121271
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#121191 Nem a méretével van leginkább bajom, hanem ahogy kinéz egy átlag pc ház. A ps5 nem kicsi, de legalább formás, szépen megcsinálták a dobozt, a fehér szín is mutatós, nem unalmas, mint a szokásos fekete. -
#121190 Ez a konfig, ami neked meg nekem van, ez csak itt az balkánon flex, nyugaton ez nem akkora farokméregetés ám. Nem is annak szántam. Eggyel ezelőtti gen intel, ráadásul a "robbanós" szériából meg eggyel a csúcs alatti gpu.
Steamdecken én is agyatlam, de nem bántam meg a rog ally x-et. A kijelző a decken jobb, de itt picit erősebb a vas és jobb az aksi. Utóbbi győzött meg, ha repülök, legalább valami elvonja a figyelmem attól, hogy sokezer méter magasan vagyok egy csőben, miközben Denzel a pilótafülkében éppen tol egy csíkot vagy valami. -
Zóanagyvarázsló #121189 Nálam a PC-k ugyanazokra a kijelzőkre vannak kötve, mint a konzolok. És még a hálószobáimban is vannak kijelzők.
Valahogy megbirkózom a PC-vel a nappailban is, attől még mindig kevésbé tűnök játékfüggőnek, mint a konzoloktól. A kisebb méretet már csak a mobilitás miatt is a konzolok javára tudom írni, de pont a PS5 az, ami már szinte PC-sen ormótlan nekem. A PS3-at vagy az XSX-et be tudom dobni egy normál hátizsákba, a PS5-höz már extra kell, amit hátránynak tartok (nem kocsival járok), ha mostanában éppen nem is mozgattam sokat a konzolokat, de korábban gyakran megtettem, és a jövőben is lesz még rá példa. -
#121188 Abszolút! Én egyelőre el vagyok bűvölve a cukiság-és kreativitás faktorral, platinázni eszem ágában sincs. -
#121187 Most komolyan, ezen a haldokló fórumon nekiálltok diszkréten faszt méregetni, hogy ki milyen vasakat hajt? Na elmentek ti a picsába, komolyan.
(Dehamár, I713700k, 4080, PS5 és Steamdeck Oled) :P Nyasgem, gentlemen!
És eszem ágában sincs Ps5 Pro-t venni.
-
#121186 Kirepült az Astro platina.
Nem Mariosan kurva nehezek a szopatósabb pályák, de azért így 42 évesen már volt ami nem ment elsőre (és akkor finoman fogalmaztam :D) Ennél jobb dualsense kihasználás sose volt és sose lesz. Aki teheti vegye, nyomja (már ha bírja az ilyesmit)
Ez a legjobb Nintendo játék, amit a Sony valaha készített/10 -
#121185 Amióta megvettem a rog ally x-et, azóta én is rendszerint azon játszom, nem kapcsolom be az i7-13700k, rtx 4080 asztali gépet, pedig az nyilván sokkal erősebb. A konzol mellett is a tévé előtt fetrengés szólt leginkább, bár azt is már csúcsra járattam a ps portallal (már le se kell menni a nappaliba).
A lustaság nagyon nagy úr. -
#121184 Nekem most "csak" PS5-öm van, de korábban volt Series-X, amúgy pedig egy 4090-es PC is van otthon 96 GB Rammal és i9-es procival, 6 TB SSD meg ilyesmik, de azt renderelésre használom.
Talán csak szerencsém van, hogy a konzol nálam kitűnően muzsikál, és nem érzek késztetést, hogy ezt az erőművet játékra használjam (rts-ek mennek persze, Age of Empires és tsai, ezekkel szívesen pepecselek ma is, ha épp úgy alakul).
