121472
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Nem tudom hol járok a sztoriban összességében, de egész biztos nekem is ez lesz a véleményem a végén. -
Tegnap este lepörgött az Exp33 credits. Abszolút masterpiece, a generáció egyik legjobbja. 10/10, nem kérdés. -
Nagyon jók a bossharcok benne, kifejezetten bénázni kell, hogy meghalj, igaz, parry bajnok vagyok, és az sokat hozzátesz a játékhoz. Minél többet játszom ezzel a játékkal, annál inkább ámulatba ejt, nem akarok elhamarkodottan nyilatkozni, de esélye van, hogy ez lesze a kedvenc játékom ebben a genben. -
TomStorm #121389 Dualist-nál hagytam abba pár napja idő hiányában.Ott még 2x nekimentem,elbuktam.
Most beléptem és elsőre lement úgy hogy nem nyúltam 3 napig a játékhoz:)
Na holnap folyt.köv aztán NG+ -
MEGA SPOILER : Lesz jobb is :D -
Húúú, volt most egy olyan bossharc az Expedition-ben, hogy letettem a hajam.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Dualliste. Engem Ponfiff papára emlékeztetett a Das 3-ból.
Zenében, látványban, movesetben, nehézségben egészen kiváló volt! Eddig nekem a játék legjobb bossa. -
Az engem is eléggé meglepett, de tetszik, hogy behúzták. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van egy olyan érzésem, hogy visszatér még Gustave, és nem tudom nektek feltűnt-e, de kiköpött mása a gonosz karakternek a játékban.
Már több mint 10 óra van benne, és régen varázsolt-el ennyire játék, a harcrendszerét egyszerűen imádom. Azt várom, mikor érek haza a munkából, hogy játszhassak, rég volt már ilyen!
Elképesztő, mit összetett ez a kis francia team, szép kövér fricskát szart oda a nagy fejlesztőcégeknek. -
A francia komment vicc volt, gyerekek, ne csináljátok már :D tényleg kell az emoji minden mondat végére?
Egyébként én is kipróbáltam, GP-n van, ingyé, az act 1 elején vagyok, de annyira nem jött be eddig. Tipikus jrpg, a karakterek, a nagy életfájdalom, dráma, a flashy képességek, az ellenfél-design, a rendszer stb. stb. A jrpg ugye nem azért jrpg, mert feltétlen japánok a szereplők vagy japánosak vagy valami, hanem mert ez a genre neve. Nem sok nyugati próbálta ki magát ebben, ez igaz, az e33 ezért eléggé egyedi valami.
Meglátom, hogy folytatom-e, de nem hiszem. -
TomStorm #121382 Mondjuk volt benne egy történés amit sajnálok(Act 1 vége)ilyen is ritkán van játék sztorikban hogy meglépnek ilyet.
De a sztorit tekintve ez nem meglepő!:) -
TomStorm #121381 Ne is mond.Én egy játékra így ráfüggve nagyon régen voltam:)
És tényleg most már 30+ óra óta tartom a véleményem nem pár óra után kiabálom ki hogy ez hú de jó -
Nem csak hogy év játéka, de hosszú idők óta az egyik legjobb játék az Expedition 33. Hát ezvan :D
Nembírom a JRPG-t és a turn-based cuccokat, de ez szétvitt teljesen
Az biztos, hogy nem fog mindenkinek tetszeni ez sem - de olyan még sosevót, hogy mindenkinek 10/10 egy játék :D -
Megvettem én is az Expeditiont, ez a játék valami egész elképesztően fantasztikus. Minden elemében gyakorlatilag egyedi, a zene fantasztikus, az art, ami benne van, pöpec, minden másodperce leköt, pedig én utálom a TB-t.
Ez nekem nagy valószínűség szerint év játéka. régen éreztem már ezt játék közben, pedig pl. a Wukongot is imádtam.
