3250
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • BladeW
    A Battlecruiser főleg Derek Smart miatt hasalt el, nem igazán "jött ki" a játékosokkal - a saját vásárlóival.

A Spore az idióta EA miatt, ami mindenáron egy űr-Simset akart csinálni.
  • Zero 7th
    Azok a játékok, amikről ilyeneket mondanak, iszonyatosan el szoktak hasalni. Lásd pl Battlecrusier 'sorozat'... Vagy Spore. Vagy Daikatana.
  • Diopapa
    Arra utaltam, hogy a Space Engine-ben sincs játék, egyelőre ebben sem látom, csak egy techdemo, még a stílusát sem láttam sehol meghatározva. Furcsa, mert legtöbbször ezzel kezdik.
  • preziosi
    voltak újságírók, akik kipróbálhatták, ez a cikk például egy ilyen tollából szól: This is the most ambitious game in the universe
  • TokraFan
    Bocs, kevertem e Space Engineers-el.:-) A Space Engine tényleg hasonló, bár ott nincs npvényzet, légkör, élőlények, állomások, hajók sem.
  • TokraFan
    A Space Engine teljesen más, nem lehet összehasonlítani.
    Inkább az a kérdés, hogy ebből mi működik, mert tudomásom szerint csak videokon látható a játék. Bár ha volt belőle kipróbálható verzió az E3-on, akkor az már legalább valamilyen szinten bíztató...
  • Diopapa
    Jah, biztos eredeti, kár hogy ebből semmit sem látni még, egyelőre nem több mint pl a Space Engine... Nekem gyanús, hogy semmit sem írnak a gameplayről.
  • preziosi
    a No Man's Sky lett az idei e3 második legtöbbet díjazott játéka: legjobb eredeti játék, legjobb független játék és innovációért járó különleges elismerés.
  • preziosi
  • Caliph
    én ezt a játékot amolyan minecraftként képzelem el. vagy te , kezdesz valahol egy bolygón,gyűjtögetsz építgetsz . egy idő után képes leszel gépekkel pótolni a kétkezi termelést,aztán automatizálsz,építesz űrhajót felveszed a kapcsolatot másokkal jobb tervrajzokat szerzel be fejlesztesz kiépíted a kereskedelmet stb.
  • BooMiller
    plusz az SWG nyersanyag és craft rendszere:D
  • Kandurex
    Ez a megoldás egy Star Wars mmorpg játéknál szétütne mindent. Ami persze az elsőre építene, nem a mostani Bioware -re.
  • Torzonborz
    Nono a spacesim műfaj feléledni látszik , lásd Elite : Dangerous és Star Citizen.

A minecraftban meg ha valami komplexebb cuccot akarsz összerakni nem árt kicsit törni a buksid ( jól emlékszem számológépet is pakoltak ott össze ) , szóval ez sem teljesen igaz így.

Mindenesetre az igaz hogy várni kell még hogy kiderüljön milyen is a játék maga.
  • SötétBarom
    Magyarul még lövésünk sincs. Az űrszimet meg azért tartod PC-s műfajnak, mert megdöglött, mielőtt a konzolok léteztek volna :DD Elvétve van egy (mondjuk az X sorozat, meg az EVE), de amúgy a Freespace-ek óta nem volt említésre méltó cím..

"Inkább tényszerű...Ugyanakkor itt biztos nem megyek bele egy konzol vs. PC flame war-ba. Keress mást..."

Talán akkor próbáld mellőzni más platformok és felhasználóik ostobának beállítását, és akkor nem lesz flém.

"Parádés példa...Skyrim-ben sokat gondolkodsz? "

Többet mint a Minecraftban, és jóval többet mint mondjuk a Freespace-ekben. Sőt, alkalomadtán még olvasni is lehet benne néhány oldalnyit.
  • TokraFan
    "Mi a műfaja?"

