PlayStation

Oldal 1 / 2432Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb
GN azért eléggé megbízható név a szakmában, de mondhattam volna másokat is. Nem bántásból, de Steve-ék eléggé hosszú ideje csinálják már amit csinálnak és nem azok a kamerába sikongató 22 éves minecraft streamerek, akikkel tele az internet. 2008 óta vannak a piacon, az lassan 20 év, ami elég sok, főleg hogy 2005 előtt youtube se volt.

Számomra hitelesek.

lwb
Yassify. Keress rá a szóra és a dlss 5-re. Ettől hangos most az internet, sajnálom, ha tőlem hallod ezt először. De ez nem az én hibám.

Amiga
Abba is hagyom, de ez ide kívánkozik, feldobta a youtube és erre gondolok én is:

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Amiga
Látta valaki az arcokat a Last Of Us-ban? A Red Dead Redemption II-ben? Nem volt elég fotoríl? Clair Obsure 33? Hogy nézne ki AI-val? Nem pont a szerethető bája veszne el? Az egyedisége, amivel a művészek a modellt láttatják? Meg úgy az egész világát is elveszítené, színekkel, bevilágításokkal.

Nekem is az a legnagyobb félelmem, hogy az eredeti programozók szándékától eltérő eredmény születik. Ennek a távlati hatása: minek készítsek egy gyönyörű modellt, ha az AI eltakarja? Senkit nem érdekel majd, milyenre formáltam Commander Shepard új arcát, mert a végén a bőrdzsekis veri majd a mellét a technológiára.

Elmondom, mi lesz, ha ebből iparági szabvány lesz. Pont az, ami a 8/16 bites gaming után az iparággal történt. Még egy pofont kap majd a kreativitás. Szarjuk le, majd az AI megoldja. Karakterfejlesztés fél évig? Legyen egy kugli három nap alatt, majd az AI tesz rá valamit.

Tudom, hogy megállíthatatlan, de ide tartunk. Úgyhogy be is rendelem a Commodore 64 Ultimate-met és már csak távolról fogok röhögni azon, amikor ez az AI gaming beüt.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2026. 03. 19. 19:11

Amiga
Nekem a két képpel más bajom van. Tetszik a jobboldali Grace.
Csak éppen senki ne mondja nekem azt, hogy a bal oldali az, ahol ma tart a gaming. Mert nem. Azért, hogy látványosabb legyen a különbség, eléggé letekerték a beállításokat az eredeti képen.

Moby
" Kb mint a nagyseggű-mellű modok a skyrimhez."

Lehet itt a motor új, ha a színvonal a régi. Vagy még olyan se 😞

Adversus solem ne loquitor

FEARka
Akar a fene vitatkozni velük. Meg ha valakinek nem tetszik akkor nem tetszik, nem igazán érdekel. De inkább hiszek a saját szememnek, a saját gépen egymásra rakott 4K-s képnek, mint valami youtube "szakértőnek", aki tiszta homályos pixeles képeket rak a videójába.

A Gamers Nexus os videóban meg különösen vicces úgy a "szakértés", hogy tök más frameben van a karakter a DLSS5 ON/OFF esetén, és az alapján mondja, hogy máshol van az álla 😄 Amikor látszik az eredeti videóban is, hogy folyamat mozog Grace és az arca is: https://www.youtube.com/watch?v=dJACkKbN-Eo&t

De jókat lehet mosolyogni az ilyen nem ugyan abban az ívben megy a szemöldőke dolgokon 😄
Utoljára szerkesztette: FEARka, 2026. 03. 19. 14:41

Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók

Inkább 85% 😄

lwb
Ezt vitasd meg akkor a fél internettel. Vagy inkább a 75%-kal.

FEARka
Rohadtul nem lett más formájú az orra Gracenek 😄 A szemőldöke is ugyan az az ív csak sötétebb. A #121580 hszben berakott képet raktam kb egymás fölé. Annyi lett, hogy jobbak a fények és az árnyékok, meg erősebb a sminkje, és ez miatt tűnik a szája is nagyobbnak. Ott is leginkább az óra és a szája közötti kis mélyedésnél a jobb árnyéktól.
https://www.youtube.com/watch?v=4CByKaqQxAw
Utoljára szerkesztette: FEARka, 2026. 03. 19. 12:53

Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók

lwb
GamersNexus csinált egy jó videot erről. Lényegében olyan kicsit most ez, mintha egy mod lenne és nem egy grafikai beállítás. Kb mint a nagyseggű-mellű modok a skyrimhez. Grace Ashcroftból csináltak egy feltöltött szájú, orrplasztikázott dugáspozitív e-girlt. Hát, nem tudom. Nyilván egy átlag 13 éves könnyebben ránt rá erre otthon, mint az eredetire, de nekem azért vannak fenntartásaim.