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2024.09.17. 21:51:27 -
#121183 Ha már xbox 360, akkor ne menjünk el szó nélkül a red ring of death mellett ... Majdnem beleállította az egész céget a földbe, akkora baj volt az. Érdemes megnézni az xbox szülinapi videosorozatát, elég sokat beszélnek róla a konzol készítői. -
#121182 A legutóbbi update óta nálam nem futott játék. Szerintem erről ennyit :D
/a videón látható jelenség éppen 3 héttel ezelőtti állapot, ahogy látszik is. De lehetne 3 hónappal, vagy 3 évvel ezelőtti állapot is. Teljesen mindegy.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2024.09.17. 11:52:39 -
Zóanagyvarázsló #121181 A PS3 nálam förtelmes volt az XSX-hez képest. De Xbox 360-at is láttam már, förtelmesen lassú ahhoz képest, amit én már akkoriban is megszoktam, vagy a mai konzolok tudnak. Meg ott a legendás profilfagyasztás, amikor a Gears 2-t kezdheted elölről miatta. Az egyik legnagyobb exkluzívot. Legendás probléma, hivatalosan megfoldhatatlan, én XSX-en is belefutottam (még ezt is emulálja szépen), annyiban is maradt a játék, igaz, más partnerre, legalább előtte nekem végigment. (Állítólag a 3-mal és más játékokkal is megeshet, csak kisebb eséllyel.)
A quick resume-mal nekem tényleg csak egyszer volt problémám, de mivel nem kötelező, 3-4 játékban használtam ténylegesen összesen. Ettől függetlenül kínos a hibaszázaléka, ez nem vitás.
De mint mondom, fagyások vannak néha. A szerverledobásokat nem számolom, mert az lehet a host kapcsolata miatt is. De az már bosszantó, hogy bizonyos játékok nem mennek wifis nettel (a 360-as BC-sek jellemzően ilyenek, de szerintem volt más is), muszáj a kábel, hiába hasít elvileg a vezeték nélküli is. Vannak ilyen apró nyűgök, de PC-n sosem multiztam wifivel, így nem tudom összevetni.
Szerk.: A gamebreaking bugok meg megint más kategória, azok platfromfüggetlenségét talán már fölösleges is magyarázni. Mindenesetre amit másfélszer kellett végigjátszanom emiatt, az a PS3-as The Darkness volt, és a hivatalos fórumon megírták a hivatalosságok, hogy ez van, nem tudják javítani.
De eddig stabilabbnak hittem a PS5-öt, ha olvastam is problémákról.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2024.09.17. 11:48:07 -
#121180 Elvileg a legújabb PS update rontott el valamit több játéknál is. Még szerencse, hogy konzolon nagyon ritkán van ilyen, ellenben a PC-vel... :) -
#121179 CP-t sose próbáltam oldgenen, de XSX-en hard resetig legagyott még az első pár patch alatt is rendszeresen. Nekem nem annyira rossz a tapasztalatom, mint lent Mobynak, de azért az, hogy konzol alig fagy, az nem igaz. Legalábbis nekem nem ez a tapasztalatom. -
#121178 És ha épp nem is fagy le, napi szinten lát csodát az ember :D Taknyolt kódok futnak fillérekből összetákolt hardvereken. Ez ma a géming, teljesen mindeg, hogy konzol, vagy pc.
-
#121177 Szerintem itt te vagy eltévedve, ha azt gondolod, hogy én flame-elek. Engem flame-eltek, amit én példás türelemmel viselek. Ez így pontos. Szerintem olvass és címezd annak a kommented, akire illik is. Vagy legalább arra ne, akire nem illik.
A PC-t nem istenítem, de ha nem tűnt fel, akkor kb a teljes világ most azt kalkulálja, hogy ilyen áron megáll-e az a szöveg, hogy a konzolok olcsóbbak, mint a pc-k. Ha ez neked flame, akkor a teljes techsajtó, techtuber csatornák és úgy a fél világ kb bekapcsolódott ebbe a flame-be. Ez nem arról szól, hogy a pc jobb-e, mint a konzol, mert az nem kérdés: jobb. Mindig is jobb volt. A kérdés az, hogy anyagilag melyik jobb megoldás. A 180-200k forintos ps5 mellett voltak észérvek. 3-400k forintos digital only pro mellett már nehezebb ilyen érveket találni.
