3156
-
JonasSandor #1867 Az utolsó előtti lovat már engedte végre, és ki is engedett az őr köszi. -
JonasSandor #1866 Észrevesz mindenki nem lehet elvinni a lovat. -
JonasSandor #1865 Ja értem akkor felöltöztetem és úgy megpróbálom elcsenni a lovat és remélem nem ölnek meg. -
Hali!
Hamar-gyorsan egy picit összehasonlítottam a kettő nevezzük GF fordítást.
Azért van különbség.
Úgy vettem észre ami a FB linkről tölthető le, abban több minden van lefordítva. De arról nem volt időm meggyőződni, hogy melyik, milyen. (mondjuk részben tökmindegy, mert Google épül mindkettő) A Kódex rész azért abban elég rendesen le van fordítva.
Tieddel kapcsolatban az érdekelne, hogy ezt írod
"Nem 100%-osan GF az egész, a tárgyak nevét igyekeztem kézzel, normálisan lefordítani, néhol kis utánajárással, hogy mi is lehett az a bizonyos sisak vagy pajzs neve.
Mivel a nagyja kész van, nem igazán foglalkozom vele már, csak ha kijön egy javítás ami hozzányúl akkor megnézem mi változott és azt javítom, beleteszem, stb.
Bár a következő terv, hogy a könyveknek nekiállok, majd pedig a kódexeknek, elvileg kapok hozzá segítséget, de nem igérek semmit.
A másik fordításból kaptam egy-két részletet (tutorial leírások stb), utólagos engedéllyel :D ezeket beletettem, így már sokkal egyszerűbb pl kockázni a játékban.
1.4.3-hoz van igazítva, de elvileg működik bármelyik verzióval."
Mit jelent az, hogy 1.4.3-ashoz igazítva?
Lehet rosszul néztem, de a párbeszédek kb hasonlóan "magyartalanok", de érthetőek.
Csak mert a másik ugye, már nincs.
Nem tudnál a kettőből összegyúrni egyet, ha még foglalkozol vele?
(gondolok itt arra, hogy pl. a főmenü; tárgyak leírása Q gomb -> infó; Kódex rész; ...)
Szerintem ha ezt meg lehetne csinálni, akkor lenne egy egész faszányos GF-ós verzió.
Nem tudom lehet-e ilyet, ill másik fordító megorrolna-e érte, de talán meg lehetne kérdezni, stb... (esetleg segítségét is kérni), bár írod Te is kapsz majd. Arra gondolok, hogy nem nulláról indulni, mert Ő(nem tudom ki is Ő), elég sok mindennel végzett. De szerintem ilyenekre nem volt ideje: "a tárgyak nevét igyekeztem kézzel, normálisan lefordítani, néhol kis utánajárással, hogy mi is lehett az a bizonyos sisak vagy pajzs neve.", mint pl. a Te verziódban. Az UI; Inventory rész is több magyarítást kapott a mésik verzióban.
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.04.28. 12:56:21 -
Xsillione #1863 Ha ott vagy ahol gondolom (Elmenekültél a kezdő várbol lóval és most próbálsz kijutni a másik várbol), akkor kell az ládábol a helyi őrség viselete (vedd fel), majd a ló amivel jöttél, és utána az őrnek (az ajtónál) mond, hogy a feletteseid kiküldtek felderítőnek. Ha minden jól megy, akkor az őr simán kienged, ha nagyon nem megy, akkor fizesd le és utána enged ki.
Utoljára szerkesztette: Xsillione, 2018.04.28. 12:52:41 -
Szia! Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ez a "GF"-ós magyarítás, ez más mint amit innen lehet(lehetett) letölteni?