Nulla bit japóság van benne, a francia komment pedig pont ugyanaz a kategória, ami miatt kénköves pokol volt, hogy izmos nő volt Abby a játékban. -
Ezt a kritikát most nehéz értelmezni, mert a játéknak nem ártott a francia hátterű fejlesztés, illetve amúgy sem tudom, mi baj a franciákkal (biztos lehetne sorolni, de akkor ez minden népre igaz).
Ami tény, a prológus végén azt mondtam, hú bazz. Öt perccel a Chapter I eleje után azt mondtam, hú bazz A Chapter I végén azt mondtam, hú bazz. Meg úgy általában az egész játék alatt. Nem emlékszem, mikor tudott ennyiszer meglepni egy játék korábban, és még elég sok van belőle hátra. -
"pontosan nulla (0) japános hangulata van."
Ez igaz. Ezek rosszabbak: franciák. -
Még ha jrpg is a stílus, ennek a játéknak egészen pontosan nulla (0) japános hangulata van.
Semmilyen jrpg-re nem asszociálok játék közben, pedig rengeteggel játszottam már, mert annyira unique a világ és a történet, hogy teljesen alá tudok merülni benne.
A harcrendszer ilyen formában ötvözi a Soulsborne és a Persona előnyeit. Az előbb volt egy 20 perces bossharcom, az utolsó állva maradt emberemmel kellett percekig túlélnem és a végén úgy örültem, mint amikor először lement Kos.
Nagyon jutalmazó, nagyon kihívó, nagyon szép és intelligens, egy-két kivétellel köröket ver az utóbbi évek játékfelhozatalára. -
Ja meg még annyi, hogy ha tehetiket PS5-ön nyomjátok, mert nincs benne HDR, az meg legalább felkonvertálja HDR-re, ezen majdnem elbukta nálam a próbát is, mert én meg gamepassban nyomom sajnos X-en. -
Zóanagyvarázsló #121374 Én is TB-mániás vagyok, a parry/dodge miatt árazta le magát nálam a játék alacsonyabb szintre. Persze ha nem lenne végtelen játék, rávetném magam, de időm úgysem lenne rá, örülök, hogy lassan az elmúlt évek rendes TB cuccaira lesz egy kis időm. Ez meg majd kap esélyt olcsón agyonpatchelve, amikor erősebb PC-m/konzolom lesz alá a jelenleg elérhetőknél.
Önmagában a japán(os) hangulatú játékokkal nincs bajom, bár gyerekes túlzások fárasztóak tudnak lenni, és az sem mindig tetszik, ahogy a TB rendszerekhez nyúlnak, bár nem mondom, hogy mind rosszul csinálja. -
Én meg nagyon szeretem a turn based dolgokat, de nem az ilyen jrpg turn based izét, hanem a bg3 - poe2 - rogue trader - pathfinder stb kategóriás körökre osztott harcot.
Legnagyobb bajom vele még mindig pont az, mint az összes jrpg-vel: nem az én pályám. -
Na ha még neked is tetszik, akkor tényleg jó :D Amúgy nekem eddig GOTY, úgy hogy a GTA év végén nem érdekel :P -
Én ezzel pontosan így vagyok. Nem szeretem a turn based cuccokat, de ezzel teszek egy próbát. -
Én zsigerből kerülök minden turn based izét, még azokat is, amiket a gémerközösség a világba felszop, de ez az Expedition 33 ez valami atom. A zsáner rajongója még emiatt sem leszek, de ezé a játéké igen.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2025.04.30. 13:13:08 -
Igazából a harcrendszer egy Persona / Soulsborne kombó, én roppant élvezetesnek találom. Nem tudom, videók alapján mi jön át, mert én direkt nem néztem, a promó képek, az első értékelések és a PS store 4.91 / 5-ös értékelése győzött meg, hogy megvegyem.
Elképesztő, mennyire stílusos és hangulatos lett és most igazán haragszom a nagy kiadók live service-s online őrületére. Már megint egy semmiből jött kis csapatnak kell megmutatnia, hogy egy jól összerakott AAA-s single player élmény, egy új IP átgondolt és merész tartalommal mennyire verhetetlen.