A konfigom célja az volt, hogy hasonló budgetből egy azonos vagy jobb konfigot kihozzak. Egyébként 16 gb rammal simán el lehet ma még lenni. Nem optimális, de simán elmegy. A most megjelent játékok közül egyet se tudok, aminek 32 giga kellene. -
#121176 Hát ezt én nem adom meg. Az XSX szerintem a valaha volt leginstabilabb konzol, köszönhetően a Quick Resume-nak. Minimum minden második játéknál, de inkább mindengyiknél csinál valami kisebb-nagyobb gondot, mivel a kezelése nem elvárt a stúdióktól, így senki nem is teszi meg. Persze manuálisan ki lehet lövögetni, de elég csak egyszer elfelejteni. Szinte biztosra is lehet venni a fagyást, gépújraindulást, kódelbaszódást. A PS5-el is rengeteg a probléma. Alig játszok már bármivel is, de ha épp meg is történik, garantáltan egyszer lefagy szinte bármi. Mondjuk az legalább logolja is. Ezek a mai konzolok már neopc-k minden létező tekintetben. GT7 sokaknál egyszerűen lekacsolja a konzolt a bánatba. Tele van a net vele, nincs rá normális megoldás. Van akinél meg abszolút nem jelentkezik (nálam sem).
Utoljára szerkesztette: Moby, 2024.09.17. 10:54:38 -
Zóanagyvarázsló #121175 Nálam kb. ugyanúgy. Az elmúlt 2 évben PC-n fagyott a Control és a HZD (ez utóbbinak kiderült, hogy csak a háttérben megnyitott böngészőt nem szereti, érdekes, hogy ez másra nem jellemző), és ennyi. XSX-en is volt ugyanennyi fagyás. PS3-on nekem fagyott az összes Uncharted és Ratchet 3 HD az exkluzívok közül (amire emlékszem), a multiplatformokat nem tartom számon. Az UC3-ban meg produkáltam még egy pálya alá beesést, ugyanúgy, mint PC-n a Max Payne 3-ban, mintha csak egyik a másik totál konverziója lenne :)
Nyilván lehet PC-t fagyasztani elcseszett modokkal vagy OC-vel, de ezeket azért kár lenne idevenni. És a PS3-on egy időben rendszeresen fagyott a PSN, szinte időre ment a vásárlás, mert pár percen belül garantált volt a reboot. Előtte utána jobb volt, tehát valószínűleg frissítés javíthatta, de sok hónapig csinálta nálam. Az a platform engem visszarepített a Win 95-ös időkbe.
A PS4-5-öt nem tudom (az 5-öt próbáltam másnál nemrég, azzal nem volt gond), az XSX sokkal stabilabb a PS3-nál, de a PC-imhez képest nem érzem, hogy előrelépés lenne, mindkettőn van gond, nagy ritkán. (A quick resume-ot nem nézem most, engem egy játékban érintett, általában nem használom.) Mindenesetre nem halottam arányaiban kevesebb PS-es fagyásról, mint boxosról.
Nintendo-fagyás nem rémlik, de azokból csak retrómasináim voltak (a Switchet próbáltam még), vannak, más kávéház minden szempontból.
Szerintem az egy PS-topikban nem mellékes, hogy szinte PC-szintre árazzák a következő félgenerációs vasat. Vagy ezt helyeselni kellene? Nem tűnik egy ár-érték arányban bajnok konzolnak a Pro, ennél azért a PS márka hozott meggyőzőbbeket korábban. A sokéves fejlesztési ciklusok pedig szoftver szempontjából csökkentik a relevanciáját. -
#121174 Általában mindent IS megveszek konzolra, de fagyással szinte soha nem találkoztam. CP megjelenéskor kritikus állapotban volt oldgenen, de a konzoljátékok ugyanúgy fagynak nagyon durva csúsztatás.
Amúgy sem értem, tényleg azért vagy a PS topikban, hogy flémelj és istenítsd a PC-t?