Kingdom Come: Deliverance gf magyarítás
Kérdem, mert ugye, ott az utolsó posztban ezt írta a készítő:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Üdv mindenkinek! Sajnos az életemben történt változások miatt nem tudok tovább foglalkozni a fordítással. Igaziból nem is igazán van már rá szükség, amit a google fordítóból ki lehetett hozni, azt kipréseltük. Tudom, hogy nagyon sok esetben baromságokat fordított a program amik leginkább a párbeszédek során voltak tapasztalhatóak, de a semminél ez is több valamivel. :) Legjobb tudomásom szerint gőzerővel készül a normális lokalizációja is a játéknak, szóval akiknek ez ebben a formában nem felel meg, annak sok türelmet kívánok, biztos vagyok benne, hogy egyszer elkészülnek vele a srácok. A lényeg, hogy az alább megtalálható verzió részemről az utolsó. Az oldal természetesen elérhető marad, a letöltő linkekkel együtt. További jó játékot kívánok mindenkinek. Sziasztok!"
Aktívan még nem kezdtem el a játékot, csak tesztelgettem ill. kb. összeállt a használandó mod-ok listája és azok próbája, ReShade, stb...
Nekem megfelelő volt az a fapados magyarítás is. Annyira angolul sem fogna meg a játék, de nem volt(nem olyan) rossz az. Csak már utolsó verziónál is azt írta a készítő, hogy azt hiszem az 1.4.2-es patch bekavart, mert pár kódex lap üres lett? (vmi ilyesmi)
"Bár a következő terv, hogy a könyveknek nekiállok, majd pedig a kódexeknek, elvileg kapok hozzá segítséget, de nem igérek semmit."
Mintha abban a kódex-ek is magyarítva lettek volna.
Mik is a főbb különbségek?
Ill. mivel a fenti FB-os verzió már nem frissül, Te kirakod vhova amit Te készítesz?
Ha már szóba hoztad itt a fórumban. :)
Egyelőre ennyi. :)
Köszi és Üdv!
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.04.28. 11:58:53 -
JonasSandor #1861 Valamit a lóval kell csinálni hogy kinyissák a kaput. -
JonasSandor #1860 Megszereztem a ládában lévő cuccokat utána hova nem jelez semmit. -
Cellux. -
JonasSandor #1858 Jaaaaaa vágom már csak ha eltörik akkor mivan? -
JonasSandor #1857 Ja értem azt hol tudom szerezni? -
Xsillione #1856 Minden képzettséget (és minden mást is) használattal lehet fejleszteni, ha zárat akarsz nyitni, akkor zárakat kell elötte kinyitnod (könnyebbeket), nullás zártöréssel is ki tudsz nyitni könnyű és nagyon könnyű zárakat (az utóbbit biztosabban és gyorsabban, így javasolt egyes szintig ezeket próbálgatni), persze ehhez kell egy zártörő készlet is (lockpick.) -
JonasSandor #1855 Hogy lehet fejleszteni a karaktert?, egy páncélt kéne felvennem de zárva van a láda.
Csomó képesség van de nem tudom fejleszteni. -
Xsillione #1854 "néha rohadtul nehéz (íjászkodás, zártőrés)."
Valaki egyszer elmagyarázhatná, hogy miért is tartja nehéznek a zártörést a játékban, rendszeresen látom, sohasem értem, az egyik legegyszerűbb része a játéknak.
Utoljára szerkesztette: Xsillione, 2018.04.26. 21:01:49 -
Amúgy én is készítgettem a játékhoz egy google fordítást, csak mivel eléggé "érdekes" a minősége, ezért nem igazán publikáltam.
Mivel sikerült végigvinni a játékot, és nem okozottt sehol sem galibát (ahol igen, ott átnéztem és javítottam kézzel, pl. ha a fordítás miatt kurvára nem lehett érteni hogy miről is van szó :D )így már elvileg játszható.
Nem 100%-osan GF az egész, a tárgyak nevét igyekeztem kézzel, normálisan lefordítani, néhol kis utánajárással, hogy mi is lehett az a bizonyos sisak vagy pajzs neve.
Mivel a nagyja kész van, nem igazán foglalkozom vele már, csak ha kijön egy javítás ami hozzányúl akkor megnézem mi változott és azt javítom, beleteszem, stb.
