23113

Ide katt a banner láthatóságához!

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | REDDIT | X (Madmole) | X (7 Days to die official) I KÉPFELTÖLTÉS
UNDEAD LEGACY MODTOPIK I 7Days Blood Moons topik IV2.0 Fejlesztői Napló
Magyar szerverek:(katt ide!)

Az első 4 számjegy az IP cím,a kettőspont után a port száma található!

Stabil 1.0 szerverek:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
F.A.Q

Időjárás kikapcsolása:f2-vel konzolt előhívni,és ezt beirni:weathersurvival off
Játékban F9,és F12 a képlopás gomb.
F9-el a játék könyvtárába teszi a képet:
Program Files (x86)/Steam/Steamapps/common/7days to die/Screenshot
F12-vel viszont a steam screenshot képtárába:
Program Files (x86)/Steam/userdata/.......(sajátszám)/760/remote/251570/screenshots
Akinek nagyon laggol,az vegye vissza a textúra méretet half-size-re,és kapcsolja ki az árnyékokat!
Experimental,és korábbi változatok letöltése:steam könyvtárban a játék nevén jobbklikk,majd a menüben tulajdonságok,és a béták fülnél a legördülő menüben a latest_experimentalt,vagy egy korábbi verziót kiválasztani! Kiválasztás után,azonnal töltődik!
Minden új verzió kezdetekor ajánlatos a régit uninstallálni,és a launcher tools menüjében a clean game data résznél mindent bepipálni!! Launcher előhívása a steamen belül a játék nevén jobbklikk,és show game launcher.Régi mentések instabilitást okoznak,ha kijön egy új alfa verzió! Mindenképpen új játékot kell kezdeni!

Figyelem! Az off/warez/flém,és nem a játékkal kapcsolatos hozzászólások törölve lesznek! Ott az offtopik linkje felül!

Az egész sg fórum,sajnos haldoklik,nincs aki foglalkozzon vele,igy ha valakinek jelzi hogy új üzenet van,és nem irja ki,akkor törölje a sütiket a fórumról a böngészőjében,vagy irjon egy választ a topikba,és akkor megjelennek az előző üzenetek! Felül a kis nagyitó ikonnal bejön a bannerkép.A régi hátteret esély sincs visszahozni.Próbáltam,nem lehet.
Legjobb megoldás a reklámblokkolók kikapcsolása a fórumban!

7 Days Blood Moon különálló játék,megjelent steamen!
  • Ironman2
    Inkább stratégiai játék.
  • undY1ng #23112
    Szerintem ez ultra gáz a 7 days-hez képest...
  • Ironman2
    Ezt az Illogika fejleszti amúgy,a Fun Pimps szárnyai alatt!
  • Ironman2
    Megjött!!

• undY1ng #23109
    Meg is lesem majd, köszi! :)
  • Ironman2
    Ez az!!! Atombomba hiányzott a zombik ellen! Itt meg lehet majd építeni.DD
  • Ironman2
    Akinek hiányzik egy hasonló játék,mint anno a 7Days korai változatai voltak,azoknak van egy jó hír,hogy érkezik a Mr.Nomad,és már ingyen ki is próbálható.Van ebbe minden jóság,amiket belezsúfoltak.Rombolható táj! Szerkeszthető lakókocsi,föld alatti bázisépítés.Növénytermesztés,a föld alatt,küldetések..stb.Online co-op a játék!

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2025.10.20. 10:17:57
  • Ironman2
  • Ironman2
    Hello Survivors!

Today we have V2.3 b9 Stable for you.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

This update covers several points we talked about in the Town Hall Stream. There are more changes to come down the line in later releases.

We have made all attempts to prevent the need for a new save game. We have tested on all platforms and have not seen any issues with existing save games.

TFP wishes everyone a ton of fun with the V2.3 update.

Note:

Storm frequency setting defaults to 0

This does not change the setting for current save games. As we are still working to improve the player experience with the storm system, we want new players to start with our upcoming version instead of the current version. We hope to get the new version out as soon as possible. Thanks for your patience!