Ahol viszont egyértelműen jó már most is ez a technika,az a táj meg a tárgyak. Az erdő pl az AC Shadows-ban sokkal jobban néz ki.

Nem csak, hogy átrajzolják, hanem az a messziről egyértelműen látható, baromira furcsa AI arc meg a tipikus smink erőltetés meg hasonlók. Lehet, hogy előbb-utóbb jó lesz ez a technológia, de ez most így gáz.
lwb
A "szebb" az egy szubjektív tényező. Az "átrajzolás" viszont nem. A jobboldali arc más személyt ábrázol, mint baloldali. Az AI filterek így működnek, nemcsak javítanak a képen, hanem kicsit át is rajzolják már valaki másra.
A starfield arcok is ilyenek. A kávéházi eladó nő a new atlantisi kikötőből kitűnő példa erre. Mintha teljesen más személy szerepelne az új dlss5-tel feljavított képeken.

Szerintem érted te ezt, nem véletlen van olyan ratio az nvidia videoján, amilyen. Ez már nemcsak játék a fényekkel meg a megvilágítással, hanem konkrétan a művészi szabadsághoz is hozzányúl.

Grace-nél az ajkak fel lettek töltve, a szemöldök más ívű, az áll karakteresebb, az orr más formájú. Nem csak szebb, ami igaz, mert fotorealisztikusabb, hanem ez konkrétan egy más személy a képen, nem ugyanaz. Nem tudom másképp elmondani, vagy érted vagy nem.

Moby
Igen, attól lett szebb, hogy átrajzolta. Ha nem rajzolta volna át, nem lenne szebb. A shaderek is pont ezt teszik. Átrajzolják a pixeleket, meg a mesheket. Ez maximum azoknak újdonság, akik segghülyék a jelenlegi technóhoz is, de azt haluzzák, hogy konyítanak hozzá bármit 😄

lwb

Grace a jobboldalon egy teljesen más személy, mint Grace a baloldalon. Elemezték: a szemmagasság sem stimmel, egy AI filtert toltak rá, ami átrajzolta az arcot. A PT meg a RT a világítással és a fényekkel játsszik, a DLSS5 lényegében egy AI rekonstrukció.
Szebb? Szebb, mint az eredeti. De nem azonos vele. Olyan, mintha lecserélték volna.

A fél világ ezen a véleményen van, csak szólok, nem hiszem, hogy az én szememmel lenne baj.

Moby
Mintha már megjelenne a üzi instant.

/nem, még nem 😄
Utoljára szerkesztette: Moby, 2026. 03. 18. 20:00

Moby
Én ott a jobb harmadikban tolam a játékot. Namost lehet, hogy amúgy a bal 1-es patkányarcú drogoszombi volt az eredeti art direction, és most én csúnyán helyben hagytam a művészurakat, és szartam az ő művészi szabadságukra mereven, de ha lett volna lehetőégem még egyel jobbra tolni, ahol az van, amit az NV mutatott a minap, úgy nyomtam volna rá, mint a picsa! 😄

Moby
Az van, hogyha az emberek meglátják leírva azt a két karaktert, hogy AI, az beindít valami náluk valami pszichózist. De ha a DLSS5 képek alá azt lett volna írva, hogy RE remastered screenshots on PS6 devkit, akkor most csilliárddal égne a hypetrain kemencéje, és arról szólna minden topik, hogy eljő a fotoríl grafika kora 😄

Moby
Az az art direction szerves része, hogy a zombil egy élhető karakter válik fényelési technikával, de amikor egy másik fényeléssel még attól is életszerűbb lesz, akkor hirtelen porbahullik az art direction? Rly? 😄