Remélem, óriási anyagi siker lesz ez nekik.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2025.04.30. 11:45:45 -
Hogy pontosítsak: nem bele lehet avatkozni, hanem muszáj. Itt nem extra lehetőség, hanem nélküle kb. lehetetlen nyerni már normál nehézségi szinten is. Pillanatok alatt meghal a party, ha dodge/parry-val nem negálod az ellenfél támadásait. És sokszor nem is olyan egyszerű kivitelezni, elég szűk a window és elég kacifántosan tudnak mozogni a dögök, ki kell ismerni őket. Sekiro veteránok előnyben. :D -
GP-on fent van "ingyen", de úgyse töltöttem le. Nem vagyok jrpg rajongó finoman szólva és ez egy nyugati jrpg lényegében. A stílus, a harc, az egész dolog együtt. Nekem nem bejövős a videók alapján. -
Mondjuk ez pont nem hack and slash hanem körökre osztott amibe bele tudsz avatkozni. dodge vagy parry
Amúgy 19 ezres árát röhögve megéri. Brutál szerintem is. -
Khazant valaki letolta már? -
Sok jót olvastam én is róla, állítólag már a prologue után leesik az ember álla. Csak nekem ez a kínaijapóakármilyen hack and slash harcrendszer sose volt a kedvencem. -
TomStorm #121363 +1.
Le vagyok nyűgőzve,le a kalappal,mestermű!! -
Számomra megvan az év játéka:
Clair Obscur: Expedition 33
A legjobb játékos éveimet idézi fel, komolyan, érzem, hogy boldog vagyok játék közben és rácsodálkozok mindenre, és annyira kikapcsol ebből a világból, hogy arra nincsenek szavak.
Lenyűgöző grafika, lélegzetelállító zene, eredeti történet, polírozott játékmenet és lebilincselő helyszínek. Igazi csoda.
De tényleg. -
TomStorm #121361 Ghost of Yötei Oktober 2! -
Art of the Deal :D -
Minden drágul, miért pont ez lenne a kivétel? -
kjozsef056 #121358 Több régióban drágul a PlayStation 5, köztük nálunk is...... -
Jól hangzik... Akkor marad a PC, ott legalább van trainer hogy ha valami balul sül el. :D
Csak árazzák már le egy kicsit ~ -
Letoltam wukongot hétvégén. Érdekes, jó játék, de az a 107 boss azért több, mint sok. A secret final boss igazi szopóroller, felér egy Kos-sal vagy még rosszabb is. -
Tegnap Pron bossharc közben úgy leesett a frame, hogy a játék összeomlott és kilépett. -
Wukongon még én is gondolkoztam, de úgy látom még a PRO se elég jó, hogy zökkenőmentesen vigye.. :S
PC-re tervezem megvenni, de még mindig nem láttam egy jó leárazást hozzá.
Közben a FromSoftware szépen lazán bejelentette a The Duskbloods -szot Switch 2-re. Hát.. WIN -
Akkor itt a remek alkalom, hogy újra elővedd, legalább a Remake-et. A boszorkányt kell kiszabadítanod hozzá, ehhez kell az a ruha, amit a tűzdobáló-röhögő dagadt dob (főleg a bányavilág elején) random és darabonként, ha megvan a teljes szett, akkor kell a kulcs is, amit ha jól tudom valahol az első világ végefelé lehet megtalálni és mehetsz is kiszabadítani a nőt, aki eladja neked a firestormot a nexusban, ami kb minden bosst one-hit killel. :D
Neten van normális guide is hozzá, én memóriából írom most ezeket, szóval nem százas. -
Zóanagyvarázsló #121352 Meg hát a From sem 20 éve kezdte a szakmát: voltak ott King's Fieldek meg Shadow Tower, ha nem is teljesen ugyanaz a formula, és nem is váltak szélesebb körben ismert jelenséggé.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2025.04.02. 13:37:48 -
Zóanagyvarázsló #121351 Mágiahasználóként játszottam végig a DeS-t, de erről a rejtett küldetésről lecsúsztam. Nem is használtam tűzmágiát.