Here is what changed since V2.2:

Added

Bee Swarm entity variant for tree stump game event

Bee Swarm hand item with non critical debuffs

Updated icons for Biome Survival Gear

WornItemMods min effect requirement

HonkEvent for vehicles to allow game events to fire based on honking the horn

AI wander and look are more active while alert

AI randomly turns during look while alert

Second column of icons to use for custom map waypoints

Launcher cleanup features "local prefabs" and "mods"

Game launcher now supports argument "selfconfined" (with optional path as next argument) so that it will automatically use its setting file, logs and UserDataFolder from its own location (or the specified path)

HarvestByTag Challenge objective

Nav Object Tracking to ChallengeStatAwarded

Localization for challengeBiomeRewardTooltip for biome challenge rewards

Grab and Place SFX for Biome Survival Gear

GameEvent Requirement for InTraderArea

Custom Radial events for blocks through xml for modders

GameEvent action to get all players in game

Rubble_wasteland_filler_10

Changed

Removed erroneous second set of tags from ammoCrossbowBoltExploding

Disabled biome Wear, Loot, and Time challenges

Biome Badges are now separate weather items per biome

Removed RepairItemsMeshDamage property from jail doors since they don't have a door frame stage

Taking shelter without survival gear will recover biome hazard effects

All biome hazards now have 3 minutes of survival time without gear

Survival gear is now dropped on death with drop on death settings

Updated icons for biome hazard reducers

Removed food and water stats from Black Lung Serum and Fallout Flush

Increased food, water, and health stat on Scorcher Stew to be inline with other stew stats

Increased water stat on Sunstroke Tonic

Updated the recipe for Scorcher Stew

Tree stumps now roll once for honey, then again for bees. Bees always come with honey, but not all honey comes with bees

Reworked buff weights for a lower chance of infection from Plague Spitter Insect Swarm

Reduced dew collector activity value

Replaced plague spitter fade with a low rate of wandering

Storm messages will no longer say to leave biome

Biome Hazards recover in any other biome

Improved AI wander position variety

Increased AI alert time after investigation point reached

Increased rate AI interest distance returns to the default value

Updated shotgun shell icon to match other shotgun ammo icons

Improved behaviour related to console crossplay when server config is nonstandard: Added extra ranges to handle 'disabled' values as valid for AirDropFrequency and LootRespawnDays

Improved behaviour related to console crossplay when dedicated server config is nonstandard: Added startup error when crossplay incompatible server config is detected and crossplay is enabled

Storm buff descriptions no longer instruct players to leave the biome

Stealth Boots Mod can now be installed into Assassin Boots for the stamina reduction

Reverted change to challengeRewardTooltip in Localization for basic and advanced challenge rewards

Increased the probability boost of Armored Up magazines when perked into Light, Medium, or Heavy Armor

Updated Honey Harvest challenge to track the location of stumps

Agility Mastery level 3 Bleeding Hearts now includes bows and crossbows

Increased TimeStayAfterDeath of all zombie loot bags and dropped container bags for consistency and for those playing with longer day and night length settings

Updated wilderness tree stumps with hole model variant

Increased the total number to spawn in the last group of all blood moon horde game stages to 999 with no duration to allow spawns until morning

Removed wind drift effect from 4x4 when driving through storms

Storm frequency setting defaults to 0 (Does not change setting for current games)

Increased delay between thunder during storms

Optimized Chunk SetBlock check of DeviceFlags

Optimized SpawnGroup memory use

Autorun starts only if run action was pressed for less than .2 seconds

Canned Food mesh so the main part of the label faces the player

Updated localization for 2.3 changes

POI sleeper volumes use a random seed in playtest

Fixed

AI ranged projectile attacks would start when the target was dead

Frostclaw, plague spitter, spider, cop, mutated and demolition zombies would not eat animal corpses