Moby
Hogy mit nem csinál a mivel???? 😮OOO
Ha mellé tudom tenni a DLSS5-öt, hol van ott a törésvonal, ami ott markánsan keletkezik de nincs meg előtte? Szerintem elvitted magad a málnásba rendesen ezzel a mit is csinál a dlss5 kérdéskörrel, mint ahogy egy jelentős tömeg ezt teszi, a nyilvánvaló meg már fel sem tűnik senkinek.

lwb
A ray tracing egy technikai megoldás, az artistic directiont nem érinti. A fény-árnyék vagy a tükröződés életszerűbb a ray tracingnél és lényegében ennyi az egész. Nem vitás, hogy a ray tracing tükröződés az szebb, mint minden más olcsóbb megoldás. A játékosok azért nem szeretik, mert óriási a teljesítmény-ára a dolognak. Bekapcs és lefeleződik a frame rate. De olyat nem láttam, aki szerint nem szebb mondjuk egy ray tracelt reflection, mint bármi más régebbi megoldás (nyilván nem ideértve az elcseszett és/vagy bugos alkalmazásokat).

A dlss 5 ezzel szemben érinti a művészi szabadságot. A dlss 5 után grace arca egy másik ember arca lett. Szebb? Szebb. De ezen túl ráadásul olyan is, mintha "színészt cseréltek" volna, ami azért már a technikai megoldáson túlmutat. De ugyanez áll a starfieldes arcok egy részére is: mintha átrajzolták volna.

Moby
>Egy ray tracingnél nem kérdés, objektíven szebb az eredmény, mint nélküle.

Ezt azért nehezen bírhattad ki röhögés nélkül leírni 😄 Csomóan utálják azt is mai napig. A játékosok között rohadt véleményes a hasznossága. Megklockéztatom, hogy többen vannak ellene, mint mellette. Egy dolog nem véleményes ezzel kapcsolatban ma már a jövője.
Hogy én mit gondolok róla, az más kérdés, ezügyben én ugyanígy vagyok a DLSS5-el is: nem kérdés, hogy jobban néz-e ki vele. Ha beleviszek némi technológiai óvatosságot, akkor most azt tudom leírni, hogy nem kérdés, hogy tud-e jobban kinézni vele. Ugyanígy nem kérdés számomra a jövője sem. Nekem spec tetszik az a jövő, akinek nem, az majd kinyomja a beállításokban. Meg az RT-t is. Az átlagosság ilyen tekintetben nem mozgat, attól hogy nem eérhető el széleskörben most még, a játékok már alkalmazzák, és nekem végeredményben ennyi elég.

lwb
Azért a ray tracing még ma sem annyira általános dolog. Pláne nem konzolon, a mai generáció gyengén muzsikál ebben, vagy valami kamumegoldás vagy hello 30 fps maximum. De pl az AMD kártyák is szenvednek még mindig a ray tracinggel, de egy steam survey átlagos kártyán (3060-4060) se nagyon kapcsolnám be a ray tracinget sehol sem. Ez még mindig azért a felső kategória huncutsága ma is.

A dlss 5-nél ezt fejeli még meg, hogy azért eléggé megoszlanak a vélemények arról, hogy ez most jobb-e így. Egy ray tracingnél nem kérdés, objektíven szebb az eredmény, mint nélküle. Egy dlss 5-nél azért már nem olyan egyértelmű ez a dolog.

Moby
De a lényeg nem ez, hogy ez ősszel hogy fog futni. Majd megnézzük érdkességként, de ennyi. Racionálisan nem várható el az, hogy ez instant tökéleketes lesz, ráadásul a mai vasakon. A lényeg az, hogy mi lesz ebből a köv 2-5 évben. Képesek lesznek-e a köv konzolgenerációk futtatni, vagy marad egy darabig a pc privilégiuma, stb.