Bár a következő terv, hogy a könyveknek nekiállok, majd pedig a kódexeknek, elvileg kapok hozzá segítséget, de nem igérek semmit.
A másik fordításból kaptam egy-két részletet (tutorial leírások stb), utólagos engedéllyel :D ezeket beletettem, így már sokkal egyszerűbb pl kockázni a játékban.
1.4.3-hoz van igazítva, de elvileg működik bármelyik verzióval.
english143.zip -
JonasSandor #1852 Hogy áll a googlefordítás? -
:)
-
Zozo0122 #1850 Na, nyilván a legbutább taktika vált be. Beittam 2 lötyit, rájuk rontottam, 5V1. Vagy 15 percig tartott, de mind fekszik, lootolhatok. Kivéve, hogy a vezér buzogánya ismeretlen helyre távozott, 10 perce keresem, de inkább hagyom is, gyanítom, hogy kiesett a pályáról :D -
Zozo0122 #1849 Kétlem, hogy valaha végigjátszom ezt a játékot, pedig tetszik, de néhány dolog megvalósítása a hitvány szintet sem éri el. Mire gondoltak az elmebeteg kretén készítők?
Rajtaütöttem egy bandita csapaton, 5-en voltak, de mivel annyira ostobák mint a föld, még 12. szinten is könnyedén végzek velük. Először is a vezér (aki nappal aludt) kapott 3 nyilat mire rájött, hogy egyáltalán mi történik, utána kinyírtam. Erre a banditák a pániktól? elkezdtek elfutni négyen 4 irányba. Elkaptam az egyiket, harcoltunk, megöltem. 2 már a világon túl járt, de az egyiket még láttam egy mezőn és üldözni kezdtem. TELJES SEBESSÉGGEL rohant előlem, 5 tetves nyilat kapott a hátába, de még csak le sem lassult. A végén pedig kifutott a mapról, én meg már a láthatatlan fal miatt nem is tudtam utána menni. MI EZ? Oké, hogy van, hogy félnek tőlem, de 4-en ne fussanak el előlem, és 5 nyíllal a hátában ne rohangáljon amúgy se. A legnagyobb parádé amikor ki akarok végezni valakit, tetvészkedik kicsit a földön, EGYSZER megütöm és nem döglik bele, hanem sprintben elfut. Baromság. -
Azt hiszem ennek örülni fogtok: TPS Camera Mod -
Oltred #1847 Biztosan kipróbálom. -
Piko888 #1846 Szerintem kellőképpen összetett játék, beszippantja az embert, néha rohadtul nehéz (íjászkodás, zártőrés).
Régóta vártam már ilyen játékra, élvezem minden percét a hibái ellenére is. Olvass teszteteket és fórumokat,
Egy próbát mindenképp megér, max refundolod a steamen.
Folyamatosan adják ki a patcheket, sok hibát javítottak, bár én szerencsére nagyobbal nem futottam össze.
Teszt -
Oltred #1845 Pont ezaz, hogy nincs időm, kikapcsolódás képpen kerestem ilyen összetettet, hát ha va, de ezek szerint nincs még mindig. Azért köszönöm. -
ShaiHulud #1844 pen and paper -
Oltred #1843 Mi az a pnp klub? :D -
Hat, ez nem az, amit keresel. Kb. 10% van abbol, amit irtal.
Kellene keresni egy pnp klubot es ott megkapsz mindent! :) -
Oltred #1841 Köszi :) -
Oltred #1840 A mechanikával semmi gondom. Azt szeretném megtudni, hogy amit lentebb leírtam abból van-e a játékban? :)
Oltred -
Zozo0122 #1839 Szabad a játék, de ésszel. Ha azt mondják valamire, hogy sürgős, akkor az az is. Nem fognak megvárni. Először én is csak pislogtam és felidegeltem magam, hogy miért nem lehet békén hagyni egy kicsit és megvárni a kastély udvarában amíg legalább döglök egyet, de mostanra elfogadtam. Gyenge megoldásnak tartom, mert ha ez van, akkor legalább egy öldöklés után küldjenek már el legalább pihenni és találkozzunk reggel 6-kor...Ehelyett indulhattam fél élettel lesebezve a questre, hullafáradtan, totál leterhelten.