Water is not visible through glass

Distant water seam if near water is to the side

Underwater distortion could be clipped at certain angles

Trader Bob VO Trade 17 line cuts off

Air drop marker still shows when setting has it off

NRE when spawning insects after destroying tree stump using vehicle

Icon background textures not cleared when switching between containers - second issue

AI wander random range was 1m too short and only used 1m increments

Biome spawned AI move speed increase from storms did not happen at night

Launcher cleanup feature "old remote maps" working again

Apartments_06 placed trees on flat ground to avoid bugs

On Navezgane Completing Basics of Survival Quest While in Trader Rekts causes an error saying No Trader for the Journey to Settlement Quest

Updated Honey Harvest challenge to receive credit via a game event triggered buff (NOTE: This will reset the challenge for old save games whether they are completed or still in progress)

Issue with challenge reward tooltip using the same text_key in two game events

PlayerDataFile failed to load (mismatched read/write in WaypointCollection).

Black screen when crouching, entering biomes, accepting quests

Weeds and debris appear inside trader bounds

Fire and smoke effect not visible through glass blocks

Red quest bounds are rotated during quests

Updated biome max timers to reset when entering the game if not set to 180

OnSelfPlaceBlock not working correctly for placing blocks.

Trader UI header icon overlap

Thunder sounds would leak an object if played too often

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2025.09.14. 00:21:19
  • ntex
    Állítólag meghallgatták a panaszokat és már most visszacsináltak / átalakítottak pár bosszantó dolgot, kíváncsi leszek mennyire fognak engedni a saját vízióikból...
  • spth
    Sziasztok! Úgy hallottam az Operencia tervez most olyat, hogy be fog üzemelni egy A19-es szervert. Én lehet simán megyek. Ez a játék egyre rosszabb irányba megy. Persze szeretjük, dehát na...
  • Akela0107
    köszi
  • nibron
    Ha a videodriverre gyanakszol, magad is kipróbálhatod. Álj vissza egy régebbire. A 7dtd miatt nem kell drivert frissíteni.
    Am ez a hiba ill. ennek lájtosabb formája a 7dtd különböző verzióinál is előfordul. Ha nagyon játszhatatlan, akkor a játékban kikapcsolni pár nem annyira fontos ficsört.
  • Akela0107
    Sziasztok!
    Valaki tapasztalt mostanában esetleg olyat, h Nvidia frissítés miatt (más új nem történt a gépen, eddig szépen ment a game) ez a game egyszerűen játszhatatlan? Billentyűkre nem reagál semmi, meg-megmozdul karakter, de semmi érdemi, kidobálja a játékost...
    Köszi, ha van valakinek ötlete
  • undY1ng #23099
    Nem gyengén PoE kedvelő lehet a srác és tényleg azta, hogy ilyet fog összehozni hozzá! Rengeteg szint tud belevinni ebbe a játékba ez a mod (persze tudom van más is).
  • ntex
    Egyébként már most is lehet játszani a build 42-vel PZ-n, experimental-ra át kell állítani Steam-be, ha nagyon ki szeretnéd próbálni. Részemről én is kivárom, addig meg játszom a szétmodolt B41-et :)
  • ntex
    Ezt 3 napja tette ki a YouTube-ra, eszerint már 2.1-es verziójú játékon van a mod alapból:
    (Az a skill fa elég brutálnak néz ki 2:44-től)

Utoljára szerkesztette: ntex, 2025.07.25. 20:44:47
  • undY1ng #23096
    Én is már nagyon várom az UL modot de olvastam a fórumján, hogy félretette a srác, mert IRL dolgai vannak. Viszont akkor azóta már frissült a dolog?
    Ez a 2.0 ideig-óráig oké de tényleg hamar unalomba folyik.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Project Zomboid-hoz pedig jó lenne ha az a Build 42 is kijönne de azt mondják a nagyok, hogy majd jövőre...
  • ntex
    Jah, emlékszem még pont veled vitatkoztam ebben a topicban pár éve hogy milyen negatív voltál, én akkor még próbáltam hinni abban hogy jó játék lesz ez, ma már látom én is hogy mennyire elkurvultak Fun Pimps-ék. Zomboid már megvan régóta, és ja, kb most az az etalon a zombis játékokban nálam is, reméljük az tényleg marad ezen a hardcore túlélő szimulátor vonalon és nem barmolják szét :) A HumanitZ-t próbáltad már? Az is valami ilyesmi game de ahogy láttam azért még nem tart ott ahol ezek.
  • Norbertboy
    .
  • Norbertboy
    Mobilon írok, ezért nem tudok válaszolni. Mert ezen a fos oldalon bugos ez a funkció. Nagyjából az SG fórum olyan mint a 7 days. Itt is csak a pénz kergetésre megy, reklám van, de normális működő oldal nincs.