A konfig is egy fos, amit itt összeraktál. 2x8 GB RAM PC-n, wtf? :D -
#121173 Fagyás meg crash nem jelenti, hogy ne működne. Engem dobott ki CP2077 launch meg első pár patch alatt PS5-ön és XSX-en is. Sőt, xboxot hard resetelni is kellett. De volt még pár más játék is. Ettől még végig lehetett vinni, csak idegesítő volt az a 4-5 crash, ami 40-50 óra alatt volt. Nem túl sok, de azért egy is sok.
Az egyébként PC-n sem normális, ha a játék egyáltalán nem megy. Ha minimum követelmény felett vagy és frissek a drivereid, akkor mennie kell. -
#121172 Eddigi, 30 éves tapasztalatom szerint a nem működő konzol játék talán 1000-ből 1 :) -
#121171 Konzoljátékok ugyanúgy fagynak, kidobnak, nem működnek. Csak ott még arra sincs lehetőséged, ami PC-n, hogy magad megpróbáld megoldani. Ott kénytelen vagy patchre várni, addig nem játszol. -
Zóanagyvarázsló #121170 Nálam a konzolok sem fagynak ritkábban, de ezek szerint azokhoz kevésbé értek. -
#121169 2012 óta van konzol módja a steam-nek -
ppista #121167 Egy-két kattintás,ha nincs probléma.Így van.Ha viszont van,akkor bizony jön pc-s feketeleves,az internet lázas turkálása,a febukanó felirat megfejtésére,vagy ismerősök szakértőnek nézése és nyaggatása,mert a játék lefagy,kidob,össze-vissza működik.És nem kalózverziók,azokkal kevesebb a gond,hanem Steam,Epic,Ubi stb.letöltés.
-
TomStorm #121167 Biztos jól nézhet ki a 4070es pc egy falon lévő 75" Tv alatt egérrel,billel:D -
#121166 Igen, erre számít a sony is. És valószínűleg igaza is van, mert a külső lemezmeghajtók máris hiánycikkek lettek, magyarán megint futni kell majd a konzolok után, annyira vinni fogják.
Olyan nagy szakértelem egyébként ma már gamer pc-hez nem kell. Ősszerakják neked, aztán tényleg csak annyi a dolgod, hogy kettőt kattintasz az ikonon és játszol. A driver meg egyéb frissítések is mennek szépen úgy, mint egy okostelefonon vagy konzolon, nem bonyolultabb.
Az viszont tény, hogy jobban mutat a nappaliban a fehér ps doboz, mint egy pc ház. -
#121165 A stílus maga az ember. Szerintem nem fogja fel, hogy az ad hominemekkel nem a saját álláspontját erősíti egy vitában. Na mindegy. -
#121164 Elég jól dokumentáltam itt a fórumon a ps5 beszerzési kálváriámat, visszakereshető. Egyébként a platinumos "előrendelésem" még mindig akrív, most már 4 éve :) Kezdem azt gondolni, hogy most már nem is fogják leszállítani :) Az MSRP-n volt.
Nem, nem scalpernél vettem, hanem simán boltban, polcról. Az tény, hogy vannak olyan terminally online kockák, mint te is, akik hajnalban nyomogatják az f5-öt, hogy 20 ezer forintot spóroljanak, de nem is rólad beszéltem, hanem a "többségről". A többség pedig nem te vagy, hanem aki karácsony előtt bemegy és megveszi a polcról akkor is, ha 20-30-40 ezerrel több, mint az MSRP, mert kell az ajándék és most.
Az alapfelütésed ugyanakkor az volt, hogy nem jön ki 320 ezerből egy RTX 4070 alapú gép. Erre adtam azonnal egy elég ismert techtubertől egy videót, hogy de, kijön. Kicsit alá is ment, 910 dollár körül kihozott egy gépet. Az én iponos konfigom drágább, de sokkal jobb is, mint amit ő csinált. Ha lemegyek én is a ps5 pro cpu szintjére (3600), akkor simán benézünk még iponos áraknál is 400 alá, mert alaplapból is jobb a régebbi chipset meg nem fetltétlen kell a pro változat sem. Amit én összeraktam, az egy olyan konfig volt, ahol nem nagyon lesz cpu bottleneck, ellentétben a ps5 pro-val, ahol meg igen.