Egy procedurálisan generált, "lélegző", és űrhajókkal bejárható univerzum ígérete elsősorban egy űrszimulátort sejtet. Az pedig egy tipikus PC only műfaj. Ha netán mégsem így lenne és valami tucat FPS lesz, akkor kvázi semmi értelme. Egy "oda megyek akárhova + örömködök a szép bolygóban + lelövöm az ellent és kezdem előről" típusú, agyatlan hülyeség viszont valóban klasszikus konzol shit lenne.

"Konzol = buta egy elképesztően korlátolt látásmód"

Inkább tényszerű...Ugyanakkor itt biztos nem megyek bele egy konzol vs. PC flame war-ba. Keress mást...

"Példának tudnám hozni a Skyrimet, kb 20 milliós eladásainak 85%-a konzol."

Parádés példa...Skyrim-ben sokat gondolkodsz?

Na, hanyagoljuk az OFF-ot...
  • SötétBarom
    "mert a játék műfaja alapján ez egy kifejezetten PC specific game"

Mi a műfaja? FPS? TPS? Repülős? Tudunk már valamit a gameplayről?

"Bár nyilván le lehet butítani a konzolos szintre is"

Konzol = buta egy elképesztően korlátolt látásmód. Bár gondolom konzolod nincs, így nagyon nem tudsz hozzászagolni se a témához :D

"Lövöldösős matyikat hol fogja érdekelni az univerzum felfedezése?"

Példának tudnám hozni a Skyrimet, kb 20 milliós eladásainak 85%-a konzol.

Szívesen.
  • Zero 7th
    Nyugodtan.
  • SötétBarom
    Kifejtsem? :D
  • TokraFan
    Parádés...
  • SötétBarom
    JAJdebutavagy.
  • TokraFan
    Ettől tartok én is. Ezer ponton futhanak falnak fejlesztés közben. Az egy dolog, hogy már maga az elképzelés is grandiózus a teljesen procedurálisan generált világgal, de ez még akár össze is hozható mert a technológia létezik és működik is. Csak nem teljesen értem, ezt hogyan öntik játszható formába, mert egy dolog a felfedezés öröme, de ezen felül is kéne adni valami értelmet az egésznek.
  • Caliph
    10 ember fejleszt mire ebből ps4 lesz abból meg pc port...ne legyen igazam de sose lesz kész
    star citizen fele ennyit tud,millió dollárokból készül,több évig,nagy csapattal akik nem kezdők...
  • TokraFan
    Igazából az a gond, hogy szinte semmit nem tudni a játékról. Sok-sok ígért van, csodás elképzellések, de semmi konrét 1-2 teaseren kívül. A PS4 megjelenést eleve nem értem, mert a játék műfaja alapján ez egy kifejezetten PC specific game... Bár nyilván le lehet butítani a konzolos szintre is, ezzel együtt, inkább várnám PC-re, mint konzolra...Lövöldösős matyikat hol fogja érdekelni az univerzum felfedezése?
  • preziosi
    How No Man's Sky stole the show at E3

a cikkből az is kiderül, hogy - sajnos - egyelőre csak a ps4-es megjelenés a biztos, de valószínű a pc-s is, ha nem is egy időben a konzolossal.
  • Zero 7th
    Na, akkor ez. Legyen kész. Meg szerezzenek hozzá Warhammer 40k licenszet, meg moddolható legyen, és akkor nem is kell nekem már másik űrhajós játék soha többet. :P
  • BladeW
    "Sajnos" erről már lekéstél :)

Flagship
  • Caliph
    star citizenben is csak annyit tudunk hogy majd lesz nagy hajó amihez több ember kell,de semmi többet nem mondtak mutattak hogy akarják élvezhetően megvalósítani
  • Evoluti0N
    Nem játszottam ilyesfajta "zűrös" játékokkal és nem láttam túl sok videót belőle, de a Star Citizen nem pont ilyesmi lesz, mint ez a sok dolog, amit itt leírtok, hogy látni szeretnének egy játékban?
  • Zero 7th
    Ahhoz kéne először egy jó fizikai modell. Valami, amivel lehetséges belevágni egy energiasugárral, vagy belerobbantani egy nagy hajótestbe, úgy, hogy lyuk maradjon utána. Ott, ahol kell, akkora, amekkora kell, anyagokat figyelembe véve, sérülést aszerint számolva, mit ért találat...