Én már régen elengedtem ezt a játékot. Nem is játszottam vele 2-3 éve, most is csak nosztalgiából jöttem vissza. Ez a brigád a legnagyobb pénzlehúzós csapat a játékiparban. Nem akarnak ezek semmi komolyat, csak a pénzt termelik ki. Volt egy nagyon jó alapötlet, aztán ez lett belőle. Az alpha 1 verzióban még egy egyenes vonal sem volt megrajzolva. Botrányosan szar volt, meglepő hogy ideáig eljutottak. Viszont mindig lesznek új játékosok és a szerencsétlen ifjú generáció miatt kell butitani a játékot.

Project zomboid a legjobb és a legnehezebben ilyen típusú játék. A Long Dark is nagyon jó túlélő játék.

Ezeket bátran ajánlom, valamint a Subsistance-t is érdemes kipróbálni és a Mist survival is kaphat esélyt szerintem.
  • ntex
    Olvasgatok Redditet meg YouTube-on is jönnek szembe videók, ahol egyre inkább fokozódik az elégedetlenség a 7 Days to Die-al kapcsolatban a játékosok részéről. Leginkább azt kifogásolják hogy egyre több dolgot kivesznek, vagy leegyszerűsítenek, és ha így haladnak lassan nem is lesz már igazi survival játék. A látottak / hallottak alapján nem tudok vitatkozni ezzel, én már régóta (az utolsó verzió amit mod nélkül játszottam az kb A17 vagy A18 volt) nem is játszok az alap játékkal mert állandóan variálnak rajta. Az Undead Legacy elvileg elkészül lassan, anélkül én már hozzá sem nyúlok ehhez a játékhoz :) Az mindenesetre nekem is viccesnek hat, hogy átalakítják a ruházati rendszert a játékban és rögtön ki is dobnak hozzá két, csak igazi pénzért megvásárolható szettet :D Azt már nem is említem hogy mennyibe kerülnek... Megáll az eszem... Túl régóta készül már ez a játék, sajnos ez tisztán kezd látszani. Kezd olyan érzésem lenni hogy már nem is akarnak nagyon új mechanikákat, mert a meglévőket is inkább leegyszerűsítik vagy simán eltávolítják, gondolom már arra hajtanak hogy minél előbb be tudják fejezni azt elfelejtsék örökre :D Kíváncsi leszek rá hogy a sztori mód egyáltalán meg fog e valósulni, és hogy addig mennyit fog még butulni a játék. Remélem nem így lesz, de lehet az lesz a vége, hogy az NPC-ket is ejteni fogják, mert túl problémás és hosszadalmas a megvalósításuk (hány éve tologatják halogatják már őket te jó isten), vagy ha lesznek is akkor olyan hülyék lesznek mint a segg. Eddig próbáltam én is pozitívan állni a játékhoz, de sajnos én is látom hogy nagyon rossz irányba indultak el a fejlesztéssel, és ennek egyre többen hangot is adnak. Szerintetek hogy fog ez végződni?
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2025.07.24. 01:05:35
  • Norbertboy
    Nagyon jó a 7 Days to Jedie szerver. Szeretem a kihívásokkal teli játékot.