De ez inkább írói hiba, nem magával a mechanikával van gond. Realisztikusnak is lehetne ez csúfolni, és az is, de akkor úgy írják meg, hogy minimális üresjáratot kapok amíg összeszedem magam. Egyébként nagyon király játék, csak bele kell tanulni. Olyan ez, mint amikor először ülsz le a Dark Souls elé, utána nagyon megszereted. -
"Nagyon remélem, hogy ez a játék takarja azt amit keresek, ha mégse akkor van tippetek, ötleteket hol találhatnék ilyen játékot?
A Mount and Blade-el játszottam, meg is van, igaz a Warbandig teszteltem, de abba sincs meg minden amit keresek. :/"
Ebben mégannyira sem lesz meg, amit keresel. -
Mindegyikben vannak quest javítások is, szóval legújabbig patcheld. -
ha használni fogod akkor vedd meg légyszi. ..ez a játék elég ritka eresztés, nagy munka van benne. -
Oltred #1835 Értem köszönöm.
Olvastam a patch note.t, de azért elmondanátok mik a változások az 1.2.5-ben? Az 1.4.1 grafikai tuningról szól lényegébe, az engem annyira nem izgat ha csak nincs benne valami igen fontos, bár én nem találtam semmi számot tevőt.
Másik igen fontos kérdésem az lenne, hogy maga a játék szabad, nem kötelező a storyt követni, az eleje után úgy és arra bolyongok, csinálok amit akarok ahol szeretnék?
Lehet-e a játékba földbirtokom, üzletem, stb? Lehetek benne földesúr ha pl az adott terület urát kiütöm a nyeregből? Bevallom valami olyasmi játékot keresek amibe ugyan így szabadon mászkálhatok, a döntéseim befolyásolják a környezetem, stb ahogy itt is, de meg van benne a lehetőség, hogy pl földesúr legyek, katonáim legyenek, a szomszédos urakkal hadakozhassak, foglaljak, fosztogassak, adót vethessek ki, házasodhassak, esetleg gyerek is legyen aki az örökösöm lesz stb mind ezt ebben az RPG stílusban amit eme játék képvisel.
Nagyon remélem, hogy ez a játék takarja azt amit keresek, ha mégse akkor van tippetek, ötleteket hol találhatnék ilyen játékot?
A Mount and Blade-el játszottam, meg is van, igaz a Warbandig teszteltem, de abba sincs meg minden amit keresek. :/
Persze ez a játék is igen felkeltette az érdeklődésem, s ha nincs meg benne minden ami kellene számomra attól még nyúzni fogom, szóval ne tartsátok magatokba az információt! :)
Köszönöm előre is a segítséget!
Oltred -
Hja, áh... :\ Stimmt. -
(gondolom wiragboltban) -
Huh? Hogyan töltöd le egyáltalán a patcheket az alapjáték nélkül? -
Hunor1 #1831 kell az alapjáték. -
Oltred #1830 Sziasztok!
Most kezdek ismerkedni a játékkal, az első kérdésem az lenne, hogy a patchek hozzá külön játszható vagy kell hozzá az alap játék is? Igen nagy méretűre sikerültek a javítások, ebből gondoltam, hátha megy az alap játék nélkül is az 1.2.5 vagy az 1.4.1.
Köszönöm a választ!
Oltred -
Akkor használd a Unlimited Saves - No Schnapps Versiont.
A mentés a lényeg. Schnappsot pedig egy csomó helyen tudsz venni, de ált. 1-1 banditatábornál is van legalább 1-2 darab.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.04.07. 21:28:30 -
Zozo0122 #1828 Na jó, trollkodsz velem :D De azért köszi :)