Freespace-ben pl szépen jöttek szét a nagy hajók, de az sajnos 100% scriptelt volt. Ott nagyon tetszett, amikor a sugár eltalálta a nagy dögöt, pár másodpercig sütögette az oldalát, aztán kijött a másik oldalán... :)
    Na, valami olyan kéne, csak realtime.

Meg ha már nagy hajó, akkor valami hajóhíd szimuláció lenne fasza. Ilyen Star Trek jelleggel, nem közvetlenül irányítva a hajót, hanem parancsokat adva a különböző részlegeknek. Esetleg nem is hagyományos űrhajós külső nézetben játszva, hanem FPS módban rohangálni bent emberként fel-alá, nézni ki az ablakon, meg holografikus kijelzőn követni a csata állását... Viszonylag lassú, taktikai játékmenettel, nem pörgős zúzdaként. Hajón belüli, több hajó közti kooppal, meg versus multival...

Na, ha nyerek lottóötöst, lesz ilyen játék. :P
  • Master91
    Én kib.szott Csillagrombolókkal akarok szaggatni másik azonos termetű nagy csatahajókat :D

ÉS SOKAT AKAROK egyszerre látni ilyen csatát :D (Star Wars 3 Coruscant)
  • Zero 7th
    Hehe, van benne valami. Volt még az Epic, az valami árkád fos lövölde volt nulla mélységgel, de ott is volt komplett naprendszer.

A baj egyébként ugyanaz most is, mint ami mindig is volt, hogy nincs meg rá a kapacitás. A kor színvonalának megfelelő megvalósítással nem bírja a hardver ezt a léptéket.
  • BladeW
    A helyes válasz:
    Azóta se lehet ilyet :) (Elite 3 nem ér, az csak Elite 2.5)
  • BladeW
    Plusz: lesz benne valamilyen progress, egyre veszélyesebb helyek felé kell indulni felfedezni (talán a galaxis közepe felé), és valahol a végén vár egy "főboss" :).
  • RAZOR27
    Valami rémlik arról, hogy lesz egy állandó fenyegetés valami idegen fajtól.
  • Caliph
    én irányítható nagy hajókat akarok,élvezetesen megoldva:) nem az x3 féle tötymörgésre és a eve féle egérnyomkodásra gondolok,valami másra,valami jobbra...ha erre valaki rájön nagyot fog szakítani:D
  • Zero 7th
    "beszállok az űrhajóba és el tudom hagyni a bolygót és elszállni egy másikra. Sőt! Ezt már olyan régóta szerettem volna egy játékban látni!"

Elite 2 - Frontier, 1993. Azóta lehet ilyet. :)
  • Evoluti0N
    Én arra vagyok kíváncsi, hogy pontosan miből is fog állni a gameplay. Az oké, hogy "végtelen" univerzum, rengeteg különböző bolygó, változatos élővilág és az is szuperfaszaság, hogy beszállok az űrhajóba és el tudom hagyni a bolygót és elszállni egy másikra. Sőt! Ezt már olyan régóta szerettem volna egy játékban látni! Ugyanakkor a videóban láttunk egy kis mászkálást, egy kis űrharcot. Mi lesz a többi? Csak megyünk mindenfelé és gyönyörködünk a bolygókban, állatokban és néha lelövünk pár űrhajót?
  • Caliph
    félreértés ne essék,én leszek a világ legboldogabb embere ha ezt így összerakják és még a gameplay is jó lesz.. :)
    de félek hogy nagy falatba haraptak
  • Caliph
    ez a game sose lesz kész ennyi fejlesztővel,főleg hogy még csak concept trailereknél tartanak :D
  • preziosi