Izgalmas volt az első pár nap, 10-es szinten vagyok és nagy küzdelmeken vagyok túl. :)
  • Ironman2
    V2.1 stable!
  • undY1ng #23089
    Nálam a challenge-ek között az élj túl valós időben 7 órát 6h35m-nél bebugolt. Már vagy 12 órája játszok. Full új map 2.0-ban. Másnál is van?
  • nibron
    "4 hónapos kereséssel sem találtam egy kifejezetten értelmes beállítású szervert, ami nekem, és ezen van a hangsúly, nekem nem felelt meg."

Lehet, hogy én vagyok a korlátolt, de ha tökön lövöm magam, akkor sem értem minek keresel hónapokig olyan szervert ami nem felel meg.:)

Amúgy részemről sem értek pár dolgot: ezekből csak 1: füves területen elvagyunk, de ha átmegyünk máshová, pl. a kiégett területre elég gyorsan elpusztulunk. Viszont ha vedeljük a speckó piát akkor minden rendben. Ez egy hülyeség, sőt ez már a Night of the Dead-ban is az volt, de ott legalább tűrhetően megoldották. Nem elég, hogy átlopják, de rendesen el is baltázzák (rohadt sokadt kellett gondolkodni rajta mire ilyen lett). Ezzel szemben a hideg/meleg érzet ebben a játékban már többször is meg volt rendesen csinálva. És akkor itt van ez az elbaszás.
  • Akela0107
    Sziasztok!
    Figyelem! Nyugalmat megzavaró vélemény! Kizáróan saját vélemény!!
    Sok sok szerveren jártam már, ahol egyszerűen a beállításokkal agyonütik a játék lényegét és még a kevés magyar játékosok kedvét is elveszik...
    Legtöbb szerver óvodás beállításokkal, értelmetlen dolgokkal nyomatja a dolgokat, ahol egy 8 éves is túlél mindent, és egy hét játék után lila cuccokkal futkos és 2 hét után meg is unják...
    Külföldi szerverek se jobbak, 4 hónapos kereséssel sem találtam egy kifejezetten értelmes beállítású szervert, ami nekem, és ezen van a hangsúly, nekem nem felelt meg.
    Szeretem a kihívást és a több hónapig tartó játékot.

Ezen felül véleményem szerint maga a The Fun Pimps is tökönrugdosta magát az elmúlt években, ilyen a drón, megölték a kert és főzés lényegét, értelmetlen lett a craft és stb... és ehhez statisztálnak a szerverek is rendesen.

Ezért saját szervert kezdtem két társammal...

Cél, hogy a fenti dolgoknak, ami egy túlélő játék értelmét adja, azt visszaadjuk és egy hosszú ideig tartó kihívást kapjunk.
    Beállítás ezért nem igazán kezdőknek való, de aki pancsolni akar 30 cm vízben, annak ott a temérdek szerver...

Akit érdekel egy olyan szerver, ahol bár nehéz az ellen, de amellett van folyamatos kihívás is valamint realisztikusabb a beállítása, annak ajánlom figyelmébe.
    szervernév:
    7 Days to Jedie
  • Ironman2
    Érdekes szerver az Antarktisz.hu,egy próbát megér.Moddolt.Az elején motorkerékpár,több kaja,és pia rendelkezésre áll.
    Europa szerverein beirjátok hogy HUN,és meg is találjátok.Sokan vannak.
  • Ironman2
    Hey Survivors,
    The Fun Pimps are pleased to announce our Storms Brewing V2.0 release schedule below. More details on all the events below will be coming soon so stay tuned!

The Dev Stream – Tuesday June 10th
    Come and Join Lathan Meadows and Richard Huenink for an in-depth discussion on 2.0 features.
    Streamer Weekend – Friday June 13th – Sunday June 15th
    Watch a sneak peek of 2.0 from your favorite TFP Creators! If you are interested in participating, apply to our creator program here: https://creators.thefunpimps.com/

2.0 Experimental – Monday June 16th
    The Public can opt into the 2.0 experimental on this day.

2.0 Stable – Monday June 30th
    Barring any game breaking bugs or Certification issues we are planning on releasing stable on pc and consoles on this date.
  • Ironman2
    Megújult a hivatalos fórum is! Már beraktam az új fórum linkjét,a v2.0 Fejlesztői napló fejlécébe!
  • hapi
    2.0 Experimental – Monday June 16th!!!!
  • Ironman2
    Megjelenés:április 15 után pár héttel. Hivatalos oldal szerint.Nemtudom mi van velük, már a 4.hét telt el azóta.

