PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Számomra hitelesek.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Nekem is az a legnagyobb félelmem, hogy az eredeti programozók szándékától eltérő eredmény születik. Ennek a távlati hatása: minek készítsek egy gyönyörű modellt, ha az AI eltakarja? Senkit nem érdekel majd, milyenre formáltam Commander Shepard új arcát, mert a végén a bőrdzsekis veri majd a mellét a technológiára.
Elmondom, mi lesz, ha ebből iparági szabvány lesz. Pont az, ami a 8/16 bites gaming után az iparággal történt. Még egy pofont kap majd a kreativitás. Szarjuk le, majd az AI megoldja. Karakterfejlesztés fél évig? Legyen egy kugli három nap alatt, majd az AI tesz rá valamit.
Tudom, hogy megállíthatatlan, de ide tartunk. Úgyhogy be is rendelem a Commodore 64 Ultimate-met és már csak távolról fogok röhögni azon, amikor ez az AI gaming beüt.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2026. 03. 19. 19:11
Csak éppen senki ne mondja nekem azt, hogy a bal oldali az, ahol ma tart a gaming. Mert nem. Azért, hogy látványosabb legyen a különbség, eléggé letekerték a beállításokat az eredeti képen.
Lehet itt a motor új, ha a színvonal a régi. Vagy még olyan se 😞
Adversus solem ne loquitor
A Gamers Nexus os videóban meg különösen vicces úgy a "szakértés", hogy tök más frameben van a karakter a DLSS5 ON/OFF esetén, és az alapján mondja, hogy máshol van az álla 😄 Amikor látszik az eredeti videóban is, hogy folyamat mozog Grace és az arca is: https://www.youtube.com/watch?v=dJACkKbN-Eo&t
De jókat lehet mosolyogni az ilyen nem ugyan abban az ívben megy a szemöldőke dolgokon 😄
Utoljára szerkesztette: FEARka, 2026. 03. 19. 14:41
Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók

https://www.youtube.com/watch?v=4CByKaqQxAw
Utoljára szerkesztette: FEARka, 2026. 03. 19. 12:53
Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók
Ahol viszont egyértelműen jó már most is ez a technika,az a táj meg a tárgyak. Az erdő pl az AC Shadows-ban sokkal jobban néz ki.
A starfield arcok is ilyenek. A kávéházi eladó nő a new atlantisi kikötőből kitűnő példa erre. Mintha teljesen más személy szerepelne az új dlss5-tel feljavított képeken.
Szerintem érted te ezt, nem véletlen van olyan ratio az nvidia videoján, amilyen. Ez már nemcsak játék a fényekkel meg a megvilágítással, hanem konkrétan a művészi szabadsághoz is hozzányúl.
Grace-nél az ajkak fel lettek töltve, a szemöldök más ívű, az áll karakteresebb, az orr más formájú. Nem csak szebb, ami igaz, mert fotorealisztikusabb, hanem ez konkrétan egy más személy a képen, nem ugyanaz. Nem tudom másképp elmondani, vagy érted vagy nem.

Grace a jobboldalon egy teljesen más személy, mint Grace a baloldalon. Elemezték: a szemmagasság sem stimmel, egy AI filtert toltak rá, ami átrajzolta az arcot. A PT meg a RT a világítással és a fényekkel játsszik, a DLSS5 lényegében egy AI rekonstrukció.
Szebb? Szebb, mint az eredeti. De nem azonos vele. Olyan, mintha lecserélték volna.
A fél világ ezen a véleményen van, csak szólok, nem hiszem, hogy az én szememmel lenne baj.
/nem, még nem 😄
Utoljára szerkesztette: Moby, 2026. 03. 18. 20:00
Ha mellé tudom tenni a DLSS5-öt, hol van ott a törésvonal, ami ott markánsan keletkezik de nincs meg előtte? Szerintem elvitted magad a málnásba rendesen ezzel a mit is csinál a dlss5 kérdéskörrel, mint ahogy egy jelentős tömeg ezt teszi, a nyilvánvaló meg már fel sem tűnik senkinek.

A dlss 5 ezzel szemben érinti a művészi szabadságot. A dlss 5 után grace arca egy másik ember arca lett. Szebb? Szebb. De ezen túl ráadásul olyan is, mintha "színészt cseréltek" volna, ami azért már a technikai megoldáson túlmutat. De ugyanez áll a starfieldes arcok egy részére is: mintha átrajzolták volna.
Ezt azért nehezen bírhattad ki röhögés nélkül leírni 😄 Csomóan utálják azt is mai napig. A játékosok között rohadt véleményes a hasznossága. Megklockéztatom, hogy többen vannak ellene, mint mellette. Egy dolog nem véleményes ezzel kapcsolatban ma már a jövője.
Hogy én mit gondolok róla, az más kérdés, ezügyben én ugyanígy vagyok a DLSS5-el is: nem kérdés, hogy jobban néz-e ki vele. Ha beleviszek némi technológiai óvatosságot, akkor most azt tudom leírni, hogy nem kérdés, hogy tud-e jobban kinézni vele. Ugyanígy nem kérdés számomra a jövője sem. Nekem spec tetszik az a jövő, akinek nem, az majd kinyomja a beállításokban. Meg az RT-t is. Az átlagosság ilyen tekintetben nem mozgat, attól hogy nem eérhető el széleskörben most még, a játékok már alkalmazzák, és nekem végeredményben ennyi elég.
A dlss 5-nél ezt fejeli még meg, hogy azért eléggé megoszlanak a vélemények arról, hogy ez most jobb-e így. Egy ray tracingnél nem kérdés, objektíven szebb az eredmény, mint nélküle. Egy dlss 5-nél azért már nem olyan egyértelmű ez a dolog.
Pont most ilyen erőforrásigényes izét bejelenteni, amikor az egész világ azon pörög, hogy a hardverárak mennek fel a csillagos égig, az AI meg a közel-keleti kalandok miatt. Hát nem tudom.
Igen, az arcok erősen uncanny valley kategória. Nekem mondjuk inkább bejön, mint nem, de megértem azokat, akik szerint teljesen máshogy néz ki mondjuk Grace a resi9-ből, mint az eredeti játékban.
PS5 Pro's Big PSSR Update Is Here. Boost Setting Tested On PSSR Games
"Nulla tenaci invia est via"
Nekem van egy 5070 Ti-om, egpu, a rog ally-hoz. Azon megnézem majd ősszel.

AMD meg a konzolok megint megkapták a kúpot.
Én most a Yakuza Kiwami II-t tolom.
EA WRC - ingyenes játék volt, a 24-es szezonnal adták
Silent Hill f - a platinához "már csak" a Lost in fog nehézségen kell végigtolni
God of War Ragnarök - nem találok szavakat...
13 Sentinels: Aegis Rim
Hitman full
Ezeket váltogatom most, illetve hamarosan berendelek egy C-64 ultimate beige basic-t.
PC-re felejtős, ha nem peccselik.Inkább próbáld konzolon akkor már.
- WH40K Rogue Trader sokadik végigjátszás
- Dio4 season 12
- GreedFall Dying World: pc-n, ahol viszont a texture loading az egy vicc, minél erősebb a kártyád, annál rosszabb a helyzet (5070 TI-on és 4080-on is borzalmas)
- Avowed ... PS5 Pro-n, mert miért ne 😄
- Esoteric Ebb nekem is lent van, de egyelőre csak épp elkezdtem
- Outer Worlds 2 néha-néha egy kicsit haladok vele