Ja, és mindkettő sokkal jobb, erősebb gép, mint ami a ps5 pro lesz. Nem azzal azonos, hanem jobb. Azonos konfigot az elérhető gpu-k miatt nem lehet csinálni jelenleg. Vagy gyengébb, vagy jobb lesz. Ez jobb. -
ppista #121163 Ez igaz,de ez akkor is pc,nem pedig konzol.Az előbbi,ahogy írtad,millió dologra használható,többek között játékra is,és még akár jobban/szebben is futhat,még az utóbbi,csak játékra van tervezve,és egy átlagfelhasználónak,akit csak a game érdekel,ez jobb választás lehet,főleg ha nem ért a pc-hez.Részemről ha játék,csak a konzol.A Pro,bár tényleg piszkosul drága,valószínűleg meg lez véve. -
Evoluti0N #121162 Öööö. Oké. Arra nem gondoltál, hogy esetleg az is hozzájárul a fórum kihaltságához, hogy egyesek ilyen becsmérlően beszélnek másokkal, mint ahogy te most épp teszed? Csak egy tipp.
Szerk: Gyönyörű, h egy kis aktivitáshoz a fórumon az kell, h két ember vitázzon és egyik úgy beszéljen a másikkal, mint egy kutyával.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2024.09.14. 14:52:44 -
#121161 Én vettem 12db PS5-öt 185 ezérért. Az, hogy a fogalmatlan hülyéket pár bolt, meg a scalperek le tudtak húzni, hát istenem...Ez van. Igen, a fogalmatlan hülyék most is fogalmatalnok maradnak. Efelől nincs kétségem, hiszen te vagy a kétlábon járok bizonyíték erre :D
No további jó SG-zést! -
#121160 LOL :D Egyébként, ha már tudálékosság, akkor emlékszel még az FSR körüli hisztidre? Hogy az kuka meg sz.r az egész? Erről akkor ennyit.
Az alap PS5 400 és 500 euró volt megjelenéskor, lemezzel vagy nélküle. Ez akkori áron 144 000 és 185 000 ft volt. Ehhez képest én is 200 fölött vettem, mint a többség, mert a valóság és az ajánlott kisker ár nem szoktak találkozni egymással. Ugyanez lesz most is. -
#121159 A konzolok mindig bruttó árban mennek eu-ban, de teljesen mindegymit hiszel, leszarlak, egy fogalamatlan tudálékos barom voltál korábban is, az is maradtál. Nem csak a fórum technikai színvonala miatt nem jár ide már senki, hanem a hozzád hasonló darab szarok miatt sem. -
#121158 Egyébként játszásiból most összeraktam egy gépet, full új alkatrészek, designos fehér ház, 650W táp, nem olcsóskodtam. Iponnál, nem is a legolcsóbb vadászat, mind van raktáron, alaplapot se kell bios upgrade-elni, hogy menjen a proci, szóval kényelmes választásokból és ez az eredmény:
Ryzen 5 5600 (ezerszer jobb proci, mint ami a proban van) és hűtéssel együtt jön
MSI B550 alaplap
NZXT H5 fehér ház hűtőkkel
PNY RTX 4070 12 GB (kenterbe veri a PS5 Prot)
GSKILL 2x8 GB RAM DDR4
MSI 650W táp
2TB M.2 drive mint a proban
Ez most bruttó 454 000 magyar forint. A ps5 pro talán-talán 20-30 ezer forinttal ez alatt lesz kisker bruttóban, de simán lehet, hogy nem. Mindez nulla effort, ipon gépösszerakóval szó szerint 3 perc munka. Aki beletesz ennél többet picit, az le tud menni 400 alá is simán.