(külön öröm,hogy végre müködik a galéria újra itt az sg-n,és helyreállnak a topikok szép lassan.Márcsak a szmájlikat kéne visszahozni.)
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2025.05.10. 14:14:01
  • Ironman2
    Bogarasak leszünk az új kiegészítőtől! Na és látható a pestisköpködő zombi.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2025.05.10. 14:11:55
  • undY1ng #23080
    Ezt én is tapasztalom. Sajnos tényleg fogyatkozik az 5let és ezekben a remake / remasterekben van a pész, ahogyan írtad is: lehet ezek jobb ha megmaradnak emléknek. Természetesen azoknak jó, akik régen se játszottak vele és kíváncsiak az elődökre.

Ugyan én is érzem a hype-ot, szívesen újra nekivágnék és átélni az egészet "új köntösben" de azt is érzem, hogy pár óra után csak "megbánnám" és letörölném.
    Számomra még mindig ez a 7 days a kedvenc zombi túlélős, építgetős FPS játék csak mióta megláttam az undead legacy-t az alapjáték már olyan... //üres//.
  • ntex
    Én most előkaptam újra a S.T.A.L.K.E.R.-t, rendesen beszippantott :)

Radiophobia 3 a modpack neve amivel játszom, felér ez is egy full remake-el, gyakorlatilag a teljes Shadow of Chernobyl-t lehet benne végigjátszani, de ki van bővítve a sztori új fő és mellékküldetésekkel és az egész modernebb köntösbe van ültetve, rohadt jó animációkkal (még az is le van animálva ahogy a különböző dolgokat megeszi vagy issza a karakter), csomó új fegyverrel, modernebb UI-val és grafikával. Eléggé elkapott a nosztalgiafaktor, anno 2007-ben nagyon sokat játszottam vele. A legjobb hogy nem kell hogy meglegyen hozzá az alapjáték, full önálló modcsomagként le lehet tölteni legálisan és játszani, van saját telepítője is.

Ha érdekel ezeket kell hozzá letölteni:
    - Radiophobia 3 v1.18
    - Radiophobia 3 v1.19 patch

Elsőt telepíted, a másodikat meg simán rámásolod majd a telepített játékra és lehet is tolni. Kisebb bugok lehetnek benne, én még semmi komolyabbal nem találkoztam, leszámítva egy random crash-t, de ez régen is a STALKER játékok velejárója volt :)
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2025.04.26. 16:19:17
  • Ironman2
    Lesz olyan játék még a 7Days után,amit 13 év múlva is elő lehet venni,mert jönnek ki hozzá újdonságok?? Sok játéknak a Remake időszakát éljük,de ezek nem ugyanazok,most nézem az Oblivion remake-t,kedvenc játékom volt,feledhetetlen élménnyel,gondolkoztam rajta újra belevágnék,de inkább mégse.Megmarad emlékezetemben úgy ahogy volt.Itt a főküldetés csak egy dolog volt,az igazi savát-borsát a játéknak a mellékküldetések,és dungeonok adták,na meg a pokol helyszínei.
    Szóval jó lenne olyan játékról végre topikot nyitni,amihez újra záporoznak a hozzászólások.Manapság nem nagyon tudok ilyenről....
  • Ironman2
    Gondolkoztam rajta :)
  • nibron
    Azt még nem csináltál neki topikot? Mi van már itt az SG-n?:)
  • Ironman2
    Játszatok addig a Darkest Days-el,tegnap jött ki,és ingyenes!
  • ntex
    Kérdés hogy működni fog e :)