Moby
Amikor az NV az első RTX-en bemutatta az RT ugyanez ment. Sosem lesz vas, ami ezt normálisan futassa. Nem jó semmire. Szar, stb. Ma meg már ott van a konzolokban. Azokban a konzolokban, amik pár évvel a bemutatását követte, merthát a másodhegedűsnek mindig kell pár év, mire sikerül lemásolnia, amit ezek kitalálnak. 7 év telt el, és nemhogy lazán futtajuk ma ezeket, hanem már az a kérdés, hogy a következő szint megy mennyire jól. 7-8 év alatt. Na ugyanez lesz ebből is. Persze mostanság minden kicsit lelassul, meg a generációk is lassabban váltják egymást, de most nem a nulláról kell eljutni valahova, hanem az AI eljárások tökéletesítése folyik, kevésbé a vas a hátráltató tényező.

lwb
Path tracing megy korábbi kártyákon is, pl 4080, 4090 jobban elviszi, mint az 5070 Ti (tudom, mindkettő van: 4080 és 5070 Ti is). De ez eleve csak 50xx-es kártyákra jön alapból. Ja, 5070 Ti sanszosan képes lesz rá rakás upscaling meg framegen mellett, de 5070 Ti az nem annyira csumpi, az átlag feletti kártya vastagon.
Pont most ilyen erőforrásigényes izét bejelenteni, amikor az egész világ azon pörög, hogy a hardverárak mennek fel a csillagos égig, az AI meg a közel-keleti kalandok miatt. Hát nem tudom.

Moby
A bemutatókon mindig mindent a legdurvább vason mutatják be. Biztosan nem lesz durvább erőforrásigénye, mint a path tracingen, és azt is baszatom framegennel ilyen 150fps-el csumpi 5070Ti-al. Én ezen nem izgulok. Akinek meg nincs hozzá vasa vegyen. Ha ez a szartsemérő nevetséges PSSR2 meg tudja tolni a ps5 pro eladásokat, akkor ennek sem lesz akadálya. Arrtól cikkeznek hogy ez a hurkaszar miatt sok helyen hiánycikk lett a PRO. Agyameldobom. Én konkrétan semmi, de totál semmi különbséget nem látom. DF mikroszkópos vizsgálattal majd biztos bemutatja a különbséget, csakhát hol van ez attól, amikor a cucc olyan bevilágítást csinál, amin a Nóti emberei vért hugyoztak éveken keresztül, amíg el nem hülyültek teljesen. Meg amikor jól működik, merthát az azért lkátszik, hogy mostmég tud szarul is működni. Majd reszelik. A felskálázás meg az RT is honnan indult, és hova jutott pár röpke év alatt.

lwb
Annyit azért már most is tudunk, hogy 50xx kártyákon fog csak menni, akárcsak a 4.5. A skálázhatóság nyilván még kérdéses és őszig biztos optimalizálják is, de azért nem jó jel, hogy dupla 5090 kellett a futtatásához a bemutató alatt, ahol az egyik kártya az nvidia mérnökei szerint CSAK a dlss 5-öt futatta egyedül. Itt azért ha nagyon optimalizálnak is, sem látom, hogy 5080 alatt pálya lenne 1440p vagy nagyobb felbontásnál és már ez is kész csoda, ha el tudják érni pár hónap alatt. Ez azért kicsit behatárolja a célközönséget szerintem, főleg hogy a steam survey alapján 3060 és 4060 a leggyakoribb kártya még mindig.

Igen, az arcok erősen uncanny valley kategória. Nekem mondjuk inkább bejön, mint nem, de megértem azokat, akik szerint teljesen máshogy néz ki mondjuk Grace a resi9-ből, mint az eredeti játékban.

Moby
Ugyanez igaz a végeredmény skálázhatóságára. Nem ismert. jelenleg azt tudjuk, hogy mire képes a technológia jelen állapotában. Valszeg maxra csavart beállítások mellett.

Moby
A gépigény nem ismert, még valszeg nincs is. Annyi ismert, hogy min futott a GDC-n, ami semmit nem jelent, mert nem ismert az sem, hogy milyen a skálázhatósága, vagy ha van neki, akkor pontosan hogyan működik a skálázhatóság.

Nem tudom. Eddigi DLSS cuccok tetszettek. Upscaling jó dolog, frame gen jó dolog, ray tracing (path tracing meg főleg) faszaság. De ez az AI arcok valami borzalom. Uncanny valley cucc.
Amiga
DLSS5 - ez játékonként függő, hol jó lesz, hol nem. Már ha a gépigényét nem nézzük, ami az egekben van. Az új God of War játékokban például félek, hogy a fotoreal B-kategóriás színészeket csinálna a karakterekből. Ahol viszont eleve nincs ilyen karakter mélység, ott szórakoztató lehet. Majd meglátjuk.

