata részeben túlhaladottá vált a Witcher III óra... A TES IV idején még jó volt, de ma már kevés.

Egy Gothic 1-2 remake mai szinter húzott több sidequest és egyebekkel ütne. Ma amúgy is divatja van a ráncfelvarott definitie és egyéb kiadásoknak. A PB a Risen 1 óta nem csinált jó játékot és az is alig volt a középszerű felett. A 2. akkora fos volt, hogy a 3. részt még leárazva sem vettem meg, az időmet sajnálom rá, nem a pénzem.
  • grebber
    Ha sikerül olyan atmoszférát létrehozni mint amit anno a gothic 1-2 szerintem mindenki lefossa milyen a grafikai körítés...Bár sajnos egyelőre ilyen atmoszférát egy videóban sem véltem felfedezni :(

Titkon mindig reménykedem (pedig tudom sosem fog megvalósulni) egy Gothic 1-2 remakeben. Nem kell nekem ,hogy UE4-es legyen hanem elég lenne minimálisan feltúpirozni és értelmes sebességre hozni mivel tudjuk milyen az eredeti Gothic... Soha nem fizetek játékért 2-3-5$-nál többet de eskü erre kiadnék 50$-ét is lazán.
  • mike01010101
    7-8 éve biztos lelkesedtem volna tőle, de az már most látszik, hogy nem üti meg a 2017-es szintet a grafika. Mivel látszólag az egész a régi gothic-risen játékmechanizmusra fog épülni (szerintem az engine is annak polírozott verziója), nincsenek vérmes reményeim a játékmenetet és AI-t illetően sem. Bár tévednék, mert igény az lenne erősen egy ilyen típusú jó játékra.
  • grebber
    Ilyen lesz az ELEX nyitott világa
  • lammaer
    Posztapo az jó, mert ritka mint a fehér holló... kardos varázslósból annyi van mint égena csillag... :)
  • Plata
    Én már a legelejétől követem.
    De nekem ez poszt apokaliptikus dolog nem nagyon jön be.
    Gothic szériát imádtam.
    Nem véletlenül van meg mind a 3 rész sima és díszdobozos kiadásban.
    Bár nekem 1-2 volt a kedvenc.
  • yossarianHUN
    Na én most látom először, de felkeltette az érdeklődésemet. Valami hack n slash beállítottságú dolog lesz, vagy kicsit keményvonalasabb RPG? Naiv dolog lenne reménykedni, hogy ezzel majd újraélhetem a régi szép gothicos időket? A videókból nem nagyon tudom leszűrni.
  • grebber
    ELEX CE 110 euro

Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.06.01. 22:55:20
  • grebber
    Megjelenési dátumot kapott az ELEX

(Az ELEX október 17-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra)
  • grebber
    Középpontban a Berserker
  • grebber
    Rövid kitérőt tehetünk az ELEX világában
  • ratgab
    Engem is.
  • ratgab
    Egyetértek. Ez még kenyérpirítón is fog futni.
  • Encore
    Engem még videón át is elkapott a jó öreg Gothic/Risen hangulat. :)
  • Ironman2
    Ami még most is optimalizálatlan,szóval ennyi
  • grebber
    Semmiféle atomerőmű nem kell ez a Gothic 3 engineje ami már több éve elavult :(
  • Ironman2
    Fasza,addigra megépül a Paksi atomerőmü 2,amin majd futtatni lehet a játékot.Egyébként engem nagyon érdekel,ez a Risen kalózosdi nem nagyon jött be nekem,a Gothic volt a favorit.Akkora élmény volt mindegyik rész,főleg a 2-3 hogy sose tudom elfelejteni.Remélem itt is befolyással leszünk a világra.
  • grebber
    Új gameplay
  • grebber
    ELEX - történelmi gyorstalpaló
  • grebber
    Elex - húsz perc játékmenet a készülő szerepjátékból
  • Was
    Kicsit unalmas lesz a harc, ha mindenkit ezzel a jetpack-es ugrással kell lecsapni,mert az a leghatékonyabb.
  • molnibalage83
    Sajnos egyet kell, hogy értsek.
  • Ironman2
    Vagy az igazi Gothic 4-et! Az Arcania fos volt.
  • grebber
    Érdekesen gagyi. Nagy kár ,hogy a Gothic 1-2-3 után elfelejtettek játékot készíteni :(
    A helyükbe fognák egy új engine-t és megcsinálnám újból a Gothic 1-2-öt mert láthatóan más nem megy nekik...

Ránézésre ez még a Gothic 4nél is vérlázitóan gyengébb cucc.
  • Ironman2
    Ez jó lesz!! Gothic,és Fallout keverék!
  • Ironman2
    9 perces gameplay

• grebber
    ELEX - képeken a Gothic-csapat új szerepjátéka
  • grebber
    ELEX - az új világot jelentő nyersanyag
  • grebber
    ELEX - Rengeteg képet kaptunk a PB szerepjátékáról
  • grebber
    ELEX – Open World Action RPG From The Creators Of Risen – First Screenshots + Minimum Requirements

Basszus felvehetnének már valami értelmes grafikus csapatot + egy értelmes 3D engine-t is kéne szerezni ,mert láthatóan egy foshalmaz megint.
    Ez a kinézet 2 éve is gáz volt nem még 2017-ben
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.01.07. 19:21:43
  • grebber
    ELEX - mesés képeken a helyszínek
  • grebber
    Érdemes várni az Elex megjelenését?
  • Botond #8

Különösen az utolsó sor hangzik jól!
  • Was
    "Some info:

at least 4 very different factions
    combat more challenging than Risen 3, configurable with difficulty settings
    swimming is in the game
    Jet-pack is essential in the game, but limited
    XP points and level-ups are back
    many more important characters can die
    Day/Night cycle very likely in the game
    crafting/inventory visible in the gameworld (not on an extra screen)
    much gameworld interaction
    combat more direct
    not an age 18 game, maybe 16 only (Gothic and Risen are free from 12 onwards)
    PB has all rights for Gothic, and at the right time they will return to this series"
  • Botond #6
    Jól hangzik!
  • grebber
    ELEX - befutottak az első részletek
  • Botond #4
    Nagyon nagy hibát követtél el. Bár nekem tetszett a risen2 is, de annyira nem hozott lázba, mint a gothic trilógia meg az első risen, de egynek elment. Mindenesetre engem is elbizonytalanított annyira a sorozattal kapcsolatban, hogy a risen3at csak akkor vettem meg amikor az egész egyben 75%-os leértékelést kapott steamen, azaz a legutóbbi summer saleben. Azóta már beleraktam 20 órát, és azt kell hogy mondjam, hogy szuper. Minden másodpercét élvezem. Nem azt mondom, hogy visszahozta azt a feelinget, amit az első gothic, de akkor is nagyon kiemelkedik a mai mezőnyből.
  • molnibalage83
    A Risen széria után valahogy nem hoz lázba. A Risen 2 akkora fos volt, hogy a 3-at meg sem vettem már. Witcher 3 után meg a PB méretű fejlesztő komolyan mit tudna mutatni? Mondom úgy ezt, hogy a Gothic 1-2-3-at imádtam. Na jó, a 3. részt inkább csak a CP1.7 után...