És ez NEM EGYENLŐ egy PS5 Proval, hanem jobb annál. Sokkal jobb. -
#121157 "320-ból nem lehet összedobni 4070 alapú pc-t. Ilyen fasságokkal teljesen felesges egymást zsibbasztani"
Hát, neki sikerült, de nyilván ő nem olyan okos, mint te vagy :DDD
Egyébként meg megsúgom: ez soha nem lesz 320k itt Magyarországon. Soha a büdös életben. Ha írás mellett olvasnád is a kommenteket, akkor látnád, hogy eleve ez volt az alpfelütésem. És 400-ból már ki lehet hozni egy 4070 alapú gépet bőven. És az én tippem, hogy 400 is alábecslés, pláne ha akarsz optikát meg tartót is hozzá. És akkor az éves előfizetést nem is számolom, ha esetleg nemcsak single player játszanál.
A könyvtár egy valid dolog, de ugye a sony adja ki a legnagyobb címeit pc-re folyamatosan. És a PC mellett azért szól még pár érv, ezt gondolom nem kell felsorolnom. Pl dolgozhatsz is vele, ha akarsz.
Ha már érvet akartál a konzol mellett felhozni, akkor inkább az, hogy hülyén néz ki még mindig egy pc a nappaliban a tv-re kötve vs. egy szebb és kompaktabb konzol. -
#121156 320-ból nem lehet összedobni 4070 alapú pc-t. Ilyen fasságokkal teljesen felesges egymást zsibbasztani. A PRO-t nagyrészt olyanok fogják venni, akiknek van egy valamekkora ps-es könyvtára, amit szintén a hajára kenhet a 4070-el. Nem az első konzolosok fognak pro-t venni. -
#121155 Egyelőre nincs mindegyik ott, igaz, plusz késleltetve jönnek ki az újak is. De a tendenciát kell figyelni és abból az jön le, hogy egyre több és több MS játék lesz multiplatform. A nap végén meg egyértelmű nekem, hogy mindegyik az lesz. GP-ben megkaphatod előfizetésért PC-n vagy ami xbox konzol akkor épp lesz vagy megveszed rendesen megjelenéskor PS-en. Ez a jövő. -
#121154 Elvileg az új, még meg nem jelent AMD karikban lesz már ilyen AI upscaler megoldás. Legalábbis ez az ígéret. A sony csinált magának.
Látatlanba lefogadom, hogy mindkettő, a sony féle meg az amd féle is, gyengébb lesz az nvidia ma is elérhető megoldásánál. Ezért mondom: ennyi pénzből össze lehet dobni egy rtx 4070 alapú, jobb cpu-val rendelkező gépet, ami jóval erősebb lesz a ps5 pro-nál. Pláne európai kisker árak mellett. Amerikában nem jönne már ki ez a matek, de mire hozzánk elér 400+ ezer forintért, ott már azért van mozgástér. -
Zóanagyvarázsló #121152 Azért messze nincs még minden MS-játék PS-re, és nem is hiszem, hogy az eddigi néhány darab miatt merte ezt meglépni a Sony. Alapból, mint kiadó nem túl meggyőző az MS, bár most már IP-jük és csapatuk van sok. Eközben pedig a Sony is elvétve ad ki valamit, és a PC felé már nyitottak.
A Game Pass CoD-hoz, Diablóhoz még csábító lehetne, az XSX nem drága és jó kis gép, de a PS erősebb brand, és ha ott vannak a haverok és látszólag exkluzívok is, akkor nehéz ellenük sikert elérni. Továbbra is úgy gondolom, hogy az MS nem ütötte eléggé a vasat, amikor a 360 fénykorában jól álltak, és nem sikerült az átmeneti előnyükkel magukat komoly vetélytársként bebetonozni. Nyilván azóta is volt sok rossz döntés, de az egy nagy lehetőség lett volna.
Ez a mostani magát látszólag elbízó Sony elég elkeserítő. -
TomStorm #121152 Én biztos megveszem a Pro-t.Év vége felé talán realizálódnak az árak.Day1 nem szaladok rá az biztos.
Kell gondolni a jövőbeli játékokra is.
A mostanit eladom és rádobok 200ezret,nem kevés de vállalható.Szerintem nem szart fognak adni ennyiért..