Szabi
de nvidiánál legalább lehet látni különbséget 😄

PS5 Pro's Big PSSR Update Is Here. Boost Setting Tested On PSSR Games

"Nulla tenaci invia est via"

Moby
És mi lenne itt, ha még verseny is lenne...persze ez sajnos nem nagyon várható.

Moby
Ahogy ez kinéz tökmindegy mikor lesz ez használható, meg mi kell hozzá most. Nem releváns. Ez a jövő. Amit megint ők jelöltek ki, a többiek meg majd megpróbálják lemásolni évekkel később. Amit majd addig meginbt szrozni fog mindenki, amíg cernyék bele nem tosszák majd a PS7-be, mert onnantól kurvajó lesz, és mehet rá a cerkahegyezés, mint a PSSR-re.

lwb
Hát előbb menjen két 5090 nélkül és akkor megnézzük. Elég vékonynak látszik a célközönsége ennek, ha ekkora kártya kell hozzá. A DF óvatos becslése szerint 5070 lesz a beugró szint 40xx szérián eleve nem is megy.
Nekem van egy 5070 Ti-om, egpu, a rog ally-hoz. Azon megnézem majd ősszel.

Moby
Akinek nem tetszik, majd kikapcsolja, és nézheti tovább a deszkamodellt. Kivéve az AMD alapú létformák, nekik ez a választás egy ideig nem elérhető. Ők addig is tudnak örülni annak, hogy végre tudnak felskálázni. 🤣

lwb
Hehe 😄 Pont az lett, amit vártam. Valaki támogatja, más meg hány tőle 😄 Egyelőre én se tudom, hogy mi lesz belőle, majd meglátjuk, ha már nem kell hozzá dupla 5090, hogy fusson is ... Óvatos optimista vagyok, de megértem azt, aki szerint egy gagyi AI filter az egész.

Moby
Szarból csinál fotorílt. Mit lehet ez még szólni? 😄

AMD meg a konzolok megint megkapták a kúpot.

Katasztrófa. Úgy néz ki, mint valami AI filter.
lwb
Kicsit más: mik a vélemények a dlss 5-ről itt a fórumban? Láttátok?

Moby
Javult itt már valami?

/semmi 😄

Amiga
PS5 pro
Én most a Yakuza Kiwami II-t tolom.
EA WRC - ingyenes játék volt, a 24-es szezonnal adták
Silent Hill f - a platinához "már csak" a Lost in fog nehézségen kell végigtolni
God of War Ragnarök - nem találok szavakat...
13 Sentinels: Aegis Rim
Hitman full

Ezeket váltogatom most, illetve hamarosan berendelek egy C-64 ultimate beige basic-t.

lwb
Hát igen, a harc teljesen más, mint az 1. rész volt. Legközelebb talán a Dragon Age Originshez hasonlítanám. Ilyen real time with pause lett belőle, háromfős parti, mint a régi kotorokban kb. A történet az első előzménye, de nem kell hozzá ismerni azt. Az elején vagyok nagyon, egyelőre okés, de szerintem várjál vele nagy akciót inkább, mert azért annyira nem jó.

PC-re felejtős, ha nem peccselik.Inkább próbáld konzolon akkor már.

Milyen az új Greedfall? Első részt játszottam és nem volt rossz. Nem egy AAA játék, de sok mindenben az oldschool Bioware játékokra emlékeztetett. Hallottam, h ebben az újban más a harc. RTwP, mint az első Dragon Age.
lwb
Több mindent egyszerre:

- WH40K Rogue Trader sokadik végigjátszás
- Dio4 season 12
- GreedFall Dying World: pc-n, ahol viszont a texture loading az egy vicc, minél erősebb a kártyád, annál rosszabb a helyzet (5070 TI-on és 4080-on is borzalmas)
- Avowed ... PS5 Pro-n, mert miért ne 😄
- Esoteric Ebb nekem is lent van, de egyelőre csak épp elkezdtem
- Outer Worlds 2 néha-néha egy kicsit haladok vele

Moby
dark

Amiga
Így van, kétszer küldtem el, mire realizáltam, mi a helyzet.

Na de azt is, hogy folyamatosan úgy írja, hogy van 25 új üzenet, amikor mindet láttam.
óóó. Látom.
Oldal 1 / 2432Következő →